evde yardimci kadin hakkinda.

Ben ülke gezmeye doydum ev kuşu oldum artık kendimi evime kapattım en büyük dünya benim evim :KK70: Şimdi bir de çocuk geliyor artık ötedeki şehre kaç yıl sonra gideriz nasip :KK70:
Sen bu sitenin ortalama maddiyat ve hayat standardina göre çok uçsun bacım. Bence artık konuya dahil olma iyi olur :halay:
Ben bile kıskanmaya başladım seni. :lülülü:

Ama günde 8 saat ne iş yapılır ki bir evde orayı çözemiyorum, temizlik düzen konusunda aşırı rahat biriyim zaten evi B.k götürse rahatsız olmam misafir gelmediği sürece. Yemek olayı 1 saat olsa, yarım saat alışveriş.. Süpürüp silme hergün değildir herhalde... Çamaşır bulaşık işi zaten makinelerde. Ütü desen 1 saat olsun haftada.. Gerisinde tv izler herhalde.

O değil de kadına bundan sonra parayı 5 te geldiğimde vericem diyerek çıkıcam. 13 TL zararım oluyor yoksa:KK70:
Her güne mutlaka ütü çıkıyor, evi her gün silip süpürür haftada 1 detaylı. Ev çabuk tozlanıyor ve büyük. Ben çok dağınığım :D Her gün arkamı topluyor. Ama tabii boş saatleri de oluyor. Ben seviyorum evde olmasını, mutfakta oturup çay içer tv izler boş olduğunda. Bir zararı yok, çok minnoş :D Bir de bebeğe bakacak. Bakıcı masrafı olmayacak ayrıca.

Sen bu sitenin ortalama maddiyat ve hayat standardina göre çok uçsun bacım. Bence artık konuya dahil olma iyi olur :halay:
Ben bile kıskanmaya başladım seni. :lülülü:
Hemen yarın işten çıkarıyorum :KK53: Ne yapayım bir kere eşim bana sen yemek yapsan dedi, ertesi akşam pişirdim adam sen bir daha mutfağa girme hayatım olur mu yaşamayı seviyorum ben dedi. Ben de kavga çıkardım sen ne diyorsun diye o son oldu :D

Ama günde 8 saat ne iş yapılır ki bir evde orayı çözemiyorum, temizlik düzen konusunda aşırı rahat biriyim zaten evi B.k götürse rahatsız olmam misafir gelmediği sürece. Yemek olayı 1 saat olsa, yarım saat alışveriş.. Süpürüp silme hergün değildir herhalde... Çamaşır bulaşık işi zaten makinelerde. Ütü desen 1 saat olsun haftada.. Gerisinde tv izler herhalde.

O değil de kadına bundan sonra parayı 5 te geldiğimde vericem diyerek çıkıcam. 13 TL zararım oluyor yoksa:KK70:

Hahahaha! :KK70:
Şaka bir yana ben de senin gibi düşünüyorum. Zaten 5 yıldır öğrenci evinde kalıyorum, temizlik soyut bir kavram gibiydi. Asgari rutin temizlik yaptığımda arkadaşlarıma "hava atıyordum" :) Onlar da aynı durumda olduklarında beni tebrik ediyorlardı, gülüyorduk. Annem 6 ayda bir gelirse cam silerdi, perde yıkardı ve ben gereğini sorgulardım. Sonra da "Sen boşver, 6 ayda bir yıkansa size yeter" derdi, kendi evinde 1-2 ayda bir cam silen kadın. Biraz sorguluyordum ama annem gittikten 1 ay sonra camlar yine kirleniyorsa amaç neydi ki zaten?
Dağınıklık konusunda baya bir hassasımdır. Ev toplu olacak kesinlikle. Ama kirlilik bu düzen içerisinde halledilebilir, ertelenebilir.
Evin eski olması da içimdeki temizlik aşkını törpüledi. Öyle mutfak-banyo fayanslarım var ki istediğin kadar temizle, ovala asla temizlenmiyor. Bir şey fark etmiyor ki... Temizlik takıntısı ile ünlü olan annemi bile pes ettirdi. "Olduğu kadar" lafını duydu bu kulaklarım...
Ama şimdi çalışmaya başlayınca yeni bir eve geçmeyi planlıyorum. Yeni, temizlendiğinde hissedeceğim bir eve. Şimdi şu başlığa alıcı gözle bakıyorum. Sahiden, bunun oluru nedir?
Haftada yarım gün, haftasonu ben evdeyken bir yardımcı alsam, 2+1 bir evi süpürse silse, tuvaleti banyoyu temizlese, balkon yıkasa, ütü varsa yapsa yarım güne sığmaz mı? Bir de ayda 4 yarım gün ne kadar tutar? Nereden bulabilirim?

Bana haftanın 5 günü geliyor, temizlik, ütü, çamaşır ve yemek. Cuma gününden de haftasonunun yemeğini yapıp gidiyor.

Hatta şu an mutfakta TV izliyor canım benim, birazdan yemeğe başlayacak.
Haftada beş gün ne kadar oluyor Tr de ücret yani

Hahahaha! :KK70:
Şaka bir yana ben de senin gibi düşünüyorum. Zaten 5 yıldır öğrenci evinde kalıyorum, temizlik soyut bir kavram gibiydi. Asgari rutin temizlik yaptığımda arkadaşlarıma "hava atıyordum" :) Onlar da aynı durumda olduklarında beni tebrik ediyorlardı, gülüyorduk. Annem 6 ayda bir gelirse cam silerdi, perde yıkardı ve ben gereğini sorgulardım. Sonra da "Sen boşver, 6 ayda bir yıkansa size yeter" derdi, kendi evinde 1-2 ayda bir cam silen kadın. Biraz sorguluyordum ama annem gittikten 1 ay sonra camlar yine kirleniyorsa amaç neydi ki zaten?
Dağınıklık konusunda baya bir hassasımdır. Ev toplu olacak kesinlikle. Ama kirlilik bu düzen içerisinde halledilebilir, ertelenebilir.
Evin eski olması da içimdeki temizlik aşkını törpüledi. Öyle mutfak-banyo fayanslarım var ki istediğin kadar temizle, ovala asla temizlenmiyor. Bir şey fark etmiyor ki... Temizlik takıntısı ile ünlü olan annemi bile pes ettirdi. "Olduğu kadar" lafını duydu bu kulaklarım...
Ama şimdi çalışmaya başlayınca yeni bir eve geçmeyi planlıyorum. Yeni, temizlendiğinde hissedeceğim bir eve. Şimdi şu başlığa alıcı gözle bakıyorum. Sahiden, bunun oluru nedir?
Haftada yarım gün, haftasonu ben evdeyken bir yardımcı alsam, 2+1 bir evi süpürse silse, tuvaleti banyoyu temizlese, balkon yıkasa, ütü varsa yapsa yarım güne sığmaz mı? Bir de ayda 4 yarım gün ne kadar tutar? Nereden bulabilirim?
Öğrenci evimi hiç sorma zaten:olamaz: bence haftada yarım gün çocuksuz ev için yeterli, mutfağı seviyorum ben genelde yemek işi pek dert olmuyor yani zaten 2 kişiyiz akşamdan akşama yediğimiz için bir yemek iki hatta üç gün gidiyor , dışarda yediğimiz oluyor haftada bir. Hazır alıp evde yediğimiz oluyor. Bulaşıkları da at makinaya gitsin yapıyorum iki günde bir makine ancak çıkıyor. Hafta sonu 3 makine çamaşır oluyor ben asıyorsam eşim topluyor herkes kendi ütüsünü yapıyor. Bir tek kadın gelmeden önce ortalığı toplama işinden nefret ediyorum ona da eşim de katılıyor..
Memlekette değilim öyle akraba ziyareti senede bir iki ancak oluyor, burda da arkadaşlar hep çocuklu ev görüşmelerinde kafam şişiyor artık ev görüşmelerine katılmıyorum, bana da gelen olmuyor. Biz de kendi halimizde dağınık dağınık yaşayıp gidiyoruz :halay:

Canım 1 haftalık yemeğimizi yapıyor, çamaşırlarımızı yıkıyor, ütümüzü yapıyor, market alışverişimizi yapıyor, evimizi baştan aşağı temizliyor ve ev 2 katlı. Köpeğimiz varken her gün yürütürdü, bazen faturalarımıza kadar gider yatırır. Şimdi bebek bekliyorum, bebeğe de bakacak ben işe dönünce. Bence fazla vermiyoruz yav :KK70:
Siz baya zengınsınız MasAllah :) özendim biraz cok rahatlık ama tabi çalışana verir Allah

Arkadaşın eşi on bin falan kazanıyordur ki Ikı bin beşyuz verıyor lar rahatlıkta kadına . Normal bir durum ama bizim standartlarımız cok başka

Siz baya zengınsınız MasAllah :) özendim biraz cok rahatlık ama tabi çalışana verir Allah
Bayağı değil estağfurullah :) Ekstrem bir şeyimiz yok. Ama eşim de ben de çalışıyoruz, ben ek iş de yapıyorum. İşimizin rızkı bereketli demek ki şükür :)

Öğrenci evimi hiç sorma zaten:olamaz: bence haftada yarım gün çocuksuz ev için yeterli, mutfağı seviyorum ben genelde yemek işi pek dert olmuyor yani zaten 2 kişiyiz akşamdan akşama yediğimiz için bir yemek iki hatta üç gün gidiyor , dışarda yediğimiz oluyor haftada bir. Hazır alıp evde yediğimiz oluyor. Bulaşıkları da at makinaya gitsin yapıyorum iki günde bir makine ancak çıkıyor. Hafta sonu 3 makine çamaşır oluyor ben asıyorsam eşim topluyor herkes kendi ütüsünü yapıyor. Bir tek kadın gelmeden önce ortalığı toplama işinden nefret ediyorum ona da eşim de katılıyor..
Memlekette değilim öyle akraba ziyareti senede bir iki ancak oluyor, burda da arkadaşlar hep çocuklu ev görüşmelerinde kafam şişiyor artık ev görüşmelerine katılmıyorum, bana da gelen olmuyor. Biz de kendi halimizde dağınık dağınık yaşayıp gidiyoruz :halay:

Buradan bakınca gayet ideal geliyor.
Yardımcını nereden buldun? Başka başlıklarda haftada yarım gün için 600 gibi ödeme yapanlar oluyordu sanki.

Bana 2000 verin cikarin o ablayi :KK53:
Cok titizimdir elimden her iş gelir bak :KK53:
Aslında çok o para, çok zenginsin falan diyorlar da neye verilmiyor ki o para. Benim elimden ev işi gelmiyor her türlü temizliğe para gidecekti. Yemeği dışarıdan yesek, temizliğe birini alsak, bebeğe bakıcı tutsak, kreşe versek hepsi toplayınca o kadar etmiyor mu? Biz de Sabancı değiliz abartmaya gerek yok :KK70:
CV'ni gönder :KK53:

Bu arada gelinliğini çok beğendim :KK49:

Bayağı değil estağfurullah :) Ekstrem bir şeyimiz yok. Ama eşim de ben de çalışıyoruz, ben ek iş de yapıyorum. İşimizin rızkı bereketli demek ki şükür :)

Nazar yağmuru başladı. :KK70:
Sizinki de kendi durumunuzda mantıklı. Çocuk büyütmek için her şeyin dört dörtlük olmasını isterdim sanırım. Ev her daim temiz olmalı, her daim sağlıklı öğünler bulunmalı vs.
Üstelik evin büyüklüğü birinci
derece değişken.
Evcimen zamanlarımda bazen ev hayatın anlamı gibi önem kazanabiliyor. Çocuk da insanı eve bağlıyor galiba.

Aslinda bir dert degil ama. Evime ben isteyken gelip iki gunluk yemek yapip, sagi solu toplayacak, temizlik yapacak bir yardimci almayi dusunuyorum. Haftada 3 gun 4er saat kalack sekilde ayarlamayi dusunuyorum. Ama bu benim icin luks mu olur bilemiyorum. O kadar vakti dolduracak is olur mu? Ben kadin her geldiginde sunu yap bunu yap mi demeliyim. Kendisi zaten ne yapacagini bilir mi? Daha once temizlik icin haftalik cagirirdim ama boylesini hic yapmadim. Bu sekilde evinde hafta ici her gun veya bir kac kez yardimci alan arkadaslar varsa nasil yapiyorlar. Yardimci olursaniz cook sevinirim. Sevgiler.

Temizlikçiler yarım gün gelmeyi pek kabul etmiyorlar.Ben haftada 2 kere yarım gün istemiştim bulamadım.Yarım gün gidince günleri yanıyormuş,onun yerine tam gün çağıranlara gidip tam para alıyorlar.
Yerinizde olsam haftada 2 kere tam gün alırım.Ütü ve yemek olunca mutlaka vakit dolar.Yalnız siz söylemezseniz her şeyi yapmazlar,rutin temizliği yapp giderler.Arada dolap veya kapı fayans silmeyi özellikle belirtmeniz lazım.

Nazar yağmuru başladı. :KK70:
Sizinki de kendi durumunuzda mantıklı. Çocuk büyütmek için her şeyin dört dörtlük olmasını isterdim sanırım. Ev her daim temiz olmalı, her daim sağlıklı öğünler bulunmalı vs.
Üstelik evin büyüklüğü birinci
derece değişken.
Evcimen zamanlarımda bazen ev hayatın anlamı gibi önem kazanabiliyor. Çocuk da insanı eve bağlıyor galiba.
Evi sırf merakımdan ne kadara temizlerler normalde diye bir kadın çağırıp sordum. Ben bu evi tek başıma temizleyemem dedi. 2 kadına para vermektense, bebeğe bakıcı tutmaktansa, dışarıda yemektense böylesi daha iyi.
Bir de biz 1 yılı aşkın çok evcimeniz, hep vaktimiz evde geçiyor. Eşim çok titiz, evi de tertemiz istiyoruz.

MasAllah :) yanlış anlamayın lütfen . Ben ülkeye dönmek istiyorum ama iş yok ortada henüz . Hal böyleyken sizin durumunuz şaşırttı ondan dolayı yoksa herkes rızkını yer Allah ne verdıyse ve gerçekten çalışan A verir Allah .

Back
X