eve gelen misafirler

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
slm arkadaşlar evinize kalabalık misafir geldiğinizde bebeğinizle nasıl ilgileniyorsunuz ya da yeterince ilgilenebiliyormusunuz?yarın bana 25-30 kişilik bir misafir gelecek,bebeğimle nasıl ilgileneceğim bilmiyorum,gelenlerin çocukları da çok fazla.oğlumu uyutsam odasına girerler ya da odasının önünde gürültü yaparlar kesin uyandırmak için.ne yapacağımı bilmiyorum.bebeğime kaynanam bakmaz daha doğrusu misfirlerin yanında tutmak ister o kalabalığa da oğlumu girdirmek istemiyorum.bu kadar fazla misafir getiriyor diye kaynanama sinir oluyorum zaten o ayrı konu :) sizler nasıl yapıyorsunuz kalabalık misafir gelince tecrübeli anneler.bana fikir verin,çözüm üretin yarına kadar lütfen.

merhaba
benim de 5 aylık bir bebeğim var.ilk zamanlar ben de böyle kalabalık misafirler atlattım.hatta kırkı çıkınca beşik denilen adeti bile yaptık:)yaklaşık elli kişiydiler..:)
ama ben zorluk çekmedim,şu açıdan..benim bebeğim küçük ve ben onunla ilgilenmeliyim.bu konuda kimse kusuruma bakamaz.onu odasında emzirdim,ihtiyaçlarını orada giderdim.görmek istiyorlarsa da uyanık olduğu bir an en fazla 15 dakika yanlarında tutup sonra tekrar odasına götürdüm..
zaten senden onlarla ve bebekle aynı anda yeterince ilgilenmeni beklemesinler.

vallahi bebeğın ne kadarlık bılmıyorum ama benımkı 5 bucuk aylık dahılınde ben olsam kucuk bebeğı olan bır eve kalabalık gıtme bir ıkıncısı vee cok uzun oturmam benım kaynanam yanımda deyıl yakınımdada deyıl ama yapsaydı karsılığını verırdım 3 bucuk aylıkken misafırım geldı kızımı öpmek istedıler ızın vermedım ınsana cok zor oluyo ustelık neden bu kadar kalabalık yanı çözüm coktabılemem canım ama salgına dıkkat et derım daha dun aksam gösterdıler

ilk olarak sana yardım edebilecek misafirlerle ilgilenebilecek biri varsa onu çağır yada kaynanana söyle o ilgilensin misafirlerle.sen bebeğine bak odasından pek çıkarmamaya gayret et mutlaka o kadar insanın arasında hasta olan vardır.arada bir görünür çekilirsin odaya.bebek küçükse sesten çok etkilenmez ya da misafirlerin ourduğu odanın kapısını kapalı tutarsın ses gelmesin diye.yiyecekleri de önceden hazırla koy masaya herkes self servis alsın.umarım fazla oturmazlar kolay gelsin.

ne yaparsan yap memnun olacaklarını sanmıyorum... öncelikle şunu sor kendine '' hangisi daha önemli? yeni meleğim mi? yoksa boşalan çay bardağımı? '' gayet rahat ol.. güler yüzlü ol.. ve onlar yokken bebeğinle günlük rutininizi gerçekleştir... onlarında kalbini güzel cümlelerle almaya çalış... kolay gelsin.

Kayınvaliden kendi evine çağırsın o kadar misafiri.Şayet aynı evde yaşıyorsanız bebeği bahane edip zamanın büyük çoğunluğunu bebeğinizin odasında geçirin.Öyle başa,öyle tarak...

kendi evine çağıracak kadar düşünceli değil malesef,bugün akşamdan bana br de yatıya geldi yardım edecekmiş gibi...sadece dolma yaptı çekildi bir köşeye,diğer pastaları sen yap dedi.ağzını aradım bebeği napacaz dedim benim kucağımda misafirlerle oturur diyor.Allah bana sabır versin yarın için.bir atlatsaydım şu bela misafirleri,oğluma bakması içi kardeşimi çağırmaya karar verdim,hayırlısı bakalım...

cocugu mısafırlern yanında uyutma uyusa bıle orda bırakma.emzırmıorsan bıle beslemek ıcın altını almak ıcın baska odaya gıt.ben bı gıdıyım kızımı ya da oglun varsa oglumu beslıım altını alıyım teyzelerı deyıp ordan cıkar.uyanıkken bıraz durabılır tabı.baska odaya gecerken de anne sen caylara bakarmısın dıye de laf at tamam ben sana dıyorum ama benımkı ver ben beslerım sen caylara bak dıyo

allah kolaylık versin cnm şu an kımbılır onun telasındasındır .. nasıl gectıgını anlat umarım herşey gönlunce olurrr

allah kolaylık versin cnm şu an kımbılır onun telasındasındır .. nasıl gectıgını anlat umarım herşey gönlunce olurrr

kabus gibi bir gündü diyebilirim,inanılmaz yoruldum...sabahleyin oğlumu doyurup uyuttum işe koyuldum,4 çeşit pasta yaptım 2şer tepsi.evi süpürüp sildim vs. derken misafirler 12 de gelmeye başlamaz mı...kapı çaldı baktım 2 kadın gelmiş,bir öksürerek girdiler,canım sizden uzak doktordan geliyoruz grip olmuşuz çok kötü dediler...kadınların gözleri kıpkırmızı ateşleri var...beynimde şimşekler çakıyor benim...her kapı çaldığında içim gitti korktuğum başıma gelmişti çok kötü şekilde hem de... 25 kişi geldi inanmazsınız 12 kişisi ağır derece gripti...kötü bir şaka gibiydi ama gerçekti... çay pasta servisi vs. başladı herşey bana bakıyor pek yardım eden yok... arada bir oğlumu gidip emziriyorum...çay felan bitti hani çocuğu getir de sevelim demesinler mi,Allahım...uyuyor dedim baktım kaynanam getiriyor,kucağında oğlum...odaya girdirir girdirmez kucağından aldım hemen,çoğunuz gripsiniz kusura bakmayın dedim götürdüm yavrumu.biraz bozuldular.misafirler gidince oturdukları odanın kapısını kapatıp pencereleri açtım dışarda şangır şangır yağmur yağıyor oda havalansın diye tam o anda eşimle abisi geldi,eltim de gelmişti onu almaya gelmiş.eşim napıyosun dedi,dedim çoğu gripti gelenlerin inşallah bulaşmaz odayı havalandırıyorum dedim.eşimin abisi başladı nutuk çekmeye.bu kadar evhamlı olunmaz,çocuk bir şekilde o grip mikrobuyla tanışacak çabalamayın,kendi psikolojinizi bozuyorsunuz,yarım aklınız var onu da bitireceksiniz böyle yaparak dedi...kan beynime sıçradı...tam ben konuşacakken eşim abisine çok sert çıktı,o zaman dedi uğraşmayalım gripli insanların içine girdirelim nasıl olsa grip olacak diye dedi,biz elimizden geleni yapıyoruz,yine de grip olursa olur orası kısmet dedi,abisi kötü bozuldu,biraz oturup gittiler.kaynana gitmedi,misafir odasını tekrar süpürdüm baktım ki halıda çay pasta lekeleri var,pazar günü misafir gelecek dayanamadım 6 metrekare halıyı elimle sildim,yoruldum oturmuştum,kaynanam da dışarı çıkmıştı bir baktım ki yeni sildiğim halıyı tepeleyip koltuğun birine oturmuş görümcemle konuşuyor halı ıslak ayak izleri çıkmış halıya gel de çıldırma ters ters baktım....sonunda eşime patladım mutfağa gelince,şaka gibi bir ailen var senin dedim.ona da acıyorum o ne yapsın ki garibim ailesinde düşünce yoksa,koca koca insanlar hepsi...
böyle bir gün geçirdim,şu anda da ayaklarımın ağrısından uykum gelmiyor...

geçmiş olsun.
bundan sonra kötü de olsan kaynanana misafirlerini kendi evinde ağırlamasını söyle.açıkça ve üstüne basa basa kabul etme.sen çocuğuna lazımsın hasta olursan ona kim bakıcak.üstelik şu ara kalabalık misafir hiç çağırılmaz millet gripten kırılıyor.boşver kötü olursun büyük ihtimal ama canının kıymetini bil biraz.sana da yazık.seni senden başka kimse düşünmez.

EVT SENİ SENDEN BAŞKASI DUSUNMEZ YERİ GELİR EŞLER BİLE ANLAYMAZ AMA ALLAH ONALRI YANIMIZDAN EKSİK ETMESİN ANLASINALR BİZİ sen kırana kadrr onun abısıne bırseylrı ızah etmesı daha ii olmuş bence tabiki. GEÇMİŞ OLSUN GEÇTİ BİTTİ:))))

canım çok üzüldüm haline ama neyse atlatmışsın maalesef bir daha babaanne olacak torununu düşünmesi gerekirken... bunların tek derdi torunuyla hava atmak sağa sola gösterip sonra geline mamaları hazırlatıp gösteriş yapmak.allah bilir bir de orda çok yardımcı olurmuş moduna yatmıştır.bir tane de benim başımda var.bana 2 saatlik yoldan kaynım eltim kaynanam geldiler güya hamilelik haberi için hayırlı olsuna ama gece 11de arayıp kahvaltıya geliyoruz haaa dediler. ben de sadece peynir reçel çıkaramıycam için sofrayı öğüre öğüre donattım ki eltime de demiştim çok kötüyüm sürekli yatıyorum bulantım çok fena mutfaga giremiyorum diye ve gelir gelmez yediler yediler yediler ne sofrayı topladılar ne bişey ne bi eline sağlık nasıl yaptın bu kadar şeyi.. o akşam zaten kanamam başladı doktor düşük riski var dedi 10 gün evde yattım ama o 10 gün kimse dolaşmaya gelmedi ne hikmetse! kaynanam da 7.günde telefon açıp napıon dedi yatıorum dedim hee iyi ben de yatıom hastayım dedi.geçmiş olsun dedim (ki bana geçmiş olsun diye arayan kendi güya ama geçmiş olsun demedi) iyi hadi slm söyle dedi iyi dedim kapattı. böyle görgüsüz insanlar işte...amaaannnn maalesef uğraşıcaz

Sakın yanlış anlamasın hiç kimse ama yok 20 kişiler 25 kişiler n'oluyoruz kuzum.Ne bu .Benim eşim Bursa'lı.Aileside orda oturuyor.Biz İstanbuldayız.İlk hafta annem kaldı yanımda kalmak istedi daha da ancak kayınvalidemin ikinci hafta geleceğini duyunca belki beni istemez gelinine o bakmak ister diye evine gitti.Ama o varkende yalnız bırakmak istemedi gündüzleri gelip gitti.Ancak arkadaşlarım ve bebek kutlamaları için herkes ağız birliği etmişcesine '' şimdi herkes gelip gidiyordur biz sonra gelelim ev kalabalık olmasın''dediler.İşin komik tarafı herkes böyle diye diye ancak yakın akrabalar yarım saat bir saat gelip gittiler.Onlara da daha önce börek ve baklava yaptırmıştım ev yemeği yapan yere.Buzluğa attım.Geleceklerini telefonla bildirince çıkarttım börekleri fırına.Baklavalarda tezgaha.Gelenler zaten mutfağa sokmadılar bile kendileri ayran yaptılar servis tabaklarına koydular onlar ancak ''sen bebeğine bak ,sen bebeğine bak biz hallederiz ''oldu.Valla ben bunları hiç yaşamadım.Arkadaşlarım ve uzak akrabalardan bile halen bebeğim 10 aylık olmasına rağmen parça parça iyi doğduna geliyorlar : )) çok kasmayın kızlar ya kendinizi.Lohusanız .Ne kimseyi üzün ne de kendinizi.

valla çok zor bu misafir işi.benim de bugün misafirim vardı.gurbetteyim ben çevremde ne anne ne akraba hiçbişey yok.11 kişiydiler.fazla oturmadılar da.ama benim evim soğuk olduğu için bebeğimi oturduğumuz odadan çıkarmadım.sakınmadım da gelenlerden.bilmiyorum kötü mü yaptım gerçi kimse eline almadı.dışardan geldik mikrop bulaştırmayalım dediler.servislerini de kendileri yptılar.bulaşıkları da makinaya doldurdular.mutfağı topladılar.benim de gözüm de büyümüştü ama korktuğum gibi olmadı.gelenlerin biraz anlayışlı olması lazım bence...

utkumuz
Allah yardimcin olsun...

Sen kendi bildigini oku sana bunu söyleyebilirim sadece evi silip süpürmen havalandirman iyi olmu$. Yalniz kayinvaliden de tam kaynanaymi$ çok dü$üncesizce hareketler bunlar.
E$inden destek aliyorsan bari e$inle konu$ bunlari keçi meçi gripleri de varken böyle rahat olunmamali. Birak agzini yüzünü eysin sana küs olsun bir gün sürer sonra tekrar konu$ur.

benimde yeni doğduğunda memlekete gitiik orda gelen çok oldu.ama insanlar çok anlayışlıydı sağolsunlar.kimse öpmedi.hasta olan gelmedi bile eve.hastalığı geçince geldi hayırlı olsuna..uyuyorsa bi bakalım diye ısrar eden olmadı..yengem dışında..onada çıkarmısın odadan dedim.
anneanneme gittiğimde kadının biri aldı başladı hoplatıp hoplatıp öpmeye..hemen anneannem müdahele etti öpme çocuğu kokla sadece,yeni doğan öpülmez dedi.kadın dinlemedi..bende elinden aldım müsadenizle dedim kimseye öptürmüyoruz..kadın bozuldu..bozulursa bozulsun hiç umrum değil valla..annem çok ayrdımcıydı bana çokta anlayışlıdır kendisi..bu yönlerden hiç sıkıntı çekmedi..40 ım çıkana kadar tek derdi bebeğin ve benim rahat etmem,benim uykumu almamdı..kendisi çok uykusuz kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…