petshopun sahibi mi calisani mi?
arabasi evi var mi?
kac calisani var?
su yuzden soruyorum masallah sen ülkenin en cok tatili olan isini yapıyorsun, isten de erken geliyorsun. bu adam ise esnaf. haftasonu dahil dukkani hep acik durmak zorunda. Saatlerinin yoğunluğu nedeniyle eve gec gelececinden evin ve cocugun tum sorumluluğu sana kitlenir. eve gelir yemek yapar temizlik yapar cocuguna gozkulak olursun adam yorgun argin gelir yer icer tv izler yatar. ama yanında guvendigi bir calisani varsa ona emanet ediyorsa dukkani tamam, sorun yok.
gelirini de sundan soruyorum adam zaten senden cok calisacak her halukarda, evdeki tüm isler sorumluluklar da haliyle sana kitlenecek. bir de sen adamın iki kati para kazanirsan o zaman iste sacma bir hal alir. evliligin dengesi kacar, ask evliliği gibi değil de adam icin "oo masallah, saglam yere kapak atmis" bir durum olur.
eger adam senden cok kazanıyorsa, arabasi evi varsa, yaninda calisani da varsa ailene sey diyebilirsin "ilahi anne yaa memurlukta asil ne uzuyorum ne kisaliyorum, adam yeri geliyor benim iki uc katimi kazanıyor. evi var arabasi var, benim parama da dokunmaz. ne var memurla evlensem kirada olsam daha mi iyi"
buyuk ihtimal ailen elalem elestirir diye bu kadar karsidir. sen böyle soylersen - adamı durumu iyi bilirlerse daha iyi hissedebilirler.
cocuk konusu da cok sıkıntılı. koca cocukla nasil yapacaksin? yeni evlisiniz salonda koltukta kucak kucağa bile oturamayacaksiniz. cocuk da kucuk degil ki ergen. pespese banyoya girseniz çıksanız ne yaptiginizi anlayacak yasta bir ergenle nasil rahat yasayacaksiniz cicim aylarinizi?
ha ben ne yapardim? eminsem kesin evlenirdim:) ailem zaten uzakta yasayan yilda iki gördüğüm insanlarsa neden gonlumden gecen kisiyle yuvami kurmayayim ki? velev ki ayrildin daha da gönlüne gore kimse bulamadin yalniz yaslandin. o zaman ailen "ah vah yazik oldu kizimiza. keske o kopekçi adama karşı çıkmasaydik, bir ailesi olurdu" diye ah vah etmeyecek mi?
cok bilindik bir hikaye. benim cevremde cocugunu sevdigiyle evlendirmeyen ve sonra cocugun daha iyisini bulamadigi herkes yaslaninca "yazik ettik kizimiza, biz ölünce yalniz kalacak" triplerine girdi.
yani ailenin sözü cok da muhim değil bence. ben takilmazdim:) ama sen iyi düşün. evlilik sevgililik gibi degil. bugun bulusup kafe kafe geziyorsunuz yarın her aksam yemegini sen yapacaksin. hayat boyle laylaylom olmayacak