evet benimde bir derdim var

ebryzn

Ebrar & Ela
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2018
9
4
1
37
Merhabalar,

Önce kısaca kendimden bahsedeyim 4,5 senelik evliyim ve 1,5 yaşında bir kızım var. Mesleğini yapamayan yabancı dil öğretmeniyim. Mezun olur olmaz evlendim, bir süre sözleşmeli öğretmenlik yaptım daha sonra kızım olunca bıraktım. Asıl mesela buradan sonra başlıyor. Bu süre zarfında eşim kendi ikinci firmasını kurdu, işleri yolunda gitti derken baya bir kazanç elde ettik. Eski hayatımızdan maddi/manevi eser kalmadı. İşleri yoğun oldu, eve erken gelemedi, şehir ve yurt dışı iş seyahatleri oldu derken biz birbirimizden gayri ihtiyarı soğuduk. Ben kızımla vakit geçirmeye her şeyin geçici olduğunu elbet bir gün her şeyin yoluna gireceğini düşünerek 1 sene geçirdim. Allah var maddi anlamda hiç bir eksiğimiz olmadı ama ben manevi olarak kocamın eksikliğini çok fazla hissetmeye başladım. Derken bir gün konuştuk, her şeyin düzene gireceğinden tüm bu olayların kızım ve benim için daha iyi bir hayat sürmemizi istediğinden başlayıp bunlar için şükredeceğime neden sorun çıkardığıma kadar geldi konu. Kapattım konuyu bir daha açmadım, belki anlar diye. Anlamadı. Mayıs'da doğum günümde benim hep hayalini kurduğum arabamı hediye etti güzel bir partiyle (böyle kandıracağını düşündü sanırım) o olaydan bir kaç gün sonra ben artık maddiyatın benim için bir şey ifade etmediğini söyleyip aldığı arabayı ve bana aldığı her şeyi bırakıp kızımı alıp anneme gittim. (babam yok annem tek yaşıyor) sadece kızımızı sormak için aradı arada sırada bana da nasılsın gibi? Derken 1,5 ay annemde kaldım. Bu süre zarfında ortak tanıdıklarımızdan "Ebrar'ın psikolojik tedaviye ihtiyacı var, psikolojisi bozuk, çok boğuyor beni, o istiyor ki her dakika yanında olayım, hep el üstünde tutayım" dediğini duydum. Ama bana bunları alıştıran kendisi. Hep benimle oldu, hep önceliği ben ve kızımızdı. Başka bir iş yeri varken. Sustum hala bu konu hakkında ona tek bir şey sormadım/söylemedim. 1,5 ay sonunda başka bir konuda konuşurken ikimizde benim artık evde olmamın kızımız için daha iyi olacağını düşünerek eve döndüm. Eve döndükten kısa bir zaman sonra daha iyi bir semtte daha bir sitede oturmaya başladık. bu yeni eve erken gelmeye başladı eşim. Bu arada stresten bunalıma girip kendi iyice saldım. Ciddi bir cilt rahatsızlığı geçirdim, resmen hayat enerjim bitti. Şimdi nispeten daha iyiyiz ama kocamın bana olan davranışlarında hep bir sorun bulmaya çalışmaya başladım. Düşünün ki benim için eve geliyor yoksa havuz için mi? demeye başladım. Bana iyi davranıyor ama hasta olduğum için mi yoksa sevdiği için mi demeye başladım ve bunun gibi bir sürü şey. Parası yokken biz böyle sorunlar yaşamazdık hiç... Hep bir vakit ayırma, ben bir birlikte yapmak istediği vardı bizde. Ama şimdi öyle değil, o kendi işinde ben kendi halimde... Eskiyi çok özlüyorum.... Eskisi gibi olmaya saf sevgisini özlemeye başladım... Böyle şeyler yaşayıp düzelen var mı aranızda? Bazı şeyler kopunca eskisinden daha sıkı mı olur, yoksa düğüm canınızı mı acıtır.

Teşekkür ederim...

Evde durmak size yaramamış sanki. Niye çalışmayı düşünmüyorsunuz?

Bu çok yoğun çalışıyor dediğiniz dönemde kaçta evde oluyordu eşiniz mesela? Hafta sonları beraber değil miydiniz?

kızınızı annenize emanet ederek, başbaşa enazından sadece 1 gün geçirin diyorum. Ancak bu şekilde eskiye dönüp, duygularınızı tazeleyebilirsiniz.

Evde durmak size yaramamış sanki. Niye çalışmayı düşünmüyorsunuz?

Bu çok yoğun çalışıyor dediğiniz dönemde kaçta evde oluyordu eşiniz mesela? Hafta sonları beraber değil miydiniz?
Eşim çalışmana gerek yok. Para dersen var ne gerek var diyor.
Gece geç geliyor bende kızımla uyuyakalıyordum. Çok nadir haftasonları evde durması. Sürekli şehir dışına çıkardı iş sebebiyle

bakıcı tutup çalışmaya başlayın. eşinizin şirketi ne, belki orada bi pozisyon ayarlanabilir. neden evde koca bekleyen bi kadına dönüştünüz ki?

ayrıca evi terketmişsiniz. adam düzelcem vs dememiş. kendi kendinize geri dönmüşsünüz. bana mantıksız geldi. ne için gittiniz ki o zaman?

kızınızı annenize emanet ederek, başbaşa enazından sadece 1 gün geçirin diyorum. Ancak bu şekilde eskiye dönüp, duygularınızı tazeleyebilirsiniz.

Sanki bir sihir vardı bozuldu gibi geliyor bana. Deneyeceğim önerinizi

Yapmayın
Neden havuz için gelsin
Kaç lira ki bir havuz dışarda girer
Ya da niçin size hastasınız diye iyi davransın
Aksine hasta diye kapıya koyan var ( yanlış anlaşılmasın onaylamıyorum olanı söylüyorum)

Bakın sizin biraz özgüveniniz zedelenmiş
Eşiniz sizi seviyor
Hale’n sizin sevdiğini adam o
Biraz kendinize yönelin
Kadınsı durumlar işte anlayın
İç dış bakımlar vs vs
Hatta gerekirse psikolog ve düzenli terapi

Canım bak Allah yürü ya kulum demiş
Kıymetini bilin
Birbirinizden olmayın

Olumsuz düşünceler geldiğinde tıpkı polyanna gibi onları itekle ve olumlu düşün
Başta zorlanırsın ama alışırsın
Kendini ona karşı karartma olur mu

Kalk silkelen kendine gel
Hiçbirşey bitmedi
Evet geçmiş güzeldi
Ama gelecek belki çok daha güzel olacak
Bunu unutma
Sevgiler

bakıcı tutup çalışmaya başlayın. eşinizin şirketi ne, belki orada bi pozisyon ayarlanabilir. neden evde koca bekleyen bi kadına dönüştünüz ki?

ayrıca evi terketmişsiniz. adam düzelcem vs dememiş. kendi kendinize geri dönmüşsünüz. bana mantıksız geldi. ne için gittiniz ki o zaman?
Evde oturup onun gelmesini beklemedim (eğer bahsettiğiniz bu ise) bende çıktım gezdım, kızımla vakit geçirdim. Kendi çapında kendimi mutlu etmeye çalıştım ama edememişim.

Yapmayın
Neden havuz için gelsin
Kaç lira ki bir havuz dışarda girer
Ya da niçin size hastasınız diye iyi davransın
Aksine hasta diye kapıya koyan var ( yanlış anlaşılmasın onaylamıyorum olanı söylüyorum)

Bakın sizin biraz özgüveniniz zedelenmiş
Eşiniz sizi seviyor
Hale’n sizin sevdiğini adam o
Biraz kendinize yönelin
Kadınsı durumlar işte anlayın
İç dış bakımlar vs vs
Hatta gerekirse psikolog ve düzenli terapi

Canım bak Allah yürü ya kulum demiş
Kıymetini bilin
Birbirinizden olmayın

Olumsuz düşünceler geldiğinde tıpkı polyanna gibi onları itekle ve olumlu düşün
Başta zorlanırsın ama alışırsın
Kendini ona karşı karartma olur mu

Kalk silkelen kendine gel
Hiçbirşey bitmedi
Evet geçmiş güzeldi
Ama gelecek belki çok daha güzel olacak
Bunu unutma
Sevgiler
Ne iyisiniz! Kalbiniz gibi geçsin hayatınız... :)

Evde oturup onun gelmesini beklemedim (eğer bahsettiğiniz bu ise) bende çıktım gezdım, kızımla vakit geçirdim. Kendi çapında kendimi mutlu etmeye çalıştım ama edememişim.

zaman öldürmek için yapmayın ama bi uğraşınız olsun. en azından kursa gidin bişeyler yapın. yani maddi olarak durumunuz iyiyse başka şekilde vakit değerlendirebilirsiniz. yardım organizasyonları olur, kurslar olur, hayvan barınağı ziyaretleri olur. olur da olur. düzenli olarak bişeye adadınız mı kendinizi?

ayrıca havuz için niye gelsin, ille havuz dese başka havuza da gider adam.

Evde oturmaktan eşinize sarmış olabilir misiniz? Hayatınızdaki tüm mutsuzluğun kaynağı eve erken gelmeyen eşiniz mi?
Eve erken gelmeye başlayınca bile yine eşiniz suçlu olmuş zaten bu seferde inanmıyorum benim için gelmiyor olayını çıkarmışsınız.
Psikologa gitmeyi kendinize hobi yada iş bulmayı düşünmez misiniz?

Bence psikoloğa görün birde kendine hobiler bul olmadı çalışma hayatına atıl iyi gelecektir. Eşinle ilgili güven kırıcı şeyler mi yaşadın daha önce

Sanki bir sihir vardı bozuldu gibi geliyor bana. Deneyeceğim önerinizi
ben henüz 1 yıllık evliyim, son 8 aydır eşimle birlikte çalışıyoruz. Çok istediğim bişeydi bu gerçekleşti 7/24 beraberiz :KK28: Bunun getirdiği bir rahatlıkla sürekli "birlikteyiz zaten" aldıgısı oluştu bizde ve uzaklaştık. Evde çok fazla birlikte vakit geçirmiyorduk, farkettiğimizde şaşırdık ve uzaklaştığımızı gördük. Ogünden beri birlikte yapacak daha fazla şey buluyoruz ve silkelenmeye çalışıyoruz. Evlilikte ilişkiyi tek başınıza kurtaramazsınız. Bu düşüncelerle olmaz yani. Alıp karşınıza konuşun ve herşeyi anlatın. Eğer hak verip hemen sıkıca sarılmışsa, sizde düzene gireceksiniz demektir.Önce birbirinize zaman ayın:KK68:

Lütfen böyle yapmayın, lütfen eşiniz sizin dünyanızmış gibi davranmayın. Eşim yoksa mutsusuzum, eşim yoksa bakımsızım, hastayım, yastayım demeyin. Demeyin ki! Eşiniz evet gelemk için can atsın. Evde mutlu huzurlu bakımlı eşi onu bekliyor olsun. İşin yoğunluğundan stresinden kurtulacağı yer evi olsun. Zira erkekleri bu durumlar sıkar, dırdır gibi gelir. Eğer aldatma vs yoksa iş yoğunluğunun ne anlamı var. Eşim öğretmen ve haftanın 7 günü çalışıyor. Hafta içi okul, hafta sonu özel ders. Sevilen sayılan bulunduğumuz yerde ismi duyulmuş bi insan. Zamanın çok az kısmı bize kalıyor. Bunda da kaliteli zaman geçirmeye özen gösteriyoruz. Bakım yapın, tutun çocuğunuz elinden, binin arabanıza gezin eğlenin. Sonra eşinizin bi boşluğunu yakaladınız alın onuda bi yemek yeyşn tekrar bırakın. Ama sabır lütfe

Evde oturmaktan eşinize sarmış olabilir misiniz? Hayatınızdaki tüm mutsuzluğun kaynağı eve erken gelmeyen eşiniz mi?
Eve erken gelmeye başlayınca bile yine eşiniz suçlu olmuş zaten bu seferde inanmıyorum benim için gelmiyor olayını çıkarmışsınız.
elbette düşünebilirim ama kendi nasıl kapadımsa onu bile yapamaz duruma geldim

Lütfen böyle yapmayın, lütfen eşiniz sizin dünyanızmış gibi davranmayın. Eşim yoksa mutsusuzum, eşim yoksa bakımsızım, hastayım, yastayım demeyin. Demeyin ki! Eşiniz evet gelemk için can atsın. Evde mutlu huzurlu bakımlı eşi onu bekliyor olsun. İşin yoğunluğundan stresinden kurtulacağı yer evi olsun. Zira erkekleri bu durumlar sıkar, dırdır gibi gelir. Eğer aldatma vs yoksa iş yoğunluğunun ne anlamı var. Eşim öğretmen ve haftanın 7 günü çalışıyor. Hafta içi okul, hafta sonu özel ders. Sevilen sayılan bulunduğumuz yerde ismi duyulmuş bi insan. Zamanın çok az kısmı bize kalıyor. Bunda da kaliteli zaman geçirmeye özen gösteriyoruz. Bakım yapın, tutun çocuğunuz elinden, binin arabanıza gezin eğlenin. Sonra eşinizin bi boşluğunu yakaladınız alın onuda bi yemek yeyşn tekrar bırakın. Ama sabır lütfe
Öyle ama bana vakit ayırmıyorsun seni özlüyoruz dediğim zamanlarda bize değilde kendi arkadaş grubuna vakit ayıyordu. Şöyle ki üye olduğu grupla turlara

seni özlüyoruz dediğim zamanlarda bize değilde kendi arkadaş grubuna vakit ayıyordu. Şöyle ki üye olduğu grupla turlara

Öyle ama bana vakit ayırmıyorsun seni özlüyoruz dediğim zamanlarda bize değilde kendi arkadaş grubuna vakit ayıyordu. Şöyle ki üye olduğu grupla turlara
Peki sizde katılın o turlara, eşiniz kabul etmiyorsa siz kendiniz ayarlayın bişeyler. Onun yokluğunda ne kadar keyifli vakit geçirdiğinizi hissettirin. Yani, kısaca, özetle Taktik değiştirin. Gün içinde neler yaptıklarınızı, nasıl keyifli vakit geçirdiğinizi, arkadaşlarınızla dışarıda yaptıklarınızı, onsuz tatil planlarınızı felan söyleyin..

Back
X