CuteMom
bana alıştı her konusunda yorumculara da laf atıyorum
kızmıyor bize ; zira konu ilerliyor birbirimize örnek oluyoruz
mesela Cute tuvalettte büyük çocuklardan çekindiğini yazdı; sen neden çekiniyorsun okulda yaşayacaklarından
ben bazen kendimi çooook umursamaz buluyorum
hemen kısa bir örnek
okul etkinliği brunch oğlumla gittik; anneler ve çocuklar bir çok anne
biz gittik oğluma ve bana tabak yaptık; açık büfe aldık istediğinden
neyse bir baktım anneler çocuklara tabak yapmış; kendilerine yok; "ayy onlar yesin de ben sonra yerimmm" nidaları
sonuç benimki yedi ama onların ki yemedi; nazlandı da nazlandı; eee benimki de onları gördü; o da bir iki mızıldadı; ben kahvaltı ediyorum dedim; oturdu yedi.
Ki bu çocuklar 4-5 yaşlarında ve her gün o okulda kendileri 3 öğün yemek yiyor
bana kalırsa o annelerinki ilgi falan değil; tamamen göstermelik bir davranış; ilgili anne modeli gösterisi
sonuçta; çocuğun yiyemediği bir şeyde yardıma ihtiyacı olursa yardım ederim kendi tabağımı bırakıp bu ille de her an onunla ilgili olmamı gerektirmez ki
sonra baktım aradan bir süre geçti; gittim koca bir tabak meyve aldım; soydum koydum ortaya çocuklara "gelip gidince alın" dedim; yediler aaa ne güzel düşündün dediler bir de bana
benim çocuğumun da yermek yemediği zamanlar olur, ne zaman bilin bakalım, babası evde iken zira o yediriyormuş; benle sofrada iken her şeyini kendi yiyor; babası varsa yemeyip yedirtiyor ben yedirmem biliyor; sohbet ederim; kitap okurum; ama kaşığı alıp yedirmem ki 2,5 yaşından beri
bütün çocuklar ortama göre davranmayı bilir; okul da bir ortam ona da uymayı bilirler ki