kızlar bi dönem daha bitti ve yurtlara kayıt sezonu başladı :)) yalnız benim sorunum var biraz yardım istiorum sizlerden daha çok tecrübelilerinizden :) yurtta kalmak hiç hoşuma gitmio ama arkadaşlarım eve çıkmaya pek yanaşmıo. tam anlamıyla kalacak birini de bulamadım. 1+1 fikri nasıl sizce? ya da sizin paylaşmak istediğiniz şeyler var mı?:sinifsinif:
sana şunu söyleyeyim eve çıktığın zaman bi sürü sorunla karşılaşacağını unutma.Yemek bi taraftan bulaşık bi taraftan,ev temizliği bi taraftan ekstra bi sürü iş seni bekleyecek.Üstüne bi sürü davetsiz arkadaşın gelecekki sınav zamanı falan dinlemeyenler olacak aralarında.Gece gündüz farketmeyecek.işim var deyince gitmem lazım deyince sana kırılacaklar.Birer anahtarda onlarda olacak.Yurtta olsan bu kadar yorulmazsın.Mezun olunca çalışmaya başlayınca zaten bi evin oluyor neden bu kısacık yurt hayatının tadını çıkarmıyorsun..
Kesinlikle doğru karar derim eve çıkma fikrine.
Bir ay yurtta kaldım daha sonra tek başıma eve çıktım.İlk başta tam yerleşene kadar bazı problemler oluyor ama zamanla evde herşey yerli yerine oturunca bize tadını çıkarmak kalıyor.Temizlik ve yemek sanıldığı kadar problem değil.Çünkü ben zaten yurtta da temizlikçilere güvenmeyip odamın temizliğini kendüm tekrar yapıyordum.Yemek de haftasonları yapıyorum.Hafta içi okulda falan yiyerek bir şekilde geçiyor.Ayrıca yurtta kalınca sürekli hazır yemek insanı boğuyor.İnsan arada kahvaltılık vs gibi şeyler de yemek istiyor.Yurtta bir odada tıkılıp kalmaktansa evde istediğin gibi özgür yaşamak çok daha güzel.Yurtta insan sıkılabiliyor ama evde sıkılacak zaman bile olmuyor, istediğinde tv istediğinde müzik istediğinde pc ile zaman geçirebilirsin.
Arkadaşların sürekli gelip rahatsız etmesi de senin kişiliğinle alakalı.Bana daha bir defa bile ''Çıkışta sana gidelim.'' diyen olmadı.Uygun olunca ben çağırıyorum zaten.Ama arkadaşımın evi bu konuda sorunlu, onun arkadaşları sürekli ama sürekli onun evinde.Seni rahat görürlerse ve bu problem başlarsa kurtulamazsın, sınav zamanı falan dinlemezler.Ama otoriter bir yapın varsa, öyle haberli habersiz misafir almayacak biriysen ve bunu yansıtıyorsan problem olmaz.Belki ben biraz katıyım ama öğrenci evi olunca ve ipleri bir kere elinden bırakırsan işler çığrından çıkar.
Tek kalmak kulağa korkunç gelebilir inanın öyle değil=)
Ben faturaları ev sahibime ödüyordum, o da gidip yatırıyordu.Daha sonra otomatik ödemeye geçtim.Faturalar kredi kartına geliyor ordan otomatik olarak ödeniyor.
bana da gerçekten zulüm gibi daha yeni çamaşır yıkamıştım sererken bi baktım hepsinde pas izi ve delikler var gerçektan sınanıorum sanırımarkadaş bulduğğum an çıkmak istiorum çünkü yurtta geçmez o kadar yıl. temizlik ve yemek konusunda pek sorun olacağını zannetmiorum dediğim gibi düzenliyimdir. bi de faturaları merak ediorum o nasıl olur daha ömrümde gidip de elektrik su faturası yatırmışlığım yok
doğru diyosun gayet. peki kızlar aile konusunda da öneri alayım. nasıl bi yaklaşım içinde söylemeyliyim bizimkilere. annem olumlu da babam pek istemio gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?