Evdeki fazlaliklar

Yarın oburgun ben senin cocugunun eskisini niye giydireyim diye karşı çıkarsa ozaman pişman olursunuz işte, 2. El kıyafet eşya uygulamalarından satın çocuklarınızın ihtiyaclari karşılanır boşuna ardiye gibi tutmazsiniz

iyilik olarak yapacaksan stratejik hesaplara girme, iyilik yap denize at.ver gitsin.he bir de sana mı güvenip doğuruyor bunca insan bırak derdin yok da bunu mu buldun kendilerine güveniyorlar ki yapıyorlar bebeleri derdi sana mı kaldı.

Ee gorumceye verin de kullansın madem. Kardeşinizin ikinci çocuk planını niye bekliyorsunuz ki?

Hadi hamile olsa saklayin da daha dusunuyorlarmis. Kizi olsa bile sizinle ayni mevsimde dogurmazsa yibe o kiyafetler giyilneyebilir. Ya satin ya da 3 5 yakinlara dagitin.
Benim 2 oglum var, buyugun esyalarin kalanlarindan kucugun giyemedigi oluyor, ki ikisi de sonbahar dogumlu.

ben eskıden sagdan soldan buldugum ıhtıyac sahıplerıne verıyordum tum kıyafetlerımı kızımınkılerıde sonra suıstımal edıldım bıraz ınceledım kısıden daha cok benım ıhtıyacım varmıs meger
bazı seylerı dolap uygulamasından satıyorum abıye tarzı saten ,ipek tarzı seylerı gerı kalan her zaman gıyılebılır bazılarını da beledıyenın ıhtıyac sahıplerı ıcın kutuları var onları koyuyorum

dogmamis cocuga don bicmeye benzettim daha kardesiniz ikinciyi düsünüyormus yani ya olmazsa ? ya erkek olursa ? hali hazirda kullanbilcek bir kisi varsa verin görümcenize ne oacak yani alti üstü kiyafet. o isini bitirince kiyafetlerle temizleri geri alip kardesinize verirsiniz tabi kizi olursa !

Yok hamile değil bir de hamile olup kızı olursa diyorsunuz. Verin görümcenize gitsin kızı varmış işte. Kardeş falan hikaye kıymetinizi bilen önemlidir benim için

Ben de alınırdım bir tabağın lafı edildiğinde..Bence siz ikiye ayırın kıyafetleri ,yarısını kardeşinize yarısını da görümcenize verin ve unutun,ben yaptım onlar bana ne yaptı diye düşünmemeye çalışın,düşünseniz bile kimseyle paylaşmayın.İyiliği bebeklere yaptınız diye düşünürseniz daha kolay olur :))umarım düzelir aranız

kimseye verme, sat gitsin, parasını çocukların için harcarsın

Adam gelmis kaç yasina, tek maasli bir eve 2inci çoçuk düsünüyor. Niye olmasin tabi, hep arkasini toplayan ablasi, ailesi var zaten. Kimse o çoçuklari düsünmez ama.

Tek maas ile evi geçindirip, 2inciyi düsünen kardesime hiçbirsey yapmam. Hatta ilk çoçugu için bile bu kadar yapmazdim. Kardes diye abartmamak lazim. Sekil a'da gördügün gibi, deger bilinmiyor.

Bu arada görümcen seni o kadar yardim etmesine ragmen, kendi çoçugun kiyafetlerini bile sana verdi ve sen halen tereddüttesin. Kardesin için. O görümce agzi ile kus tutsa bile faydasi olmaz. Pipi önemli tabi :KK14:
Oyle degil bilit
Ben de alınırdım bir tabağın lafı edildiğinde..Bence siz ikiye ayırın kıyafetleri ,yarısını kardeşinize yarısını da görümcenize verin ve unutun,ben yaptım onlar bana ne yaptı diye düşünmemeye çalışın,düşünseniz bile kimseyle paylaşmayın.İyiliği bebeklere yaptınız diye düşünürseniz daha kolay olur :))umarım düzelir aranız
Cok teşekkür ederim .Ben akrabaya ve aile iliskilerine cok onem veririm.Oyle olunca cok deger verip emek verip boyle cirkin muamelelerle karsilasinca insan kendini hep sorguluyor.Ne gerek vardi diyorum o kadar cabaladin boyle muamele gormek icin mi ?

Görümcenizin size o kadar iyiliği dokunmuş, oğlunun eşyalarınıda size vermiş kocası dediğiniz gibi pinti olmasına rağmen.Siz hala doğmamış,cinsiyeti belli olmayan,hatta olup olmayacağı belli olmayan kardeş çocuğuna saklıyorsunuz giysileri öylemi? Üstelik görümcenizin hali hazırda bir kızı var.Siz bir görümce olarak gelininizin yaptığını dert ediyorsunuz,birde görümcenizin gözünden bakın.Benim onca yardımıma rağmen kızının kıyafetlerini kardeşinin doğmamış çocuğu için saklıyor bana teklif bile etmiyor diye düşünse haksızmı?Görümcenizde kardeşinizin kardeşi,kocasının pinti olması kadının suçu değil.üstelik ev almışlar diyorsunuz belki durumları kardeşinizden daha kötüdür.Heves ediyorsa beğendiği kıyafetlerden verseniz ne olur?Bence görümcenize güzel bir dille teklif edin,alacakları varsa alsın,kalanlarıda ihtiyacı olanlara dağıtın,olmadı belediyenin kutularına atın.Birde karşı taraftan empati beklerken sizde biraz empati kurmayı,daha geniş pencereden bakmayı deneyin

Kıyafet falan işleri biraz da heves. Ben bana verilmesini istemem mesela ama yok diyince de burnu havadalık olarak görülüyor. Mama sandalyesi beşik falan saklanır verilir de, kıyafet olsa da olur olmasa da olur. Madem görümcenizle aranız iyi ona verin. Gelin biraz patavatsız olabilir ama siz de aslında kardeşinize yaptığınız iyiliğin karşılığını gelinen bekliyorsunuz ki bu saçma. Bir de laf geline laf etmiyora gelmiş. Biraz görümcelik yapıyorsunuz sanki. Kötü niyetli değilsiniz bence ama bu kadar düşünmeyin üstünde.

2 cocugum var biri kiz biri erkek.kizimin bir suru kuculmus kiyafetleri var sakliyorum coguda marka.Saklamamin sebebi evli erkek kardeslerimin ogullari oldu gelinimiz 2.cocugu dusunuyor kizi olursa diye kardesim kirada tek maas es calismiyor.Uzuluyorum ona vereyim diye dusunuyorum.Ama gelin hanima cok darildim,arayip sormuyorum oda darildigimi anladi oda aramiyor beni hic.Benden yaklasik 10 yas kucuk her zaman cok kaba agrasif biri.Agzina geleni dan dun soyluyor uzulurmu kirilirmi diye dusunmez.Oda bende dogum yaptik onun ilk benim 2.bebegim oldu haliyle benim herseyim ilk cocugumdan kalma vardi.Onunda ailesinden bir destekcisi yoktu.Arabasindan besigine mama sandalyesine biberon fircasi,elma rendesi,pisik kremleri ,derece,avent emzikler dogum sonrasi humananin stell tea cayina varincaya kadar up uzun bir liste yaptim uyku seti anne cantasi hastane cikisi besik alezi tirnak makasi alt bezleri akliniza ne gelirse onlar yeni evli olduklari icin borcu vardi kardesimin destek olmak amacli aldim.Bir dunya masraf yaptim.Sonuc hanimefendi annemlere gittigimiz bir gun annemin mutfaginda tezgah ustunu duzeltmis o arada benim yedigim bir tabagi yikamis .Bana yediginiz makarnanin tabagini yikadim dedi.Hic birsey demedim ama cok zoruma gitti.O gunden beri asla aramiyorum.Ben kizi olur diye onca esyayi evimde depo gibi sakliyorum.Birde gorumcem var onunda bir kizi var benim kizdan kucuk bana cok yardimi olur evime gelir misafirime yardim eder herseyime yardimcidir.Ben demeden yapar.Cimri bir kocasi var kizina ozeniyor versem elimdekileri alir.Bende kardesime ozeniyordum durumu yok faydam olsun diye .Ama esine ablamin onca faydasi oldu sana o seni aramiyorsa sen ara demiyor
Makarna tabağını laf eden eskilerini bana verdi diyede laf eder.Maşallah ne guzel eline sağlık demiş.

Tabağı kaldırsaydınız .Siz ona eşya verdiniz diye içindekini tutacak değil .Yada minnet edecek değil .
Alt tarafı küçülen eşyalar .
Hepimiz veriyoruz birilerine.
Evdekileri de tutmayın bir işe yarasın .Gel al git deyin bir tabaktan ötürü bu ne yaaahu.

2 cocugum var biri kiz biri erkek.kizimin bir suru kuculmus kiyafetleri var sakliyorum coguda marka.Saklamamin sebebi evli erkek kardeslerimin ogullari oldu gelinimiz 2.cocugu dusunuyor kizi olursa diye kardesim kirada tek maas es calismiyor.Uzuluyorum ona vereyim diye dusunuyorum.Ama gelin hanima cok darildim,arayip sormuyorum oda darildigimi anladi oda aramiyor beni hic.Benden yaklasik 10 yas kucuk her zaman cok kaba agrasif biri.Agzina geleni dan dun soyluyor uzulurmu kirilirmi diye dusunmez.Oda bende dogum yaptik onun ilk benim 2.bebegim oldu haliyle benim herseyim ilk cocugumdan kalma vardi.Onunda ailesinden bir destekcisi yoktu.Arabasindan besigine mama sandalyesine biberon fircasi,elma rendesi,pisik kremleri ,derece,avent emzikler dogum sonrasi humananin stell tea cayina varincaya kadar up uzun bir liste yaptim uyku seti anne cantasi hastane cikisi besik alezi tirnak makasi alt bezleri akliniza ne gelirse onlar yeni evli olduklari icin borcu vardi kardesimin destek olmak amacli aldim.Bir dunya masraf yaptim.Sonuc hanimefendi annemlere gittigimiz bir gun annemin mutfaginda tezgah ustunu duzeltmis o arada benim yedigim bir tabagi yikamis .Bana yediginiz makarnanin tabagini yikadim dedi.Hic birsey demedim ama cok zoruma gitti.O gunden beri asla aramiyorum.Ben kizi olur diye onca esyayi evimde depo gibi sakliyorum.Birde gorumcem var onunda bir kizi var benim kizdan kucuk bana cok yardimi olur evime gelir misafirime yardim eder herseyime yardimcidir.Ben demeden yapar.Cimri bir kocasi var kizina ozeniyor versem elimdekileri alir.Bende kardesime ozeniyordum durumu yok faydam olsun diye .Ama esine ablamin onca faydasi oldu sana o seni aramiyorsa sen ara demiyor

Geline versen kıymet mi bilecek ki zaten yaptıkları ortada. İlk çocukta yapacağını yapmışsın, görümcene ver. Hem belki 2. Çocuğu erkek olacak, o zaman da boşuna şaklamış olacaksın. Bırak biraz burnu sürtülsün.

Biliyor musunuz su akar yatağını bulur ..Siz Her şeyi görümcenize verin ..Bari faydalı insanlara faydası olsun.

Back
X