Evet yine ben yine sosyal fobi

Guzelseylerolsun88

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
791
364
23
Bu sorunumu bilmeyen yoktur herhalde evet bende bıktım kızlar bu durumdan. Gebelik le beraber ilacımı bıraktım ve hayatım ters döndü göz teması sorunum vardı yüzde yirmilerde iken suan yüzde doksan gibi bir konuma geldi öyle ki eşimle bile göz teması kuramaz konuşamaz hale geldim. Bebeğim için çok üzülüyorum benim gibi bir annesi olacak diye bir yandan da suçluluk hissediyorum tabı ona karşı. Burda kaç defa yazdım kimse bu hastalığà yakalanıp da aşmadi mi düzelmedi mi ya bana umut olsun istiyorum. Terapi aldın bir süre oda ise yaramadı pek ve 2 milyar à yakın bir miktar harcadim. Ama işe yaramadı işte. Burdayım bu konuyu yine açıyorum. Bana olumsuz yorum yapacak olan varsa lutfen yapmasın kaldıracak gücüm kalmadı. Düzelmek istiyorum hayatımı idame ettirecek kadar en azından. Bana birsey söyleyın kızlar . En dipde yim inanın gücüm kalmadı?

gözünüz de bir problem mi var ? Bunu neden kendinize yapiyosunuz sizin öz sevginiz bitmis . Kendinizi zorlayın yapamayacağım diye bir sey yok. Her sey beyinde bitiyo.Beyninizin sizi yonetmesine izin vermeyin . Bunu başlarda kendinize bir görev olarak görün .Atıyorum ben bir gun boyunca toplam da 4 saat insanların gözüne bakicam , yoldan geçen 5 insana yol tarifi sorup gözlerinin içine bakicam falan

Doktorunuzla görüştünüz mü? Hamilelikte de düşük dozlarda bebeğinize herhangi bir yan etki yapmayacak ilaçlar var, onlardan kullanabilirsiniz. Psikoterapi için de bilemiyorum, memnun kalmamış olabilirsiniz tabi ama ben yanlış tercihlerde bulunduğunuzu düşünüyorum. Her psikoterapist alanında başarılı olmayabiliyor, kimisiyle kimyalar uyuşmayabiliyor ama bu olmadı ben artık bırakacağım demek de çok doğru değil. Sosyal fobi psikoterapi ile çok rahat aşılabilecek bir rahatsızlık.

Olmuyor ki. Bakmak için zorluyorm karşı taraf anlıyor oda geriliyor konuşmaları duraksiyor yani tuhaf bir durum ortaya çıkıyor. Bakmak için zorladıgm için konuya adapte olamıyorum bu sefer de karşı rahatsız oluyor. Kısır döngü gibi birsey anlatamıyorum suan. Beyin de bitiyor biliyorum ben bunu kendime takıntı haline getirdim büyüdu büyüdü bu takıntı ve beynimi esir aldı. Dışardan bakılınca birine söylesem çok komik bir sorun olarak gelyor kime söylesem oda dert mi diyor ama kimseyle diyalog kuramaz hale geldim.

Keşke geçse. Doğru psikolog kim doğru kişi kim bilemiyorum. En Son gittiğim psikiyatr da gerildi benden adamın gözünden ayırmadim gözlerimi onu dilediğimi belli etmek için o bu sefer gözlerini kaçırdı duraksamadı konuşurken filan ve bana dedi ki hiçbir sosyal fobi gözlerinı böyle dikip bakmadı bana sende bu göz teması takıntı hale gelmiş dedi sosyal fobi den daha ileri ve öncelikli bence bu sorunun dedi. Ama adam çok rahatsız oldu benden hemen kovalar gibi ilaç yazıp gönder di. Verdiği çok düşük dozda bir uyku düzenleyici antidepresan. Onu kullanıyorum sadece uykum düzene girdi

Sosyal fobisi olan kişiler tersine göz teması kurmakta zorlanır siz de orada üstüne gitmişsiniz korkunuzun aslında bunu anlaması gerekirdi. Doğru analiz edememiş, tek seferde kimseye direkt tanı koyamazsın ki takıntı da değil. Öyle olsa herkese gözünüzü dikip bakardınız. Ben iyice araştırarak psikoterapi uygulayan bir uzmanla görüşmenizi öneririm. Mümkünse uzman klinik psikolog olsun, eğitimlerini araştırın hangi okuldan mezun, süpervizyon almış mı kaç saat almış vs. Dediğim gibi psikoterapiyle çok çok rahat aşabileceğiniz şeyler fobiler, kendinize eziyet etmeyin.

Doğru söylüyorsunuz. Koca istanbul dayım ama bir doğru düzgün psikolog yada psikiyatr bulamadım. Dinlemiyor lar ki hepsi para derdinde. Çok umutsuzm artık. Şifa Allah dan bunu biliyorum ama inşallah vesile yi de rabbim daha fazla bunaltmadan bana buldurur. İnsan eşinden bile utanır mi çekinir mi gözlerine bakamaz mi. Biz 7 yıl çıktık deli gibi sevdik birbirimizi asla böyle birşey hissetmezdm ona karşı da. Ama bu hamilelik beni mahvetti ilacı bıraktım dünyam tersine döndü . Kimseyle diyalog kuramıyorum kafam da kurup kurup duruyorum ben böyle nasıl annelik yapacağım bebeğime diye

İstanbul'da hocam var önerebilirim isterseniz. Alanında çok başarılı biri, tabi maddi durumunuz nasıl bilemiyorum en azından arayıp bilgi alırsınız. Memnun kalacağınızı düşünüyorum, hem donanımlıdır hem insanlığı da güzeldir.

Doğuma yaklaşık 2 ayınız var, bu süreçte terapi alın mutlaka. Doğum sonrası döneme hazırlık yapın en azından. Çünkü doğum sonrası da zorlu bir süreç biliyorsunuz. Sosyal fobi çözülmeyecek bir problem değil ama belli ki sizde takıntılar da eşlik ediyor bu duruma. Bir kişinin faydası olmadı diye başkasının da olmayacak diye bir şey yok. Gideceğiniz kişileri araştırın, eğitimlerini inceleyin, psikoterapide bir sürü farklı yaklaşım var, denemekten yılmayın. Emin olun siz farkında olmasanız da her denemede yol katedeceksiniz.

Lütfen çok memnun olurum. Özel den mesaj yazar mısınız

Ben iyileşen bir sosyal fobi hastası görmedim hiç karşılasmadim. Nette çok araştırma yaptim yapıyorum . Bu benim umutsuzluğma umutsuzluk katıyor. Sanırım çok yaygın da değil benim sorunumda olanlar. Yada ben şiddetli yaşıyorum onu da bilemiyorum. 30 yaşında yim kendimi bildim bileli böyle ydim suan artık çekilmez oldu ama gebelikle beraber. Siz hiç iyileşen sf hastası gördünüz mü sanırım psikoloji eğitiminiz var yazma tarzınızdan bunu anladım

Affet ama bir sorum var. Karşındakinin gözlerine baktığında ya da bakmaya çalıştığımda kafandan neler geçiyor? O an ne hissettiğini bilmek istiyorum. Bakabildiğinde ne olabilir ki bu düşünce seni engelliyor? Yalnızca bilmek istiyorum.

Benim düşüncemi okuyor gibi geliyor benim bakmak için kendimi zorladıgmı benim ezik olduğumu yada anormal oldugumu düşünecek diye göz teması ndan kaçıyorum.

İyileşmez, umutsuz vaka diyeceğimiz şeyler değil bunlar. Ki insanların işlevselliğini bozan çok daha dirençli bozukluklar var, onlarda bile kişiler iş yaşamlarına dönebiliyor, hayat kalitelerini yükseltebiliyorlar. Sizde neden olmasın. Ancak şunu söylemeliyim bir kişi terapiden çıkınca yüzde yüz değişecek farklı biri olacak diye bir şey yok. Çünkü sorunları tek bir nedene bağlayamayız, her şeyden önce kişilerin belli bir mizacı var bi kere. O yüzden genelde amaçlanan kişinin bozulan işlevselliğini düzeltmek ve kriz durumlarıyla başa çıkmasını sağlamaktır. Sadece zaman alır, umutlu ve sabırlı olun. Çünkü kendiniz söylüyorsunuz bakın 30 yıldır böyleyim diye. O yüzden hemen sonuç almayı beklemeyin, aşama kaydetmeye çalışın.

Benim düşüncemi okuyor gibi geliyor benim bakmak için kendimi zorladıgmı benim ezik olduğumu yada anormal oldugumu düşünecek diye göz teması ndan kaçıyorum.

Yanıtladığın için teşekkür ederim. Düşüncelerinde saklanması gereken bir şey yok ise bu çekinceyi neden yaşıyorsun, anlamaya çalışıyorum. Kendine anormal demesen daha iyi olur, farklısın. Eziklikle hiç ilgisi yok. Nasıl tedavi olursun bilmiyorum ama önce kendine iyi davran.Sen kendini yeriyorsun.

Evet galiba özgüven düşüklüğü var kendime değer vermiyorum belki de doğru ezik görüyorum hep kendimi

bu illet şey bendede var...okuyunca yazmak istedim bende...ilaç içiyorum yüzde seksen azaldı diyebilirim ama ara ara yokluyor beni..terapiyede gidiyorum aslında ama işe ne kadar yarıyor anlayamıyorum ve çokta pahalı...5.gidişim ama sıkıntımın azalması ilaçtandolayı diye düşünüyorum çnkü bugün mesela yine çekingen hissettim kendimi..siz dediniz ya eşimden bile çekiniyorum diye..banada oluyor işte..bazen vır vır konuşuyorum bazende konuşurken sanki utanç içinde oluyorum çok ayıp bişey yapmışım gibi dehşet içinde gibi hissediyorum..anlatamıyorum ama siz beni anlıyorsunuzdur yaşayan biri olarak :) sanki eşimle yeni tanışıyormuşum gibi hissediyorum ozaman....bana bakmadığı zaman rahat konuşşuyorum ama dikkatli bakınca sanki çok çirkinmişim beni inceliyomuş gbi hissediyorum..ne aptal bişey...ama inanın takıntı huyundan kaynaklanıyor bunlar ...aralıklı olarak takıntılarım değişiyor..hep çekingen az konuşan biriydim ama bu kadar değildim..biara ölümden korkardım snra o geçti panik atak oldum dışarda bayılıcam rezil olucamdiye korktum oda geçti sayılır (tam geçmiş değil) şimdide sosyal fobi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…