• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden atmak degil mi bu?

Vallahi beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem. Gidip kardeşleriyle konuşacaktı o zaman dolandırıcılık yapmadan önce. İyi o zaman her zorda kalan hırsızlık yapsın, başkasının hakkına el uzatsın. Eğer bu üstüne geçirme olayini yapmasa sizinle aynı fikirde olurdum. Ama kazık yiyip de hakkını arayan bir adama Hayırsız demek çok haksızca.
Normalde tabi ki ben de herkes gibi dusunurdum.
Ama yiyip icip gezmedi ki halam.
O paralari nereye harcadi nereye borc yapti bilmiyorum soylemez.
Bilmiyorum kiyamiyorum sacmalik ama oyle

kadının acınacak bir yanı yok anlatıldıgına gore evi ustune yapıyor ailenin butun varını yogunu sattırıp harcamıs hakettigi bu bana kalırsa bunun yerine karsısına alıp evi satmayalım benim gitcek yerim yok deseydi insanlar anlardı ama bu sekilde yapması yanlıs..

Belki de halan senelerce dedeyle anneanneye baktı bunu da kendine hak gördü veya vefat durumunda ortada kalacagini düşünüyordu..Bu yüzden boyle bir yol izledi..Burada babanızla,hala arasında bu konu,anladigim kadariyla zaten 2 kardeşler..Ne anneniz ne de siz karışmayın bence.Bu arada pirlanta gibi bir yüreğiniz var,hiç bozulmasın..

Bilginize..
Halaniz annesi ve hasta babası ile o evde kaldığını kanitlarsa (anne babanın diğer kardeşlerde kalmadığını) anneden yada babadan kalan payı ona verilir.

Babam annemden etkilenmiyor bence de halamin onceden ailemize ettigi kufurlerden, dedemlerin dukkani satildiginda babamin gidip kardesim hayirdir ne borcu icin satildi dukkanimiz dediginde babami evden kovmasindan dolayi yapiyor bence.
Halanız bu yaşına kadar öğrenememis ayağını yorganına göre uzatmayı,bu vesileyle öğrenmiş olur.
Çalışıp kazanan bir insan bir zahmet yaşlı başlı insanların cebindekine,dükkanına vs göz koymasaymış. Halanıza aile büyükleriniz iyilik yapmamış bu anlamda zira öğrenememiş elindeki kadar parayla yetinmeyi.
Aileniz haklı istemekle. Gizli saklı işler çevireceğine,alsaydı kardeşlerini konuşsaydı,"ev hepimizin biliyorum ama benim kalacak yerim yok biliyorsunuz,borçlarımda var,satılmasın,ben ölene kadar yaşayayım bu evde"deseydi de babanız satalım diye tuttursaydi haklısınız üzülün ama halanız gayet arkanızdan dolanmak suretiyle çökmeye çalışmış mirasa. O evin tamamı kendine kalsaydıda muhtemelen yine borca batıp satacak o evi eğer anlattığınız tarzda biriyse.

Normalde tabi ki ben de herkes gibi dusunurdum.
Ama yiyip icip gezmedi ki halam.
O paralari nereye harcadi nereye borc yapti bilmiyorum soylemez.
Bilmiyorum kiyamiyorum sacmalik ama oyle
Bak güzel kardeşim önemli olan halanın ne kadar borcu olduğu ya da o borcu nasıl yaptığı değil, ciddi anlamda kötü niyetli olması. Sen kendin anlatmışsın diğer yorumlarda ben uydurmuyorum. Baştan dürüst davranmamış babama karsi. Üstelik bir suru saygisizlik ve haksizlik da yapmiş. Baban son derece hakli. Ayrıca adamin da hakki büyüdüğü evde yasliligini geçirmek. Değmeyecek insanlar için ailenle arani bozma. Yarin öbür gün halandan ilk kazigi yiyecek olan sen olursun.ayrıca otuz bin ne kadar durumumuz iyi olursa olsun az bir para değil.yarin ne olaxagimiz da belli değil. Uç gün sonra babanin alacagi o eve muhtaç olursan halanin gözü seni görmez bile.

Bilginize..
Halaniz annesi ve hasta babası ile o evde kaldığını kanitlarsa (anne babanın diğer kardeşlerde kalmadığını) anneden yada babadan kalan payı ona verilir.
Zaten ustune aldi dedemin payini.
O paydan vazgectik biz gozumuzde degil.

Halanız bu yaşına kadar öğrenememis ayağını yorganına göre uzatmayı,bu vesileyle öğrenmiş olur.
Çalışıp kazanan bir insan bir zahmet yaşlı başlı insanların cebindekine,dükkanına vs göz koymasaymış. Halanıza aile büyükleriniz iyilik yapmamış bu anlamda zira öğrenememiş elindeki kadar parayla yetinmeyi.
Aileniz haklı istemekle. Gizli saklı işler çevireceğine,alsaydı kardeşlerini konuşsaydı,"ev hepimizin biliyorum ama benim kalacak yerim yok biliyorsunuz,borçlarımda var,satılmasın,ben ölene kadar yaşayayım bu evde"deseydi de babanız satalım diye tuttursaydi haklısınız üzülün ama halanız gayet arkanızdan dolanmak suretiyle çökmeye çalışmış mirasa. O evin tamamı kendine kalsaydıda muhtemelen yine borca batıp satacak o evi eğer anlattığınız tarzda biriyse.
Evet buyuk ihtimalle o da borca gidecek.
Zaten bizim hakkimiz olmasa tapuda coktan tefeciye falan gitmis olurdu.

Mahkeme demiştiniz?
Dedemin hakkini ustune yaptirmasi olayi icin acmadik mahkemeyi. Bu dava daha uzun surer dedi sirketin avukati.
O nedenle yalnizca ortakligin giderilmesi davasi acildi.
Bu durumda %50si halamin, 25-25 amcamin ve babamin

Evet buyuk ihtimalle o da borca gidecek.
Zaten bizim hakkimiz olmasa tapuda coktan tefeciye falan gitmis olurdu.
Halanız için acı bir tecrübe olacak belki ama evin yarısını almış zaten hileyle hurdayla,alacağı parayı değerlendirsin.
Ben babanıza hak verdim yani,empati yapıyorum,ben çalışıp,ayağımı yorganıma göre uzatıp geçiniyorum,kimseye yük olmuyorum,kardeşim ailemin banada pay kalması muhtemel dükkanını sattırıp,nereye harcandığı belli olmayan borcunu ödettiriyor,soruyorum neden satıldı diye,evden kovuluyorum,sonra babam ölüyor kalan evin yarısını kendi üzerine geçirdiğini öğreniyorum,kızarım yani kimse kusura bakmasın. Ha dükkan konusunda sorduğumda uslubunca cevaplardı amenna,ev konusunda o hileyi yapmadan gelip ben bu evde oturayım satmayalım deseydi onada amenna ama aç gözlülük bunun adı. Ve eminim o ev halaya hibe edilse satılır,parasıda yine ortadan kaybolur dükkan misali.
Halanız biraz hayatın gerçekleriyle yüzleşsin bence

Bu konuda halaniz cidden haksiz ,siz durumu empatiden sempatiye tasimissiniz ,haksiz yere fazladan para alacak zaten ,
Bosuna ailenizle aranizi bozmayin ,
Benim kardesim bana yapsa canina okurdum,
Goz gore gore uyaniklik yapmasi zaten kotu ,
Maasi ,colugu cocugu olmasa omur billah anneye babaya baksa neyse

Noterde bu satış işlemi asla gercekleşmiş olamaz ...ev satısına vekaletı vardır en fazla tapuda da satılması ıcın noterde de hakkın devri icin tum kardesler olmalı
Eger saglıklıyken halanıza devrettıyse bılemem ama dalavere notere sökmez eskı noter katibi olarak soyluyorum

İtiraz etme hakkı var babanızın ve onun meselesi bence siz karısmamalısınız

Hala haksız kusura bakmasın.Herkesden habersiz dedenin payınıda dalaverelerle üstüne alıyorsa iyi niyet arıyamam burda.Ayrıca şu halalardan da gına geldi artık bitanede bizim başımızda var.Bence bu olaya sen hiç karışma,ilerde snn ve varsa kardeşlerinin hakkı için baban şimdiden hakkını arasın.İyilikden maraz doğar.Ben bunu bilir bunu söylerim..

Halanız için acı bir tecrübe olacak belki ama evin yarısını almış zaten hileyle hurdayla,alacağı parayı değerlendirsin.
Ben babanıza hak verdim yani,empati yapıyorum,ben çalışıp,ayağımı yorganıma göre uzatıp geçiniyorum,kimseye yük olmuyorum,kardeşim ailemin banada pay kalması muhtemel dükkanını sattırıp,nereye harcandığı belli olmayan borcunu ödettiriyor,soruyorum neden satıldı diye,evden kovuluyorum,sonra babam ölüyor kalan evin yarısını kendi üzerine geçirdiğini öğreniyorum,kızarım yani kimse kusura bakmasın. Ha dükkan konusunda sorduğumda uslubunca cevaplardı amenna,ev konusunda o hileyi yapmadan gelip ben bu evde oturayım satmayalım deseydi onada amenna ama aç gözlülük bunun adı. Ve eminim o ev halaya hibe edilse satılır,parasıda yine ortadan kaybolur dükkan misali.
Halanız biraz hayatın gerçekleriyle yüzleşsin bence
Bu konuda halaniz cidden haksiz ,siz durumu empatiden sempatiye tasimissiniz ,haksiz yere fazladan para alacak zaten ,
Bosuna ailenizle aranizi bozmayin ,
Benim kardesim bana yapsa canina okurdum,
Goz gore gore uyaniklik yapmasi zaten kotu ,
Maasi ,colugu cocugu olmasa omur billah anneye babaya baksa neyse
Mantikli dusununce haklisiniz tabi ki.
Cok uyanik ve cok fena. Yillardir boyle.
Yine de evsiz kalacak iste

Ayşenazcım demek ki kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş, belli oldu güzelliğinin sebebi...

Ben olsam dalavereyle hakkımıza konan halaya acımam yasal hakkımı alırım. Benim senin kadar güzel olmama sebebim de belli oldu...
ben de senin kadar guzel degilim aysenaz yspacagim en fazla sey karari babama birakmak olurdu

Back
X