- 21 Aralık 2014
- 2.103
- 1.697
- 83
- Konu Sahibi destinaninannesi
Balık tutmayı öğretmek mi , balık vermek mi doğru olandır ?ihtiyaç giderebilirsin ama kişinin eline para vermek bence doğru değil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün evime temizlik için birini çağırdım. İlk defa geldi ama çok genç daha sonra keşke çağırmasaydım dedim kendi kendime çünkü belli yani işi yapamadığı. Koltukları çekerken zorlandı,yardım ettim. Her seferinde böyle olup olmadığını sordum,hamile olduğunu o yüzden zorlandığını söyledi. Tabiki devamında iş yaptırmadım ve de çok üzüldüm. Çok güzel gencecik bir kız,kocasıyla da kaçarak evlenmiş. Kayınvalidesiyle yaşıyormuş iyi davranıyorlarmış ama işte para yok mecbur çalışacak. Kendisi ilkokul eşi ortaokul mezunuymuş. Kızın ailesi görüşmek istemiyormuş. Kıza iş yaptırmadım hamile diye ama parasını verdim,gönderdim yazık diye.
Konuyu eşimle paylaştım,inanmamamı söyledi. Öyle bir durumu olsa pat diye önüne gelene anlatmazdı,kendini acındırıyordur kocasına iş falan ister dedi. Ama kız hiç öyle değildi. Ne bileyim saf bir kızdı. Hiç iş falan da istemedi,parayı bile zorla kabul ettirdim. Ben işe başlayacağım zaman kızımın bakıcısı şehir değiştirmiş olacak. Bu kıza güvenip evladımı bıraksam mı diye düşündüm,bilmiyorum içim ısındı. Aslında eğitimi olmadığı için istemezdim normalde ama hamile haliyle çalışmak zorundaymış. Bu fikir olmasa da bu kıza nasıl yardım edebilirim? Eşimin söyledikleri çok acımasızca geldi,sizler ne düşünüyorsunuz?
Soylemezse ve bol giyerse anlamazsiniz elbette. Bilen insan son haftasinda calistirir mi? Alir mi o riski? Allah korumuş bir sey olsa basiniza derde girerdi :/ inanmazdi kimse bilmediginize.
Eskisi gibi degil artik bir gun icin bile sgk girisi sarti var. Risk daha buyuk her acidan. Is guvenligini saglamak zorunlulugu falan var.
En iyisi şirketler, sonuçta sgk onlarin sorunu, risk onlarin. Siz bireysel onlemler alabilirsiniz sadece.
Ayrıca bunu bana ozel neden yazdiniz anlayamadim.
Iyilik yap denize at demişler bence bu konuyu bile acmamaliydin bilmeden kızın gunahina girilmesine sebep olmussundur belki bilemeyiz yalan söyledi is yapmadı aldi parayi bir önemi yok vermissin bir kere icin rahat etmedimi daha çağırma yardimda yapma ama bence verdigindende pisman olma sen iyi niyetle vermissin bence yardimda falanda bulunma daha cagirmada benim annemde evlere temizlige gidiyor hemde 25-26 yıldır cok sukur alninin terini kazaniyor beni okuttu babamda çalışıyor beraber okuttular buyuttuler hic utanmadim mesleğinden annemde ilkolkul mezunu bile degil köy hayati okutmamislar ne biliyoruz belki o kızıda okutmadilar ailesi kötüydü kacista buldu çözümü bilemeyiz neyse cok uzattim benim fikrim hicbirsey yapma bundan sonraki yapacağın yardimlardada acabalarin olucak olmasın daha iyi
Bosver..İyi yapmissin..elinle yaptığın hayri dilinle ziyan etme..Ne hayatlar var bilemeyiz ,kimseyi yargilayamayiz...Allah yardımcısı olsun..Elinden geldiğince yardım etme fikrinden vazgeçme. Buradaki saçma ve acımasız yorumlara aldirma.Belli ki hayatı kendi yaşadıklarından,gorduklerinden ibaret saniyorlar..
Çocuğunu emanet etme , çünkü ' bi erkek için ailesini terk edene güven olmaz..! Diye sacmalamayacagim..Sebebi küçük,yetersiz,hamile ve ilerde kendi bebeği olacak..
Ayrıca nasıl bir ailesi vardı? Neden okuyamadi?Neden elalemin kahrını çekiyor? Deli mi karnında bebesi gencecik çalışıyor? Hiçmi suçu yok biz büyüklerin...İnsanların...
Empati? Çokmu yabancı geliyor kulağınıza..Vicdanli olmak,elden geldiğince bizden zayıflara yardımcı olmak başka , aptallık başka..Ne oldum degil ne olacagim demek lazim..Toplumca ne hale geldik..Ne bu tepeden bakmalar..Aman canım sokaktaki teyzeden bi selpak alacagima marketten alırım daha hijyenik?!nasıl olsa onlar gurursuz,zengindir zengin?! vs vs
Konu sahibi ne güzel merhamet gostermissin..Kandırıldığını,kasten iş yapmadigini sanmam..Aptal yerine koyulmuş gibi hissetmen sadece nefis...Para çıktı ya sebepsiz,hayir yaptın ya baslar acabalar..Çoğumuzun aman şimdi ergenlik çağı rahat bırakalım dediği yaşlardaki gençlerle ayni yaşta bi kızcağız sonucta fazla kurmana gerek yok...Az cok anlar insan dogru soyleyip soylemedigini..Yardımcı olabildiysen ne mutlu sana...
Komsumun yigeni kucukken sizinki gibi bi kadin cikmis karsisina, toy ufak yardima ihtiyaci olan bi kiz. Ablasi onu bakici tutmus, ev halki evdeyken her sey super tabi. Ama gece uyumuyormus, bakicisi yokken hep huysuzmus. Komsu arada cocuga bakmaya gidiyor, evde bi gaz kokusu cocuk baygin sekilde uyuyor... bir iki uc her defasinda "ocagi acik unuttum, gaz sizzmis "gibi bahaneler. Kadin olayin ustune düşünce ortaya gercek cikti. Cocuk huysuzlanmasin uyusun diye gazi acip cocugu gaza tutuyormus, cocuk bayilimca da o kadin evde yayilip yatiyormus. Bu akli o bakiciya eteafindakiler vermis, eve birilerini de aliyormus tabi bebek uyuyunca.
Iyi düşünün. Bebekte bir sürü saglik problemi cikti, fiziksel ve zihinsel olarak.
neeeyKomsumun yigeni kucukken sizinki gibi bi kadin cikmis karsisina, toy ufak yardima ihtiyaci olan bi kiz. Ablasi onu bakici tutmus, ev halki evdeyken her sey super tabi. Ama gece uyumuyormus, bakicisi yokken hep huysuzmus. Komsu arada cocuga bakmaya gidiyor, evde bi gaz kokusu cocuk baygin sekilde uyuyor... bir iki uc her defasinda "ocagi acik unuttum, gaz sizzmis "gibi bahaneler. Kadin olayin ustune düşünce ortaya gercek cikti. Cocuk huysuzlanmasin uyusun diye gazi acip cocugu gaza tutuyormus, cocuk bayilimca da o kadin evde yayilip yatiyormus. Bu akli o bakiciya eteafindakiler vermis, eve birilerini de aliyormus tabi bebek uyuyunca.
Iyi düşünün. Bebekte bir sürü saglik problemi cikti, fiziksel ve zihinsel olarak.