evi almak mantıklı mı?

ele aleme borçlanacağına taksit taksit bankaya borçlan kimseye ağız eğme bu devirde.
faiz kısmını da şöyle düşünmemelisin artık kira ödemeyeceksin kendi evinde oturacaksın. kirada otursan o para havaya gidiyor aynı mantık.
ben bu devirde kimseden beş kuruş istemem günü gelir veremezsin laf olur söz olur kimse ile bu muhabbete girmeye değmez..
Ya kendi ailemden yana sıkıntım yok
ki koca yürekli babam duyduğunda arabasını satacaktı, emekli olup tazminatını verecekti
kv nin ki de eşimde duran bir parası var
Yani hesabında kendi babamınkini alıpta ona yok diyemiyorum
Oda aslında birşey demez ama biraz cahiller bir yerde dengesiz bir şey söyleseler canımız sıkılır

Çok kararsısız inanın
Eşim tekrardan ev sahibi ile konuşmaya gidecek
Bakalım en son ne kadar diyecek bize
Bu pazarlık yapılmamış fiyatı
Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama iyi düşünmeli elden borç alma işini. Zira tek kişiden almayacaksınız borcu. Geri ödeme planınız nasıl olacak. Siz her ay belli bir miktar ödeyebileceksiniz, hangisinin borcunu önce kapatacaksınız, bu sıralama ileride sıkıntı olur mu aileler ve arkadaşlar arasında. Şimdi borç verelim derler, elin açılınca ödersin derler, 5 ay sonra parasını bir bahaneyle isteyip sizi sıkıştırırlar mı. Bu işler inanın bana bankadan daha çetrefilli geliyor.(bizzat yaşadım düğün zamanı 3 aydan önce ödeyemeyeceğimi söylememe rağmen zorla verdiği borcu balayından dönmeden isteyen akrabaya sahibim)

70bininiz varsa çok rahat ev alabilirsiniz ama krediyle kira ödeyene kadar kredi ödersiniz çok daha mantıklı dğünden 1 kaç sene sonra bizim planımızda öyle inşallah

Kredinin faiz olayı çok düşündürüyor beni:KK14:
Çektiğimizin çeyreği kadar tekrar faiz ödeniyor
Ben bu yüzden sıcak bakamıyorum kredi işine

borçsuz bir şey sahibi olmak zor maalesef...evet kredide faiz var ama insanın çevresinde 80 bini verecek kadar cömert dostuda pek olmuyor...

Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama iyi düşünmeli elden borç alma işini. Zira tek kişiden almayacaksınız borcu. Geri ödeme planınız nasıl olacak. Siz her ay belli bir miktar ödeyebileceksiniz, hangisinin borcunu önce kapatacaksınız, bu sıralama ileride sıkıntı olur mu aileler ve arkadaşlar arasında. Şimdi borç verelim derler, elin açılınca ödersin derler, 5 ay sonra parasını bir bahaneyle isteyip sizi sıkıştırırlar mı. Bu işler inanın bana bankadan daha çetrefilli geliyor.(bizzat yaşadım düğün zamanı 3 aydan önce ödeyemeyeceğimi söylememe rağmen zorla verdiği borcu balayından dönmeden isteyen akrabaya sahibim)
Dışarda kalan iki arkadaş var
Zaten birisi ilk benimkini ödeyin bende ev alacağım 20 bin veririm demiş
Eşimde bunu ancak 4 ayda ödeyebileceğimizi söylemiş oda tamam demiş
Diğeride ne zaman öderseniz ödeyin demiş
Aileleri bu hesaba katmıyorum

borçsuz bir şey sahibi olmak zor maalesef...evet kredide faiz var ama insanın çevresinde 80 bini verecek kadar cömert dostuda pek olmuyor...
Eğer borç vereceklere tamam dersek
Ev parası karşılanıyor krediye ihtiyaç kalmıyor
İnanın onlar bizi zorluyor
Biz almayacağız yoksa

Kredinin faiz olayı çok düşündürüyor beni:KK14:
Çektiğimizin çeyreği kadar tekrar faiz ödeniyor
Ben bu yüzden sıcak bakamıyorum kredi işine

Ama evin değeri de artıyor o ödediginiz para çıkıyor.

Ev buna değer diyorsunuz kredi çekmek için ne düşünüyorsunuz anlamadım..

Eğer borç vereceklere tamam dersek
Ev parası karşılanıyor krediye ihtiyaç kalmıyor
İnanın onlar bizi zorluyor
Biz almayacağız yoksa

ev sahibi olmak kira vermekten çok çok daha iyi..madem bu parayı verecek kişi var öyleyse değerlendir...

Bence etraftan borç almak mantıklı değil. Yüklü bir miktardan bahsediyoruz nasıl ödeyeceksiniz? Bugün birinden aldığınız 20 bini 3 sene sonra da 20 bin olarak mı ödemeyi düşünüyorsunuz?

Bence etraftan borç almak mantıklı değil. Yüklü bir miktardan bahsediyoruz nasıl ödeyeceksiniz? Bugün birinden aldığınız 20 bini 3 sene sonra da 20 bin olarak mı ödemeyi düşünüyorsunuz?
Orta standartlarda bir yaşantımız var
20 bini 4 ayda kapatabiliriz
Hatta biraz daha dişimizi sıkarsak 25 bin bile çıkartabiliriz

Kızlar bizim şuan oturduğumuz evin yeri, mekanı, yönü, katı, ısınması mükemmel
3+1 ama biraz küçük
Eşimde bende çalışıyoruz
Ev satılıyor ev sahibi 155 bin diyor
Ama bizim o kadar paramız yok
Ancak 70 bin felan çıkartabiliyoruz
Daha 1,5 yıllık evli olduğumuz için birikimimiz yok :KK43:
Kredi de çekmeyi düşünmüyoruz
Etraftan borç alarak bu işe kalkışsak
Çok mu mantıksız olur
Bu evi alırsak satarken de çok kar edebileceğimiz bir yerde
Kafamız karma karışık oldu :KK43:
Bu evimi çok seviyorum
Alamazsak çıkacağız
borç almak ne yaa? hep borç alıyoruz derler ödemezler

Orta standartlarda bir yaşantımız var
20 bini 4 ayda kapatabiliriz
Hatta biraz daha dişimizi sıkarsak 25 bin bile çıkartabiliriz
O zaman ayda 5 bin olacak şekilde 1.5 senelik kredide 10 bin gibi bir faiz ödüyorsunuz.
Madem böyle bir durumunuz var evi kaçırmayın ama ne şekilde ödeyeceğinizi siz bilirsiniz. Borç alacağınız kişiler laf etmeyecekse sorun yok.

ya özel de mi kamuda mı çalışıyorsunuz bilmiyorum. belki okuduklarımdan filan çok etkilendim felaket tellallığı yapıyorum ama böyle bir dönemde nasıl borç altına girmeye cesaret ediyorsunuz? dolar, altın aldı başını gitti. ortada farklı durumlar var. ekonomik çalkalanmalar olacağı çok bariz. bence bir sakin olun, bekleyin. bişiler belli olsun sonra düşünün. kısmetinizde varsa alırsınız yoksa belki daha güzeli olur.

Back
X