• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istediğim gibi çıkamamak

Normal değilsin demek yerine başka şeyler söylenebilir düzgünce. Başına gelmeyince bilemiyor insan gerçekten çok zor böyle bir durum. Ben yaşımın farkındayim da annem değil. Diklendiğim de oldu o tepkilerine aşağıya atasım geldi kendimi.
Tek çare ayrı ev dedikleri gibi.
Bu yaştan sonra zor gerçekten bunu 25ten itibaren çözüp bitirmiş olmanız gerekirdi
Ayrıca arkadaşlarınızı ekerken sakın annem izin vermiyor demeyin çok komik hem de itici bu anne kız bagimliliginix için bence kısmetiniz de kapalıdır

Merhaba

40 yaşındayım. Annemlerle kalıyorum. Evden çalışıyorum. Yani dışarda olmuyorum gün içinde.

Sorun şu ki akşamları çıkamıyorum istediğim gibi dışarıya. Bu yaşımda hala annemden izin almam lazım. Ki sormak bile annemi sinirlendiriyor. Nereye bu saatte(20.00 çok geç ona göre), kiminle gidiyorsun, nereye gidiyorsun gibi sorular. Ki bu sorular da en başta hayır demezse ...
Benim yaşımda şehir dışında tatile giden arkadaşlarım vardı. Hatta boşanmış, kızını annesine bırakıp gidiyordu. Ben bir yere giderken iki saat açıklama yapmak zorundayim. Tabi izin verdiyse...

Ayrı eve çıkacam ileride. Bunu diyen olacaktır. Şu an için bu durum normal mi, (değil gibi) nasıl aşarım bunu?

Teşekkürler
Büyük ihtimal hala kaç yaşına gelirse gelsin anneler çocuklarını küçük görüyor diye düşünüyorum ama 40 yaşında bir yetişkinde her zaman açıklama yapmak zorunda değil

Merhaba

40 yaşındayım. Annemlerle kalıyorum. Evden çalışıyorum. Yani dışarda olmuyorum gün içinde.

Sorun şu ki akşamları çıkamıyorum istediğim gibi dışarıya. Bu yaşımda hala annemden izin almam lazım. Ki sormak bile annemi sinirlendiriyor. Nereye bu saatte(20.00 çok geç ona göre), kiminle gidiyorsun, nereye gidiyorsun gibi sorular. Ki bu sorular da en başta hayır demezse ...
Benim yaşımda şehir dışında tatile giden arkadaşlarım vardı. Hatta boşanmış, kızını annesine bırakıp gidiyordu. Ben bir yere giderken iki saat açıklama yapmak zorundayim. Tabi izin verdiyse...

Ayrı eve çıkacam ileride. Bunu diyen olacaktır. Şu an için bu durum normal mi, (değil gibi) nasıl aşarım bunu?

Teşekkürler
Geç bile kalmışsınız. Tabiki ailenizle konuşarak sınır koyacak olan sizsini

Merhaba

Teşekkürler
Yani 40 yaşındasınız yahu. Hayatınızı elinize alın dinlemeyin söylensin Dursun o da. 23 den sağlıklı hiçbir birey aile evinde kalmamalı bence . Ama siz bu yaşınızda nasıl hala annenizden izin aliyorsunuz aklım almadı.

Surekli aynı evde yaşadığınız için anneniz bunu alışkanlık haline getirmiş hepsi bu. Yoksa bekarken ben de anneme söylerdim nereye, kiminle gidiyorum, kaçta döneceğim. Ha annem ayilip bayilmazdi sadece bilmek isterdi. Şimdiki aklımla bu bana gayet mantıklı geliyor. Neler neler okuyoruz.
Evet ama çok abartıyor artık bu kadarı fazla. Yoksa bilsin sorun yok, merak da edebilir. Dozunda olsun yeter ki

Zaten farkinda degil ama gec ergenlik yasiyor uye. Eski konulardaki cevaplarina falan baktim yazim tarzi ergenlikteki bir genc kiz gibi adeta. Cok degisik bir profil
Yaşayamadım yazmış zaten. Travmatik oluyor yaşayamamak bile bir yerde o travmasıyla yüzleşecek.

Seni öyle iyi anlıyorum ki , annem de böyle idi evlendim uzağa geldim . Yaptığım en büyük devrim oldu . İyi ki de oldu . Şimdi kilometreler uzağında ama inan yine de çok düzelmedi .
Düzelmiyorlar ama sende kendi devrimini kendin yap yoksa böyle devam ediyor

Şimdi konularınıza baktım üzüldüm gerçekten. Yaşınıza uygun bir hayat yaşayamamışsınız. Hayatınız aile evinde kapana sıkışmış diğer bütün sıkıntılarınız da muhtemelen bununla bağlantılı.

40 yaş ve bu sorun Allah yardımcın olsun. Evlenip kocaya gitse kimse sormaz oysaki ne yaptın nerdesin sırf bekar diye bu baskı iğrenç buluyorum bunu

Haftasonu ciktin mi disari ne yaptin?

açıkça konuşmanız gerekiyor.
yetişkin ve 40 yaşında birey olduğunuzu , izin değil ancak bilgilendirme yapabileceğinize duvar örmeden belirli sınırlar çizerek aktarmanız gerekiyor.
açık iletişim kurmalısınız.

ve yavaş yavaş alıştırmalısınız.

Yaşayamadım yazmış zaten. Travmatik oluyor yaşayamamak bile bir yerde o travmasıyla yüzleşecek.
Ergenligi yasayamamak diye bi sey olmaz ama. Ergenlige gec girme olabilir. Ergenlikten cikamama olabilir. Bu konuda arastirmalar var. Nerden baksak cok sagliksiz. Hatta konu sahibinin buradaki tepkileri de aslinda hala ergenlikte olmasindan kaynakli olabilir.

40 yasinda hala aile evinde yasamak normal degil bence.
Asla büyüyemezsiniz bu durumda

40 yasinda hala aile evinde yasamak normal degil bence.
Asla büyüyemezsiniz bu durumda
Valla katılıyorum 25 yaştan sonra aile evi çekilmez ailemle aram çok iyi karışmazlar ama annemin evi onun düzeni. Sırf bu yüzden ev aldım borcunu ödüyorum bitince evime geçerim. 40 yaşına kadar borcu harcı bitmiş olmalıydı hiç mi aklına gelmedi senelerce böyle yaşayıp eve çıkmak

Merhaba

Teşekkürler
ben de 38 olucam yakında, ve seninle aynı durumdayım. Annemle ikimiz yaşıyoruz. Bu durum da beni artık çoğu zaman bunaltıyor. Ve benim senin gibi ayrı eve çıkma ihtimalim de yok. seni çok iyi anlıyorum

ben de 38 olucam yakında, ve seninle aynı durumdayım. Annemle ikimiz yaşıyoruz. Bu durum da beni artık çoğu zaman bunaltıyor. Ve benim senin gibi ayrı eve çıkma ihtimalim de yok. seni çok iyi anlıyorum
Allah yardımcın olsun canım...

Bugün anneme haftasonu geziye gideceğimi söyledim. Aslında arkadaşımla ev tutup kalacaz bir gece iki gün ama anneme öyle anlatamazdım.
Tabi yine kıyamet koptu. Biri tutmayınca öbür bahaneleri sürdü önüme.
Önce "ben izin vermiyorum hadi gidiyorsan git ama bir daha da geri gelme"
Senden izin istemiyorum haber veriyorum dedim.
"Sen safsın tanımadığım insanlarla göndermem seni" dedi
Millet kız başına yurt dışına gidiyor dedim.
"Tansiyonum çıkar hastanelik olurum" dedi
İlacını al otur dedim.
Senin psikolojik sorununun cerenmesini çekmek zorunda değilim git tedavi ol dedim.
Bağırdı çağırdı sonra dışarıya çıktı hala gelmedi kardeşime gitti galiba.
Yok ben yapamicam bu kadınla. Bir yere gitmiyorum kendi evime çıkana kadar. O da Allah bilir ne zaman..
Teşekkür ederim herkese
@Dreamies sormuşsun canım durum bu.

Back
X