Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

pardon ama senin söylediklerin hiç mantıklı değil kizindan başınıda yakma istersen

Kız cevap vermiyor bu durmadan yazıyor ya sinir oldum.
Elle tutulur biseyde demiyor.
Kız zaten ruh haliyle gitmeye meğilli.
Okuma hakkı diyip tutturuyor ama olay öyle değil.
Yanlış yol izliyor

Bak şimdi, sakın ama sakın, başka birine güvenerek kaçma, hele ki bir çocuğa güvenerek asla hareket etme. Bi ay güvenirsin kalırsın, ikinciay çocuk psikopata mı bağlar, başına neler gelir belliolmaz. Evde kalıp küfür dinleseydim de güvende olsaydım diyeceğin çok şey gelebilir başına. Sana şimdi dünyanın en kötü yeri sizin evmiş gibi geliyor ama inan bana dünyada o evden çıktığına pişman olacağın türlü türlü yer ve bela var.
Bi kere "kaçmak" kelimesini sil aklından. En fazla yapacağın şey "evi terk etmek" olur. O da, planlı programlı yapılır, ve başka hiç kimseye güvenerek yapılmaz. Evi mutlu değilsen terk edebilirsin evet, gider mutlu olacağın bi şehirde güzel bi iş bulursun, çalışır, kendine tek kişilik güvenli bi hayat kurarsın. Kendi başına ayaklarının üzerinde durursun kendi kurduğun hayatta. Reşit bi insansın sonuçta. Belki hem çalışır hem okursun. Seçeneğin bol.
Ama önce evden kocaya kaçan cahil kızlar gibi kaçmak kelimesini falan bi sil ağzından. Bak sana hiiç o evde kal işkenceye katlan falan demiyoruz biz, annen baban gibi baskıcı zihniyette değiliz, gitmek istiyorsan gidebilirsin diyoruz. Ama gitmenin de bi yolu yordamı var, acele etme.

zaten üniversitem bitse, 2 sene sonra mesleğimi elime alıcam bankacı olucam.ozaman daha büyümüş olucam, kendim eve de çıkarım ama şu iki sene üniversitede rahat bıraksalar beni öyle güzel olacakki,, hem senden vazgeçtik diyolar hem rahat bırakmıyolar. babam diyorki benim paramı yiyorsan benim kurallarma uyacaksın. ailem tekirdağda ben edirnede okuyorum her haftasonu eve getirtiyor beni, haftasonu üniversitede kalıp vakit geçirmemi bile istemiyor böyle bi ailem var işte, üniversitede okuyomuş gibi bile hissetmiyorum kendimi. üstelik iphonena yeni bi özellik gelmiş birini numarasından takip edebiliyosun haritada nerde olduğunu görebiliyosun, babamda bana bunu yapcakmış dün öyle söyledi.. bilmiyorum ben ölmek istiyorum artık

Kızı okutmucaklarsa ne olusak bayanlar birsürü kadın biliyorum ailesi okutmamış kocasından dayak yiyen
bir sürü kadın kızda okuyoruz 3. sayfalardan tecavüz edilmiş yol kenarına atılmış

ve yahut sevgilisinden hamile kalmış tuvaletlerde doğuran

Okumak bu hayatta kadının en büyük garantilerinden eğer okula göndermezlerse kaç oku başka bişy demiyorum ben şuan kimseye bağlı olmadan yaşıyorsam okudugum içindir

Okumuşsunuz ama mantıklı düşünmek için yeterli olmamış.
Yahu kız tabii ki okusun, okutmazlarsa bi şekilde gitsin okusun ama, çocuğa kaç, evden kaç, nolcak ki falan nasıl bi yol göstermektir? Doğru düzgün tanımadığı bi adamın yanına kaçması nasıl bir tavsiyedir? Nasıl bu yönlendirmenin sorumluluğunu alabiliyorsunuz? Biraz dikkat rica ediyorum!

ve ben hep amerika avrupa tarzı düsünen bir kızdım.. sarkıcı danscı olmak isteyen, ülke ülke gezmek isteyen, istediğini yapan cılgın bir kız olmak istemistim. ama hayallerimi gercekleştiremiyorm
bu yazdıklarından özenti bir kız canlandı gözümde, yani çılgınım ben diyen kızların nasıl olduğunu düşünce dekolteli ve bikinili fotoların gözümde canlandı. tam ne boyutta bilmiyorum ama ufak haklılık payı olabilir ailenin okuldan alma kısmı hariç. kaçıcaksan o erkek arkadaşının evinde kardeş kardeş uzun süre yaşayabiliceğini sanmıyorum. bir iş bul okulunu devam ettir. kız arkadaşlarınla eve çık

Kızı okutmucaklarsa ne olusak bayanlar birsürü kadın biliyorum ailesi okutmamış kocasından dayak yiyen
Okuyup dayak yiyen akademisyenler de biliyoruz biz.
Kaçınca nolcak kaçtığı adam ona el bebek gül bebek mi davranacak? Kaçtığı adam mı okutacak?

bir sürü kadın kızda okuyoruz 3. sayfalardan tecavüz edilmiş yol kenarına atılmış

ve yahut sevgilisinden hamile kalmış tuvaletlerde doğuran

Ya olay şu bide.
Bu öykü 33 yasında kendi yaşantısı var.
Erkek arkadaşı normal arkadaş.
Öykü cinsellik kokuyorsun diyor.
Kız kardeşini kıskanıyor.
Verdiği akla bak..

Bu öykü o öykü bence yanliata olabilir

Sakın fevri karar verme. İnsan böyle durumlarda yaşın da verdiği cesaretle kaçmayı bi erkeğe siginmayi tek ve doğru seçenek olarak görüyor. YANLİS!!! Bi ömrü etkileyecek kararlar bunlar. Sakin ama sakin okulundan vazgeçme. Bekle sular durulsun. Okulun için ailenin ağzından gir burnundan çık ama vazgeçme. Ailenin hassasiyetleri dogrultusun da davran. Ona gore git karşılarına konuş. Onların fikirlerine inatla karşı çıkman ve diretmen zararına olacaktır. Yumuşak bi dille gerekirse hataliydim affedin benim için okulundan önemli hiç bisey yok deyip ikna edin. Kıyafetin umrunuzda olmadığını söyleyin ki onceliginizi bilginler. Sen bi okulunu bitir ayaklarının üzerinde durda bak şuan sorun ettiğin çok onemliymis gibi gorunen şeyler aslında ne kadar boş fasa fisoymus göreceksin. Bi de asla unutma biri budenli fikir beyan ediyorsa senden once geçmiştir o yoldan. Çok şey var diyeceğim,fakat başını sşişirmek istemiyorum. Ama lütfen başka birini kurtuluş olarak gorme. Bi kişinin daha zayi olmasını iş te mem... O taraf çok mesaggatli ve yo ru cuuuu!!!!

zaten üniversitem bitse, 2 sene sonra mesleğimi elime alıcam bankacı olucam.ozaman daha büyümüş olucam, kendim eve de çıkarım ama şu iki sene üniversitede rahat bıraksalar beni öyle güzel olacakki,, hem senden vazgeçtik diyolar hem rahat bırakmıyolar. babam diyorki benim paramı yiyorsan benim kurallarma uyacaksın. ailem tekirdağda ben edirnede okuyorum her haftasonu eve getirtiyor beni, haftasonu üniversitede kalıp vakit geçirmemi bile istemiyor böyle bi ailem var işte, üniversitede okuyomuş gibi bile hissetmiyorum kendimi. üstelik iphonena yeni bi özellik gelmiş birini numarasından takip edebiliyosun haritada nerde olduğunu görebiliyosun, babamda bana bunu yapcakmış dün öyle söyledi.. bilmiyorum ben ölmek istiyorum artık
ne var bunda yapsın adam kızının nerede olduğunu bilmek istiyor

eğitim hakkının kısıtlanması doğru değil tabii ki..
ama onlarda anne-baba olarak belli ki senin için kaygı içersindeler..
bu memlekette tayt giyene dekolteli gezene potansiyel tecavüz edilecek gözüyle bakılıyor maalesef..
bence anne babana kızma.. onların yanı şu dünyada sığınabileceğin en güvenli yer..
ben senin yerinde olsam anne babamdan özür dilerim.. kızdıkları şeyleri yapmayacağıma dair söz veririm( gerçektende yapmam) ve sadece eğitimimi tamamlamak için mücadele ederim..

Böyle soylemeniz mantıklı bulmuyorum lütfen aklını karıştırmayın evden kacarsa daha kötü olabilir bunu düşündünüz mü
Ya gideceği kişi onu başka yola sürüklerse ne olacak o zaman

Çoçuğun yanına kaç ille evlilik gerekmiyor
Bu nasıl bi cevaptır ya?! Siz şimdi akıl mı verdiğinizi sanıyorsunuz daha 18 yaşındaki hayatı bilmeyen genç bir kıza? Ya yurt dışında yaşıyorsunuz ya da haberlerden bi haber yaşıyorsunuz. Acıdım size şu an.

bidefa hicbir anne baba kolay kolay cocugundan vazgecmez,sinir ani soylemislerdir o kadar..sende bunu firsat bilip madem benden vazgecmisler neden rahat birakmiyorlar diyorsan gercekten hic ailene aidiyet ve vefa hissetmiyorsun demek ki..
olmek isteme sebebin babanin senin nerde oldugunu bilmesi mi?
ben ailemin yasadigi sehirde unv okudum,babamda yasadigimiz ilin ileri gelenlerindendi ve adim attigim heryerde tanidigimiz oluyordu,ben bu yuzden hic olmeyi dusunmedim mesela..
sivri sivri konusup daha cok provoke etme aileni..
suan icin yapman gereken sey susmak ve sakinlesmelerini beklemek..

Back
X