Eve uzak okul degisikliği

Tatliballim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
404
494
33
31
Kardeşim 1. Sınıfa başlayacak ama onun gideceği okul eve uzak. Annem servisle göndermek istemiyor son zamanlarda yaşanan olaylardan korktu ve o okula gitmesini de istemiyoruz cevresinde serseriler cirit atıyor okul ıssız bir yerde. Annemde, benim zamanında ilk okul eğitimini orda tamamladıgım temiz bir okul var oraya göndermek istiyor kardesimi anneme daha yakın.
Böyle bir degisiklik yapmak mümkün mü acaba ne yapmamız gerekiyor kaydını baska okula almak icin?

Vermek istediğiniz okulun ilcesine ikamet taşımanız gerek.Yoksa sistemden adrese gore hangi okul ise orası çıkıyor
Aynı ilçedeyiz sadece sokaklar farklı. Hatta kardesimin anaokulu kaydı istediğimiz okulda cıkmıstı oraya gitti. Ama 1.sınıf nedense bize uzak olan okula cıktı

Vermek istedgnz okula yakın bi akrabanz komsunz varsa öğrenciyi o evde misafir gostereblrsnz kaymakamlktan yapılıyor sanrm.

Ben annemin karsı sokagında oturuyorum benim adresle olur o zaman oturdugum apartmandaki cocuklar hep bize yakın okula gidiyor

Annenizin apartmandaki çocuklar nereye gidiyor

Yani bir sokakla mahallede okul değişiyor da

Genelde bu değişiklikleri ikinci dönem başında yapıyor aileler

Bizim sitedeki çocuklar anaokuluna çok daha gözde bir semtteki okuka gittiler uzak esasen

Ama ilkokul köy okuluna çıkıyor ki yürüme mesafesi değil

Yürüme mesafesindeki okul öbür mahallenin görünüyor

Bu yıl okula başlayacaklar o uzak anaokuluna gittiler yıl içinde de adresleri diğer mahalleye aldılar ki yakın okula gidebilsinler yoksa köy okuluna gidecekler

Köy okulu da çok küçük ve Büyükşehir'in göbeğinde bir sürü öğretmeni yok

Arkadaşım baya uzak bir okula kayıt yaptırdı okul yönetimi ile görüşerek ve biraz para bırakarak ki iki farklı belediyeye bağlı semt bahsettiğim. Okul yönetimi ile konuşun,muhtemelen para isterler ve kontenjan varsa alırlar.

Bizim sitedeki çocuklar anaokuluna çok daha gözde bir semtteki okuka gittiler uzak esasen

Ama ilkokul köy okuluna çıkıyor ki yürüme mesafesi değil

Yürüme mesafesindeki okul öbür mahallenin görünüyor

Bu yıl okula başlayacaklar o uzak anaokuluna gittiler yıl içinde de adresleri diğer mahalleye aldılar ki yakın okula gidebilsinler yoksa köy okuluna gidecekler

Köy okulu da çok küçük ve Büyükşehir'in göbeğinde bir sürü öğretmeni yok
Bizim otyrdugumuz semtte cok okul var ama bize en uzak okul cıktı. Servise de annem güvenip veremiyor okul da ıssız yerde tekstil atölyeleri var etrafında serseriler var otobana yakın napcaz bilmiyorum

Arkadaşım baya uzak bir okula kayıt yaptırdı okul yönetimi ile görüşerek ve biraz para bırakarak ki iki farklı belediyeye bağlı semt bahsettiğim. Okul yönetimi ile konuşun,muhtemelen para isterler ve kontenjan varsa alırlar.
Para sıkıntı değil keske olsa bugun halledecektik kayıtlar temmuz 20sinden sonra baslayacakmus

Back
X