• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet bir derdim var :(

elsa123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
182
1
66
Ankara
Kızlar belki kizacaksiniz bu dertmi diye ama ne bileyim bazı insanlardan da duymaya başlayınca kafama taktım bu durumu.
Sorunum su uzun boylu zayıf biriyim. Ama yandan bakınca kendimi kilolu gibi hissederdim hep bir arkadaşım söyleyince bu durumun sebebini anladım. Benim göğüs kafesin ileriye doğru çıkık. Zayıf olsam dahi t shirt giyince kiloluymudum gibi kaba duruyor.Zaten dikte duramiyorum. Aslında kambur değilim. Ara ara fırsat buldukça egzersiz yaparım ama boynum cikik gibi.
Acaba göğüs kafesinin çıkık olmasının bir çaresi varmıdır? Sporla duzelirmi?Ve dik durmak icin sırtımin düzgun olması için ne yapabilirim? :KK43:

Kızlar belki kizacaksiniz bu dertmi diye ama ne bileyim bazı insanlardan da duymaya başlayınca kafama taktım bu durumu.
Sorunum su uzun boylu zayıf biriyim. Ama yandan bakınca kendimi kilolu gibi hissederdim hep bir arkadaşım söyleyince bu durumun sebebini anladım. Benim göğüs kafesin ileriye doğru çıkık. Zayıf olsam dahi t shirt giyince kiloluymudum gibi kaba duruyor.Zaten dikte duramiyorum. Aslında kambur değilim. Ara ara fırsat buldukça egzersiz yaparım ama boynum cikik gibi.
Acaba göğüs kafesinin çıkık olmasının bir çaresi varmıdır? Sporla duzelirmi?Ve dik durmak icin sırtımin düzgun olması için ne yapabilirim? :KK43:
Canım plates .. Mutlaka platese git

Ben bahsettiğiniz şeyden lordoz olduğunuzu anladım. Kemik eğriliği. Doktora görünün ilerlemeden. Kendiniz yöntemler denemeye çalışmayın sakin

Yani dogustanmi boyle pek bilmiyorum hani su bazı insanların göğüs kafesinde bir kemik belirgin dır o bende hep vardı ama bi cikikligi 1 yil oldu fark edeli. Nasıl anlatabilirim bilemiyorum. :(
Bu arada ne doktoruna gitmeliyim?

Yani dogustanmi boyle pek bilmiyorum hani su bazı insanların göğüs kafesinde bir kemik belirgin dır o bende hep vardı ama bi cikikligi 1 yil oldu fark edeli. Nasıl anlatabilirim bilemiyorum. :KK43:
Dediğim gibi lordoz dan bahsediyosunuz siz. Ortopediye bi gorunun

Canim ilk bas sana hemen bir doktora gitmeni tavsiye ediyorum. benim anladigim kadariyla sende skolyoz yada lordoz var. skolyoz omurganin dik ve duz degilde yanlara yada arkaya ve one dogru egilmesine denir. eger 18 yasindan kucuksen doktor sana korse giymeni isteyebilir. ama 18 yasindan buyuksen ve egikligin 40 dereceden az ise hic birsey yapmazlar sana bol bol spor yapmanive yuzmeni isteyebilirler. egiklik 40 dereceden yuksekse ameliyat olmak zorundasin. HEMEN bugun doktordan randevu al!!

internetten postür bozuklukları ve egzersizleri ile ilgili konuları okumanızı tavsiye ederim ya da egzersiz videoları izleyip uygulayabilirsinz.

Platese başla derim...
İlla spor salonuna gitmek zorunda da değilsin.
İnternette sana yardımcı olabilecek çok faydalı videolar mevcut. ;)

Bende de lordoz var sanırım.. :(
Hamilelikte bel çukurum iyice artmış..

Dik durmak için doktorlar bı gyisi veriyordu onu biliyorum lise bı arkadaşımda vardı bence doktora görün çok sıkıntı ediyorsan

Yani dogustanmi boyle pek bilmiyorum hani su bazı insanların göğüs kafesinde bir kemik belirgin dır o bende hep vardı ama bi cikikligi 1 yil oldu fark edeli. Nasıl anlatabilirim bilemiyorum. :KK43:
gögüs kafesinde ki kemik nasıl cıkık ya ? örnek bir resim koysana ? illa senden olmayabilir netten bir resimdeo lur ?

Ben hiç kambur durmam. Gayet dik dururum. Lordoz kamburluk demek değil. Bel çukurunun fazla olması. Yani zenci poposu gibi bir popo çıkıklığı ve bel çukurunun olması.
Konuyu açan 3 yıl önce açmış olabilir, ben yeni gördüm.
Mr sonucunu götürücem dr hafta içi.. Bakalım ne diyecek..

Back
X