Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Fiziksel olarak bir teraziye koyar misiniz. Karsiniza alin, elinize de bir liste alin, kacta uyandiniz kahvalti hazirlama, toplama, yikama, yerlestirme, yatak toplama, ev toplama, sil, supur, camasir, tuvalet temizligi, cocuk bakimi, tek tek yazin usenmeyin. Fiziksel efor harcadiginiz her seyi... Onune koyun, ben butun gun butun hafta bunlari yapiyorum, erkeksin fiziksel olarak daha guclu kaslarin vs benden ama sen ise gidiyorsun sabah ustunu giyip, oturarak calisiyorsun 9-5 sonra eve gelip pijamalari giyip hizmet bekliyorsun bir de basima kakiyorsun bu mu erkeklik anlayisin DER MİSİNİZ LUTFEN! ondan daha fazla yoruldugunuzu soyleyin. Karsiliginda onun patronu ona sigorta yapmis o size yapti mi?? Ev hanimi sigortasi yapsin o zaman sizi evde calistiriyorsa.. bence siz bir is bulun cocugu da krese gonderin bakalim o zaman ne olacak. Adamin zihniyetinde sorun var cunku. Siz bunu goremediniz mi evlenirken, bu konuda fikirlerini goruslerini bakis acisini bilmiyor muydunuz

merhaba hanımlar , ben ev hanımıyım oğlumu büyütüyorum. Eşim tek çalışıyor çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor. Gelırı normal. Sorunum şu ki eşim benim evde yorulabılecegımı hiç kabullenmiyor. Birşey eksik olsun söylenir, onuda sen yap yoruldum dedıgımde faturalarıda sen öde o zaman , marketı de sen gör o zaman diye söylenıyor. Diyorum çalışsam zaten yaparım ama çalışmadıgım ıcın yapamam. Ama her seferınde böyle , evde döküntü olsun söylenir süpürülmedı diye yoruldum sen yap dedıgımde direk faturaları da sen öde diye giriyor lafa , yani çalıştığı bu evı gecındırdıgı ıcın bu evın ıcındekı bütün yükü bana yüklemiş kendı elını bırseye sürmeyecek hersey benım görevim ben yapacagım öyle görüyor, birşeyde söyledıgımde bu sekılde cevap verıyor. Ben senı gecındırıyorum bısey demeye hakkın yok sende yapacaksın der gıbı mesaj alıyorum söyledıgınden buda benım zoruma gıdıyor. Dertlesmek ıcın yazdım uzun zamandır böyle davranıyor herkesmı aynı bılemiyorum ama artık kendımı kötü hissediyorum bu söyledıgınden dolayı.
Benim bir arkadaşımın eşi böyleydi. En son kocası eksikleri söylerken kızda maddi olarak olamayacak bir şey istemiş. Yıllık iznini erken alda şöyle bir otel var oraya gidelim demiş. Adam tabi kaç para saçmalama falan diyince demek ki yetilemeyebiliyormuş. Ben şükrediyorsam sende edeceksin demiş. Dedim füze atsaydın. Tabi içinden hanzo olduğu için kocası tartışmayı sürdürmüş de bizimkinin papuç baya pahalı çene makinesi. Çok seviyorum laf sokma sanatını iyi bilen kadınları.

Evi geçindiriyor diye erkek ev işlerine yardımcı olmayacak, ev işlerini yapacak. Yardımcı olmak kadar saçma birşey duymadım. Bu berbat saçma sapan iş bölümünü (!) biz yaptık, kadınlar. Oğullarına 2 bardak yıkatmayan, yattığı odayı toplatmayan anneler yaptı maalesef.

Bir kadın evde çocuğuyla ilgileniyorsa tüm gün, kendi kendine kalmaya ihtiyacı olur. Hazır kahvaltı masasına ya da yemek masasına oturmak kadının da hakkı.

Çocuk olmasa tamam, zaten evdeyse yapabilir ev işi ama çocukla bazen çok zor oluyor.

Üstelik eşinizin berbat bir üslubu var, git faturaları öde o zaman ne demek?

Şöyle anlaşın o zaman, "ben dışarıda çalışacağım faturaları ödeyeceğim, sen de eve her gün temizlik için yardımcı, yemek için aşçı, çocuk için de yatılı bakıcı bulacaksın." diyin. Bakalım o zaman ne diyecek, gücü yetecek mi.

Konudaki koca kişisini ve uslubunu doğru bulmuyorum, karısını ve çocuğunu seven bir insan zaten normal şartlarda ikisiyle de ilgilenir, eşine yardımcı olur. Ama bu konuda kafamı karıştıran bir durum var.

Farazi bir durumda diyelim ki kadın ev hanımı, bütün gün ev işi çoluk çocuk koşturuyor, koca kişisinden yardım, hatta yardım değil iş paylaşımı bekliyor. Çünkü ev iki kişinin ve o evle iki kişi de ilgilenmeli. Aynı erkek dışarda çalışıp eve para getiriyor, karısının, çocuğunun ve evinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Peki hayat müşterekse, o ev, o aile iki kişilikse maddi külfeti neden sadece koca yükleniyor? Neden kadınların çalışmama, para kazanmama lüksü varken erkeklerin ev işi yapmama lüksü yok? Erkek evine bakmak zorunda, karısına da yardım etmek değil iş yükünü paylaşmak zorunda. Neden? Gerçekten soruyorum neden? Yani kadının yardım bekleme lüksü varken erkeğin neden yardım bekleme lüksü yok?

Bizde de durum aynıydı. İzinli olduğu birgün çocukları ona bırakıp dışarıdaki işlerimi hallettim. Eve döndüğümde elime ayağıma kapandı 😂

Insaf olacak insa da biraZ mesala ben hic is beklemem esimden ama esim yardim eder yapi meselesi

Höst biraz yavaş olsun.
Nedemek çalışıyor diye karısını küçümsemek.
Çocuguna bakıosun , beğenmiosa bakıcı tutsun versin maaşının yarısını , sende git çalış.
Bende çocuma bakıorm eşim çalışıyo, hele bikere ima etsin böle bişeyi...

Konudaki koca kişisini ve uslubunu doğru bulmuyorum, karısını ve çocuğunu seven bir insan zaten normal şartlarda ikisiyle de ilgilenir, eşine yardımcı olur. Ama bu konuda kafamı karıştıran bir durum var.

Farazi bir durumda diyelim ki kadın ev hanımı, bütün gün ev işi çoluk çocuk koşturuyor, koca kişisinden yardım, hatta yardım değil iş paylaşımı bekliyor. Çünkü ev iki kişinin ve o evle iki kişi de ilgilenmeli. Aynı erkek dışarda çalışıp eve para getiriyor, karısının, çocuğunun ve evinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Peki hayat müşterekse, o ev, o aile iki kişilikse maddi külfeti neden sadece koca yükleniyor? Neden kadınların çalışmama, para kazanmama lüksü varken erkeklerin ev işi yapmama lüksü yok? Erkek evine bakmak zorunda, karısına da yardım etmek değil iş yükünü paylaşmak zorunda. Neden? Gerçekten soruyorum neden? Yani kadının yardım bekleme lüksü varken erkeğin neden yardım bekleme lüksü yok?
Koca da karısının çalışmasını talep edebilir elbette.Esinin de eve maddi katkıda bulunmasını isteyebilir.Bunun kararini karı koca birlikte verir zaten.Bazen evdeki düzen bozulmasin diye, yada bakıcı istenmediği için kadının çalışmasını tercih etmeyebiliyorlar karsilikli...Ama erkeklerin günümüzde istediği, kadın çalışsın para kazansın ve evde de tüm sorumluluk kadında olsun.Okuyoruz burada hergun, çalışan kadınların hiç bir şeye yetişemediği,kırk parçaya bölündüğü konuları.
Ya da bu konuda olduğu gibi dışarda çalışmayan kadınların evdeki emeğinin küçümsendiği,hiç bir şekilde yeterli bulunmadiğı vs.
Kadın için lükslük bir durum yok yani.

Bunlar (genelde) olanlar,peki olması gereken ne ?
Hiç kimse, kadın aksama kadar evde yatsın,akşam koca gelince herşeyi halletsin demiyor ki zaten.İkisi de çalışıyorsa evdeki her iş ortak halledilmeli.Sadece koca calisiyorsa, kadın gündüz evin genel düzenini sağlamalı,çocuklarla ilgilenmeli ki çocuk başlı başına bir iş zaten (ders, oyun,etkinlik,yemek) aksam eş geldiğinde eksikler birlikte tamamlanmali,haftasonu da yine ev işleri ortak yapilmali...
Boylece iki tarafta eşit çalışmış olacak.Hayat müşterek dediğimiz şey bu değil mi zaten.Hayatin muşterekligi kocanın mesaiden sonra ve hafta sonları yatması,kadının hep devam etmesi olamaz herhalde.

Ha kadın evde her dakika bir işle meşgul olmuyor olabilir ama adamlarda 12 saat işten başını kaldırmıyor degiller,onların da yemeği,çayı,kahvesi,iş arkadaşlariyla sohbet ettikleri molaları var :)

Is bolumu yapmis esiniz ,size o zor gelmeyen oturdugu yerden calisiyo isler insani cok yoruyor,ben calisan bie kadin olarak soyluyorum,eve gidince kolum kalkmiyor,evde tum gun biri olsa aksama is buyursa bana cemkiririm,
Esiniz cokda haksiz degil,napsin yani birde gelip evi mi temizlesin
Bencede

evde durduğumuz halde hastalık halleri dışında bütün gün evde olmayan birinden destek ummamak gerekir. Siz de onu göreviniz saymalısınız. siz eşinizin işini yorucu bulmuyorsunuz o da sizinkini. Demekki çok söylettiniz laflar dallanıp budaklandı. Bu noktaya gelmeden önce lafı söyletmeyecektiniz. Eliniz sürekli evin üstünde olsun. Başka türlü çocuk varken altından kalkılmıyor.

yani kocanınızın üslubu yanlış o banko zaten.

siz eşiniz eve gelince ondan ne bekliyorsunuz anlamadım ama ben konuda. mesela masayı kurup toplamak gibi hafif işleri mi evi süpürüp silmek gibi ağır işleri mi ?

Tabıkı erkekte yapar yardımcı olur ama ev hanımıysanız sız yaparsınız genelde. Benımde 3 ve 5 yasında cocugum var calısmıyorum hem ev temızlıgı hem buyugun okulu yemek market fatura manav hep bende bunları yapıyorum ogleden sonradada hıcbır ısım kalmıyor kendımede zaman ayırıyorum gezmeyede gıdıyorum telefonada takılıyorum saatlerce sız nasıl yetısemıyorsunuz ha su konuda haklısınız yapılamayan bısey olabılır ona soylenmıcek sonucta bı dagınıklık bı pıslık vatsa sonucta onu yapan kendınınde cocugu. Isten gelıp ev supurmemesını anlarım ama laf soylemesıne hak vermem. Sızde calısyor olsanız eve gelınce beraber yapar halledersınız ama evdeyken bazı seyler dısında ıs beklemek bana sacma gelıyor. Soyle dusun sen calısıyorsun esın evde sen ısten gelınce sana yap dıyor sende kızarsın evdesın yap dıye.

Burada çalışmayan kocaları olan kadınlar konu açıyor
Eve geliyorum tüm iş beni bekliyor
Yemek hazır değil her yer her yerde çocuk tepemde diye
Herkes kadına hak veriyor bu adam bütün gün evde ne yaptı deniliyor
Adama saydırılıyor

Burada durum çok farklı değil
Kadın olduğum için kadına pozitif ayrımcılık yapamayacağım
Sadece işe gidip gelip binbir kişinin lafını dinlemek bile bir zul
Bugün öğrencim hiç istemediğim bir davranış yaptı sinirlerim bozuldu
Oysa baksan öğretmenliğe rahat meslek derler
Adamda iş yerinde oturduğu yerden en az 40 kişiyle uğraşıyordur
Konu sahibi adamın işini basit görmüş oda konu sahibinin evde yaptığı işleri basit görmüş
Olay bu
o kadınlardan biri de benim. eşim işsiz 2 yaşındaki çocuğumuza bakıyor ve tüm gün başka hiç bir şey yapmıyor. eve gidip yemek yapmak, bulaşık çamaşır ortalığı toplama hep bende.

konu sahibi çocuğunun yaşını yazmamış ama çocuk kendi kendine zaman geçirebilecek gibiyse iş yapılabilir. bir düzen tutturunca her gün o düzende ilerleyince evde çok dağılmıyor zaten.

dün kendi kendime ben bunun için mi evlendim dedim. hayattaki hiç bir yükü üzerimden almayan kişi için mi bu mücadelem. ben evin geçimini sağlıyorsam eve geldiğimde sıcak bir yemek bulmak evi temiz bulmak hakkım değil mi ?

Çarpıtma ın kralını siz yapmışsınız
Sırf gelin olduğu için geline hak veren sırf ev hanımı olduğu için ev hanımlarına hak veren yapı
Bunun hizmetçilikle alakası yok adalet duygusuyla alakalı
Bir de biz kendimizi ve kadınları hizmetçi olarak görmek istiyormuşuz ya, ortadoğu kafasıymışız. :KK70: Asıl ortadoğudaki kadınlar çalışmayıp, tek yaptığı işleri evde çamaşır bulaşık yıkamak halbuki, tıpkı burada bunu savunanlarınki gibi :) Bu hizmetçiliğe daha yakın değil mi?
Kaldı ki çalışıyorum, üretiyorum, kendi paramı kazanıyorum o parayla sorumluluklarımı da karşılıyorum kendime de bakımlar yapıyorum, güzel işler başarıp daha özgüvenli hissediyorum, işyerimde saygı ve değer görüyorum, iş arkadaşlarımla dışarıda sosyalleşiyorum, evde körelmiyorum, işimle ilgili gündemi takip ettiğim için her yeni bilgiyle daha da öğreniyorum, gelişiyorum, bazen fuarlara katılmam seyahat etmem gerekiyor, kadın programı izledikleri saatlerde ben yeni yerler görüyorum, yeni insanlar tanıyor çevre ediniyorum, farklı dünya görüşleri kazanıyorum. Hayatı her yönüyle deneyimliyorum. Şimdi benim hayatım mı hizmetçilikmiş :) Bunu tek yaptığı iş yemek ve temizlik olan kişilerden duymak da komik oluyor gerçekten :)

Fiziksel olarak bir teraziye koyar misiniz. Karsiniza alin, elinize de bir liste alin, kacta uyandiniz kahvalti hazirlama, toplama, yikama, yerlestirme, yatak toplama, ev toplama, sil, supur, camasir, tuvalet temizligi, cocuk bakimi, tek tek yazin usenmeyin. Fiziksel efor harcadiginiz her seyi... Onune koyun, ben butun gun butun hafta bunlari yapiyorum, erkeksin fiziksel olarak daha guclu kaslarin vs benden ama sen ise gidiyorsun sabah ustunu giyip, oturarak calisiyorsun 9-5 sonra eve gelip pijamalari giyip hizmet bekliyorsun bir de basima kakiyorsun bu mu erkeklik anlayisin DER MİSİNİZ LUTFEN! ondan daha fazla yoruldugunuzu soyleyin. Karsiliginda onun patronu ona sigorta yapmis o size yapti mi?? Ev hanimi sigortasi yapsin o zaman sizi evde calistiriyorsa.. bence siz bir is bulun cocugu da krese gonderin bakalim o zaman ne olacak. Adamin zihniyetinde sorun var cunku. Siz bunu goremediniz mi evlenirken, bu konuda fikirlerini goruslerini bakis acisini bilmiyor muydunuz
Valla teraziye koydum. En başta 9-5 çalışan az oluyor çünkü iş saatleri özel sektörde daha uzun, bunun bir de en az 1'er saat yol süreleri var, daha sabahın trafiğiyle başlıyor koşturmaca, işteki kafa yorgunluğunu söylemeyeyim bile. Sizin kahvaltı hazırlıyoruz dedğiniz çalışan insanın gözünü korkutmaz, kuş sütü eksik kahvaltılarınızı hazırlayıp tv başında bir saat keyifli kahvaltı yapmak yorucu iş mi :) Her gün yorucu temizlik de olmuyor bu da bir gerçek.
Hee hiç mi birşey yapmıyorsunuz? elbet yapıyorsunuz! ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki çalışan insan zerre yorulmuyor da dünyanın bütün yükünü yüklenmişsiniz gibi. Bir de mantıklı gelip kadınlar bunu yazıp kocalarına versin diye öğütlemişsiniz aman ha kadınlar yapmayın böyle birşey, valla daha çok kendinizden soğutursunuz kocaları :KK70:

Çalışırken içten gelir her gün yorgun argın farklı bir yemek yapar yemekten sonra çamaşır derleme toplama ütü yapardım. Çocuk bakmak evet bütün günü alıyor hiç çocuk bakmadınız heralde . 2 aylık bebeğim var çoğu gün yemek Yapamıyorum . Siz çocuk bakmayı küçümsemişsiniz ama çalışırken bile işten gelip tost yapmadım
Ne mutlu size bunları yapmanız.
Öncelikle 6 yaşında bir çocuğum var
O nedenle biliyorum uyur kendi oynar vs...
İkincisi ise tost yapmak benim kendi seçimim ben böyle şeyler seviyorum menemen falan 4 çeşit yemek tatlı vs benim midemi bulandırır öyle yemek yiyemem ara sıra kebap ve balık yeriz bazen sadece çorba yani çeşit çeşit yemek bana ağır gelir işten gelince harıl harıl aç olmuyorum bazen sadece meyve yiyorum kuruyemiş bana yetiyor ayrıca yemekten ziyade temiz bir evi tercih ederim herkesin öncelikleri farklıdır

o kadınlardan biri de benim. eşim işsiz 2 yaşındaki çocuğumuza bakıyor ve tüm gün başka hiç bir şey yapmıyor. eve gidip yemek yapmak, bulaşık çamaşır ortalığı toplama hep bende.

konu sahibi çocuğunun yaşını yazmamış ama çocuk kendi kendine zaman geçirebilecek gibiyse iş yapılabilir. bir düzen tutturunca her gün o düzende ilerleyince evde çok dağılmıyor zaten.

dün kendi kendime ben bunun için mi evlendim dedim. hayattaki hiç bir yükü üzerimden almayan kişi için mi bu mücadelem. ben evin geçimini sağlıyorsam eve geldiğimde sıcak bir yemek bulmak evi temiz bulmak hakkım değil mi ?
Çok haklısınız
Bende bundan söz ediyordum işte

Demek ki kadın çalışma hayatına girdiğinde 5 haneli maaşlar onu beklemiyor, çalıştığında bütün maaşı kreşe, bakıcıya gidecek. Haliyle vaziyet buyken, çocuklarını kendisi büyütmek istemiş , anlaşılmayacak ne var burada?

İş hayatına girdiğinde istediği koşulları bulabileceği bir donanımı olsa, şu muameleye katlanır mı zaten?

Çocuk bakmak da tam mesaili iştir, kimi insanların mesleği bu, kocası çalışıyorsa kadın da böyle çalışıyor o zaman, hem de sigortası bile yatmadan.

Özetle herkesi iş hayatında gül bahçesi beklemiyor.

Bir de biz kendimizi ve kadınları hizmetçi olarak görmek istiyormuşuz ya, ortadoğu kafasıymışız. :KK70: Asıl ortadoğudaki kadınlar çalışmayıp, tek yaptığı işleri evde çamaşır bulaşık yıkamak halbuki, tıpkı burada bunu savunanlarınki gibi :) Bu hizmetçiliğe daha yakın değil mi?
Kaldı ki çalışıyorum, üretiyorum, kendi paramı kazanıyorum o parayla sorumluluklarımı da karşılıyorum kendime de bakımlar yapıyorum, güzel işler başarıp daha özgüvenli hissediyorum, işyerimde saygı ve değer görüyorum, iş arkadaşlarımla dışarıda sosyalleşiyorum, evde körelmiyorum, işimle ilgili gündemi takip ettiğim için her yeni bilgiyle daha da öğreniyorum, gelişiyorum, bazen fuarlara katılmam seyahat etmem gerekiyor, kadın programı izledikleri saatlerde ben yeni yerler görüyorum, yeni insanlar tanıyor çevre ediniyorum, farklı dünya görüşleri kazanıyorum. Hayatı her yönüyle deneyimliyorum. Şimdi benim hayatım mı hizmetçilikmiş :) Bunu tek yaptığı iş yemek ve temizlik olan kişilerden duymak da komik oluyor gerçekten :)

Benim mesajımı yanıtlamışsınız sanırım, muhattapınız benim haliyle.
Tek yaptığım işin temizlik ve yemek olduğu bilgisini kim verdi size?
Resmen mesajı kendinizi övmek için yazmışsınız.
Ah egolar, egolar.
Ama maalesef sizi üzeceğim yanlış insana bu egolar, hayatım sizinkinden kat be kat dolu olmasına rağmen, yönetici asistanından hallice bir mesleğiniz var belli, karşımdakini bununla durduk yere ezmeye kalkmıyorum.

Biraz da yurtdışı görgünüz olsaydı, batı ülkelerinde durumun böyle işlemediğini görürdünüz. Orada erkekler anneleri tarafından içecekleri su bile ayaklarına getirilerek, hayatında tek iş görmeden büyümüyor, cinsiyet farketmeksizin hayata dair sorumlulukları yeri geldiğinde yüklenerek, yeri geldiğimde paylaşarak büyüyor.
O sebeple geçin bunları ortadoğu zihniyeti o kadar iliklerinize kadar işlemiş ki, başka hayatlarda başka türlü paylaşımlar olabileceği o kadar size uzak geliyor.

Demek ki kadın çalışma hayatına girdiğinde 5 haneli maaşlar onu beklemiyor, çalıştığında bütün maaşı kreşe, bakıcıya gidecek. Haliyle vaziyet buyken, çocuklarını kendisi büyütmek istemiş , anlaşılmayacak ne var burada?

İş hayatına girdiğinde istediği koşulları bulabileceği bir donanımı olsa, şu muameleye katlanır mı zaten?

Çocuk bakmak da tam mesaili iştir, kimi insanların mesleği bu, kocası çalışıyorsa kadın da böyle çalışıyor o zaman, hem de sigortası bile yatmadan.

Özetle herkesi iş hayatında gül bahçesi beklemiyor.

Ben bunlardan bahsetmedim ki. İş bölümüyse eğer konu adamın her dışarda çalışıp hem ev sorumluluğu alması adil değil diyorum. Yardım beklenebilir, istenebilir, ilişkinin dinamiğine göre değişir bu. Ama karısı ev hanımı olan bir adamın evin de sorumluluğunu alması gerektiğini söyleyen arkadaşları da anlamıyorum. Bir kadın dışarda çalışmak istemeyebilir, çocuğunu büyütmek isteyebilir ama bu ev sorumluluğunu almayı da gerektirir bir taraftan. Aynı şekilde bir adam dışarda çalışıyorsa ev sorumluluğunu da eşiyle eşit paylaşmak istemeyebilir.

Dediğim gibi bu söylediklerim ev onun da evi, yardım etmeyecek sorumluluk alacak, paylaşacak diyenlere. O zaman kadın da kocasının maddi yükü konusunda yardım etmeyecek, sorumluluk alacak paylaşacak diyesi geliyor insanın.

Back
X