Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında eşim arabanın kredisini ve düğün kredisini de ödüyor. Bizde de hep kenara şu kadar koyalım deriz ama benden de ondan da biraz kırpılır. Aslında kredi kartı kulanıyoruz nakit değil ama nasıl oluyorsa x dediğimiz x-200 falan olabiliyor bizde de. Tabi biliyoruz ne nereye gidiyor az buçuk. Hani ben de diyorum bazen ya nereye gidiyor bu paralar(hem onun hesabı hem de kendi hesabım için diyorum) ama gidiyor yani.
Senin maaşın belli onun maaşı belli, ee ödemelerde belli. Ödemeleri ortak yapın kalan parada senindir. Madem rahat etmek istiyor eşin bırak gitme üstüne sen biriktir.Ya benim konularımı okuyanlar bilir.nelere ne kadar ödemeler yapıyorum.ona rağmen kenara koyalım diyorum.eşime söyledim her ay ikimizde belirli bi para koyalım biriksin.tamam diyor.sonra bi bakıyorum konuştuğumuz 500 se 300 veriyor bu kadar kaldı diye.ben de çıldırıyorumdedim ki parayı bana ver,ben de toplansın.YOK olmazmış öyle şey.harçlık alır gibi para mı alacakmış
![]()
Bizde ortak havuz oluşturuluyor. Bir kısmı otomatik hesapta zaten. Kalan eve gelir, bir kısmını harcamalar için ayırıp belli bir yere koyarız lazım oldukça almak üzere, kalan kısmın aynı gün icabına bakarız.Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?
Bizde kim ne kazanıyorsa kendinde durur parası. Yeni evlendik ve çok borcumuz var. Kira var. Ev giderleri var. Kim neye yetebiliyorsa onu verir ki ay sonunda birsey kalmıyor ikimizde de. Ama büyük yük eşimin üzerinde onun kazancı daha fazla olduğu için. Borcumuz bitince birikim yapmayı planlıyoruz ama o zaman nasıl yaparız bilmiyorum.Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?
Yeni bir başlık açmamak için buradan danışmak istiyorum.
Eşimle paansa dkonularında hiç ortak fikrimiz yok, 10000 tl lik kredi kartı onda gerekirse nakit olarak ben veriyorum, ikimiz de çalışıyoruz, hesap kartları ihtiyaca göre ikimizde de olabiliyor.
Eşim dünyanın en zengini bizmişiz gibi (iki sağlıkçı memur) ihtiyacı olmayan anne-babasına, evli öğretmen ablasına para göndermek istiyor, ben de hemen bankaya yatırıyorum artık elime para geçerse tabii kredi kartı onda olduğu için yine istediğini alsın, ihtiyaçlarını görsün eyvallah.
Ancak yakınlarına para gönderme konusu açılınca şu an için sadece boşanmak geliyor aklımdan, bu kişi ile ömür boyu ihtiyacı olmayan kişilere alın terimle çalıştığım paraları verme düşüncesi beni deli ediyor, evliliğimin ilk haftalarından beri ikimizin birbirimiz için uygun olmadığı düşüncesi her an aktifleniyor. En son da düğünün kuzeni olduğu için annesine bilezik almasında yardımcı olmak için para göndermek istemesi (az önce gönderdim bu arada, pasif-agresif bir hal ile), ben hediye gelmişse biz hediye takalım diyorum o diğer türlü istedi. Evlilik zor bir müessese anlıyorum ama hesap kitap bilmemesi konusunda, konuşunca da ikna olmaması konusunda çılgına dönüyorum.
Siz ailelerinize yardım eder misiniz, eşler bu konularda birbilerine nasıl davranıyor öğrenmek istiyorum, cevap veren kişilere şimdiden teşekkür ederim.
al bizden de o kadarBizde de eşim faturaları öder,kira yok çok şükür.ben kredi ve kart borçlarımı öderim.ev alışverişi kim denk gelirse o yapar.dışarı harcama,yemeklerimizi genelde ben öderim.ama birikime gelince yok![]()