Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kıslar kalanşom nedense yapraklarıyumuşadı suda verdim neden öyle oldu

nilaycım ayy çok sevindim hadi bakalım biran evvel getirir inşallah annen o çiçeği. bende bulursam biyerden mutlaka kırarım dalından :)))

gazelllllll ayyyy ne akıllısın sen yaa kadehe ekmek hiç aklıma gelmezdi ama varya süpppperrr ötesi olacak çok şirin olacakk:KK9:

teşekkür ederim canım beğenmene sevindim.. tek kalmıştı kadeh.. bi işe yaraıyordu, arapsaçına ev sahipliği yapıcak atık :D
yaa canım dün ekrken aklıma geldiniz, arapsaçından çok fazla dal arttı, keşke yakın olsak paylaşsak, hepimiz....:)

ben a101 e gidiyorum kızlar inşallah bizim cadılardan bana kalmıştır millet kapışıyo:KK11:

yaa kapışıldı bittimi :( eşime sabah dedim öğleye gelirken al diye unutmuş, birazdan yemek yiyip çıkacak uğrayacak a 101 e.... ama bitmişmidir kızlar yaaa çok üzülürüm valla o fiyata öyle çiçek imkansız :(

evet canım öyleymiş
bu arada aldım ficusumu ayyy çok tatlı limon ağacı gibi güneşte duruyor severmi acep

ay çok tatlıymış canım bende bundan istiyorum.. diğerlerinden var bende, birtek bundan yok.. inşallah tükenmemiştir yaa :(

Sevgili eşimin 14 şubat hediyesi kalanşo :) sukulent olduğunu bile bilmeden almış sırf çiçek seviyorum diye. Görünce çılgına döndüm tabii :KK71:Eki Görüntüle 1441569

Bu miniğim büyüyor ama ona layık bir saksısı yok halen :/ ismi Opuntia Subulata diye geçiyor. Pazardan almıştım :) Eki Görüntüle 1441595

Başta nazlanıp sonradan büyüyen diğer miniğim :) ismini bilmiyorum ne yazık ki. Bunu büyük deniz kabuğuna dikeceğim. Eki Görüntüle 1441597

çok tatlılarmış flores... deniz kabuğuna çok yakışacak....:)
bu arada kalanşonun sukulent olduğuna çok şaşırdım, ne cahilim yaa :D

kıslar kalanşom nedense yapraklarıyumuşadı suda verdim neden öyle oldu

kalanşo dayanıklıdır canım üzülme, toparlar kendini.. bende ilk satın aldığımda eve geldiğimde birkaç gün öyle yumuşamıştı... sonra toparladı... güneşte durmasın bence, güneşe dayanağı yok kalanşonun...
suyunu da çok fazla verme.. az olsun... benimki güneş almayan, ama ışık alan camda duruyo.. gayet iyi şuan

bende hep akşamları suluyorum malum iş dönüşü, kızım uyuması vs derken gece yarısını buluyor. demekki iyi yapıyormuşum :)

bende sabah erken saatte sularım, öğle civarı sulamak çok zararlıymış... ya sabah, yada akşam saatleri olmalıymış...
yoksa sıcağa güneşe denk gelirse yanarmış kökler...

Arkadaşlarrrrr yardımmm, işyerine getirdiğim açelyam soluyor :KK42: benim evim sıcaktı, işyeri tabi okadar sıcak değil, gece hele iyice soğuyor, acaba ondanmı? yoksa burda kimyasal kokular var omu rahatsız etti? yada evdeki açelyadan ayırdım ben bunu kökü ile, ordan ayrıldı diyemi soldu küstü? bilemiyorum...
Önerisi olan varmı????
dünkü hali ile bugünküne bakın.... ne yapıcam ben şimdi :KK17::cry::KK57:

ACELYA.webp

Arkadaşlarrrrr yardımmm, işyerine getirdiğim açelyam soluyor :KK42: benim evim sıcaktı, işyeri tabi okadar sıcak değil, gece hele iyice soğuyor, acaba ondanmı? yoksa burda kimyasal kokular var omu rahatsız etti? yada evdeki açelyadan ayırdım ben bunu kökü ile, ordan ayrıldı diyemi soldu küstü? bilemiyorum...
Önerisi olan varmı????
dünkü hali ile bugünküne bakın.... ne yapıcam ben şimdi :KK17::cry::KK57:

Eki Görüntüle 1441964

canım bişey olmaz korkma, kökten ayrıldığı için haliyle kökü yaralanıyor... o yaranın iyileşmesi için biraz çiçek soluyor.. ama sonra toparlanıyor....
ama işyerinin soğuk olması da büyük etki... bence eve götür... bi süre toparlasın, sonra tekrar getirirsin, hem bu sürede havalar da ısınır iyice... ne çok güneş alsın ne karanlık kalsın.... ışık alsın yeter..

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kaptım çiçeği A 101'e kucak dolusu teşekkürler... :KK71::KK71:
Benjamin'im geldi az önce..
çok hoş tatlı bi çiçek.. kenarında dallar fışkırmış, ilk fırsatta çoğalatmak için kıraçam bi tane :rolleyes:
üç tane kalmış a 101 de , biri difenbahya, iki tane de Benjamin kalmış.. difebahya'm vardı zaten.. eşim bunu beğenmiş...
çok beğendim bende.... tükenmeden koşun A101' e...:KK71:

2015-03-05 14.08.47.webp
2015-03-05 14.09.12.webp

hayırlı olsun çoğaltıcan zaman banada göster bende çoğaltıyım olurmu
seninki yeşil yapraklıymış benimki neden beyaz kırçıllı

canım seninkinden de varmış ama biraz yıpranmış , üst dalı da kırıkmış, o yüzden onu beğenmemiş eşim.. bu daha canlıydı dedi.. benim için farketmezdi zaten..ikisi de aynı .. sadece renk tonu değişik... bunu da çok beğendim...seninkide çok güzel canım, yeşilin iki üç tonu var, daha alımlı duruyor aslında seninki :)
biraz önce Benjamin bakımını okudum, sulanması ve çoğaltılması hakkında güzel bi yazı hazırlamışlar.. zor bi bakımı yok...
haftada bir sulanması yeterliymiş... yapraklarını arada sırada fısfısla ıslatmak gerekirmiş...
güneşi de severmiş, ama çok fazla olmayacakmış.. havadar ve ışık olmalıymış bulunduğu yerde.. eğer esinti ve cereyanlı olan biryerde durursa çabucak büyür uzar gürleşirmiş...
ama benim evde esintili yer yok , masanın üzerine koydum bakalım nasıl olacak...

Benjamin (ficus) un çoğaltılması da kolaymış..okudum şimdi...
taze bir dalı gövdeye bağlandığı yerden kırıp, üzerinde üç yaprak kalacak şekilde alt yaprakları kırmadan makasla yaprak diplerinden kesecekmişiz...suya ıslatıp bir ay suda köklendirecekmişiz...
köklenince toprağa ekip ilk anda cansuyu vermeyecekmişiz, poşet geçirip bir süre poşetle kalacakmış.. yeni yaprak filizleri verince poşeti çıkaracakmışız...
nette böyle anlatıyor ama annem hiç böyle yapmaz, dalını kırar eker, kolayca tutar bütün çiçekleri...

Back
X