Evdeki kaos

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Artık eve sığamıyoruz ciddi ciddi. Evde vitrin büfe o tarz kalabalık yapacak şeyler olmadığı halde. Gözüme o kadar kalabalık geliyo ki temizlik yaparken herşeyi şekerlemekten fıtık oldum artık. Nerden nasıl başlarım. Az eşya ile yaşam mümkün mü var mı aranızda böyle bir yaşam sürdüren zira artık nefes alamıyorum.

Evde fazlasıyla eşya var ve sanki hepsi benim sırtımda gibi beni rahatsız ediyor.

Az eşyayla yaşam daha rahat olduğunu düşündüğüm için minimalizme merak sardım.

Yavaş yavaş işe yaramayan, faydası olmayan, evde 2.si olan eşyaları elden çıkarıyorum

Siz ne var yazın biz hangileri fazla yazarız

Salonda iki tane üçlü koltuk

Bir küçük dört sandalyeli masa

Orta sehpa ve üstünde tv

İki sehpa bir de piyano var

Halı vs de yok

Odalarda yatak dolap

oğlumun odasında artı masa ve kitaplık

Çalışma odasında bir duvar kitaplık bir masa sandalye bir de küçük koltuk

Mutfak ve balkonda da iki masa dörder sandalye

Bu kadar bize yetiyor da artıyor bile

Evimde yalnızca salondaki vitrini fazla buluyorum ama çok şık olduğu için atmak değilde dönüşüm düşünüyorum mesela oturma odası grubumu değiştireceğim ve onu tv sehpası yaparım diyorum yan çevirip onun dışında fazla eşya sevmem. Hiçbir şeyden fazla yoktur evimde. 4+1 ev ve 16 metrekare balkonum var ısıtmalı ısı camlı bakıyorum komşularına hep oturma odası var hem orada oda var yani evde 2 oturma odası hem artı salon hem iki çocuk odası falan var. Ben her yerde yaşamayı sevdiğim için evde her yer kullanım alanı. Misafire özgü bir bölümüm yok mesela bunu da kaldırmak lazım ortadan. Kendimiz için yaşamak lazım o zaman da mutlu oluyor sıkışık hissetmiyor insan. Mesela eviniz hakkında odalar hakkında bilgi verin fazla varmış diyelim

Artık eve sığamıyoruz ciddi ciddi. Evde vitrin büfe o tarz kalabalık yapacak şeyler olmadığı halde. Gözüme o kadar kalabalık geliyo ki temizlik yaparken herşeyi şekerlemekten fıtık oldum artık. Nerden nasıl başlarım. Az eşya ile yaşam mümkün mü var mı aranızda böyle bir yaşam sürdüren zira artık nefes alamıyorum.
fazlalıkları satın 2. el sitelerde .ben yeni olanları satıyorum yıpranmış olanları da apartman görevlime veriyorum köye gönderiyor

Evim 2artı1 100m2. Bir oda var oturma odası olarak. İki üçlü iki tekli koltuk. Kitaplık TV ünitesi sehpalar iki halı var neredeyse bütün odayı kaplayan tarzda. Ve çocuğun bisikleti kaydırağı top havuzu aktivite masası ve diğer küçük oyuncakları ve oyunval kutusu. Masamı mutfakta kullanıyorum. Sandalyeler salonda kirlenmesin diye. Mutfakta eski sandalyelerim var. Küçük bir oda var orada iki sehpa bilgisayar masası ikili dolap ve tek kişilik yatak. Ara yerde merdiven ütü masası süpürge kurutmalık. Mutfağa geri dönelim mama sandalyesi ve minik tabure artı yer sofrası var. Yatak odası klasik yatak odası takımı ve ayrı bir tane de konsol tarzı bir dolap var. Temizlik yapmak işkenceye dönüştü artık

Yaaa az eşya ile evde iki kişi de olsak bence mümkün değil.. Yine evde yemek masamız onun sandalyeleri olacak yine koltuk takımlarımız olacak bilmiyorum ki ne çıkarılabilir?? Ben sadece TV ünitesi almadım mesela konsolu çok kibar öyle büyük bir konsol olmadığından TV yi onun üzerine duvara monte ettik yanlarına uygun şekilde konsolumun renginden raf yaptırıp taktım oldu bana TV ünitesi 😊yani bi ondan kar edebildim.. Başka ne çıkarabilirim diye düşünüyorum 🤔yok yani başka birşey çıkaramam... İşte biraz dekoratif eşyalar var ama onlarda zaten yemek masası konsol raflar kitaplığım falan öyle yerlerde.. Ama mesela oturma odamda sadece bir tane L koltuk, minicik bir halı ve TV var bir de küçük katlanabilir masamız o kadar.. En çok da oturma odmı seviyorum 😊

Evim 2artı1 100m2. Bir oda var oturma odası olarak. İki üçlü iki tekli koltuk. Kitaplık TV ünitesi sehpalar iki halı var neredeyse bütün odayı kaplayan tarzda. Ve çocuğun bisikleti kaydırağı top havuzu aktivite masası ve diğer küçük oyuncakları ve oyunval kutusu. Masamı mutfakta kullanıyorum. Sandalyeler salonda kirlenmesin diye. Mutfakta eski sandalyelerim var. Küçük bir oda var orada iki sehpa bilgisayar masası ikili dolap ve tek kişilik yatak. Ara yerde merdiven ütü masası süpürge kurutmalık. Mutfağa geri dönelim mama sandalyesi ve minik tabure artı yer sofrası var. Yatak odası klasik yatak odası takımı ve ayrı bir tane de konsol tarzı bir dolap var. Temizlik yapmak işkenceye dönüştü artık
Sanki o küçük oda biraz boşalabilir fazla sehpa var gibi

O merdiven obur zıvır koridorda boğar onları küçük odaya koymak lazım dolabın arkasına mesela

Bir de mutfakta hem masa sandalye hem yer sofrası fazla değil mi

Çocuk büyüyünce azalıyor eşyaları bir süre daha idare edeceksin annesi

Çok eşya eve pozitif enerjiyi ve bereketi engelliyor... Evde kullanılmayan eski eşya ve kurutulmuş çicek bulunması önerilmiyor...Ben kurutulmuş çiceklerimi atıp eşyaları azaltınca Bi ferahladım

Siz ne var yazın biz hangileri fazla yazarız

Salonda iki tane üçlü koltuk

Bir küçük dört sandalyeli masa

Orta sehpa ve üstünde tv

İki sehpa bir de piyano var

Halı vs de yok

Odalarda yatak dolap

oğlumun odasında artı masa ve kitaplık

Çalışma odasında bir duvar kitaplık bir masa sandalye bir de küçük koltuk

Mutfak ve balkonda da iki masa dörder sandalye

Bu kadar bize yetiyor da artıyor bile
idaalimde ki ev ama benim evim tam tersi .eşim tam bir stokçudur maalesef attırmaz kendi eşyalarını evde bozuk 5 bilgisayar bi sürü telefon 2 tane yazıcı bir tane de bozuk çamaşır makinesi var :kızgın:

Ne var mesela evinizde?
Ona gore soyleyelim
Benim salonumda 3 metre * 3 metre L kanepe,kutuphane,duvara monte tv ve sehpasi,bir de tekli okuma koltugu var mesela. Baska bir sey yok. Her gelen fakir misin diyor ;)
Acayip mutluyum yani
Koskoca evde sadece bir tane halim var o da aksesuar olarak. Her yer bos.

Oglumun odasinda gomme dolap ve yatak var sadece
Gomme dolap tum oyuncaklari,kiyafetleri,yorgan yastigi topluyor.
Ortalikta bir sey birakmiyorum.
Yatak odamizda da cekmeceli sifonyer,giysi dolabi ve yatak var.

Balkonun bir kismini kapatip yemek masami oraya koydum,yemek kokusu,daginikligindan kurtuldum. Terasa aciliyor hem ev temiz kaliyor hem de ortalik toplu gorunuyor

Eski tip tuvaleti iptal ettirdim kiler yaptim. Icine dolaplar raflar koydum tum erzagimi aliyor.
Mutfak da ayni sekilde iki kisilik masa harici bir esya yok. Her yer dolap.

Siz de mumkun mertebe dolap raf yaptirirsaniz kurtulabilirsiniz. Sus esyalari falan varsa hepsini atin. Gereksiz kalabalik.

Evet az esya yasam kalitesini de evdeki enerjiyide yukseltiyor. Sadece mobilya vs. degil her alanda bunu yapmaya calis. Bazan varsa icinde fazla olan kullanmadigin hic birseyi saklama. Dolabinda giymedigin bir gun lazim olur diye sakladigin tum kiyafetlerden kurtul. Mutfak dolaplarinda asla 2. bir takim olmasin mesela. Belki cay bardagi kupa vs.. olabilir fazla fazla.
Halilarin kucuk az ve oz olsun. Oturma odamda koltuk ve tv (Duvara monte) disinda baska birsey yok mesela. Yemek masam buyuk salonda, orada da sadece tv, 1 koltuk ve yemek masasi var sadece. Yatak odasinda sadece yatak ve dolap var. Banyoda Hersey tektir, sampuan, sac kremi, dis macunu.. yedeklerle bogmam, bittikce alirim.
Insanlara anlatirken garip buluyorlarlar ama evime gelip gorenler genelde bizden ciktiktan sonra ne varsa atmaya basliyorlar :)

Evet az esya yasam kalitesini de evdeki enerjiyide yukseltiyor. Sadece mobilya vs. degil her alanda bunu yapmaya calis. Bazan varsa icinde fazla olan kullanmadigin hic birseyi saklama. Dolabinda giymedigin bir gun lazim olur diye sakladigin tum kiyafetlerden kurtul. Mutfak dolaplarinda asla 2. bir takim olmasin mesela. Belki cay bardagi kupa vs.. olabilir fazla fazla.
Halilarin kucuk az ve oz olsun. Oturma odamda koltuk ve tv (Duvara monte) disinda baska birsey yok mesela. Yemek masam buyuk salonda, orada da sadece tv, 1 koltuk ve yemek masasi var sadece. Yatak odasinda sadece yatak ve dolap var. Banyoda Hersey tektir, sampuan, sac kremi, dis macunu.. yedeklerle bogmam, bittikce alirim.
Insanlara anlatirken garip buluyorlarlar ama evime gelip gorenler genelde bizden ciktiktan sonra ne varsa atmaya basliyorlar :)
iyi ki benim evi görmediniz kriz geçirirdiniz 5 oda da tıklım tıklım dolu kilerim de de her odanın yedek halısı var :cry:

iyi ki benim evi görmediniz kriz geçirirdiniz 5 oda da tıklım tıklım dolu kilerim de de her odanın yedek halısı var :cry:

Okudum yorumunu o es bende olsa coktan bogmustum :)
Ben kucuklugumden beri boyleyim aslinda. Esimde ilk zamanlar cok yadirgiyordu hatta soyleniyordu yerde hali yok ayaklarim usuyor diye ahaha
Alisirsin cok konusma diye diye kapadim sesini. Simdi annesine falan gittigimizde elestiri yapar oldu anne suna ne gerek var bunu atsana, bu ne yaa heryer tiklim tiklim :KK53:
Oda artik minimal akim temsilcisi oldu :süslü:

Televizyonu duvara asin tv unitesini 2. El olarak satin cocuk odasina bir dolap alin yada yaptirin tum oyuncaklari dolapta saklayin sadece oynayacağı kadar cikarin gece uatarken toplattirin. Utu masasini toplayın utuyu hagtada 1 toplu olarak yapin isiniz bittiğinde kanepelerden birinin atkasina yada altina koyun ortalikta durmasin sandelyelerinize vir ortu alin mutfaga geçirin mutfaktakileri elinizden cikartin

kesinlikle az eşya ..bende ilk orta sehpamı attım gerisi geldi zaten vitrin mitrin yoktu ama keşke olsaydı da onuda atsaydım inanılmaz rahatlık veriyor insana :) :) :)

Back
X