• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden atmak degil mi bu?

Aysenaz93

Omrum, canim, sinan'im❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
2.575
3.585
63
32
Kizlar benim babaannemin bir evi vardi. Halam da onlarla birlikte yasiyordu.
Babaannem vefat edince dedem, amcam halam ve babama bolusturuldu ev teorik olarak. Ama dedem yasadigi icin evi bolmedik tabi ki.

Birkac yil once dedem de vefat edince veraset belgelerinde gorduk ki halam babaannemden dedeme kalan hakki ustune gecirmis. Dedem alzheimer hastasiydi. Yalandan saglik raporu cikartip dalavereyle ustune almis dedemin hakkini.
Babam bu olaya cok sinirlendi. Hakkimizi alacagiz evden cik dedi.
Halam evi satmaya yanasmadi, bize bircok kez hakaret etti.
Zaten cok yakin olmamisti bize hicbir zaman.

Biz de sonrasinda dava actik ve mahkeme sonuclandi. Ev satilacak.
Bize dusecek miktar 30 bin lira civari.
Sonucunda ise halam evsiz kalacak.
Kendisi hemsire emeklisi ama hic borctan kurtulamadi. Dedemlerin varini yogunu sattirip harcadi.

Ben de gunlerdir annemlerle kavga ediyorum. Bu kadar para icin evden cikarmam ben halami diyorum. Bize zamaninda dusmanlik bile yapti ama yine de gonlum elvermiyor.
2 oglu var evli. Onlarla kalabilir en fazla.
Kendi hakkina dusen paranin ustune para koyup ev alabilir ama maasi borclar icin kesiliyor diye biliyoruz. Ustune para koyamaz yani.
Resmen herkesle tartistim bu konuyu. Herkes diyor ki yasal hakkiniz tabi ki alacaksiniz. Ama o paraya ihtiyacimiz yok.
Annem bu meseleyi inada bindirmis resmen.
Kimse bana hak vermiyor.
Objektif yorumlara ihtiyacim var.

sizin ihtiyaciniz yoksa halanizinda evi yoksa niye cikariyorlar ben anlamadim.tamam olum hak miras helal ama kardesim zor durumdaysa hersey degisir benim icin ayrica annenize ne oluyor onuda anlamadim babaniza kalmadi mi?birakin karari babaniz versin ben olsam oyle yapardim
bu arada senide kutlarim iyi niyetin icin ne olursa olsun yaklasimin cok guzel

Miras işi karışık bi iş.
Söyle düşün eğer halan alavere yaparak malları üzerine almasaydi belki baban ve amcan evi satmak ve para almak istemezdi ev dursun sen yaşa diyebilirlerdi.
Ama ilk yumruğu halan atmış.
İnsanlarda haklarını almış geliri var zaten kendi kendine yetebilir.
Kaldı ki diyosun ki dedenin varını yoğunu sattirmis harcamış.
Yani babanın ve amcanın hakkını zaten zamanında yemiş bırak bari evi kurtarsinlar

sizin ihtiyaciniz yoksa halanizinda evi yoksa niye cikariyorlar ben anlamadim.tamam olum hak miras helal ama kardesim zor durumdaysa hersey degisir benim icin ayrica annenize ne oluyor onuda anlamadim babaniza kalmadi mi?birakin karari babaniz versin ben olsam oyle yapardim
Maalesef halamla olan kardeslik bildigimiz kardesliklerden degil.
Babam hakkini almak istiyor cunku ev satildiginda mahkemeden alip o evde oturacakmis. Cocuklugunun gectigi evmis, yasliliginda da orda oturup orda olmek istiyormus falan filan. Bolecek yani evi.

Dediğiniz şey olamaz
Çünkü varislerin aynı anda tapu dairesine gidip intikal islemini gerceklestirmesi gerekir. Başka türlü olamaz.
Ancak noterden satış vaadi almış olabilir halanız.
Ki sağlık raporunu da öyle kolay kolay dediğiniz gibi vermiyorlar. Hele ki bir alzheimer hastasına.....

Neyse sonuçta itiraz edebilirsiniz, ama resmi olarak.
Şufa davası açarsanız , böyle bir satıstan haberiniz olmadığı için (dedenizin sizi tebligatla bilgilendirmesi gerekliydi,resmi olarak)
Halanız resmiyette hangi bedelle aldıysa hisseyi o bedelle geri alabilirsiniz.

Ama ihtiyacınız yokmuş....
Bıraksın anneniz kardesler kendi arasında halletsin.

Abisi acımamış resmen kadına.
Kadın anlamış olacakları ondan üstüne geçirmiş, herkesin tuzu kuru tabi.
Kalacak evi olsa da bu ev ayrı olsa anlarım da.
Keşke dava açılmadan karşı çıksaydın.
Allah hayırlı kardeş nasip etsin.

Katılıyorum.

Alzheimer hastası birine bu kadar kolay sağlık raporu nasıl almış acaba? Cidden prosedür çok uzun ve dedenizi sürekli hastaneye taşıması gereken bir süreç.

Sorunun cevabına gelince, zamanında hakkıma konup arkamdan dalavere çeviren birine acıyacak halim yok. Herkes kendi hatalarının sonucuna katlanır bu da halanızın hatasının sonucu.

Dediğiniz şey olamaz
Çünkü varislerin aynı anda tapu dairesine gidip intikal islemini gerceklestirmesi gerekir. Başka türlü olamaz.
Ancak noterden satış vaadi almış olabilir halanız.
Ki sağlık raporunu da öyle kolay kolay dediğiniz gibi vermiyorlar. Hele ki bir alzheimer hastasına.....

Neyse sonuçta itiraz edebilirsiniz, ama resmi olarak.
Şufa davası açarsanız , böyle bir satıstan haberiniz olmadığı için (dedenizin sizi tebligatla bilgilendirmesi gerekliydi,resmi olarak)
Halanız resmiyette hangi bedelle aldıysa hisseyi o bedelle geri alabilirsiniz.

Ama ihtiyacınız yokmuş....
Bıraksın anneniz kardesler kendi arasında halletsin.
Saglik raporunu saglik ocagindan almis ve mirasci ici devirlerde sadece tapudan devir olabiliyormus.
Bunun icin de dava acabilirmisiz ama daha uzun surermis.
O nedenle sadece ortakligin giderilmesini istedik.

Insanin abisi kardesinin evsiz kalmasina nasil göz yumar? Benim anladigim kendi anne ve babasina da halaniz bakmis bir nevi ayni evde yasayarak.
Aman ne diyeyim Allah vicdan rahatligi versin herkese.
Halam bakmadi aslinda onlar halama bakti. Cunku hic parasi olmadi halamin. Evin isini öldüğü güne kadar babaannem yapti. Cay bile demleyemez halam.
Bence de bizim ihtiyacimiz yokken evden cikarmayalim diyorum.
Kiymet bilmese de dusmanlik yapmasa da vicdanim rahat etmez ki benim :(

Halam bakmadi aslinda onlar halama bakti. Cunku hic parasi olmadi halamin. Evin isini öldüğü güne kadar babaannem yapti. Cay bile demleyemez halam.
Kiymet bilmese de dusmanlik yapmasa da vicdanim rahat etmez ki benim :KK43:

Ben katılıyorum kadını evinden çıkarmaya ne gerek var şimdi...

Kiymet bilmese de dusmanlik yapmasa da vicdanim rahat etmez ki benim :KK43:

Annesi babasi yapar tabiki. Benim anaannem 85 yasinda, annem de 58 yasinda ve hala anaannem anneme yemek cay kurabiye corek her seyi eliyle yedirir. Annem yapmadigindan degil ama annelik iste bu.
Babaniz sanirim annenizin sozlerine maruz kaldigi icin yapiyor bunu. Yazik.

hiç bir yorumu okumadan direk yorum yapıyorum ,

son kuruşuna kadar alırım

ölüm hak miras helal

heleki bana atılmış bir kazık varsa ,

kusura bakma ama bu konu seni ilgilendirmez o paradan sana pay düşerse onu kıymetli halana verirsin.

gerisi bana kalmış

Annesi babasi yapar tabiki. Benim anaannem 85 yasinda, annem de 58 yasinda ve hala anaannem anneme yemek cay kurabiye corek her seyi eliyle yedirir. Annem yapmadigindan degil ama annelik iste bu.
Babaniz sanirim annenizin sozlerine maruz kaldigi icin yapiyor bunu. Yazik.
Babam annemden etkilenmiyor bence de halamin onceden ailemize ettigi kufurlerden, dedemlerin dukkani satildiginda babamin gidip kardesim hayirdir ne borcu icin satildi dukkanimiz dediginde babami evden kovmasindan dolayi yapiyor bence.

Back
X