Eve gitmemek icin bahaneye ihtiyacım var 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Virüsten dolayı gecen hafta dershaneler kapandı. Bizimkiler de öyle olunca eve gel dediler. Ben de deneme sinavim var sadece dersler yok biz de dedim(yalan). Ama bu hafta gene dershane kapali olacakmis diye mesaj geldi 😔 Eve gitmeyi hic istemiyorum telefonda bile beni hayattan bezdiriyor annemle babam bir de oraya gidersem cafeler de kapalı arkadaslarımla da bulusamayacağım annem temizlik hastası sürekli temizlik yaparız evse. Dershane yarın bir de persembe günüydü normalde. Abimle yaşıyorum dershaneye gidecekmiş gibi 1 saatligine dışarı çıkıp gelsem mi ? O işte olacak kacta gidio geldigimi bilmez,sorgulamazda. Ama ben mantikli yalan söylemeyi bir türlü beceremiyorum.
Kulağa mantıksız gelmeyen nasıl bir bahane bulabilirim ?
Arkadaslar lütfen corona disinda bir bahane olsun. Bunu denemistim geçerligi olmadı

Son düzenleyen: Moderatör:
zaten kafeler açık olsa da gitmemelisiniz, yolculuk zaten yapılmamalı.ailenize taşıyıcı olabilirsiniz.bu riskte 1 saat sokaklarda gezinmenize gerek yok abiniz de işteymiş madem.öğrense bile tedirgin oldum gitmedim dersiniz.
Abim öğrenmezde bizimkiler aynı şeyi 50 defa soruyor. Simdi kardesin geldi sen neden gelmedin olur tedirgin oldum yalanini yemezler
Nerde okuyorsun ne okuyorsun yaşın kaç ailen ne kadar mesafede???
Abine yalan söylemesen dersane ne zaman açılacak belli değil düzenimi bozmak istemiyorum desen?
24 yasindayim ankaradayim okumuyorum kpss calisiyorum. Ailem 8 saat mesafede. Persembe günü icin bahanem hazır dersi iptal etmişler ben de gruptan öğrendim diyeceğim. Yarin icin aynisini dersem bir haftaligina git gel der

bas bas sokağa çıkmayın deniliyor. siz 1 saat sokakta dolansam mı diyorsunuz..
yaşlılara kızmamak lazım.
Hanımefendi neden konu dışı yorum yapıyorsunuz ? Ben de istemiyorum otonüse binmeyi dışarı çıkmayı. Ama zorundayim.
Ateşim var öksürüyorum karantinaya aldım kendimi deyin 🤷‍♀️
Acaba yarin halsizim mi desem annems de regl oldum falan derim

Evin boş olmasını bahane ederek kendiniz çalışacağınızı, dershanenin kapalı olduğu dönemde tekrar ve test ödevleri verdiğini bunları da sakin kafayla, kalabalık olmayan sessiz bir ortamda yapabileceğinizi söyleyin. Ben de benzer bir durumdaydım, babam gelip alayım bile dedi 6 saatlik yol için -otobüsle gitmek istemediğimi söylediğim için- ama her aradığında "iyiyim, keyfim yerinde, ders çalışıyorum" dedim. Kendisi vazgeçti.

Evin boş olmasını bahane ederek kendiniz çalışacağınızı, dershanenin kapalı olduğu dönemde tekrar ve test ödevleri verdiğini bunları da sakin kafayla, kalabalık olmayan sessiz bir ortamda yapabileceğinizi söyleyin. Ben de benzer bir durumdaydım, babam gelip alayım bile dedi 6 saatlik yol için -otobüsle gitmek istemediğimi söylediğim için- ama her aradığında "iyiyim, keyfim yerinde, ders çalışıyorum" dedim. Kendisi vazgeçti.
Bizimkiler anlamıyor ya maalesef. Evde kücük cocuk yok ve dubleks fiziksel olarak ders calismama engel olacak bir sey yok. Otobüs tutuyor diyorum (gercekrende tutuyor 2 gün kendime gelemiyorum ) burda dinlenirsin diyorlar sizinle ayni ortamda bulunmak istemiyorum beni darlıyorsunuz da denmiyor :kızgın:

Hanımefendi neden konu dışı yorum yapıyorsunuz ? Ben de istemiyorum otonüse binmeyi dışarı çıkmayı. Ama zorundayim.

Acaba yarin halsizim mi desem annems de regl oldum falan derim

neresi konu dışı.. 1 saat dolanmaktan bahsediyorsunuz..
ailenize de aynı şeyi söyleyin. otobüse binip oraya gelirken virüs kapma ihtimalini göze almak istemiyorum. bu süreci sokağa çıkmadan geçireceğim deyin.

neresi konu dışı.. 1 saat dolanmaktan bahsediyorsunuz..
ailenize de aynı şeyi söyleyin. otobüse binip oraya gelirken virüs kapma ihtimalini göze almak istemiyorum. bu süreci sokağa çıkmadan geçireceğim deyin.
Napayim hanimefendi eve gidip sinav stresini üzerine bir de aile baskisi ekleyip psikolojimi mi bozayım. Öyle demeyi kabul etmiyorlar.

Bizimkiler anlamıyor ya maalesef. Evde kücük cocuk yok ve dubleks fiziksel olarak ders calismama engel olacak bir sey yok. Otobüs tutuyor diyorum (gercekrende tutuyor 2 gün kendime gelemiyorum ) burda dinlenirsin diyorlar sizinle ayni ortamda bulunmak istemiyorum beni darlıyorsunuz da denmiyor :kızgın:
Yolda virüs kapabilirsiniz ve ailenize taşıyabilirsiniz. Bence bu yeterli bir sebep

Ben de istemiyorum dışarı çıkmayı. Evet cafeler kapalı arkadaslaeimla da kapali cezaevinden hallice bi yasam istemiyorum
Ben Gunlerdır arkadas gormuyorum annemlere geldım evimde de degılım. Arkadaslarım burda ama hıcbırını gormedım.
Sıkıntıdan Kurdesen olmak uzereyım ama yapacak bisey yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X