Evdeki fazlaliklar

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
2 cocugum var biri kiz biri erkek.kizimin bir suru kuculmus kiyafetleri var sakliyorum coguda marka.Saklamamin sebebi evli erkek kardeslerimin ogullari oldu gelinimiz 2.cocugu dusunuyor kizi olursa diye kardesim kirada tek maas es calismiyor.Uzuluyorum ona vereyim diye dusunuyorum.Ama gelin hanima cok darildim,arayip sormuyorum oda darildigimi anladi oda aramiyor beni hic.Benden yaklasik 10 yas kucuk her zaman cok kaba agrasif biri.Agzina geleni dan dun soyluyor uzulurmu kirilirmi diye dusunmez.Oda bende dogum yaptik onun ilk benim 2.bebegim oldu haliyle benim herseyim ilk cocugumdan kalma vardi.Onunda ailesinden bir destekcisi yoktu.Arabasindan besigine mama sandalyesine biberon fircasi,elma rendesi,pisik kremleri ,derece,avent emzikler dogum sonrasi humananin stell tea cayina varincaya kadar up uzun bir liste yaptim uyku seti anne cantasi hastane cikisi besik alezi tirnak makasi alt bezleri akliniza ne gelirse onlar yeni evli olduklari icin borcu vardi kardesimin destek olmak amacli aldim.Bir dunya masraf yaptim.Sonuc hanimefendi annemlere gittigimiz bir gun annemin mutfaginda tezgah ustunu duzeltmis o arada benim yedigim bir tabagi yikamis .Bana yediginiz makarnanin tabagini yikadim dedi.Hic birsey demedim ama cok zoruma gitti.O gunden beri asla aramiyorum.Ben kizi olur diye onca esyayi evimde depo gibi sakliyorum.Birde gorumcem var onunda bir kizi var benim kizdan kucuk bana cok yardimi olur evime gelir misafirime yardim eder herseyime yardimcidir.Ben demeden yapar.Cimri bir kocasi var kizina ozeniyor versem elimdekileri alir.Bende kardesime ozeniyordum durumu yok faydam olsun diye .Ama esine ablamin onca faydasi oldu sana o seni aramiyorsa sen ara demiyor

Ben simdi herseyi gorumceme vereyim diyorum ama kardesime kiyamiyorum bir yandan bir yandanda o seni cok umursuyor sanki diyorum.Siz degerli kk den fikir almak istiyorum.

5.7 lik istanbul depreminde annemin mustakil evine gittik korkudan.Ondan once vardik oraya cok acikmis biseyler yemistik coluk cocuk boyle yapti .Ya insan icinden her turlu seyi gecirir ama soylermi ya.Tavri tarzi hep boyle sert laf soyletmem kendime ezdirmem kendimi havalarinda .onu ezende laf soyleyende yok zaten

Banada hep destek oglunun tum kiyafetlerini bana getirdi verdi ben onlari kullaniyorum kiyafet derdim yok almiyorum hic.Zaten su an dogum iznindeyim.bizde tek maas.Gebeykende elimde avcumdaki paralari kardesimin cocuguna harcadim.

Ufacık şeyi ne kadar buyutmussunuz. İnsanlara iyilik mi yapıyorsunuz? İyilik yapıyorsanız neden karşılık bekliyorsunuz? Ayrıca gelin için değil kardes için yapıyorsunuz. Tam gorumcesiniz yani.tabağı yikadim dedi de ne oldu? İncileriniz mi döküldü. Resmen onlara bişiler alıyorsunuz diye ona göre davranmalarini bekliyorsunuz.

Yaptığınız her şeyi karşılık bekleyerek yaparsanız asla mutlu olamazsınız, insanlara da huzur vermezsiniz! Sizden birşey istememiş gelin siz ortaya atılıp "yardım" etmişsiniz! Çok bir marifetmiş gibi tabağınızı yıkadım dediğinde cevabını verseydiniz veya zorunuza gidiyorsa arkanızı toplayacaksınız.
Cimri bir kocasi var kizina ozeniyor versem elimdekileri alir.
Bu nasıl bir düşünce?? Sanki adam giyecek kıyafetleri!
esine ablamin onca faydasi oldu sana o seni aramiyorsa sen ara demiyor
Ortalığı birbirine katmayın. Rahat bırakın insanları.

Hiç bu kadar düşünmedim
3 kızım var çoğunlukla marka aldım hiçbirinden diğerine de saklamadım Allah veriyor çok şükür her gelenin rızkını
Mevsim geçişlerinde torba torba hazırlar ihtiyaç sahibi olarak önüme ilk gelene veririm
Evdeki fazlalık demişsiniz bunun için bu denli düşünmek bilmiyorum bana tuhaf geldi

2 cocugum var biri kiz biri erkek.kizimin bir suru kuculmus kiyafetleri var sakliyorum coguda marka.Saklamamin sebebi evli erkek kardeslerimin ogullari oldu gelinimiz 2.cocugu dusunuyor kizi olursa diye kardesim kirada tek maas es calismiyor.Uzuluyorum ona vereyim diye dusunuyorum.Ama gelin hanima cok darildim,arayip sormuyorum oda darildigimi anladi oda aramiyor beni hic.Benden yaklasik 10 yas kucuk her zaman cok kaba agrasif biri.Agzina geleni dan dun soyluyor uzulurmu kirilirmi diye dusunmez.Oda bende dogum yaptik onun ilk benim 2.bebegim oldu haliyle benim herseyim ilk cocugumdan kalma vardi.Onunda ailesinden bir destekcisi yoktu.Arabasindan besigine mama sandalyesine biberon fircasi,elma rendesi,pisik kremleri ,derece,avent emzikler dogum sonrasi humananin stell tea cayina varincaya kadar up uzun bir liste yaptim uyku seti anne cantasi hastane cikisi besik alezi tirnak makasi alt bezleri akliniza ne gelirse onlar yeni evli olduklari icin borcu vardi kardesimin destek olmak amacli aldim.Bir dunya masraf yaptim.Sonuc hanimefendi annemlere gittigimiz bir gun annemin mutfaginda tezgah ustunu duzeltmis o arada benim yedigim bir tabagi yikamis .Bana yediginiz makarnanin tabagini yikadim dedi.Hic birsey demedim ama cok zoruma gitti.O gunden beri asla aramiyorum.Ben kizi olur diye onca esyayi evimde depo gibi sakliyorum.Birde gorumcem var onunda bir kizi var benim kizdan kucuk bana cok yardimi olur evime gelir misafirime yardim eder herseyime yardimcidir.Ben demeden yapar.Cimri bir kocasi var kizina ozeniyor versem elimdekileri alir.Bende kardesime ozeniyordum durumu yok faydam olsun diye .Ama esine ablamin onca faydasi oldu sana o seni aramiyorsa sen ara demiyor
Klasik yay burcuyum paylaşımcıyım .. Ama bir süre sonra kerizlendiğimi fark ettiğim için artık kimseye bedavadan bir şey vermiyorum ..Öz kardeşime bile..Ben de senelerdir bütün eşyalarımı her şeyimi insanlarla paylaştım.. hiçbir maddi karşılık beklemeden gerçekten pahalı şeyleri hiç gözümü kırpmadan ablalarıma falan verdim ...ama karşılık olarak bir Ablalık gördüm mü onlardan asla..!! Şimdi pişmanım.. hepsi çalışan işi gücü olan insanlar ama ben Üniversite mezunuyum çalışmıyorum şu an ..ama babamdan aldığım 3 kuruş da gözleri var düşünebiliyor musunuz.. Şimdi diyorum geçmişte onlara verdiğim o pahalı eşyaları keşke wermesiymiş en azından ikinci el sitelerde üçbeş kuruşa satardım da bana bir maddi gelir olurdu ..!! insanlara iyilik yaramaz arkadaşım ..vallahi hepsi birbirinden nankör kardeş falan fark etmiyor .. parasıyla verince en azından bir kıymeti oluyor..

10 yaş fark var sendeki olgunluğu ondan bekleme sen büyüklük göster o daha küçük kendinin 10 yıl önceki halini düşün

Gorumceniz insanlık bilmeyen biri belli ki. Eee kızı olacağı da meçhul. Onun çocuğuna saklarken gorumcenin çocuğu büyüyecek hiç vermeyeceksiniz. Bence hemen verin. Hem kıymet bilen bir kadin, hem eşi cimri hem de eviniz boşalır. Diğerine verip sorun cikmasindansa görümce en iyi seçenek bence.

Back
X