• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki hesap

Ben istiyorum ki onun para da benim elime gelsin ve ben nereye ne ödenecekse yapayım,kalan da birikmiş olsun.gurur mu yapıyor nedir anlamadım:KK57:

Bizde de eşim faturaları öder,kira yok çok şükür.ben kredi ve kart borçlarımı öderim.ev alışverişi kim denk gelirse o yapar.dışarı harcama,yemeklerimizi genelde ben öderim.ama birikime gelince yok :KK67:

Aslında eşim arabanın kredisini ve düğün kredisini de ödüyor. Bizde de hep kenara şu kadar koyalım deriz ama benden de ondan da biraz kırpılır. Aslında kredi kartı kulanıyoruz nakit değil ama nasıl oluyorsa x dediğimiz x-200 falan olabiliyor bizde de. Tabi biliyoruz ne nereye gidiyor az buçuk. Hani ben de diyorum bazen ya nereye gidiyor bu paralar(hem onun hesabı hem de kendi hesabım için diyorum) ama gidiyor yani.

Esim maasini ceker, benim makyaj cantam var onun icine koyar :KK53: gerektiginde ordan alir, ben de alirim. Cebinde hic para tasimaz, hatta ben bu huyuna cok kizarim. Ben gene ordan yurutup parasiz gezmem, tedarikli olmayi severim:KK45:
Ama calissaydim kendi maasimi kesinlikle biriktirirdim.

ben çalışmıyorum eşim maaşını getirir bana verir evde durur faturaları kirayı öderiz borcumuz kredi kartımız yok birikimimizde yok zaten bu parayla anca geçiniyoz

Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?
merhaba.. ben çalışmıyorum ama okulum ve dersanem var yani çalışan bir bayan kadar aktif vakit harcıyorum, tek farkım ay başında maaş getiremiyorum eve kocişimin parasını yiyoruz beraber :)
şimdi şöyle anlatayım, eşim memur dolayısıyla maaş günümüz belli. Maaştan bir ya da iki gün önce kendimiz için oluşturduğumuz düğünümüzden bu yana kullandığımız bir kara kalpaklı defterimiz var;) ona tüm giderleri yazarız faturaları, araba harcamalarını, pazar market vs.. hepsini.. elimizde kalan parayı hesaplarız. o ay artı çıkmış bir işimiz masrafımız varsa onu ayırırız ve kalan para evde yani bende durur. eşim dışarda hiç para harcamaz desem yeridir çünkü sürekli göreve giderler öğle yemeklerini çevik kuvvet oldukları için şubeden veriyorlar. içerse bir çay ya da kola falan.. ben belli bir miktar ayırmam yanıma lazım oldukça o paradan alırım harcarım ama eşim bilir ne yaptım ne ettim, tabi ben de onun harcamalarını.. maaştan bir kaç gün sonra gidip market alışverişimizi yaparız, iki haftada bir pazar yaparız..böyle işte..

Ortak havuz oluşturduk en başından beri. Düğün hazırlıkları yapılırken başladı bizim ki. Herşeyimizi kendimiz aldığımız için aldığımız tüm parayı ortaya koyuyorduk 100 tl civarı bişey kalıyordu elimizde geri kalanının tamamını taksitlere yatırıyorduk borçları dağıtıyorduk. Evlendikten sonra da bu şekilde devam etti. Ay başı oturur nereye ne kadar vereceğiz hesap kitap yapar hepsini ayırırız kirayı faturaları falan eşim yatırır geri kalanı da evde durur parası biten ordan alır.

Bizde de maaş yatar eşim kira fatura herşeyi halleder ben 1.000 tl ayırırım birikim anneme hesabımızda ne kaldıysa yer içer gezeriz eşimin eli açık diye o birikim yapamaz hep ben yaparım onun bilgisi dahilinde.

Bizim faturalar eşimde otomatik ödeme talimatında hepsi Sağolsun bana hiç ödetmez:KK53: benimde işime gelir kredi kartlarını falan hep kendi halleder kira derdi yok çok şükür ben biraz mutfak için alış veriş yaparım manav.gıdayı yine eşim öder benim maaş olduğu gibi birikir içinden ihtiyaçlarıma göre harçlığımı gün parasını falan ayırır eşimin maaştan kalanı da alır altın yapmayı tercih ederim:KK66: sonuçta bu parada bizim için birikiyor birikim kısmını kadınlar yapmalı erkekler o kısmı pek beceremiyo çalışsada çalışmasada kontrol kadında olmalı:KK31:

Ben istiyorum ki onun para da benim elime gelsin ve ben nereye ne ödenecekse yapayım,kalan da birikmiş olsun.gurur mu yapıyor nedir anlamadım:KK57:

gurur yapıyordur cnm .ilk yıllar benimde eşim maaşını kendi ayarlamaya çalışıyordu. baktık hiçbir şey kalmıyor ele. faturalara bile para kalmıyor. olmaz böyle dedim. maaşını bana ver ben ayarlayayım dedim. şimdi arabamız vaaar. evi baştan aşağı yeniledik

birimiz 1 inde birimiz 15 inde alırız maaşı. ben hemen taksitleri ödemeleri yapar kalanını kredi kartına yatırırım. eşimin maaşı ilede elektrik su kira günüm vs ödemesi yapıldıktan sonra kalanını kredi kartına yatırır bir ay boyunca da karttan harcama yaparız(eşim ekstra gelirini kendine harçlık yapar ay arasında banada ondan harçlık verir. maaşını elinden aldığım yetmezmiş gibi birde harçlık isterim adamdan:confused:

Paralar birlesince bilinçsiz bir koca varsa karsida ne oldugunu anlamıyorsun. Borç bitmediği gibi sendeki parada püf oluyor. İpleri eline al. O maasini sana versin sen hallet. Niye hep kadın kocaya verir bunu da anlamam!
Aslında kocaya verilmesinin nedeni, ödeme olayları sıkıntılı, o halletsin diye.. Bizde ortak kullanırız, ama ödemeleri falan hep eşim yapar, bankaya git, park yeri bul, bankamatik sırası bekle, en az 3- 4 bankayla işimiz oluyor... para çekme de dahil olmak üzere.. gerek yok beni çok kasıyor, gerçi bizde farketmiyor eşim gerekmeyen fazla parayı birimizin hesabında bırakıyor, borcumuz olduğu için o da kısa sürede yollanıyor zaten...

Eşim nereye ne verdiğini hatırlamadığı ve eli açık olduğu için maaşları birleştirirz. Nereye ne verilecek ben hallediyorum,kalan parayı da bölüşüyoruz az bişe kalıyor zaten:KK34:

benim maaşın 1000 lirasını araba taksidine yatırıyoruz... eşim ise bütün faturaları , kredi kartlarını yatırıyor ... sonra kalan parasından 300 lira alıyorum kendi hesabımdanda 300 lira alıp kenara atıyorum .... ona yemek ve sigara parası kalıyor banada pazar harçlığı market ihtiyacını görecek kadar para kalıyor :) bu şekilde idare ediyoruz :) maaş günü geldiğinde ikimizde sıfırı tüketmiş oluyoruz ;) alışveriş ve yemeğe çıkarsakta kredi kartlarını kullanıyoruz :) bizimki böyle ...

3 aylık evliyiz henüz eşim kirayı, aidatı faturaları, kendi kredi kartını öder ben de kendi kredi kartımı telefon faturamı filan öderim giyim ya da birilerine hediye filan alınacaksa benim kartımdan alınır kalanını da biriktiriyorum eşimin maaşımdan bir şey kalmıyor çünkü benim kalanını her ay biriktiriyoruz ev peşinatı için.

Bizde şimdilik ev taksidini yarı yarıya, faturaları eşim yatırıyor, alışverişi ben yapıyorum...Herkes kendi kartını ödüyor, eksikse birbirimizden tamamlıyoruz.
İnternet bankacılığı kullandığımız için parayı ortak havuzda toplama durumu olmuyor...
Belki daha sonra taktik değiştiririz ama şimdilik böyle:)

Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?

paralar eşimde..
ee bunun karşılığı olarak hiç bi ödemeye bulaşmıyorum..
hepsini o hallediyo..
ama ortak kasa daha mantıklı bence..

şu anda askerde eşim,
meğer ne çok şeyle uğraşıyormuş zavallım, bana kalınca anladım..:KK12:
öncesinde her şeyimizi o hallederdi,
ben hiç ilgilenmez ama maaşımdan bir miktarı bu işlere kullanması için verirdim
dönünce öyle devam edicez yine

bizde de maaşlar alınınca ortaya toplarız evin kredisi,yol harcamaları,faturalar vs. ödendikten sonra bir aylık kişisel harcamalar için para ayırıp geri kalan parayı evde bekletmeden hemen bankaya yatırırız.
bence ortak olmalı hesap

tamamen karşındaki insanla alakalı bir durum bu
karşındaki insan sorumluluk sahibi biriyse ortak olmalı
yok sorumsuzca para harcayan, kendi payına düşeni 50 kere hatırlatmakla zorla yapan biri varsa hiç karışmamak lazım kendisi halletsin hepsini, zamanla öğreniyor yoluna koymayı

Back
X