Evden ayrılsam mı ayrılmasam mı?

o benim hayalim :)olurken onada lisans yazdım inşallah seneye lisans diplomamımı alıcam belki burayada üye olurken yüksek lisans yazarsam yüksek lisansımıda yaparım diye düşündüm umut işte

dün eve gittim annem kaç gündür yüzümü görmüyor odamın kapısın hala çalmadı artık bana duydukları sevgiden şüphe eder oldum farkında değiller onlardan soğumaya başladım

cok zor gunler olmali yasadiklarin ana biraz daha sabirli olmalini isterim .annelerin bazen huysuszluk damarlari fazla gerilir aksilesirler ama erkek cocuklarina karsi bu tafirlari cok uzun surmez.bence sakin ol kotu dusuncelerinden umutsuzluklarindan arin ve oyle dusun.bu gune kadar ailen icin ne yaptgigi degil onlarin senin icin neler yaptigini ve erkek kardesinin yola girmesi adina onlara neler soyledigini eminim karamsar dusuncelerinden dahacok arinmis olacaksin.bir de su acidan dusun evden aylacaksin diyelim onlara ya bisey olursa korkunuda yendin ve evden ayrildin kirasi esyasi masrafi bunlari bi hesapla maasini ona gore paylasit eminim elinde seni rahat ettirecek bisey kalmayacak diyelimki kaldi yanliz yasadigin evde cok mu mutlu olacaksin omrunun sonuna kadar bu sefer kendi verdigin karar yuzunden kendini dislanmis goreceksin ve bu gune yaptigin tum guzellikler bir anda unutulup gidecek.en guzeli ailenin yaninda kalman ye ic sende kendi gelecegini dusun bekarsin evleneceksin ve bunlar cok masrafli sefler kendin icin guzel birikim yap ailene vercegin parada ne seni uzecek nede verdim diye dillendirecegin bir para olsun.sonucta sende o ailenin bir bireyisin evden ayrilarak kendini cezalandirma yerine umursamazmis gibi yasa ki kiymetin bilinsin.

artık hiç bir ev işine dokunmuyorum önceden yapıyordum annemem yardım ederdim hepsini bıraktım abimi bir kaç aydır çalışıyor diye geçişi unuttular abim araba aldı bu yaptığının bile unuttular bense geleceğim için değil onlar için çalışıp didiniyorum ne yazık değil mi millet çocuğunun üniversitelere gönderebilmek için uğraşıyor benim anam babamda oğlumuzu nasıl kazanırız derdinde yazık artık onlara duyduğum saygıyıda yitiriyorum.
Babamada kızıyorum gidip annemem bu kız eve geliyor direk odaya giriyor açmıdır hastasmıdır sorunu varmıdır diye git sor demiyor anca annen seni karnında 9 ay taşıda bu yaşa getirdi diyor bende karşılığında onu her anne yapıyor annemeözgü bir özellik değil bu diyorum ama anlayana onlar diğer odada yemeklerini yesinler çaylarını içsinler çok yazık çok anne babalık kutsaldır deniliyor ya her anne bab için geçerli değilmiş bu

cok zor gunler olmali yasadiklarin ana biraz daha sabirli olmalini isterim .annelerin bazen huysuszluk damarlari fazla gerilir aksilesirler ama erkek cocuklarina karsi bu tafirlari cok uzun surmez.bence sakin ol kotu dusuncelerinden umutsuzluklarindan arin ve oyle dusun.bu gune kadar ailen icin ne yaptgigi degil onlarin senin icin neler yaptigini ve erkek kardesinin yola girmesi adina onlara neler soyledigini eminim karamsar dusuncelerinden dahacok arinmis olacaksin.bir de su acidan dusun evden aylacaksin diyelim onlara ya bisey olursa korkunuda yendin ve evden ayrildin kirasi esyasi masrafi bunlari bi hesapla maasini ona gore paylasit eminim elinde seni rahat ettirecek bisey kalmayacak diyelimki kaldi yanliz yasadigin evde cok mu mutlu olacaksin omrunun sonuna kadar bu sefer kendi verdigin karar yuzunden kendini dislanmis goreceksin ve bu gune yaptigin tum guzellikler bir anda unutulup gidecek.en guzeli ailenin yaninda kalman ye ic sende kendi gelecegini dusun bekarsin evleneceksin ve bunlar cok masrafli sefler kendin icin guzel birikim yap ailene vercegin parada ne seni uzecek nede verdim diye dillendirecegin bir para olsun.sonucta sende o ailenin bir bireyisin evden ayrilarak kendini cezalandirma yerine umursamazmis gibi yasa ki kiymetin bilinsin.

psikolojim o kadar kötü ki geceleri ağlıyorum işte ağlıyorum bunları yazarken ağlıyorum

herkes kendi yasadigini cok iyi bilir mutlakki ben yaptiklarim karsiliginda bunlarimi hak ediyorum diye dusunuyorsundur ama inan bana yanliz degilsin .Aglaman uzulmen ac acina kendini odana hapsetmen kahrolman hic bir seyi duzelmeyecek aksine her goz yasin ve sikintin senin sagligini bozacaktir.babanin soyledigine gelince sadece senin ailen soylemez bunu tum anne babalar soyler .kendini ailenin yerine koy evleniyorsun bir yuva kuruyorsun ve sukurler olsunki dunyaya saglikli bireyler getiriyorsun ne zor sartlarda onlari yetistirip buyutuyorsun kendinden ne fedakarliklar yapiyorsun ve sen bu dunyadan goctugunde onlarin saglam olarak yerebasmalarini istiyorsun ama nelerle karsilasiyorsun.unutmaki kotu olanlari hayatimizdan cikarmak onlari yok saymak en kolayi.ve sen ailene kardesinin davranislarindan dolayi onlara iyi anne baba olamadiklarini onlara nasil davranmalari gerektigi konusunda akil veriyorsun.aslinda ne kadar kirici uzucu birsey degilmi?kuru bir dal parcasini topraga dikiyorsun ve onun agac olup meyve vermesini bekliyoruz.bence kardesinle ilitisiminde bu yonle olmali onu sen dislarsan ailen dislarsa disaridan olan herkez coktan dislamis ve yok saymis demektir.dislanan ve toplumdan soyutlanan insanlarda her zaman dikkat cekmek ve kendinden soz ettire bilmek icin farkli davranislar sergiler yani iyi olacam derken tamamen herseyi birbirine katarlar.insan pisikolojiside her zaman ters calismazmi zaten yasak olan uygun olmayan istenmeyen ne varsa hep onu yapmak icin can atar.hic ugruna akittigin goz yasalarin icin ileride okadar cok pisman olacaksinki ama gecmis gecmiste kalmis olacak.

bugüne kadar hiç dışlanmadı o çocukken bile abimle kavlarımız yüzünden yüzümde dilerimde ilzer var 1 tane bisikletimiz vardı onda bile sürme hakkı bana geçince önüme geçer beni düşürrürdü o binsin diye elimden ayapımdan saçımdan tiksinirdi düşman gibiydi bana babam annem buna bile engel olmadı kibenim pskolojim nasıl olur bu durumda hep onun üstüne düşüldü bu güne kadar 3 seneyi aşkın çalışmadı maddi durumuz çok kötü olduğu halde evde oturdu pc başından kalkmadı bağırdı çağırdı vurdu kırdı 7 senedir çalışıyorum 7 senedir istediklerimi almadım abimde 3 aydır çalışıyor hemen gitti araba aldı kredi çekerek birde arabaya masraf yapıp duruyor sigara parası desen yıllardır içiyor reva bu bana şimdi arayıp küfredesim geliyor o kadar kinlendim

Back
X