evde yardimci kadin hakkinda.

Bana sürekli aynı kadınla çalışmak artık mantıklı gelmiyo çünkü aman salı bugün oerşembede gelicem ozaman yaparım bu işide kafasındalar.

Ütü için kadın tutmaya yada tutulan kadına ütüyle vakit öldürtmeye gerek yok.

Kuru temizlemeciler 2-2,5 liraya parça ütülüyolar . Şirketler var aylık belli sayıda anlaşılırsa evden alıp eve getiriyolar yıkama ütüleme 50 kuruşa geliyo

armut gibi sitelerden saatlik kadınla anlaşmak daha mantıklı

Yalnismi anladim sizi acaba? Bunu saten cogu ev kadini yapiyor. Hatta calistigim halde bende yapiyordum, insan degilmiyim:işsiz:

Sabah 8 de gidip gelmem 6 oluyor.
Detaylı temizlik ve ütü anca haftasonu oluyor.
Bir iki çeşit yemekte anca akşamdan yaparsam.

Bir gün içinde hem işten gelip hem temizlik hem ütü hem yemek yapabiliyor musunuz yemek saatine kadar? Temizlik denilen şey sadece süpürmek,ütüde iki üç tişörtse evet olabilir.

Ama detaylı olarak ev hanımları bile saatlerini harcayarak genelde bir iki güne yayarak temizlik yaparken bunca şeyi yardımcıdan bir anda beklenemez.

Beklenirse de 100 lira vermek hakaret olur,hak yenmiş olur

Buradan bakınca gayet ideal geliyor.
Yardımcını nereden buldun? Başka başlıklarda haftada yarım gün için 600 gibi ödeme yapanlar oluyordu sanki.
Ay yok artık ya çıldırmış millet üniversite mezununun günlüğü kaç lira 600 lira verilir mi ya.. Boşuna mı didindik durduk onlarca sene okuduk? Biraz mantıklı olmak lazım, ihtiyacı olana hediye et o parayı eyvallah ama ev temizliğinin karşılığı o para değil olamaz da.
Bizim burda bir ev hanımı abla, benim iş arkadaşlarına da gidiyordu onlardan dolayı haberim oldu. Konu komşu bilir genelde bu işleri yada yaşadığın şehrin yerlisi bilir. Hatta biz bu ablaya iş yerinde devamlı çalışmasını teklif ettik sigortalı asgari ücretli kabul etmedi..

Ay yok artık ya çıldırmış millet üniversite mezununun günlüğü kaç lira 600 lira verilir mi ya.. Boşuna mı didindik durduk onlarca sene okuduk? Biraz mantıklı olmak lazım, ihtiyacı olana hediye et o parayı eyvallah ama ev temizliğinin karşılığı o para değil olamaz da.
Bizim burda bir ev hanımı abla, benim iş arkadaşlarına da gidiyordu onlardan dolayı haberim oldu. Konu komşu bilir genelde bu işleri yada yaşadığın şehrin yerlisi bilir. Hatta biz bu ablaya iş yerinde devamlı çalışmasını teklif ettik sigortalı asgari ücretli kabul etmedi..
Ha yok öyle değil 4 yarım gün=600'ü kastetmiştim.
Zamanı gelince araştırayım öyleyse.

Benim yardımcım hafta içi hergün 4 saat geliyor. Tüm evi siliyor,süpürüyor merdivenler dahil. Banyoları temizliyor. Kullanılmayan bir odamız var orayıda sadece haftada bir temizliyor. Bulaşık makinesini doldurup,boşaltıyor. Çamaşır yıkayıp ütülüyor. Ama dip köşe temizlik yapmıyor. Koltukları ben hatırlatırsam çeker. Halıyı yerinden oynatmaz. Cam silmez. Bahçe süpürmek yıkamakta yok. Dolaplarımızı düzenler,nevresimleri değiştirir. Ben yurtdışındayım. Bunların temizlik anlayışları değişik. Bende fazla kurcalamıyorum. Zaten en kral temizliği bile yapsa bizim dağınık kızlar yüzünden hemen pisleniyor,dağılıyor. O yüzden çok sorgulamıyorum. Başında konuşursanız sizin için iyi olur. Ayrıca türkiyedeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum eğer yumuşak olursanız sizi ciddiye almaz işi savsaklamak isteyebilir. Azıcık otoriter olursanız daha hoşlarına gidiyor bence. Fazla yüzgöz olmadan istediklerinizi söyleyin. Kolay gelsin

Ha yok öyle değil 4 yarım gün=600'ü kastetmiştim.
Zamanı gelince araştırayım öyleyse.
2.5 u aylık duyunca 600 de günlük herhalde dedim :D ben bu ablayı arıyorum hangi gün anlaşmışsak bir önceki gün, kesinleştirip ertesi güne alıyorum, aylık değil günlük veriyorum..

Sabah 8 de gidip gelmem 6 oluyor.
Detaylı temizlik ve ütü anca haftasonu oluyor.
Bir iki çeşit yemekte anca akşamdan yaparsam.

Bir gün içinde hem işten gelip hem temizlik hem ütü hem yemek yapabiliyor musunuz yemek saatine kadar? Temizlik denilen şey sadece süpürmek,ütüde iki üç tişörtse evet olabilir.

Ama detaylı olarak ev hanımları bile saatlerini harcayarak genelde bir iki güne yayarak temizlik yaparken bunca şeyi yardımcıdan bir anda beklenemez.

Beklenirse de 100 lira vermek hakaret olur,hak yenmiş olur
Haklisiniz tabi. Ben yarim gün calisiyorum 1bucukta evde oluyorum ilk yemegi yapiyorum, sonra temizlik, (toz alma, yerleri silme) sonrada tv karsisinda camasir ütülerim varsa. Ha genelde ütümü biriktirir, haftasonu hepsini bir yaparim. Temizlikciyede saten hergün ütü cikacagini sanmiyorum. Iki günlük biriken camasirda dediginiz gibi bir kac parca olur, nüfusda fazla kalabalik degilse. Birde hergün toz almaya saten gerek yok, konu sahibinin kücük cocugu varmi yokmu bilmiyorum, genelde kücük cocuklu ev daha cabuk pisleniyor hergün temizlesen bile yinede temizmis gibi gelmiyor o ayri. Benimde temizlikten anladigim sadece yer süpürme degil.

bi günde bunları dört dörtlük yapıp bir de üstüne beğendirebiliyorsanız ne alaaaa :işsiz:
Ben begeneyim yeter:) bide haftada 2-3 gün denilmis yanilmiyosam, hergün olsaydi bende yok artik derdim, ama haftada 2-3 kere saten ne kadar pislenebilir, ne kadar ütü cikabilirki? Yapilmicak gibi gelmedi bana acikcasi.

Temizlikçiler yarım gün gelmeyi pek kabul etmiyorlar.Ben haftada 2 kere yarım gün istemiştim bulamadım.Yarım gün gidince günleri yanıyormuş,onun yerine tam gün çağıranlara gidip tam para alıyorlar.
Yerinizde olsam haftada 2 kere tam gün alırım.Ütü ve yemek olunca mutlaka vakit dolar.Yalnız siz söylemezseniz her şeyi yapmazlar,rutin temizliği yapp giderler.Arada dolap veya kapı fayans silmeyi özellikle belirtmeniz lazım.
Benim temizlikçim yarım gün seviyor iki eve gidiyor aynı gün

Tüm gün alan her hafta almıyor o zaman ev kirleniyor ve çok iş bekleniyor haftada bir yarım gün ile günlük iş yapılıp bir de cam siliyor

Geçen sene 55 verdim Eylül de 60 yaparım

Kadın full dolu pazar da çalışıyor bazen

Ortalama 2740-3000 kazanıyor aylık

Ya kızlar nereden buluyorsunuz bu yardımcı ablaları? Temizlik şirketinden tutmak istemiyorum herkes şikayetçi çünkü. Çevremde de hiç böyle bir tanıdığım yok yardımcı alan. Nereden nasıl bulayım bilemedim

Kimya mühendisiyim, makine mühendisliğine çift anadal yaptım.
3 ay önce bir firma iş görüşmesinde 2250 tl teklif etti. 5 gün 8-6 arası cumartesi yarım gün.:ruh:
Yorumları okuyunca hayatım bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden. O kadar üniversite çift anadal hepsi boşaymış:mad: :temizlik:

Ben evde hiçbir işe yaramıyorum :KK70:
deniz hanım konuda yazanların aksine ben hiç fazla bulmadım.
bende yardımcınız fazlasıyla hakkediyor o parayı.
evinizin her daim düzenli olmasına değer derim.
en önemliside güvenilir birini bulmak.
bu arada kızlar durum varsa sonuna kadar kullanın.
sanki erkekler kıymet mi biliyor.
sen desenki aşkım ben yapayım 2.500 tl her ay biriktirelim. asla birikmez.ye iç keyfine bak derim:)

konuda farkettimki ben çok fazla veriyormuşum.
1+1 eve yarım gun 100 tl.
üstelik birgun 7.30da geldi saat 10da aradım çıkmış.
zaten geçen hafta son kez aldım. savsaklama durumunu farkettim...
o gidince tekrar temizlik yaptım.

Haftada 3 gun gelip 1.300 para veren bir akrabam var ama 3 gunde kokten yaptırır herşeyi arada kek pasta yemek de yaptırır senın solemene gerek yok genelde onlar bılır ekstra perdeler yıkansın halılar sılınsın atıyorum ıste yazlıkları hurçlayalım falan derdi ama kontrol et derım sureklı gırıs ve cıkıs saatını ayrıca yaptıgı ıslerı de

deniz hanım konuda yazanların aksine ben hiç fazla bulmadım.
bende yardımcınız fazlasıyla hakkediyor o parayı.
evinizin her daim düzenli olmasına değer derim.
en önemliside güvenilir birini bulmak.
bu arada kızlar durum varsa sonuna kadar kullanın.
sanki erkekler kıymet mi biliyor.
sen desenki aşkım ben yapayım 2.500 tl her ay biriktirelim. asla birikmez.ye iç keyfine bak derim:)

konuda farkettimki ben çok fazla veriyormuşum.
1+1 eve yarım gun 100 tl.
üstelik birgun 7.30da geldi saat 10da aradım çıkmış.
zaten geçen hafta son kez aldım. savsaklama durumunu farkettim...
o gidince tekrar temizlik yaptım.
Bir sürü eve gidip yine aylık 2 bin 3 bin alıyorlar, ben o parayı verip sadece kendi evime getirtiyorum.
Kocam ben bulaşık temizlik çamaşır yemek yapamam yardım bekleme benden istemiyorsan sen de yapma dedi böyle bir çözüm bulduk.

Bir de bebek geliyor ben hem kocaya hem bebeğe hem işe hem eve yetişebilen kadınlardan değilim :)

Bir sürü eve gidip yine aylık 2 bin 3 bin alıyorlar, ben o parayı verip sadece kendi evime getirtiyorum.
Kocam ben bulaşık temizlik çamaşır yemek yapamam yardım bekleme benden istemiyorsan sen de yapma dedi böyle bir çözüm bulduk.

Bir de bebek geliyor ben hem kocaya hem bebeğe hem işe hem eve yetişebilen kadınlardan değilim :)
zaten oyle kadında olma.
ben zibil gibi ark grubum var.
cok çokta varlıklılar.
dediğin kadınlardanda var kısayım biriktireyim aman ben yaparım diyen.
en son o biriken paralarla kocasını bastı,başka kadınla.
düşün gerisini.
sen kendine kıymet vermezsen o sana hiç vermiyor.
imkan varsa değerlendireceksin sonuna kadar.bunu bilir bunu söylerim:))

Mesele yetişip yetişememek değil. Programlı olunduğu zaman yetişiliyor. En azından ben bir süre yetiştim. İş-ev-bebek-koca-pasta-börek-yemek, ev her daim pırıl pırıl :) Amaaaa baktım ben elden gidiyorum, ne kendime zamanım var ne çocuğuma verimli zaman ayırabiliyorum. Kuaföre gidecek vaktim olmadı, beyazlarımla dolaştım bir kaç ay, en sonunda pes ettim. Eşimde bakımlı olayım ister, o da yeter dedi :) Güvenilir bir yardımcı iyidir iyi :)

Mesele yetişip yetişememek değil. Programlı olunduğu zaman yetişiliyor. En azından ben bir süre yetiştim. İş-ev-bebek-koca-pasta-börek-yemek, ev her daim pırıl pırıl :) Amaaaa baktım ben elden gidiyorum, ne kendime zamanım var ne çocuğuma verimli zaman ayırabiliyorum. Kuaföre gidecek vaktim olmadı, beyazlarımla dolaştım bir kaç ay, en sonunda pes ettim. Eşimde bakımlı olayım ister, o da yeter dedi :) Güvenilir bir yardımcı iyidir iyi :)
Bakımsız olunca kendimi çok kötü hissediyorum depresyonda gibi :) Yemek yapmayı denedim ama eşim sen yapma deyince bıraktım ben de işime kocama bakıyorum şimdi de bebeğe bakacağım inşallah :) Haklısınız bir yardımcı çok iyi oluyor nefes alıyoruz.
Bir de yapılanların kıymeti bilinmiyor genel olarak. Onun yerine işime gücüme bakarım hiç değilse.

hem temizlik hem ütü hem yemek bröffff :oha: insan çalışacak arkadaşım yaaa.

Haftada iki defa gelindiğinde zaten rutine biner iş.
Yemeği üstüne koyar. Bu sırada işini yapar. Kalan zamanında da ütü. Haftada iki defa gelindiğinde zaten işte, utude hafifler.

Ayda bir de büyük iş yapar.

Bu yüzden yardımcı alınmıyor mu zaten? Bu işleri bizde yapıyoruz. Insan olmadığımı hiç düşünmemiştim.

Haftada iki defa gelindiğinde zaten rutine biner iş.
Yemeği üstüne koyar. Bu sırada işini yapar. Kalan zamanında da ütü. Haftada iki defa gelindiğinde zaten işte, utude hafifler.

Ayda bir de büyük iş yapar.

Bu yüzden yardımcı alınmıyor mu zaten? Bu işleri bizde yapıyoruz. Insan olmadığımı hiç düşünmemiştim.
düşünmeyin tabi öyle şeylerr :KK53:

Back
X