• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve misafir çağırmaya üşeniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebekle cidden zor oluyor. Ama kahvaltiya alın en kolayı.

Bebeğim küçükken misafir çağırmadim hiç.. ne halim vardı ne isteğim..
Ama gitmiyordum da cagirilinca :)
Küçük bebeğin var çok kalabalık gelinmemeli zaten.. gelen de yardımcı olmalı..
En güzeli 5 çayı.. bi kek bi börek çay.. çok da oturmazlarsa süper :)

Ay benim de öyle yaa. Misafir geleceği zaman 1 hafta önceden baslıyor omzuma yük binmeye. Ne hazırlasam nasıl yapsam evi hangi gün dipköşe yapsam hangi gün üstten alsam.
Bir de ortada tek bir dagınıklık kalmasına bile tahammül edemiyorum misafir geleceği zaman. O yuzden sıkıntı oluyor bana.

Ev gezmelerini hic sevmiyorum ayda yilda bir misafir cagiririm ya da emrivaki yapip gelirler ve oglen gelirler gece 12 ye kadar otururlar iki ogun yemegi cayi kahvesi colugu cocugu gurultusu ..bikkinlik geliyor.Gitmeyi de cok sevmem gitsemde 1 saatten sonra bunaliyorum.Acikcasi seni cok iyi anliyorum.Bir de ben temizlik hastasıyım misafir gelmeden ev kalkar bi de ustune yemegi boregi keki derken yorgunluktan bitiyorum.Zaten calisiyorum ve cocugum da var acikcasi ben de kaldiramiyorum o hazırlık vs olayini da.

Benim 7 aylık ve 3 yaşında 2 çocuk var ama yinede severim misafiri (sevdiğim insanlar) gelsinler oturalım sohbet yemek güzel. Tabi hazırlık temizlik baya zor oluyor ama mapcanartık. Mesela yarın misafirim var şimdi çocuklar uyusu börek yapıcam.

Çağrmayacaksan onlara da gitmemek en iyisi böyle durumlarda
Evlenirsem (ki evlenir miyim bilmem ama) evime kimseyi almayı istemiyorum
Param el verirse bu duruma hep dışarda buluşur ederiz gelemem öyle mıç mıç fazla samimiyete insanlardan daral geliyor bana ya....
Ayrıca da bence tembelsin ben de yabaniyim hehe :)

Son düzenleme:
Bencede gidince cagirman davet etmen lazım benimde dokuz aylık kızım var zor oluyor ama davet ediyorum
Bi kaç kere cagirsan alisirsin diye düşünüyorum

Kızlar merhaba, 5 senelik evliyim, 5,5 aylık bir bebeğim var. Sorun başlıktan da anlaşılacağı üzere eve misafir çağırmaya üşeniyorum.

Kendime göre sebeplerim; Bebek varken (bebek yokken de kimseyi çağırdığım yoktu gerçi, anca Ramazan'da iftara. Bu sene hamileyim diye o da olmadı) Nasıl hazırlık yapıcam yine evi bir temizlenmem gerekcek, alışveriş de yapmam lazım, sonra pis olcak bir daha toplayıp temizlemem lazım... En zoru hazırlık yapması....

Yurt dışından tr ye yerleşen çok yakın bir akrabam var. Onları çağırmam lazım ama üşeniyorum valla... Ne demişlerse annem de babaannem de x leri bir gün evine çağır dedi. Ama ben hala çağırmadım....

Kuzenim evlendi onu da almam Lazım ama ona da yok...

Ben gidiyorum millete ama kimseyi çağırdığım yok...

Bu durumu Nasıl yıkıcım bilmiyorum. Ben mi çok tembelim?? Aynı sorunu yaşayan var mı? Siz Nasıl yapıyorsunuz? Aşıyım artık şu durumu yaaa

Yanlis anlama sakin ama baskasina gidip cagirmadiginda arkandan surekli lafini yaparlar.bizdede ole kisiler vardi uyuz olurduk hicbirimizde istemezdik hazirci diye sende bu konuma dusuyosun. Sen nasil yemek yapicam filan diyemi zorlaniyosun dogru bebekle zor oluyo ama bence cagircaklarini cikar aradan sen gittgin yerleride arada cagir bence bu durumdan kurtul

Kimseyi eve çağırmayıp ev ev gezişinizin sebebi sadece tembellik olsa yine bir miktar anlayışla karşılanabilirdiniz benim gözümde ama cimriliğin adı bile çok itici.

Bu tavsiyeleri uygulayamazsanız derhal misafirliğe gitmeyi de bırakın bence.

Bizim su misafir perverligimiz ya misafir agirlamak icin evlenioz:KK76::KK76:En Büyük TÜRKİYE

Alınmayın ama o zaman sizde kimseye gitmeyeceksiniz. o zaman insanlarında evi batıyor, parası gidiyor ordada yenilip içiliyor?
Temizliği bu kadar gözünüzde büyütmeyin. ben hamileyken bile misafir ağırladım karnım burnumda. istekli ve sağlıklıydım ki yaptım, öylr amaaaan boşversene başına iş cıkarma demem asla.
Positif düşünün
misafir demek bereket demektir. kimse sizden özel menüler beklemez siz istemedikce.
Haftalık dip köşe temizliği dışında evinizin neresi kirlenebilirki? yemek yaparken fazla dağitmayın hemen dağınıklığı giderin, ec lavabo desen her zamanki temizlik neticede insan bunlar wc nası kullanacaklarini biliyor. ortada görüyorsunuz üşenecek bisey yok. ben şahsen kendisine gelince üşenen insanlarla samimi olmak istemem. sizide ne kimse davet etmek ister ne arkadaş olmak ister...bence bunları düşünün

kahvaalti daha kolay bence
peynir zeytin çesitleri yumurta hasla reçel bal pogaca borek oldu bittiii herkese afiyet olsun :)

Bende misafir çağırmak istiyorum aslında ama pek öyle ev oturmasına gelecek tipler yok çevremde. hepsi gezme delisi.bazıları da çok meşgul iş güç çoluk çocuk derdindeler..
Misafire hasret kaldım sokaktan geçeni kolundan tutup eve getirip zorla türk çayı iciresim var.(yurt dışındayım elin yabancısı türk çayını bilmez)
Birgun bir arkadaş gelmişti bende karnı yarık yapmıştım yemekte..haha kadın beni aşçı sandı. ne bilsin türk mutfağı çok zengin:-)

En sevmediğim tip gelir yer içer gider çağırmaya geldimi yıllarca aramaz telefonlara dönmez bi zahmet çağırdığında da önüne iki lokma özenle yapılmış bişiy ikram etmez hazır kurabiye çiğ bi çay asık surat sıfır sohbet Kırım Kırım kırılır kusura bakmasın da böyle arkadaş bizde çok onlara sayıyorum bunları bu arada :)) ben severek size hizmet ediyor ağırlıyorsam siz de yapıverin çok zor olan ne anlamıyorum bir garnitür al iki kaşık yoğurt iki mayonez az dereotu ile mis gibi salata çıkar iki yufkaya peynir sar börek çıkar pudinge petibör diz tatlı çıkar zor olan ne acaba ?sonrada ararlar ay hiç görüşemiyoruz muhabbeti niye acaba ?

Bende misafir çağırmak istiyorum aslında ama pek öyle ev oturmasına gelecek tipler yok çevremde. hepsi gezme delisi.bazıları da çok meşgul iş güç çoluk çocuk derdindeler..
Misafire hasret kaldım sokaktan geçeni kolundan tutup eve getirip zorla türk çayı iciresim var.(yurt dışındayım elin yabancısı türk çayını bilmez)
Birgun bir arkadaş gelmişti bende karnı yarık yapmıştım yemekte..haha kadın beni aşçı sandı. ne bilsin türk mutfağı çok zengin:-)
yurt disinda olunca sokakda turk gorunce hazine bulmus gibi oluyorsun hele bide çok kisi tanimiyorsan nn
neredesin sen turk yokmu etrafinda

Ha alt komşu bu arada evine ilk gelen misafirin önüne termosla kendin al diye çay konulmaz

Back
X