• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdekiler pozitif ben negatif çok sinirlerim bozuldu

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Annem ve babam covid pozitif geçirdiler karantinaları bitti pozitif çıkalı bir 17gün kadar geçti.Bu süreçte bende onların evindeydim onlarla beraber test yaptığımda negatif çıkmıştım bir dahada test olmadım.Biz ailece titiz kişileriz ben özellikle iki tane pozitifle aynı evde kafayı yedim iki maske siperlikle evde gezmeler,banyoya girmeden önce deli gibi temizlik yapmalar vs..Şu an 17gün olmasına rağmen ben hala aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum ve nasıl bırakıcam bilmiyorum ya bulaştırıcılıkları devam ediyorsa ya bir yerlerde virüs varsa diye delirmek üzereyim sanırım.Bir ay kadar sonrada burun ameliyatı olucam tabi öncesinde test yapılıcak kesinlikle negatif cıkmam gerekiyor.Benle aynı durumda olan,evdekiler pozitiftken kendi negatif olan varmı böyle acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum gerçekten.

Annem ve babam covid pozitif geçirdiler karantinaları bitti pozitif çıkalı bir 17gün kadar geçti.Bu süreçte bende onların evindeydim onlarla beraber test yaptığımda negatif çıkmıştım bir dahada test olmadım.Biz ailece titiz kişileriz ben özellikle iki tane pozitifle aynı evde kafayı yedim iki maske siperlikle evde gezmeler,banyoya girmeden önce deli gibi temizlik yapmalar vs..Şu an 17gün olmasına rağmen ben hala aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum ve nasıl bırakıcam bilmiyorum ya bulaştırıcılıkları devam ediyorsa ya bir yerlerde virüs varsa diye delirmek üzereyim sanırım.Bir ay kadar sonrada burun ameliyatı olucam tabi öncesinde test yapılıcak kesinlikle negatif cıkmam gerekiyor.Benle aynı durumda olan,evdekiler pozitiftken kendi negatif olan varmı böyle acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum gerçekten.
Evde temas ettikleri yerlerde bile virüs ölmüştür içiniz rahat olsun üzerinden 17 gün gecmis

Benim de eşim pozitifti. Güzelce dikkat ettik. Negatif çıktıktan sonra da biraz mesafeli durduk. Ayrı yattık, birlikte sofraya oturmadık denk de gelmedi zaten ramazandı. 3 4 gün sonra artık birlikte yemeye ve uyumaya başladık. Bir şey olmaz artıke bence.

Benim de eşim pozitifti. Güzelce dikkat ettik. Negatif çıktıktan sonra da biraz mesafeli durduk. Ayrı yattık, birlikte sofraya oturmadık denk de gelmedi zaten ramazandı. 3 4 gün sonra artık birlikte yemeye ve uyumaya başladık. Bir şey olmaz artıke bence.
polis annemi babamı arayıp tekrar bi teste gerek yok karantinanız bitti demiş ama tekrar test mi yapmak daha doğru sizce

Polis anne babamı arayıp tekrar test

polis annemi babamı arayıp tekrar bi teste gerek yok karantinanız bitti demiş ama tekrar test mi yapmak daha doğru sizce
Benim eşim tekrar negatif almadan işe başlayamıyordu bu sebeple yaptırdı. Tekrar genelde yapılmıyor bulaş riski azalıyor diye ama. Eşim 10 günün sonunda da pozitif çıktı. Sonra 3 gün sonra test verdi o zaman negatif çıktı. Biz tabi ki negatifi çıkana kadar tedbiri bırakmadık. Sizin zaten uzun zaman olmuş ama bence tekrar test verilmeli. Bi arkadaşı tekrar pozitif çıkmıştı eşimin mesela. Ve bence farklı farklı mutasyonlar olduğu için negatif çıkana kadar test yapılmalı. Bulaş riskinin ilk zamanlardaki gibi belli bir süre sonra azalmayabileceğini düşünüyorum.

eşim gecırdı bana bulasmadı . resmn hergun gorusmus oldugumuz esımın aılesı pozıtıf cıktı gecırdı bulasmmıs demekkı bana yıne olmadım bı ben kaldım cevremde allaha sukur gelmemis banadıyorum... 10 gunmus canım sure . 10 gun sonra bulasma olasılıgı yokmus.=) dr u oyle dedıydı, ben kapı kollarını falan sıldım camasır suyuyla yuksek derecede bulasık mak calıstırdım. ayrı odada durduk ayrı ayrı yedık ıctık sadece yemek getır gotur yaptım odayı hep havalandırdık🙄 ılac bıttı karantna doldu 3 4 gun sonra normal hayta gectık benım karantınamı temaslı ıye 14 gun yapmıslardı cunku. gecmıstır bulasma olasılııgı cok stress yapma .

Yeterli havalandırma yapıp özenli olduktan sonra umarım olmazsınız ama bu kadarı fazla pimpiriklilik bence

Pozitif olan kişilerin 11 gün sonra bulaştırıcılığı kalmıyor deniyor kaynaklarda. Benim de eşim covid oldu, biz de dikkat ettik. 11. Günden sonra ufak ufak normal yaşamaya başladık. Başta korktuk ama şimdi geçti, bir şey de olmadı. 17 günde bence de artık bir şey kalmamıştır.

Bizde daha yeni atlattık eşim ise geri dönmek için karantidan snra 11.gun test verdi negatife dönmüş hemen işe başladı.

Belirtilerden bir kaçını taşıdığını söyle, test yapılır o zaman

Geçmiş olsun, ben pozitifken 10. Gün sonrasında şikâyetlerim devam ettiği için karantinam devam etti malesef. Ailenizin semptomları devam ediyor mu?
Tek wc banyo varsa zaten rutin temizliğı onlarında yapmaları gerekiyordu. (Wcden çıkarken domestoslu suyu dokundukları her yere sıkmak gibi)
Şikayetleri devam etmiyorsa korkmanıza gerek yok, evi düzenli havalandırın. Yinede korkuyorum diyorsanız test yaptırım isterseniz içiniz rahat eder

Back
X