eve donmeye korkuyorum

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
Subat tatili icin annemin evine geldim. Bikac gune donecegim. Esimi ozledimde ama iki gun sonra baslar kalp kirmalarimiz tartismalarimiz. İstiyorumki kirmayalim birbirimizi hic. Ama olmuyor uc gun iyi gitse ya o ya ben kesin bi konuda tartisicaz illa... Hic donesim yok burda kalasimda yok.

Eşinizle problemleriniz var anladığım kadarıyla.
Belki bir kaç günlük özlem iyi gelir size. Eğer gerekirse tatili uzatın biraz daha.

Bende anneme gelmeden nasıl gelesim var buraya ama akşam olup esimin yoklugunu hissettigmde öyle ozluyormki ama gttgmde gttigm günden daha keşke biraz daha kalsaydım diye geçiyor icimden besgun burdayim simdi doktor kontrollerimden dolayı hamile olmadan bukadar kalamiyordum.yani tam olarak ne annemde ne evimde mutlu olamıyorum hep bir parçam eksik kaliyor( bunu nasıl asabiliriz acaba

Evet eksik kaliyor gercekten. Esim olmadimi ozellikle ilk gunler eksik mutsuz isteksiz oluyorum. Evde olsam birbirimize gicik alarak dolasiyo olurduk halbuki

eşinizi karşınıza alıp konuşsanız o tartıştığınız konularda? bugün bizim miladımız olsun ilişkimizin kıymetini bilelim gibilerinden yumuşak sözlerle? bence işe yarayabilir

eşinizi karşınıza alıp konuşsanız o tartıştığınız konularda? bugün bizim miladımız olsun ilişkimizin kıymetini bilelim gibilerinden yumuşak sözlerle? bence işe yarayabilir
Canim olmuyo. Konusuyoruz ama sinir aninda ikimizde kalp kiriyoruz. Bizim enerjimiz ters birbirimize bence. Bu yuzden asik olarak evkendik. Zit kutuplar ceker derler ya oyle. Yem anlasamiyoruz hem cok ozluyoruz. Seviyoruz. Ama tabi huzursuz edici bir durum

kendinize özel vakitleriniz olsa? belki herşeyi birlikte yapınca didişiyosunuzdur canım olabilir mi

bence ayri kalmalar care degil.En iyisi kendini sartlandirip onunla tartismaya girmemek yada tartismaya basladiginizda her zaman yaptiginiz seyleri yapmadan(mesela bagip cagirmadan) sakince meseleleri cözmeye calissaniz?Eminim tartismalariniz sizin kadar esinizide rahatsiz ediyordur,siz bu durumdan rahatsiz oldugunuzu ve degismek istediginizive bunun icin onunda yardimina ihtiyaciniz oldugunu söyleyebilirsiniz esinize.

kendinize özel vakitleriniz olsa? belki herşeyi birlikte yapınca didişiyosunuzdur canım olabilir mi

Bu defa deniyeyim yine. Tartisma ortami olursa tartismak istemyorum diyim yumusatmaya calisayim... da iste bi bakiyorum o beni tersliyo. E boyle olunca bende dayanamiyorum. Bu defa israrla sakinligimi korumaya calisayim. İyice tepeme cikmaz insallah

Evet eksik kaliyor gercekten. Esim olmadimi ozellikle ilk gunler eksik mutsuz isteksiz oluyorum. Evde olsam birbirimize gicik alarak dolasiyo olurduk halbuki

Evet birimiZ bilgisayrla birimiz televizyonla uğraşıyor çoğu akşam sohbet bile etmeyiz ama ayrı kalınca içi çok buruk oluyor ( aileme keşke uzM olmasam anca gelince kaliyorum ama Bian öncede gtmek istiyorum gderken eşimi özlüyorum diye ama gidince bakiorum benle pek ilgilenmiyor okadar acele eettiğime pişman oluyorum.

konu açsam mı diye düşünüyordum ama sen açmışsın bile. son gecem annemin evindeki bir haftadır annemlerdeyim tatil bitmek üzere eşimi özledim mi evet özledim ama buraya doydum mu hayır işin kötüsü gider gitmez kalan bir haftamı eltimleri ağırlayarak geçirecek olmam.
biliyorum beni özledi ev işinden sıkıldı düzeni bozulduğu için rahatsız oldu ama bunların hepsini beni özledi olarak algıladı ve otobüsten ineceğim gelecek öpecek eve geçeceğiz biraz sırnaşacak sonra hooop işe gidecek akşam yorgun olacak tv açacak nete bakacak ruh gibi geçireceğiz. Stres atmaya gelip dönerken bin stresle varmak of ya.
hani 7 yılı nasıl tamamladık nasıldık nasıl olduk hiç bilemedim ama karar verdim kendimle ilgileneceğim
diyeti ihmal ettim ona döneceğim spor salonu ayarlıcam yada bir enstrüman için araştırma yapacağım falan

Ayy benim gibisin hakikaten... bi elti melti derdim yok. Uzagiz ailelerden ama sikicilik ayni...

Senden farkim eltiim yok kayinlarim bekar ama evli olsalarda eşimle vakit geçirmemek fırsat verseler keşke sürekli maç ve pes için cagiriolar

sözde bizde ailelerden uzak yaşıyoruz geçen sene ki sömestre'da ilk hafta ailesi gelmişti ikinci hafta annemlere gelebilmiştim bu sene hiç sormadan aradılar sen ilk hafta git ikinci hafta abinler gelicekler dediler o an salaklığıma geldi heralde yok gelmeyin ben annemlerde kalacağım diyemedim. gerildim be

Anladigim kadariyle iki taraf da biraz fevri ve inatci...
Biz de cok cektik bundan...
Ben artik daraldim tartismalarin uzayip gitmesinden...
Cok kizmadiysam simdi gidip opuveriyorum, gel hicbir sey senden onemli degil, diye...
O da basladi artik alttan almaya...
Biraz sabir isi ama mutlaka karsiligini gorursun, seviyorsan bosver siniri falan, agir kelimeler sarfetmeyin birbirinize ve alttan aliverin...
Umarim ozlem iyi gelir, dondugunde her sey farkli olur...

E nasil diyecektin ki. Kim oksa diyemeezdi...

İnan aslinda hic sinirli deiki. Aksine cok alttan aldim hala aliyirum. Ama terslenince bende artik bazen onun gibi davraniyorum. O da olmuyo. Bakalim deniycem.

ÖFKELENİNCE NEDEN BAĞIRIRIZ ?

Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız? ” diye tekrar sormuş. Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış: “İki insan birbirine öfkelendiği zaman, kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirlerse, arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.” “Peki, iki insan birbirini sevdiğinde ne olur? Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar, çünkü kalpleri birbirine yakındır, arada mesafe ya yoktur ya da çok azdır. Peki, iki insan birbirini daha da fazla severse ne olur? Artık konuşmazlar, sadece fısıldaşırlar çünkü kalpleri birbirlerine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz, sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte birbirini gerçek anlamda seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir.” Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş: “ Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.”

Hikaye http://www.facebook.com/EvlilikveAileTerapisi sayfasının paylaşımından alınmıştır.

Bence ilişkinizin felsefesi bu olsun öfkelendiginizde konuşmak yerine susun söz gümüşse sükut altındır. Eşinizle normalde de uzak olmanızın nedeni kavgalarınızdan kalma kırgınlıklar olabilir eşinizle bunu konuşun eğer susamıyorsanız biriniz odayı yada evi terketsin sakinleşince gelsin umarım herşey düzelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…