Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

Genc bir kiz evden kacarsa basina neler gelicek onlari dusun.kacdikdan sonra ya aileni ararsan daha kotu seyler gelirse basina o zaman ne olacak?

Tüm yazdıklarını okudum. İlk başta ailenin sakinleşmesini beklemen lazım. Okulunu bitir güzelce sonra işini eline al çalış. Zamanla zaten onlarda normale döner. Belki kpss ile atanır başka şehirde fln çalışırsın.
Bi süre sosyal hesaplarını dondur mademki bu kadar karşılar buna. Kapat hepsini bi süre kullanma. Zamanla ortam düzelir sende takma isimlerle hesap açarsın akraba vs engellemezsin paylaşımlarınıda sadece arkadaşlarına açık yaparsın. Zaten senin güvenliğin içind olması gereken bu. Herkesin seni görmesine gerek yok..
Kaçmayı fln düşünme. Sevgilin olsa bile bi erkekle kalmak senin için tehlikeli.
Ailenle aranı iletişimini iyi tut. Bol bol sohbet et. Okuldayken ara muhabbet et ne yaptığını ne yediğini nereye gittiğini vs anlat. Böylelikle sana güvenleri yerine gelir

söylediklerin cok mantıklı, bende eger okula gidersem sadece instagram açmayı ve gizlemeyi düsünüyorum. bütün hesaplarım acıktı, böyle bir hata nasıl yaptım bilmiyorum bulmuşlar görmüşler işte. sakinleşicem bi süre, evde konuşmucam icime kapanıcam nasıl kırıldıgımı farketsinler. gülmiycem, ders yada kitap okuycam. pisman edicem onları. vicdanen sürünecekler. ama okula yollamazlarsa durum farklı. kacacak delik ararım

Aklın varsa gîdersin genç kızsın böyle şeylere hakları yok

Git oku kızım sen sözlerini dinleme oku

Reşitsin sonuçta

Okumak bu hayatta kadının en büyük garantilerinden eğer okula göndermezlerse kaç oku başka bişy demiyorum ben şuan kimseye bağlı olmadan yaşıyorsam okudugum içindir

Diyorum ya kurtul o evden

Çoçuğun yanına kaç ille evlilik gerekmiyor

Çok abartıyorlarabartıyorlar

Bak okuma hakkın en temel hakkın senin anne baba olsada engellerselerdi böyle şeyleri kaçardım
Ne kadar fevri ve dört nala felaket tellalisiniz ... Saka ötesi korku filmi gibisiniz mübarek

sürekli ağlıyorum biliyomusun abla.. birine aşıktım onun acısını cekiyordum onu bilee unuttum.. bu cok farklı bir acı. şuanla ailemle olduğum konum durum okadar igrencki.. zaten şimdi kaçarsam, bir erkeğin yanında kalmak zorunda kalırım ve herkes kocaya kaçtı der. bütün sülalem herkesin gözünde düşerim, dedikodular çıkar. ve eger birini seversem aşık oolursam o benimle evlenmez diye korkuyorum. geleceğimide düsünüyorum. en cok hakkımda konusulcaklara, dedikodulardan ve akrabaları kaybetmekten korkuyorum

aglama kuzum..
Allah o anneni bildigi gibi yapsin ama sen uyma onun sacmaliklarina..
babalar ne kadar sert gorunselerde genelde kizlarina kiyamazlar..annene dusmanca davranma ama mesafeli ol..kendinde o hadsizce konusma hakkini goremesin..
ortalik sakinlesince babanla bi yerlere gidin,yemek olur kahve olur..ya da evde yalniz kalacaginiz bi ortam yarat..konus guzelce..ben okumak istiyorum baba,seni kizdiracak hareketlerim olduysa ozur dilerim,tekrarlamicak bunlar de..gonlunu al yeter..yeter ki okuluna devam et,tikilip kalma evde..
varsin olsun haftasonu eve gel,dedim ya ben ailemin yanindaydim surekli..en azindan haftaici gonlunce arkadaslarinla zaman gecirirsin..
eger evden cekip gidersen tabiki kocaya kacti derler..
bi sure sosyal medya hesaplarini kullanma..
bak sunun surasinda 2 senen varmis,goz acip kapayincaya kadar gecer..belki o sirada okulda hayatinin adamiyla da tanisirsin belli mi olur?
ne ask acisi cek ne de ailen yuzunden aglama artik..

ama onların kızdıkları şeyler benim isteediğim ve yapmak istediğim. bu adilmi? ben onların istediği gibi yaşamak zorundamıyım? buyüzden kacmak istiyorum işte. özgürlük nedir bilmiyorum, kelime tanımını bile yapamaz durumdayım

özgürlük istediğin gibi bikini giyip instagramda paylaşmak ise gerçekten özgürlüğün ne demek olduğunu bilmiyorsun..
şu ana kadar eğitim hakkın var mıydı.. vardı..
güvenip başka şehire üniversiteye gönderdiler mi.. evet
demekki çokta özgürlüğü kısıtlanan bir insan değilmişsin..
su an yaptıkları sanırım senden beklemedikleri hareketleri görmeleri..

pippa bacca yı duydun mu bilmiyorum.. duymadıysan lütfen googleden aratıp bakar mısın?
bu kızın tek hayali barış için yada her ne sebeple dünyayı gezmekti..
bak ne için nerede son buldu hayali..
işte ailen bunun için korkuyor bunun için kızıyor sana..
hele bir başarıyla bitir okulunu mesleğini eline al paranı kazan sonra yapmak istediklerini yap.. muhtemelen şuan istediğin şeyler saçma gelecek güleceksin..
korkutup hayallerinin önüne set çekmek değil amacım ama malesef kötü bir dünyada yaşıyoruz ve ailelerin bu denli paranoyak davranmaları çok normal..
lütfen sende yetişkin gibi davran ve evden kaçma fikrini aklından sil at... daha gerçekçi kararlar al önce eğitim hakkını elde etmeye çalış..

aglama kuzum..
Allah o anneni bildigi gibi yapsin ama sen uyma onun sacmaliklarina..
babalar ne kadar sert gorunselerde genelde kizlarina kiyamazlar..annene dusmanca davranma ama mesafeli ol..kendinde o hadsizce konusma hakkini goremesin..
ortalik sakinlesince babanla bi yerlere gidin,yemek olur kahve olur..ya da evde yalniz kalacaginiz bi ortam yarat..konus guzelce..ben okumak istiyorum baba,seni kizdiracak hareketlerim olduysa ozur dilerim,tekrarlamicak bunlar de..gonlunu al yeter..yeter ki okuluna devam et,tikilip kalma evde..
varsin olsun haftasonu eve gel,dedim ya ben ailemin yanindaydim surekli..en azindan haftaici gonlunce arkadaslarinla zaman gecirirsin..
eger evden cekip gidersen tabiki kocaya kacti derler..
bi sure sosyal medya hesaplarini kullanma..
bak sunun surasinda 2 senen varmis,goz acip kapayincaya kadar gecer..belki o sirada okulda hayatinin adamiyla da tanisirsin belli mi olur?
ne ask acisi cek ne de ailen yuzunden aglama artik..

abla, konusmayla anlamıyolarlar. beni dikkate almıyolar dinlemiyolar sadece hakaret ve sikayett baska birşey yok. nasıl kendimi ciddiye aldırabilirim bi yolu yok. babam gönderse annem göndermez ozamanda araları bozulur yuvaları yıkılır.. bu ihtimalde var. ve babam annemle arasını bozmayı göze alırmı bilmiyorum.. simdiye kadar hem annemın tarafını tuttu..

Kac diyenler var ya hayretle okuyorum.. hee kacsin sonra onun bunun eline düşsun iki uc de cocuk aldirtsin sonra kayip diye muge anli ya ciksin... nasil zihniyet sahibi insanlarsiniz ya. Evladi olan bir insan burda bu kizcagiza kac demez zaten.. kizim sen kaçma annen baban onlar senin ses etme viraz dediklerini yap huylarina git ki okuluna göndersinler seni... anne babadir bir sozleride onde olsun ne olmus.. senin icin endiselendikleri icin oyle yapmislardir.. bekle sakinleşsinler

Sakınn haa sakınn kacma.ortaligin durulmasini bekle. Yagmurdan kacarken doluya tutulursun hafazanallah...

Çocuk kim?

Bir de her şey yasaksa nete nasıl girdin?

annem laptopumun ekranının kırık olduğunu biliyor.. kırık ama yarısı kırık diğer taraftan pencereyi kucultup goruyorum.. hem babam bütün herseyi temizle internetten demisti ama telefonumu vermiyolar.. telefonum annemde. cocuk benimle 1 senedir evlenmek isteyen biri.. beni hep alısverise cıkarır büssürü şeyler alır mutlu etmek icin . ama hiç bişey hissetmediğim birisi.

annem laptopumun ekranının kırık olduğunu biliyor.. kırık ama yarısı kırık diğer taraftan pencereyi kucultup goruyorum.. hem babam bütün herseyi temizle internetten demisti ama telefonumu vermiyolar.. telefonum annemde. cocuk benimle 1 senedir evlenmek isteyen biri.. beni hep alısverise cıkarır büssürü şeyler alır mutlu etmek icin . ama hiç bişey hissetmediğim birisi.
Sakin kacma hic kimseyede guvenme. Aileni ikna etmeye bak okuyim ilerde size bakim falan de .

abla, konusmayla anlamıyolarlar. beni dikkate almıyolar dinlemiyolar sadece hakaret ve sikayett baska birşey yok. nasıl kendimi ciddiye aldırabilirim bi yolu yok. babam gönderse annem göndermez ozamanda araları bozulur yuvaları yıkılır.. bu ihtimalde var. ve babam annemle arasını bozmayı göze alırmı bilmiyorum.. simdiye kadar hem annemın tarafını tuttu..

ozaman bi sure sende konusma canim..cunku onlar kendi kafalarindaki laf kalabaligindan seni duymak istemiyorlar ve buyuk ihtimal cok da merakli degiller..
konusma..yatarken iyi geceler sabah gunaydin..bu kadar...sorduklari sorulara en kisa sekilde cvp ver..mumkunse evet hayir tamam diye kestir at..bi sure boyle devam et,hicbisekilde laf dalasina girme..provoke etmeye calistiklarinda sus..izninizle odama gidiyim de,ayril o ortamdan..
sonra noluyo bu kiza diye bu kez onlar seninle konusmak isteyecek..
konusmalarini sinirlandirdiginda `noluyo adam yerine koymuyo musun bizi konusmaya degmez miyiz` diye kesin ignelerler..yok olur mu oyle sey de estf. de..kestir at ortamdan ayril..
sessizlige burundugunde onlar seninle konusacaklar,derdin ne diye soracaklardir emin ol.
o zaman sakince,okumaya devam etmek istedigini,sosyal medya hesaplari kullanmayacagini filan soylersin..
sabret biraz sabret.

üniversite okumak, gezmek, kesfetmek, tecrübe edinmek, hayatının en güzel ve en kötü zamalarını yaşadığın, özgürlüğün tadına vardıgında dozunu kaçırdıgın ama sonradan olgunlaşıp kendini toparladıgın dönemdir. sadece okula gidip yurda girmekle sınırlanamaz.
Evet daha özgür bi ailede bu dediklerin mümkün olabilir.Ama aile yapın muhafazakar ve çok üzgünüm ki bu isteklerine sınır koyman gerekiyor.Bence sadece okul ve yurt arası yaşa yani zaten 2 yılın varmış sadece.Sonra nerede nasıl bir hayat istiyorsan o hayatı kurarsın kimse de senden hesap soramaz.Ayrıca eğer biraz alttan alırsan ve özür dilersen aileni yumaşıtırsan gayette okuluna geri dönebilirsin çünkü ailenin seni okumaya niyeti olmasa zaten şehir dışına göndermezlerdi.Onların şu an tek derdi seni biraz süründürmek ve aklı başına gelsin diye düşünüyorlardır muhtemelen.
Evet annenin dedikleri çok ağır ve saygısızca ama işte şu an için bunları yutmalısın ve geleceğine odaklanmalısın.
Benim de muhafazakar bi ailem var ve renkli oje dahi sürmeme annem kızardı asla istediğim şeyleri giyemezdim(ki çok açık giyinen biri olmadığım halde).Sonra baktım didişip durmanın bi alemi yok sonra kendi hayatımı kurdum okulumu bitirdim ve evlendim iş güç sahibi oldum.Şimdi istediğimi giyiyorum renk renk ojeler sürüyorum.Aileden ya da akrabalardan biri bi laf ettiği zaman da benim kocam var o bir şey demiyo size noluyo diyorum.Bak düşün hiç abartı şeyler giymediğim halde hala bana laf ediyorlar.
Bir de nacizane bi abla tavsiyesi:eminim çok güzel bi genç kızsındır.Ama bu güzelliği sosyal medyada çok paylaşmaman senin hayrına bence çünkü sürekli yakalanıyorsun anladığım kadarıyla.Hem bazen gizemli olmak daha çekici kılar insanı bikinili bi fotoğraftansa.

Madem tlf elinden aldılar int nasıl takılıyorsun evde bilg var dersin kesin ama tlf alanlar eline bilg vermez o Yüzden fake kokusu aldım

Madem tlf elinden aldılar int nasıl takılıyorsun evde bilg var dersin kesin ama tlf alanlar eline bilg vermez o Yüzden fake kokusu aldım

telefonumu almalarının sebebi mesajları okumak ve fotograflara bakmak kurcalamak yani iletişimimi kkesmem icin değil.

ergenliğin geç bittiği profildeki insan davranışları şu sosyal medyadan nefret etmemin doğru olduğunu bir kez daha anladım hem neden o kadar özel fotolarını koyarsın ki öyle yerlere evet ailen fazla tepki vermiş olabilir ama sen de ergensin sonuçta hee kaçacaksan da kaç ki bak başına sonra neler geliyor saçmalık bu

Evet daha özgür bi ailede bu dediklerin mümkün olabilir.Ama aile yapın muhafazakar ve çok üzgünüm ki bu isteklerine sınır koyman gerekiyor.Bence sadece okul ve yurt arası yaşa yani zaten 2 yılın varmış sadece.Sonra nerede nasıl bir hayat istiyorsan o hayatı kurarsın kimse de senden hesap soramaz.Ayrıca eğer biraz alttan alırsan ve özür dilersen aileni yumaşıtırsan gayette okuluna geri dönebilirsin çünkü ailenin seni okumaya niyeti olmasa zaten şehir dışına göndermezlerdi.Onların şu an tek derdi seni biraz süründürmek ve aklı başına gelsin diye düşünüyorlardır muhtemelen.
Evet annenin dedikleri çok ağır ve saygısızca ama işte şu an için bunları yutmalısın ve geleceğine odaklanmalısın.
Benim de muhafazakar bi ailem var ve renkli oje dahi sürmeme annem kızardı asla istediğim şeyleri giyemezdim(ki çok açık giyinen biri olmadığım halde).Sonra baktım didişip durmanın bi alemi yok sonra kendi hayatımı kurdum okulumu bitirdim ve evlendim iş güç sahibi oldum.Şimdi istediğimi giyiyorum renk renk ojeler sürüyorum.Aileden ya da akrabalardan biri bi laf ettiği zaman da benim kocam var o bir şey demiyo size noluyo diyorum.Bak düşün hiç abartı şeyler giymediğim halde hala bana laf ediyorlar.
Bir de nacizane bi abla tavsiyesi:eminim çok güzel bi genç kızsındır.Ama bu güzelliği sosyal medyada çok paylaşmaman senin hayrına bence çünkü sürekli yakalanıyorsun anladığım kadarıyla.Hem bazen gizemli olmak daha çekici kılar insanı bikinili bi fotoğraftansa.

ne kadar güzel konuşmuşsun öyle. üç kere okudum mesajı. bende senin gibi olurum inssallah.. ama bide şunu düşünüyorum. üniversitem zaten 2 yıllık bankacılık. bütün üniversite hayatım iki sene ve ben onların istedikleri gibi yaşamak istemiyorum.. ama zorundayım lanet olsun.. evet çok çok güzel bir kızım ve begenilmeyide seviyorum. ailemde bunun farkında. ama zaten yollu felan olsam coktan kocaya kaçmış, okulu bırakmış yada içki uyuşturucu icmiş biri olurdum. bunun farkına varmıyolar.

Bazi aileler kizlarini erken evlendirip okutmuyorlar..
Tel vermiyorlar sen yinede sanslisin burnun yuksekte olmasin..

Benimkilerde öyle ya..
Özür dile bidaha yapmam de kapat konuyu.çok şey yazardım şimdi buraya ama gaz vermiyim şimdi.çünkü üniversiteye gitmek istiyorsan yapacağın en sağlıklı hamle özür dilemek, sineye çekmek.
Ayrıca ailenin tutumunu biliyorsun, dikkat et böyle şeylere.o tarz fotoğraflarını da onların görebileceği yerlere atma veya dekoltesiz elbiselerle fotoğraf çekin.
Yoksa daha başın çok ağrır

Back
X