- Konu Sahibi KahveNutella
-
Aileler izin vermiyor zaten canım =) 28 Olcam babam 2 aydır bir ilişkim oldugunu kabullenemedi öyle söyleyeyim.Nerden cıktı bu simdi,iyi düşündün mü.Neler söylüyor bir bilseniz =) ama ben cok dik duruyorum sanırım. Vazgecmiyorum pek. Bi tanıs gerisi gelir diyorum.Senin ailen gbi benimkiler de hersey olsun ister kendileri de tasın altına ellerine sokarlar ki benim su an Bi birikimim yok ama ben kimse zor duruma girsin istemiyorum ondan,düşünceli hareket etmeye calısıyorum Sende öyleysin anladıgım kadarıyla. Sadece dik dur diyebilirim tabiki bir süre beklenebilir ama en azından ciddi oldugunu anlasınlar =) tşk ediyorum bu arada. Bende cok stresliydim sonunda bıraktım,daha rahat gibiyim =)Şimdiden sizi de tebrik ediyorum :) ya biz hiçbişey lazım değil ufak ufak yaparız diyoruz.ama işte ailelerimizi düşününce diyoruz ki kesin her şey tam olsun isteyecekler.biliyorsunuz eski nesiller çok önemsiyor elalem ne der olayını.
Allah vermesin en büyük korkum zaten hemen izin vermemeleri
aynen ben delastik bile pahalı yav.yıkatmayı bile erteliyorum iyice berbat hale gelenen dek
elalem ne der olayına girecekse aileler o zaman herseyınızı aileler alsınŞimdiden sizi de tebrik ediyorum :) ya biz hiçbişey lazım değil ufak ufak yaparız diyoruz.ama işte ailelerimizi düşününce diyoruz ki kesin her şey tam olsun isteyecekler.biliyorsunuz eski nesiller çok önemsiyor elalem ne der olayını.
Allah vermesin en büyük korkum zaten hemen izin vermemeleri
Onu araştırdım ama malesef pek çok kriteri var bize uymuyor.çok teşekkürlerEvlenenlere devlet çeyiz kredisi mi ne veriyor haberlerde okudum. Ama belli yaşın altında olmak gerekiyor.
Ekonominiz neye el veriyorsa o ölçüde bir düğün yapın ya da sadece nikah yapın . Zaten sırf insanlar eglensin diye kredi cekilmez. Ayağınızı yorganiniza göre uzatın . Ben hep eşime bunu söyledim ne kendimizi ne ailelerimizi borca sokalim . Her şeyi kendi cabamizla yaptık tabiki ailelerimiz de destek oldu ama onları borca sokacak bişey yapmadık. Bizim sadece kredi kartına çok yuklendik sonra onu kapattik. Elzem olmayan biseye sırf daha gösterişli diye para harcamadık. Davetiyelerimi çok uyguna internetten yaptırmıştım. Tüm çeyiz malzemelerimi daha uygun diye internetten aldım . Zarar görenleri ya da begenmediklerimi iadede hiç sorun yaşamadım . Ev esyalarimizi kaliteli olsun ama uygun olsun diye çok yerden fiyat aldık . Gelinligimi çok araştırdım satın almak mantıklı gelmiyodu zaten kiraladık 1000 TL içinde gelinlik kuaför bindallı ve sutudyo çekimi fotoğraflar album halinde 2 tane ve büyük bı cercevede fotografimiz. Siz yeterki arastirin ve gösterişten kaçının kimse kimsenin düğününü 1 ay sonra hatırlamaz . Ben takı seti istememiştim çünkü o tip şeyleri takmaktan hoslanmiyordum kayınvalidem çok ısrar etti kesinlikle alınacak dedi ben de uygun fiyata ince zarif bı set aldım böylece paraya ihtiyacımız olsa bile onu bozdurmayiz çünkü uygun fiyatlı aldık çok pazarlık da ettik 2600 TL. Yani bunun gibi şeylere dikkat ederseniz zaten çok harcamazssiniz. Başkaları ne der diye düşünmeyin evinizde huzurunuz olsun . Her ay kredi borcu su ödemesi bu ödemesi diye evinizde stres olmasın . Evliliği zorlastirmayın. Ben nişan tepsimi kendim yaptım bizde normalde erkek tarafı alır getirir. İnternetten yapay çiçekler aldım herkes de çok begendi. Maddiyata takilirsaniz her zaman daha iyisi vardir. Mobilyalarinizi ucuz olsun diye kalitesiz almayın sakınmerhaba hanımlar, yakında sevgilimi ailemle tanıştıracağım.bazı sebeplerden bir ay kadar gecikti bu iş.biz 2019 başında tanışılır martta nişan,yazın düğün demiştik.ama sanırım bizim hesap çarşıya uymayacak.
Yani ailem kabullenecek,tanışmalar,isteme-söz,ev tutma,eşya alma,çeyiz hazırlığı,düğün hazırlığı... hele salon tutmak ve balayı rezervasyonu yapmak için sanki beş sene önceden ayarlanmalıymış gibi geliyor iyice bunaldım.artık birikimi filan da boşverdim bu ekonomide kredi çekmeden evlenilmeyeceğini kabullendim. Tecrübeli büyüklerim biraz fikir verebilir mi? Sizce seneye yaza anca mı olur? Hiiç beklemek istemiyoruz çoook bekledik(tümü de benim yüzümden beklenen sebepler)
Nasıl haklısınız anlatamam elalem beş dakika görecek diye gereksiz şeyler çok alınıyor.zaten ben kimsenin kimseyi beğendiğini görmedim ne düğün ne çeyiz.elalem ne der olayına girecekse aileler o zaman herseyınızı aileler alsın
elalem ne der diye kredi olayına tek maasla sakın girmayın hayatınızın hatası olur
nıkah yapın
sade bır gelınlık alın
evınıze az esya alın
ceyız adı altında alınan sacmasapan seyler zaten kullanılmıyor
Çok sağolun çevremde bilenler çok karşı ama sayenizde umutlandım.herkes zengin damat delisi olmuşEkonominiz neye el veriyorsa o ölçüde bir düğün yapın ya da sadece nikah yapın . Zaten sırf insanlar eglensin diye kredi cekilmez. Ayağınızı yorganiniza göre uzatın . Ben hep eşime bunu söyledim ne kendimizi ne ailelerimizi borca sokalim . Her şeyi kendi cabamizla yaptık tabiki ailelerimiz de destek oldu ama onları borca sokacak bişey yapmadık. Bizim sadece kredi kartına çok yuklendik sonra onu kapattik. Elzem olmayan biseye sırf daha gösterişli diye para harcamadık. Davetiyelerimi çok uyguna internetten yaptırmıştım. Tüm çeyiz malzemelerimi daha uygun diye internetten aldım . Zarar görenleri ya da begenmediklerimi iadede hiç sorun yaşamadım . Ev esyalarimizi kaliteli olsun ama uygun olsun diye çok yerden fiyat aldık . Gelinligimi çok araştırdım satın almak mantıklı gelmiyodu zaten kiraladık 1000 TL içinde gelinlik kuaför bindallı ve sutudyo çekimi fotoğraflar album halinde 2 tane ve büyük bı cercevede fotografimiz. Siz yeterki arastirin ve gösterişten kaçının kimse kimsenin düğününü 1 ay sonra hatırlamaz . Ben takı seti istememiştim çünkü o tip şeyleri takmaktan hoslanmiyordum kayınvalidem çok ısrar etti kesinlikle alınacak dedi ben de uygun fiyata ince zarif bı set aldım böylece paraya ihtiyacımız olsa bile onu bozdurmayiz çünkü uygun fiyatlı aldık çok pazarlık da ettik 2600 TL. Yani bunun gibi şeylere dikkat ederseniz zaten çok harcamazssiniz. Başkaları ne der diye düşünmeyin evinizde huzurunuz olsun . Her ay kredi borcu su ödemesi bu ödemesi diye evinizde stres olmasın . Evliliği zorlastirmayın. Ben nişan tepsimi kendim yaptım bizde normalde erkek tarafı alır getirir. İnternetten yapay çiçekler aldım herkes de çok begendi. Maddiyata takilirsaniz her zaman daha iyisi vardir. Mobilyalarinizi ucuz olsun diye kalitesiz almayın sakın
Vallahi biz zamanında çeyizlere eşyalara bakardık hayal kurardık.şimdi o baktıklarımızın yanından geçilmiyor.Fiyatlar da hiç düşeceğe benzemiyor hani bilsek ki ekonomi düzelecek eyvallah bekleyelim.Allah herkesin yardımcısı olsunvala kardeş pahalıya kaçmayın dicem ama fakırın yiyeceği Soğan-ekmek bile lüks.
Çok sağolun ben zaten her şeyin uygununu ararım.umuyorum ki aileler de böyle anlayışlı olur.ben zaten temel şeyler alınsın dekordur vesaire zamanla alınır daha iyi olur diye düşünüyorum.dediğiniz gibi kullanılacak şeyler olsa yeter bence deÇeyiz denilen ıncık cıncığa girmezsen kullanılacakları alırsan yetişir
Yatacağın yatak oturacağın koltuk çamaşır bulaşık makinası buzdolabı ocak fırın gerekli tencere 6 tabak 6 bardak 6 kase vs yeter
Hadi bir de perde yorgan yastık diyelim
Asgarisi bunlar
Üstüne dolap da alınır masa sandalye de
Minimal bir düzen gayet makule kurulur
Bir de imalatçıdan almaya çalışın mobilyayı
Birisi anlattı imalatçı yakını varmış bir takımı o 4200 TL ye bir firmaya satıyormuş firma da mağazasında 8800 TL ye satıyormuş o ikinci satan da bilinmiş marka vs değil
O nedenle imalatçıya uğramak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?