Evdeki hesap çarşıya uymaz mı?

Aileler izin vermiyor zaten canım =) 28 Olcam babam 2 aydır bir ilişkim oldugunu kabullenemedi öyle söyleyeyim.Nerden cıktı bu simdi,iyi düşündün mü.Neler söylüyor bir bilseniz =) ama ben cok dik duruyorum sanırım. Vazgecmiyorum pek. Bi tanıs gerisi gelir diyorum.Senin ailen gbi benimkiler de hersey olsun ister kendileri de tasın altına ellerine sokarlar ki benim su an Bi birikimim yok ama ben kimse zor duruma girsin istemiyorum ondan,düşünceli hareket etmeye calısıyorum Sende öyleysin anladıgım kadarıyla. Sadece dik dur diyebilirim tabiki bir süre beklenebilir ama en azından ciddi oldugunu anlasınlar =) tşk ediyorum bu arada. Bende cok stresliydim sonunda bıraktım,daha rahat gibiyim =)

Evdeki hesap çarşıya uymaz. Uymadığı gibi kat kat zararlı çıkarsınız.
Tavsiyem eğer bu yıl evlenelim beklemeyelim diyorsanıZ; düğün masraflarını minimuma indirin.
Az ve hesaplı eşya alın; salonu küçük tutun, balayına sonbaharda gidin, lükse kaçmayın vs vs.
Yetişirsiniz çok rahat, bir eksik bir fazla olur. Zaten hiçbir zaman tamamen 4x4lük olmaz.
Ama yok ben herşeyi tam ve en iyisini istiyorum derseniz; hem maddi hem zaman açısından seneyi bekleyin.
Olay isteklerde ve sizde bitiyor yani.

Başlayınca gerisi gelir sağlık olsun yeterki.
•Biz şubat ayında tanıştırdık
•Nisanda söz / nişan bir oldu.
•Hazirana düğün günü almıştık
•Bu aralıklarda beyaz eşya mobilya ev çeyiz ıvır zıvır zaten halloldu zor olur diye düşünmüştüm ama kolay oldu zaten aileler ön ayak oluyor eşya konusunda tecrübe sahibiler.
• Amma velakin evdeki hesap çarşıya yinede uymadı çünkü babam kalp krizi geçirdi ağır ameliyatlar girdi araya ekimde anca evlendik.
Not: Evlenmek için hiiiiç acele etme :) Canla başla mücadele veriyosun sadece pişman olmak için.
•Bu arada balayını evlendikten sonra 2. Gün aldım akşamına yola çıktık çokta uygun gelmişti ve çok güzeldi

Evlenenlere devlet çeyiz kredisi mi ne veriyor haberlerde okudum. Ama belli yaşın altında olmak gerekiyor.

He güzel fikir bacım. Kredi çek, düğünde takılan parayla/ takıyla borcu öde. Balayına da hemen gitmeyiverin, azıcık beklese ne olur? Ilk gece şaaapmak, yani çok mu mühim :)

illa evlenmek istiyorsanız düğün salonunda lükse kaçmayın, tüm odalarınızı döşemeyin gidip 2000 tl ye halı alacağınıza 1000 tl ye alın (fiyatları bilmiyorum) gelinlik damatlık aynı şekilde.. benim evimde oturma odam ve yatak odam döşeli, oturma odasına misafir geldikçe giriyorum hayatımız mutfak ve yatak odasında geçiyor..

belli olmuyor ya.
işin ucu paraya bakar. paran varsa her şey hallolur.
yoksa da ayağını yorganına göre uzatacaksın. kredi çekmeni önermem. yaşlarınız genç yeni mezunsunuz sanırım. 1 sene geç olsun borçsuz olsun.

elalem ne der olayına girecekse aileler o zaman herseyınızı aileler alsın

elalem ne der diye kredi olayına tek maasla sakın girmayın hayatınızın hatası olur

nıkah yapın
sade bır gelınlık alın
evınıze az esya alın
ceyız adı altında alınan sacmasapan seyler zaten kullanılmıyor

Reactions: 000
biz eşimle kasımda nişanlandık ama askere gitti hemen ve nisanda döndü. nisana kadar hiçbir işe başlamamıştık. sadece salon ayarlanmıştı askerden önce. nisanda geldi biz hazırlıklara giriştik, ev aldık, araba aldık ve ağustosta evlendik. her şeyim de çok şükür tam oldu. siz istedikten sonra yapamayacağınız şey yok

Ekonominiz neye el veriyorsa o ölçüde bir düğün yapın ya da sadece nikah yapın . Zaten sırf insanlar eglensin diye kredi cekilmez. Ayağınızı yorganiniza göre uzatın . Ben hep eşime bunu söyledim ne kendimizi ne ailelerimizi borca sokalim . Her şeyi kendi cabamizla yaptık tabiki ailelerimiz de destek oldu ama onları borca sokacak bişey yapmadık. Bizim sadece kredi kartına çok yuklendik sonra onu kapattik. Elzem olmayan biseye sırf daha gösterişli diye para harcamadık. Davetiyelerimi çok uyguna internetten yaptırmıştım. Tüm çeyiz malzemelerimi daha uygun diye internetten aldım . Zarar görenleri ya da begenmediklerimi iadede hiç sorun yaşamadım . Ev esyalarimizi kaliteli olsun ama uygun olsun diye çok yerden fiyat aldık . Gelinligimi çok araştırdım satın almak mantıklı gelmiyodu zaten kiraladık 1000 TL içinde gelinlik kuaför bindallı ve sutudyo çekimi fotoğraflar album halinde 2 tane ve büyük bı cercevede fotografimiz. Siz yeterki arastirin ve gösterişten kaçının kimse kimsenin düğününü 1 ay sonra hatırlamaz . Ben takı seti istememiştim çünkü o tip şeyleri takmaktan hoslanmiyordum kayınvalidem çok ısrar etti kesinlikle alınacak dedi ben de uygun fiyata ince zarif bı set aldım böylece paraya ihtiyacımız olsa bile onu bozdurmayiz çünkü uygun fiyatlı aldık çok pazarlık da ettik 2600 TL. Yani bunun gibi şeylere dikkat ederseniz zaten çok harcamazssiniz. Başkaları ne der diye düşünmeyin evinizde huzurunuz olsun . Her ay kredi borcu su ödemesi bu ödemesi diye evinizde stres olmasın . Evliliği zorlastirmayın. Ben nişan tepsimi kendim yaptım bizde normalde erkek tarafı alır getirir. İnternetten yapay çiçekler aldım herkes de çok begendi. Maddiyata takilirsaniz her zaman daha iyisi vardir. Mobilyalarinizi ucuz olsun diye kalitesiz almayın sakın

vala kardeş pahalıya kaçmayın dicem ama fakırın yiyeceği Soğan-ekmek bile lüks.

Nasıl haklısınız anlatamam elalem beş dakika görecek diye gereksiz şeyler çok alınıyor.zaten ben kimsenin kimseyi beğendiğini görmedim ne düğün ne çeyiz.
İnşallah aileler de sizin gibi düşünür

Çok sağolun çevremde bilenler çok karşı ama sayenizde umutlandım.herkes zengin damat delisi olmuş

vala kardeş pahalıya kaçmayın dicem ama fakırın yiyeceği Soğan-ekmek bile lüks.
Vallahi biz zamanında çeyizlere eşyalara bakardık hayal kurardık.şimdi o baktıklarımızın yanından geçilmiyor.Fiyatlar da hiç düşeceğe benzemiyor hani bilsek ki ekonomi düzelecek eyvallah bekleyelim.Allah herkesin yardımcısı olsun

Çeyiz denilen ıncık cıncığa girmezsen kullanılacakları alırsan yetişir

Yatacağın yatak oturacağın koltuk çamaşır bulaşık makinası buzdolabı ocak fırın gerekli tencere 6 tabak 6 bardak 6 kase vs yeter

Hadi bir de perde yorgan yastık diyelim

Asgarisi bunlar

Üstüne dolap da alınır masa sandalye de

Minimal bir düzen gayet makule kurulur

Bir de imalatçıdan almaya çalışın mobilyayı

Birisi anlattı imalatçı yakını varmış bir takımı o 4200 TL ye bir firmaya satıyormuş firma da mağazasında 8800 TL ye satıyormuş o ikinci satan da bilinmiş marka vs değil

O nedenle imalatçıya uğramak lazım

Yalnız ben başlığa yorum yaptım konunun maddiyat olduğunu düşünüyordum

Çok sağolun ben zaten her şeyin uygununu ararım.umuyorum ki aileler de böyle anlayışlı olur.ben zaten temel şeyler alınsın dekordur vesaire zamanla alınır daha iyi olur diye düşünüyorum.dediğiniz gibi kullanılacak şeyler olsa yeter bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…