Doğuma Hazırlık eveeeeet ikinci oğluma isim kızlar:)))))

• Konu Sahibi Konu Sahibi bedef
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bedeef ya kızsa :))))))
ben de kısmetse ikinci oğlumu bekliyorum ve senin gibi hala içimde ( 33.hafta olmamıza ve defalarca pi :) sini görmemize rağmen ) hala acaba kız mıdır demeden duramıyorum :))Belki de o nedenle kırmızı-gri aldım her şeyimizi :)
İsim önerisine gelince ilk oğlum Arda,bu bebeğimize Aras düşünüyoruz kısmetse.İki isim de çok güzel bence (kargaya yavrusu şahin görünür tabi :) Senin için bir dahaki kontrolünde isim önereceğim inş. :)

bedeef ya kızsa :))))))
ben de kısmetse ikinci oğlumu bekliyorum ve senin gibi hala içimde ( 33.hafta olmamıza ve defalarca pi :) sini görmemize rağmen ) hala acaba kız mıdır demeden duramıyorum :))Belki de o nedenle kırmızı-gri aldım her şeyimizi :)
İsim önerisine gelince ilk oğlum Arda,bu bebeğimize Aras düşünüyoruz kısmetse.İki isim de çok güzel bence (kargaya yavrusu şahin görünür tabi :) Senin için bir dahaki kontrolünde isim önereceğim inş. :)

teşekkür ederim canım.sorma gördüm pipiyi amaemin olamıyorum bende artık tulumlar zıbınlar hep renkli alırım doğduksan sonra nasıl olsa alınır diye düşünüyorum.içmden hep kız geçiyodu.artık bidahaki kontroldede netleşir.gerçi doktor kendinden emin bi şekilde konuştu ama içime kurt düştü bi kere:)))

Cihan çınar deniz efe ege birde benim arkadasimn oglunun ismini tavsiye edecegim ben cok begendim acikcasi mehmet kayra ne eski nede yeni bence cok uyumlu olmus.

eğer oğlum olursa ATEŞ ismine karşı ayrı bir tutkum var 2. erkek olursa ona kesin ve kesin TUNGA ismin koymak istiyorum .

ne zor şey bu isim arayışı :44:..bizde aynı durumdayız.bayramda doğum.millet öyle deyince adını bayram koyun diyorlar :33:ama koymayı düşündüğümüz isim Semi Tibet...:34:

arkadaşlar bende 13 haftalık hamileyim son gittiğimde doktorum erkek dedi eşim emir istiyo ama ben iki isim istiyorum emir isminin yanına ne yakışır önerilerinizi bekliyorum

kızlar eşim bugün durdu durdu.BARIŞ koyalımmı ismini dedi.bi duraksadım ama hoşuma gitti.sizce nasıl.anlamıda çok güzel.hem çağrışımıda güzel manalı.

barış güzel isim..birde benim önerilerim tuna ve mirza:)

ben de aynı dertten muzdaribim :(((Ali Yasir, Ahmet Aras, Emir, Sarp, Baturalp, Beyazıt, Fırat vs... arasında kaldık eşim babasının ismi olan Ahmet i istiyo yanına ne istersen ekle diyo. bende evlenmeden önce Ahmet koyucam diyodum ama çocuğa dedenin isminin konmasına feci karşı olduğum için evlendikten sonra vazgeçmiştim:)))

napıcam bilmiyorum. kimse zorlamıyo beni ama ince bi psikolojik baskı da yok değil yani:) insan kınadığı şeyi yapmadan ölmezmiş ya, ben çok gülerdim dedesinin ismini koyanlara. yapmayaydım keşke:((((

ah canım ah
benım de eşim babsının ismini istedi ki eşimden asla beklemediğim bir harektti şoka girdim
sonra yanına Tuna istedim kısmetse MEhmet Tuna olacak ismi
ama keşke sadece Tuna olabilseydii
yapacak bir şey yok
aynen dediğin gibi kimse zorlamıyor ama görünmeyen psikolojik bir baskı vardı bende de
napalım sağlıklı olsunlar

ANLAMLARI BİLİNMEDEN İSİM VERİLİYOR'
Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.
Öztürk, şöyle devam etti:
“Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur” mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”

"ÇOCUKLARINIZA BU İSİMLERİ KOYMAYIN.." / WEB TV

MEKRUH İSİMLER

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.”

'İSİM HER DİLDEN OLABİLİR'

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, “İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın” dedi.
Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.

Bu habere geçenlerde denk geldim dizlerle de paylaşmak istediğim topiği görünce bu isimleri koyanlar tepki göstermesin lütfen buraDA yazanlar şahsi fikrim değil bir gazeteden alıntıdır faydası olur belki ;)

Şuan bekarım ama Allah kısmet ederde birgün evlenirsem vede bir oğlum oluverirse ismini Yusuf koymak istiyorum.İnşallah ahlakende Ona benzesin onun gibi olması temennisiyle :))
Rabbim sağ salim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin....

ANLAMLARI BİLİNMEDEN İSİM VERİLİYOR'
Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.
Öztürk, şöyle devam etti:
“Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur” mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”

"ÇOCUKLARINIZA BU İSİMLERİ KOYMAYIN.." / WEB TV

MEKRUH İSİMLER

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.”

'İSİM HER DİLDEN OLABİLİR'

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, “İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın” dedi.
Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.

Bu habere geçenlerde denk geldim dizlerle de paylaşmak istediğim topiği görünce bu isimleri koyanlar tepki göstermesin lütfen buraDA yazanlar şahsi fikrim değil bir gazeteden alıntıdır faydası olur belki ;)

canım çooookgüzel bi paylaşım olmuş.çok teşekkür ederim sana.barış ismini şimdi çok benimsedim işte.anlamı çok hoş zaten ismini söylediğinde anlamını sormayacak kadar açık bi isim.mert isminide çok düşünmüştüm.mert isminide düşünebilirim aslında oda çok hoş.
senin bu yazıyı buraya eklemen benim için gerçekten çok iyi oldu.çook isim beğendim ama anlamını okuyunca hep vazgeçtim.o yüzden tekrar teşekkür ederim.bu ikisi arasında düşünücem.eşimede söylicem bakalım ne diyecek MERT ismine.:))))

kızlar eşim bugün durdu durdu.BARIŞ koyalımmı ismini dedi.bi duraksadım ama hoşuma gitti.sizce nasıl.anlamıda çok güzel.hem çağrışımıda güzel manalı.

barış ismini bende cok begeniyorum ama benim görümcemin oglunun adı yoksa bende düşünmüştüm ben tavsiye ederim arkadaşım

yusuf,kerem,yavuz selim tek yavuz olursa sinirli olur o yüzden yanında selim olmalı...
Allah tamamına erdirsin inşllh.kucağına almayı nasib etsin.eymen ve kerem bence çok uyumlu olu r;)

Son düzenleme:
evet canımm fotoğrafta sende görmüştün.şimdi harıl harıl isim arayışına girdik ömer asaf çok uyumlu gerçekten.ama amcasının adı ömer:1: diğer adıda faruk.yani ömer faruk zaten var ailede benim dayımın adıda ömer.böyle mubarek isimler koymayı çok istiyorum.fakat daha kulağa değişik gelen bi isim denk gelmedi.eymen ismini çok beğenmiştim hem sahabe adı hemde anlamı çok güzel.şimdi başka bunun gibi içime sinen bi isim bulamıyorum önerin için teşekkür yinede

yusuf olabilir mi cok severim

Back
X