Evdeki Dost Düşman Olmasın

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!


Evdeki dost düşman olmasın!

Hayvanlarda bulunan pek çok mikrop, saç kırandan uyuza, karın ağrısından ishale kadar birçok hastalığa sebep olabiliyor.



Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, hayvanlarda bulunan pek çok mikrobun, saç kırandan uyuza, karın ağrısından ishale, zeka geriliğinden alerjilere, hatta ölüme kadar varabilen çok ciddi hastalıklara yol açabildiğini belirterek, ''Evdeki dostlarınız, düşmanınız olabilir'' dedi.

Prof. Dr. Yorulmaz, yaptığı açıklamada, evde hayvan beslemenin çocuklarda sorumluluk duygusunu geliştirdiği gibi, insanlara pek çok hastalığı da bulaştırabildiğini bildirdi.

ABD'de her yıl çocukların yüzde 4 ile 10'unun evcil hayvanlardan bulaşan hastalıklara yakalandığını ifade eden Prof. Dr. Yorulmaz, bu hastalıkların bazen anne karnındaki bebeği de etkilediğini söyledi.

Özellikle çiğ etle beslenen, aşıları ve düzenli sağlık kontrolleri yapılmayan, ev dışında tutulan, evcil olmayan ya da sahipsiz hayvanlarda tehlikenin daha fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Yorulmaz, şöyle dedi:

''Hayvanlarda bulunan pek çok mikrop, saç kırandan uyuza, karın ağrısından ishale, zeka geriliğinden alerjilere, hatta ölüme kadar varabilen çok ciddi hastalıklara yol açabilmektedir. Evcil hayvanlardan insanlara hastalık bulaşması, derideki sıyrık, ısırık, solunum ve hayvanların idrar ya da dışkısına temasla olabilir.''

Prof. Dr. Yorulmaz, bu hastalıkların özellikle bebeklerde, 5 yaşından küçük çocuklar, gebeler, zeka geriliği olanlar, kanser, şeker hastalığı gibi bağışıklık sistemi zayıflamış hastalar, kemoterapi alanlar, alerji ve astım hastaları gibi bazı guruplarda çok daha tehlikeli olduğunu bildirdi.

Hastalığı en çok kedi ve köpek bulaştırıyor

Prof. Dr. Yorulmaz, kedi ve köpeklerin, hastalık bulaştırmada en tehlikeli hayvan olduğunu söyledi.
 
Eğer hayvanlarımızın aşılarını düzenli yapar ve veteriner kontrollerini aksatmazsak hiçbir problem oluşturmazlar.Çünkü onlara yapılan aşılar hayvanlarımızı korumak amaçlı olduğu kadar bizleride korumayı amaçlıyor.Ayrıca bunları uzmanlar söylüyor.
 
Evdeki dost bazen düşman olabiliyor..! Maalesef ki..bir arkadaşın anlattığı olay hala aklımdan gitmiyor... Arkadaşımın arkadaşı uzun yıllar evinde köpekle yaşıyormuş... sonra gün geliyor ve evleniyor... tabi bir zaman sonra bebek oluyor... Ve bebek olduktan sonra köpeğe olan ilgi azalıyor.. köpek kıskanıyor:çok üzgünüm: bir sabah uyanıyorlar Anne bebeğine bakmaya gidiyor odasına.. Bir de ne görsün :KK43:((( köpek bebeği boğarak öldürmüş :KK43:(((((( Allahım ne büyük facia..duyduğumda şok geçirmiştim tanımasamda...:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

Konuyla pek ilgisi yok ama başlığı görünce aklıma geldi paylaşmak istedim.. Kimbilir bu durumda olan arkadaşlar vardır .. dikkatli olmaları açısından....
 
X