• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istediğim gibi çıkamamak

lilika

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.416
Puanlar
53
Merhaba

40 yaşındayım. Annemlerle kalıyorum. Evden çalışıyorum. Yani dışarda olmuyorum gün içinde.

Sorun şu ki akşamları çıkamıyorum istediğim gibi dışarıya. Bu yaşımda hala annemden izin almam lazım. Ki sormak bile annemi sinirlendiriyor. Nereye bu saatte(20.00 çok geç ona göre), kiminle gidiyorsun, nereye gidiyorsun gibi sorular. Ki bu sorular da en başta hayır demezse ...
Benim yaşımda şehir dışında tatile giden arkadaşlarım vardı. Hatta boşanmış, kızını annesine bırakıp gidiyordu. Ben bir yere giderken iki saat açıklama yapmak zorundayim. Tabi izin verdiyse...

Ayrı eve çıkacam ileride. Bunu diyen olacaktır. Şu an için bu durum normal mi, (değil gibi) nasıl aşarım bunu?

Teşekkürler

Siz ailenizi daha iyi bilirsiniz aynı evde yaşamaya devamsa güvenlerini kazanmanız lazım.

Merhaba

40 yaşındayım. Annemlerle kalıyorum. Evden çalışıyorum. Yani dışarda olmuyorum gün içinde.

Sorun şu ki akşamları çıkamıyorum istediğim gibi dışarıya. Bu yaşımda hala annemden izin almam lazım. Ki sormak bile annemi sinirlendiriyor. Nereye bu saatte(20.00 çok geç ona göre), kiminle gidiyorsun, nereye gidiyorsun gibi sorular. Ki bu sorular da en başta hayır demezse ...
Benim yaşımda şehir dışında tatile giden arkadaşlarım vardı. Hatta boşanmış, kızını annesine bırakıp gidiyordu. Ben bir yere giderken iki saat açıklama yapmak zorundayim. Tabi izin verdiyse...

Ayrı eve çıkacam ileride. Bunu diyen olacaktır. Şu an için bu durum normal mi, (değil gibi) nasıl aşarım bunu?

Teşekkürler
Bu şekilde panik atak olursun sana diyeyim. Eve geç kalma korkusu, evden çıkamama korkusu, yeni insanlarla tanışma konusu… Birlikte psikoloğa gitmenizi öneririm.

Merhaba

Teşekkürler
Izin almayip ben cikiyorum dersen ne yapiyor kizmak dışında? Benimkiler de aksam 8'i gecince viz viz ararlardi zamanla alıştılar. Izin almak diye bir sey olmamalı artık bu yaşta. Ben cikiyorum arkadaşlarla buluşacağım bitti. Gec kalmissin alistirmakta

Konuyu genç bi kız açtı sanmıştım ama 40 yaşını görünce şok yaşadım. Bence hiç normal değil bu durum bu yaşınıza kadar böyle mi davrandılar?
Annem çok evhamlı. Bu yüzden çok kontrolcü. Evet her adımı bilmek zorunda. Kendince beni koruyor güya. Ama gerçekten bıktım bu durumdan. Arkadaşım hadi gel diyor mesela iş çıkışı. "Annem izin vermedi" cevaba bak trajikomik

Siz ailenizi daha iyi bilirsiniz aynı evde yaşamaya devamsa güvenlerini kazanmanız lazım.
Zaten güveniyor. Güvenmediği şeyler yaptığım için böyle değil annem. Aşırı korumacı ve kontrolcü

Bu şekilde panik atak olursun sana diyeyim. Eve geç kalma korkusu, evden çıkamama korkusu, yeni insanlarla tanışma konusu… Birlikte psikoloğa gitmenizi öneririm.
Kesinlikle eve geç kalma korkusu oluyor. Dışarı çıksam "annem kızacak" diye panik yapıyorum azıcık zamanım geçerse

Izin almayip ben cikiyorum dersen ne yapiyor kizmak dışında? Benimkiler de aksam 8'i gecince viz viz ararlardi zamanla alıştılar. Izin almak diye bir sey olmamalı artık bu yaşta. Ben cikiyorum arkadaşlarla buluşacağım bitti. Gec kalmissin alistirmakta
Annem de arar arıyor zaten dakika başı o ayrı. Ama bir kızması bir küsmesi var ki akıllara zarar.. en az bir saat konuşur bağırır çağırır küser off.

Hep mi böyleydi
Evet hep böyleydi. Beş dakika geç kalsan aklında felaket senaryoları oluşur. Bir keresinde tansiyonu fırlamış, kardeşimi aramış. Kardeşim de arayıp kızıyor bana. Şebeke gibiler.

Zaten güveniyor. Güvenmediği şeyler yaptığım için böyle değil annem. Aşırı korumacı ve kontrolcü
Evin tek kızı mısınız ya da tek çocuk musunuz? 40 yaşına kadar izin almanız pek normal değil. Annenizin tavrı da normal değil. Bu kadar korumacı olmak psikolojik olarak tüketir aklı hep sizde olur. Ama siz artık kocaman kadın olmuşsunuz izin almadan sadece dışarı çıkacağınızı , işiniz olduğunu söyleseniz yeterli değil mi? Yine nereye, kime diye didikliyor mu?Uzun uzun açıklama yapmaya devam ettiğiniz için o da kendinde hesap sorma hakkı görüyor gibi.

O zaman annenizi idare edeceksiniz ta ki ayrı eve çıkana kadar. Demek ki kaygı düzeyi yüksek onunda elinde değildir.

Arada biraz sınırları zorlayın. Yoksa ayrı eve çıkınca da sizi sıkar.

Evin tek kızı mısınız ya da tek çocuk musunuz? 40 yaşına kadar izin almanız pek normal değil. Annenizin tavrı da normal değil. Bu kadar korumacı olmak psikolojik olarak tüketir aklı hep sizde olur. Ama siz artık kocaman kadın olmuşsunuz izin almadan sadece dışarı çıkacağınızı , işiniz olduğunu söyleseniz yeterli değil mi? Yine nereye, kime diye didikliyor mu?Uzun uzun açıklama yapmaya devam ettiğiniz için o da kendinde hesap sorma hakkı görüyor gibi.
Didikler evet. Yanımdaki kimse telefonunu yaz der bana:)) işim var deyip çıkmaya kalksam çok fena bağırır çağırır küser durmadan konuşur küser laf sokar ayılıp bayılır. Bu arada sormuşsunuz bir erkek Bir kız kardeşim var

Kesinlikle eve geç kalma korkusu oluyor. Dışarı çıksam "annem kızacak" diye panik yapıyorum azıcık zamanım geçerse

Aynı yaştayız ki bu yaşlar kendimizi tam anlamıyla yakaladığımız yaşlar. Ya beni rahat bırakırsın diye diklenmek ya da terapiye gideriz bu durumu öyle aşarız diye rest çekmek gerekiyor. Ayrıca güveniyor tamam da güvenmediği şeyler de yapabilirsin ki hayat tecrübe olsun. Allah gecinden versin başında hep annen olmayacak hepimizin öyle bu durum. Hastalıklı bir ruh bırakmayı o da istemez emin ol. Sadece onun bunu düzeltmesi lazım.

O zaman annenizi idare edeceksiniz ta ki ayrı eve çıkana kadar. Demek ki kaygı düzeyi yüksek onunda elinde değildir.

Arada biraz sınırları zorlayın. Yoksa ayrı eve çıkınca da sizi sıkar.
Yaptığım oldu, denedim öyle. Ben çıkıyorum kaç yaşındayım deyip. Verdiği tepkileri yüreğim kaldırmıyor artık vazgeçtim ben de eve kapandım

Merhaba

Teşekkürler

Annenizin tutumu hiç normal değil. 40 yaşındasınız yani yaşınız küçük de değil, eve şu saatte gel yok çıkma vs. demesi çok tuhafıma gitti. Size benzer durumda kuzenim var. Yaşı da size yakın. Teyzem sizin annenize benzer şekilde kendisine haddinden fazla karışıyor. Kız zamanla robot gibi oldu ve annesine deli gibi itaat etmeye başladı. Biz eleştirsek de kadın nuh diyor peygamber demiyor.
Anneniz hep mi böyleydi? Ya da sonradan mı böyle oldu? Sizce böyle yasaklarla bir ömür geçer mi? Annenizi karşınıza alın ve size güvenmesi gerektiğini açıklayın. Ayrı eve çıkın desem annenizin yapısını az çok tahmin edebiliyorum muhtemelen karşı çıkar. Ya da devreye bir aile büyüğünüzü sokun ve annenizi ikna etmeye bakın.

Back
X