Bu iste bir is var. :44:
Yani seni annenle abin evlenmedigin ya da calismadigin icin evden kovuyorlar oyle mi?
Annen kizlarin okutulmasina inanmayan, erkenden evlendirmeye inanan geri kafali biri mi?
Gercekten tek sorun bu mu? Bana bunun arkasi vardir gibi geldi. Sen evde ders calisiyor musun mesela?
Genelde ders calisacam diye oyalanan, ama hicbirsey yapmayan insana "o zaman ya evlen ya calis, evde oturuyorsun" diye kizilir, yani ben bunu anlarim. Senin anlattigin kovmalar cok desteksiz. Bunlar icin annenlerin ya cok cahil ya da ruh hastasi olmalari gerekir. Ha oyleyseler diyecek birsey yok.
Oyle bir anlatmissin ki sanki bu insanlar can sIkIntisindan seni evden kovmaya karar vermis. Sen evde kimseye zararsiz dersini calisiyorsun, ama annenle abin "hayir, ya evlen ya calis" diyor seni evden kovuyor. Bu mu? Yani nedir, ne degildir, sana ne dediler, sen ne dedin de olay evden kovmaya geldi, hic birsey yazmamissin.
Evden kovdular diyorsun ama odandasin.
Hayatinda tek basina otobuse bile binmeye cesaretin yok ama ayri eve cikmayi dusunuyorsun.
Yani o kadar desteksiz, celiskili konusuyorsun ki. :44:
Anlattigin seyler beni suphelendirdi acikcasi. Ya anlatmadigin birseyler var, ya yanlis anladigin birseyler var evde, ya da burda bizi yiyorsun, anlamadim ben yani.
Tek tavsiyem eger evden atilma gibi bir durumun varsa sosyal hizmetlere, devlete, yani kadin siginma evlerine sigin. Sen tek basina eve cikabilecek bir insan degilsin. Hem maddi olarak, hem olgunluk olarak. Perisan olursun. Tabii bunlar dogruysa.