Eve geri dönüs ve suclanmak :(

ne zaman ailesiyle iyi geçindin o zaman evliliğin mutluluk içerisinde sürecek.eşini çok seviyosun anladığım kadarıylada

kaynınvaliden seni sevmiyor ve istemiyorsa
almaya neden geldi acaba. ne güzel fırsat onun için biter giderdi iş.
hem de gelip seni suçlamış. yada sen öyle anladın belki.
eğer annesi istemiyorsa, o zaman eşin zorla gönderdi onları.
o da zorla istemeye istemeye geldiği için alttan almak tatlıya bağlamak yerine üste çıktı.
demek eşin senden vazgeçmek istemiyor. gurur mu yaptı utandı mı artık nedense kendisi gelememiş.
bu durumda eşinle ilişkini tazele. önceki hataların tekrarlama.
eşinin de kendi hatalarını tekrarlamasına neden olacak zemin hazırlama.

eşin seni geri istemeseydi seni almaya gelmezlerdi.

katılıyorum canım sana hem kayınvalidende seni istemiyor olsaydı eğer kapına kadar gelmezdi.

bana göre bir kadın evini terkediyorsa boşanmaya karar vermiş olmalı.kızıp,küsüp baba evine gitmek te ne oluyor.eşinle sorunların varsa mücadele eder çözmeye çalışırsın.çözemiyorsan da boşanırsın.
çocuk gibi küsüp annene gitmişsin,eşin gelip eve dönmeni istememiş,kayınvaldenler seni almaya gelmiş,seni annenlerin yanında bir güzel suçlamış,sen de kalkıp onlarla dönmüşşsün.
kusura bakma ama evlilik çocuk oyuncağı değil.eşin ve sen bakış açılarınızı değiştirmediğiniz sürece bu evlilikten kiseye hayır gelmez.

kim olsa baba evine döner burada suç baban kaynananı evden kovacaktı damat müsvettesi nerde diyecekti gelmiyorsa burada bu evlilik bitmiştir diyecekti kaynananın orada ne işi var? Olmuyorsada olmuyor ! Kızlarımızı sokakta bulmadık ! Şu kaynanalar evliliklerin bozulmasına sebep oluyor bunların bir kaç maskeleri var!

canım, hiçbir anne evladının suçunu kabul etmez. evladının hatasını görmez...

benzer örneklere hepimiz yaşadık ve yaşıyoruz.

eve geç gelen eşe sitem etseniz, kayınvalideniz çalışıyor ekmek parası kazanıyor der.
aldatan eşinizi şikayet etseniz, sen kadın olaydın elinde tutardın der.
eşiniz sizden habersiz borç yapsa sen ne biçim kadınsın hiç mi haberin olmadı der.

yani kendini onlara sevdirmeye çalışma. sadece saygılı davran, ellerine koz olacak hiçbir şey verme.

çok doğru, çok katılıyorum. her şeye bi cevap bulunur.

bence eşin ne derse desin peşinde dolanma sakın.siz ikna ettiniz geldim tavırlarında ol.birşey derse madem geri döndüm bir daha tatsızlık istemiyorum,yuvamızda artık huzur olsun de,konuşturma bile.böyle kendinden emin olmazsan iyice ezerler seni.

bu düşünceye de katılıyorum, aklımdan geçenleri yazmış iki arkadaş ta.

diğer arkadaşların yorumlarını da okudum ama şöyle bir şey olamaz mı, kayınvalidenler seni almaya gelmişler ancak etmediği hakaret kalmaış. bu düşüncede olan bir insan oğluna da sen dur biz getiririz demiş olamaz mı. siz eşinize ders vermeye çalışmışsınız, gözünü korkutmaya çalışmışsınız, ''ha bak bu gitti bi daha gider dinlemez '' düşüncesi yaratayım demişsiniz ama erkekler bizim gibi anlamaz onu canım. bu biraz senin dik başlılığının verdiği ceza olmuş sana. eşinse beni sevmiyor ki gitti diye düşünmüştür.

bazı erkekler hatalarını kabul etmek istemez, özür de dilemez. biz ise sadece bir özür bekleriz.hata kimde olursa olsun. bizde ise özrümüzü de dileriz. aramızdaki fark bu canım.

elden gelen bir şey yok.bunun eğitimle, kültürle de alakası yok. (bazı erkekler ne kadar kabaysa bazıları da bir o kadar incedir burası ayrı tabi)

kaç yıldır evlisiniz, sorununuz tam olarak ne bilmiyorum canım, hatta hiç bilmiyorum.

ama izninle kendimden bir kaç örnek vereyim..ben de eşimle ilk zamanlarımızda çok problem yaşadık, benim düşüncelerimin tam zıttını düşünüyordu. halbuki evlenmeden önce öyle değildi, bir o kadar kibar, nazik ve düşünceliydi. evlenince noldu diye düşünmedim değil bir zamanlar..düşündüm taşındım ve evliliğin çok çok farklı olduğunu anladım. asla flört dönemi gibi olmaz hiç bir şey.

ben de bazı şeylerde ona ders vermek isterdim, kendisi anlasın diye düşünürdüm ama bu düşüncelerin sonucu hep küslükler oldu ve çözülen bir şey de olmadı. düşünsene yeni evliyiz 3 4 gün bile küsüyoruz. asla barışma niyetinde olmazdım, yüzüne bile bakmaz konuşmazdım. pekiiii ya eşim de konuşmasaydı? ben burayı atladım işte canım. sen de burayı atlamışsın.

zaman geçtikçe APTALCA düşündüğümü farkettim ve bazı olaylara onun gözünden de bakabildim. kadın ve erkek fıtrat olarak zaten aynı düşünmezler ama orta yolu bulmak lazım. eşime artık küsmüyorum her şeyi açık açık söylüyorum. içimde tutup kendimi üzmektense onunla paylaşıyorum o da hatasını anlayıp düşünüyor.

kendi kendine bir şeyler yapmaya karar aldığında bunun sonucuna katlanamıyor insan.uzun vadede düşünmek lazım her şeyi. ve eşlerimiz bazen ne kadar anlayışsız, kendi pencerelerinden bakıyor da olsa siz ondan bir adım önde olun, içiniz rahat olur en azından. onlar da zaman geçtikçe anlarlar taş değiller ya

şimdi gelelim sorduğun soruya. bi kere bana kimse hakaret edemez. kayınvalide de kim oluyormuş. ben annemin bi lafını kaldıramaz durumda olurum bazen, ki beni yetiştirip büyüten kişi, en çok söz hakkına sahip olan kişi odur. kayınvaliden ne zannediyor kendini canım? oğlunun malı mı? benzer durumları yaşadım, aynısı olmasa da seni çok iyi anlıyorum.

kayınvalidene saygılı olcaksın ama sevgili de olcaksın diyemem, ben bile şu durumdan haz etmeyip kayınvalidene sinir olduysam sen benden kaç adım ötedesin.

ben olsam yerinde ; k.validemle aramıza görünmez bir set çekerdim. hatta bir süre arayıp sormazdım bile. eşinizle aranızda her zaman sorun olabilir ama bu eşleri kapsar, kimsenin durup durup sana sözünü geçirme ihtiyacında bulnma hakkı yoktur.hele ki hakaret. eskisi gibi konuşamazsın zaten, bu sesine yansır. eleştirme, inceden inceye laf sokmaya çalışma, bu hiç bir şeyi değiştirmez.kayınvaliden kendini belli etti, ona göre davran sadece.

eşinle de problemin her neyse çözmeye çalış, inatçı olma.açık açık konuş, içinde bir şey tutma.
bi gelin aldık böyle çıktı işte derler arkandan. bu da seni daha çok acıtır, başkalarına koz verme. şimdi diyebilirsin kimse beni ilgilendirmez, ne düşünürlerse düşünsünler ama öyle olmuyor. milletin ağzı torba değil ki büzelim canım.

sakin ol, kendini harap etme,eşinin gözünden bakmayı da dene, belki bir yerde sen yanılıyor olabilirsin.

sana bol şans diliyorum cnım. inşallah kısa zamanda huzurlu yuvana kavuşursun.

Back
X