eve gelen temizlikçi

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.

ben bizim sitenin temizlikcilerini cagiriyorum, en ince detaya kadar tertemiz. zerre toz iz kalmaz. kari koca gelirler uc dort saat ince temizlik yapar giderler. ama ben ayda bi kac defa cagiriyorum.

Ben kadınla en başından konuştum. Oruç tutman sorun olacaksa daha sonra da olabilir hatta iki yarım gün de alabilirim dedim. Kesinlikle sorun olmayacağını söyledi. Hani yetiştitremem falan dese, ya da oruç nedeniyle çıkmıyorumdese anlarım.
Bence de bir gün için yapılacak işler fazla üstte de belirttiğim gibi. Ama herkes bu şekilde almıyor mu zaten?
yoksa bu tarz seylere göz mü yumuluyor onu merak ettim. Çünkü eşim de "olur öyle,hem de oruç ağız. ufak tefek kusurlarını görme"" dedi.

Valla oruçlu olmasa bile ev büyükse bitiremiyolar zor oluyo.Benim evim çok büyük cam çok.Camları silene kadar öğleni geçiyo.Hemde sabah erken başlıyo.Sonra yetiştirmek için sıkışırıyo tabi.Bir günde ancak o kadar valla fazlası olmuyo.Kusurlarda kalıyo.Hiç yapcak bişey yok.

Kapılar için cif vermeseydiniz keşke, cifi tortu kalmayana kadar durulaması bile ikinci bir iş açıyor başa zaten. Olur öyle. yapacak bir şeyiniz yok. Onlar iş kaybetmemek için her şeye evet derler zaten, sonrada yetiştirmek için kendilerini parçalarlar. Sizin düşünerek olabilecek oranda iş vermeniz lazımdı, ki siz de diyorsunuz bir güne sığacak iş değil biliyorum diye. Allah yardım etsin bedeniyle emeğiyle para kazanan herkese.

Bir kere temizlikçi tuttum. Kaç yıldır kullanılmayan ve dolayısıyla tozlar artık simsiyah tabaka halinde olan evimizi temizlesin de girip tatilimi geçireyim diye. Kadın birkaç saatte çıktı. Öğlen civarı çıktı gitti. Bir de "hakkını helal et" dedi peşin parasını alırken. Sonra anladım niye helallik istemiş. Baştan savma yapmış geçmiş. Elimi nereye atsam yine simsiyah toz geldi. İşini yarım yamalak yaptığını bilmiş de haram etmeyeyim diye bir de utanmadan helallik istemiş meğer şerefsiz. Afedersiniz, sinirlendim yine.

Sizinki belki yine elinden geleni yapmıştır da sizin istediğiniz gibi olmamıştır. Olabilir. Benimki bilerek yarım yamalak yaptı. Keşke herkes aldığı parayı hakedecek kadar onuruyla çalışsa.
Oruçlu olması ya da başka bir şey onun problemi. Bunları baştan düşünecekler. Yaparım deyip yapmayıp da insanı aptal yerine koymayacaklar, kazıklamayacaklar öyle. Ona göre baştan anlaşacaklar. Parayı alırken iyi.
Şirket temizlikçileri iyiymiş diye duydum. Veya mutlaka tavsiyeyle birini almak lazım. Benim araştırmaya vaktim olmadı, bir tanıdığımızın temizlikçisini aldım. Hay almaz olaydım, ben illa karşılaşacağım o kadınla bir daha. O günü bekliyorum. Ay tepem attı ya.

• Beğen
Reactions: anu
maalesef ben de üzülüp vicdan yapıyorum ama elden gelen bir şey yok. Doğuma üç hafta var. Yardım edebilecek kimsem yok ve yaptırmak zorundaydım. Sıkıştı yani.

Kadin yapabildigi kadarini yapmis bizede geliyordu ama bir gun evi supurse oburgun cam siliyordu.
Sizin is yukunuz baya agirmis ancak bu kadar yapabilirdi heralde.

Cifi ben vermedim ki. Almiş. Durulamayla pek alakası yok sanırım. Mutfak dolapları da tam anlamıyla durulanmamış çünkü.
Evim de çok büyük değil 110 m2

Bir kere temizlikçi tuttum. Kaç yıldır kullanılmayan ve dolayısıyla tozlar artık simsiyah tabaka halinde olan evimizi temizlesin de girip tatilimi geçireyim diye. Kadın birkaç saatte çıktı. Öğlen civarı çıktı gitti. Bir de "hakkını helal et" dedi peşin parasını alırken. Sonra anladım niye helallik istemiş. Baştan savma yapmış geçmiş. Elimi nereye atsam yine simsiyah toz geldi. İşini yarım yamalak yaptığını bilmiş de haram etmeyeyim diye bir de utanmadan helallik istemiş meğer şerefsiz. Afedersiniz, sinirlendim yine.

Sizinki belki yine elinden geleni yapmıştır da sizin istediğiniz gibi olmamıştır. Olabilir. Benimki bilerek yarım yamalak yaptı. Keşke herkes aldığı parayı hakedecek kadar onuruyla çalışsa.
Oruçlu olması ya da başka bir şey onun problemi. Bunları baştan düşünecekler. Yaparım deyip yapmayıp da insanı aptal yerine koymayacaklar, kazıklamayacaklar öyle. Ona göre baştan anlaşacaklar. Parayı alırken iyi.
Şirket temizlikçileri iyiymiş diye duydum. Veya mutlaka tavsiyeyle birini almak lazım. Benim araştırmaya vaktim olmadı, bir tanıdığımızın temizlikçisini aldım. Hay almaz olaydım, ben illa karşılaşacağım o kadınla bir daha. O günü bekliyorum. Ay tepem attı ya.
dediğiniz gibi, çok yanlış. Kul hakkı sonuçta. gözün kesmiyorsa girmeyeceksin o işlere.Sonuçta temizlik işi bu.. Paranı alıyorsan hakkıyla yapacaksın.

Bende hamileyken bi kaç defa cagirmistim. Sabah 8de gelip akşam 6 da işini bitirmisti bayan. Yalniz bende koltuk silme yoktu. Hatta en son Türk Kahvesi icmistik de öyle çıkmıştı .

Cifi ben vermedim ki. Almiş. Durulamayla pek alakası yok sanırım. Mutfak dolapları da tam anlamıyla durulanmamış çünkü.
Evim de çok büyük değil 110 m2
evıne temızlıkcı cagırdın ve kadın oruclu dıye tabi ki senın sucun yok :=)
ama cok fazla iş yapılmasını istemıssın canım.
normaldir yani bazı yerlerın istediğin gibi olmaması
1 güne sıgacak şeyler degıl bunlar.

cif beyazlatıyor dıye almıs sanırım, ama o cifi temızlemekte cok zor yaa
çok fazla zaman kaybettırıyor.

X