Evden ayrilmak

Yaşım çok genç filan demişsiniz tek başına yaşamak için ama değil yani artık yetişkin olduğunuzu kendinize ait bir düzen kurmak istediğinizi net ve kesin bir dille belirtin. Bu kadar sıkılacak birsey yok. 26 yaşındasınız sonuçta. İlk zamanlarda trip atsalarda durumun güzelliğinin tadına varsınca onlarda mutlu olur. Şahsen çocukların büyüyüp evden gidicegi gün hiç engel olmucam onlara

Evet gercekteb cok faydasi olur

25 yaşıma kadar ailemle yaşadım. Ailem bana çok düşkündür. 15 dk. Telefona cevap vermeyeyim hemen telaşlanırlar. Nereye gitsem erken ayrılırdım çünkü ev çok uzaktı. Üniversiteye 1 bucuk saatlik yola git gel yaptım. Çok yıpranmıştım. Çalışmaya başlamamın üstünde bir buçuk sene geçmişken en yakın arkadaşım bir ev gönderdi. Ev arama gibi bir çalışmamız yoktu oylesine göndermiş. Gidip buraya bakalım mı dedi. Gittik çok küçüktü istemedik. Emlakçı başka evler gösterdi. Gösterdiklerinden birine karar verdik aynı gün. İçi eski, boya lazım, sıva lazım, düzayak zemin kat, camlar demirli. Ama kirası çok uygun, merkezi sistem ve merkeze çok yakın. Bu sebepten kaçırmamaya karar verdik. Eve gittim annem o gün memlekete gitmişti. Babama dedim böyle böyle, olmaz dedi. Üstelemedim, annem olmadan tamam demek istemediğini anladım. Ertesi gün annemi aradım. Anlattım, artık yorulduğumu söyledim, evin merkezi ve merkezi sistem olduğunu söyledim. Zemin kat ama demirli dedim. Maddi olarak kaldırabileceksen çık dedi.

2 hafta boyunca evin duvarlarını sıva yaptık boyadık temizledik her yeri, eşyaları getirdikten sonra anneme gösterdim. Önceden göstersem beni demoralize eder kendini de endişeye sokardı. En önemli şey sakin bir kararlılık. Ev arkadaşım mesela dirençle karşılaştı, evin içi kötü diye zemin diye istemediler, üniversitede yalnız yaşamasını rağmen. Ev iyi olsa başka sebep öne sürüp istemeyeceklerdi. Hatta babası “birkaç ay arayalım ev” diyordu, ev birkaç ay aranır mı? Yok kardeşim ben çıkıyorum dedi sakince. Ben de öyle yapacaktım istemeseler. Annem şimdi, “evlenmeden önce denemesi iyi oldu” diyor. Evimiz çok şirin oldu her şeyi kendimiz yaptık görenler beğeniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…