• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden atmak degil mi bu?

yıllar önce annemi kaybettikten kısa bir süre sonra dedemi de kaybettim. Annemler dört kardeşti, dedemin bankada az bir parası varmış ve kardeşler arasında yasal olarak pay ediliyormuş.O parayı annemin hakkı olduğu için yasalar bana veriyormuş. Teyzemler ve dayımdan işitmediğim laf kalmadı.Annemin ölüp gittiğini, benim mirasta hakkım olmadığını düşünüyor ve söylüyorlardı.Daha sonrasında kalan malları(tarla) benim haberim ve imzam olmadan satmışlar. Bir tanıdıktan sahte imzayla satış yapıldığını duydum ve avukata gittim.Bu arada dul olan teyzemde dedemlerin evinde oturuyordu.Avukat satılan tüm malları geri alabileceğimizi, teyzemi de evden çıkartıp evi sattırabileceğimi söyledi.Dayım memurdu ve sahte imza dolayısıyla onunda işinden olacağını, yani herkesin bir bedel ödeyeceğini anlattı.

Ben ne yaptım gerizekalı bir şekilde, dayım işinden olur dedim vicdan(salaklık) yaptım, teyzem zaten dul evinden edemem dedim ve dava açmadım.Üstüne birde hala bana küslük verdiler karşılık olarak.Kısacası ben pişman oldum.Malları almadığım için değil, kendimi aptal yerine koydurup, onların ezmesine izin verdiğim için.Gerçekten olay anlattığınız gibiyse babanız bildiği gibi yapsın.

Halanız 30binle kendi borçlarını kapatır. Sonra geri kalan parasıyla da kredi cekip evini alır.
Zor durumdaysa eger kardeslerine derdini anlatıp anlayış beklemeliydi bu sekilde hile hurda olunca insanın alma isteği olmasa bile alır hakkını

Konudaki hayirsiz kardeş hala yalniz. Hem babasinin herseyini sattirmis hem de hasta adami kullanip uygunsuz bir bicimde üstüne geçirmiş. Resmen harama el uzatmis. Babasi az bile yapmis konu sahibinin.
Sonuçta kadın evsiz.
Ortada 2 ev olsa anlarım durumu ama kadın evsiz kalacak.
O kadar gaddar olunmaz yani.

Hala çakallık etmeseydi iyiydi.
O paraya ihtiyaç yoksa babanız durumunu göz önünde bulundurdu diye düşünüyorum. Bence babanız halanızın davranışına kızmış.
Konu hakkında babanız, halayı evden çıkarnak yerine halanızın yaptığı işlemi iptal ettirmeyi teklif edip halanızın oturmasına müsaade edebilir. En güzeli budur ama yaparlar mı?
Babanızı haksız bulamadım ya. Yinede anneniz konuşma hakkına sahip olmadığı konu hakkında babanızı doldurmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babanız haklı. Hem elde avuçta ne varsa sat kendi borcunu ödet, hem kalan evi de gizli saklı al üstüne kon. Babanızla amcanız evlat değil mi?

Bence babanız evi alsın ama halanızın oturmasına müsaade etsin. En insani şekilde böyle çözülür, ama halanızı tamamen evden çıkartsa da babanız için haksız diyemem.

Kusura bakma ama halan malcının çakalın önde gideni, böylesi evlat böylesi kardeş evlerden ırak. Baban sonuna kadar haklı ben olsam böyle terbiyesize günahımı bile kıyıp vermem. Hem iki oğlu varmış onlar baksın... ne güzel adamları yiyip sömürmüs daha da kalanın peşinde...

yıllar önce annemi kaybettikten kısa bir süre sonra dedemi de kaybettim. Annemler dört kardeşti, dedemin bankada az bir parası varmış ve kardeşler arasında yasal olarak pay ediliyormuş.O parayı annemin hakkı olduğu için yasalar bana veriyormuş. Teyzemler ve dayımdan işitmediğim laf kalmadı.Annemin ölüp gittiğini, benim mirasta hakkım olmadığını düşünüyor ve söylüyorlardı.Daha sonrasında kalan malları(tarla) benim haberim ve imzam olmadan satmışlar. Bir tanıdıktan sahte imzayla satış yapıldığını duydum ve avukata gittim.Bu arada dul olan teyzemde dedemlerin evinde oturuyordu.Avukat satılan tüm malları geri alabileceğimizi, teyzemi de evden çıkartıp evi sattırabileceğimi söyledi.Dayım memurdu ve sahte imza dolayısıyla onunda işinden olacağını, yani herkesin bir bedel ödeyeceğini anlattı.

Ben ne yaptım gerizekalı bir şekilde, dayım işinden olur dedim vicdan(salaklık) yaptım, teyzem zaten dul evinden edemem dedim ve dava açmadım.Üstüne birde hala bana küslük verdiler karşılık olarak.Kısacası ben pişman oldum.Malları almadığım için değil, kendimi aptal yerine koydurup, onların ezmesine izin verdiğim için.Gerçekten olay anlattığınız gibiyse babanız bildiği gibi yapsın.

ayyy çok kızdım size gerçekten ,

onları varyaaa açlıktan nefeslerini kokuturdum ben olsam ,

Karar size de bize de düşmez.
Surada eleştirecek bir durum varsa halanizin kendi kardeslerini kandirabilecek bir yapıda olmasi.
Gerekirse kira verebilir.

Ben olsam acimam sattirirdim evi. Cunku halaniz art niyetli gidip dedenize saglik raporu cikaracak kadar art niyetli. Boyle bisey yapmamis olsaydi size gelip direk ihtiyacim var ben oturayim deseydi neyse de. Bu sekilde davranması yanlis olmus

benim halam yapacak bunu, güzellikle değil dalavereyle yaptığı için kapıda kaldığını görene kadar uğraşırım

Kizlar benim babaannemin bir evi vardi. Halam da onlarla birlikte yasiyordu.
Babaannem vefat edince dedem, amcam halam ve babama bolusturuldu ev teorik olarak. Ama dedem yasadigi icin evi bolmedik tabi ki.

Birkac yil once dedem de vefat edince veraset belgelerinde gorduk ki halam babaannemden dedeme kalan hakki ustune gecirmis. Dedem alzheimer hastasiydi. Yalandan saglik raporu cikartip dalavereyle ustune almis dedemin hakkini.
Babam bu olaya cok sinirlendi. Hakkimizi alacagiz evden cik dedi.
Halam evi satmaya yanasmadi, bize bircok kez hakaret etti.
Zaten cok yakin olmamisti bize hicbir zaman.

Biz de sonrasinda dava actik ve mahkeme sonuclandi. Ev satilacak.
Bize dusecek miktar 30 bin lira civari.
Sonucunda ise halam evsiz kalacak.
Kendisi hemsire emeklisi ama hic borctan kurtulamadi. Dedemlerin varini yogunu sattirip harcadi.

Ben de gunlerdir annemlerle kavga ediyorum. Bu kadar para icin evden cikarmam ben halami diyorum. Bize zamaninda dusmanlik bile yapti ama yine de gonlum elvermiyor.
2 oglu var evli. Onlarla kalabilir en fazla.
Kendi hakkina dusen paranin ustune para koyup ev alabilir ama maasi borclar icin kesiliyor diye biliyoruz. Ustune para koyamaz yani.
Resmen herkesle tartistim bu konuyu. Herkes diyor ki yasal hakkiniz tabi ki alacaksiniz. Ama o paraya ihtiyacimiz yok.
Annem bu meseleyi inada bindirmis resmen.
Kimse bana hak vermiyor.
Objektif yorumlara ihtiyacim var.

Allah insanlara akıl fikir versin
Yalnız bir kadını 30.000 lira için sokağa mı atacaklar
Kardeş bunlar, nolur otursun o evde
Tamam yasal hakları ama bu kadar gaddar olmaya ne gerek var anlamıyorum
Ben sizi haklı buldum, insan biraz merhametli olmalı

Sonuçta kadın evsiz.
Ortada 2 ev olsa anlarım durumu ama kadın evsiz kalacak.
O kadar gaddar olunmaz yani.
Vallahi beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem. Gidip kardeşleriyle konuşacaktı o zaman dolandırıcılık yapmadan önce. İyi o zaman her zorda kalan hırsızlık yapsın, başkasının hakkına el uzatsın. Eğer bu üstüne geçirme olayini yapmasa sizinle aynı fikirde olurdum. Ama kazık yiyip de hakkını arayan bir adama Hayırsız demek çok haksızca.

Vallahi beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem. Gidip kardeşleriyle konuşacaktı o zaman dolandırıcılık yapmadan önce. İyi o zaman her zorda kalan hırsızlık yapsın, başkasının hakkına el uzatsın. Eğer bu üstüne geçirme olayini yapmasa sizinle aynı fikirde olurdum. Ama kazık yiyip de hakkını arayan bir adama Hayırsız demek çok haksızca.
Yaptığına aferin demiyorum ama malları bölüşmeleri hak, kadının evsiz kalması vicdansızlık bunu söylüyorum.

Ben bu halaya hiç uzulmedim nedense.Ki hemşire emeklisi diyorsunuz bi mesleği de varmış yani zamanında tutsaymis parasını insan bugünleri için çalışıyor neticede.
Ki size 30bin kaldıysa ona da o kadar kalmıştır herhalde küçük bi ev tutabilir kendine 1 yıllık kirasını pesin ödeyebilir mesela.
O arada da ek is yapsin gerekirse borçlarını kapatsin.

Back
X