Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Ben bunlardan bahsetmedim ki. İş bölümüyse eğer konu adamın her dışarda çalışıp hem ev sorumluluğu alması adil değil diyorum. Yardım beklenebilir, istenebilir, ilişkinin dinamiğine göre değişir bu. Ama karısı ev hanımı olan bir adamın evin de sorumluluğunu alması gerektiğini söyleyen arkadaşları da anlamıyorum. Bir kadın dışarda çalışmak istemeyebilir, çocuğunu büyütmek isteyebilir ama bu ev sorumluluğunu almayı da gerektirir bir taraftan. Aynı şekilde bir adam dışarda çalışıyorsa ev sorumluluğunu da eşiyle eşit paylaşmak istemeyebilir.

Dediğim gibi bu söylediklerim ev onun da evi, yardım etmeyecek sorumluluk alacak, paylaşacak diyenlere. O zaman kadın da kocasının maddi yükü konusunda yardım etmeyecek, sorumluluk alacak paylaşacak diyesi geliyor insanın.
O zaman yaklaşık aynı şeyleri düşünüyoruz.
Ben de zaten adam işten gelsin, kadın bütün gün yatsın demiyorum.
Ama birincisi üslubu kötü.
İkincisi kadın yetemediği yerde söylenmeyecek.
Son olarak da biraz gönül almak için bile olsa, iki tabak taşısa, bulaşık makinesi vs boşaltsa eline yapışmaz, vaktini de almaz ama karısını mutlu ederek motivasyonunu yükseltir.

Benim mesajımı yanıtlamışsınız sanırım, muhattapınız benim haliyle.
Tek yaptığım işin temizlik ve yemek olduğu bilgisini kim verdi size?
Resmen mesajı kendinizi övmek için yazmışsınız.
Ah egolar, egolar.
Ama maalesef sizi üzeceğim yanlış insana bu egolar, hayatım sizinkinden kat be kat dolu olmasına rağmen, yönetici asistanından hallice bir mesleğiniz var belli, karşımdakini bununla durduk yere ezmeye kalkmıyorum.

Biraz da yurtdışı görgünüz olsaydı, batı ülkelerinde durumun böyle işlemediğini görürdünüz. Orada erkekler anneleri tarafından içecekleri su bile ayaklarına getirilerek, hayatında tek iş görmeden büyümüyor, cinsiyet farketmeksizin hayata dair sorumlulukları yeri geldiğinde yüklenerek, yeri geldiğimde paylaşarak büyüyor.
O sebeple geçin bunları ortadoğu zihniyeti o kadar iliklerinize kadar işlemiş ki, başka hayatlarda başka türlü paylaşımlar olabileceği o kadar size uzak geliyor.
Güzel bir firmada finans sorumlusuyum ama yönetici asistanı olsa da bir uğraşı, yüklenebildiği sorumluluğu olan herkese aynı şekilde saygı duyarım. Hiç egolu bir insan değilim sadece hizmetçilik yorumuna karşılık hayatımı anlattım ama benim hayatım size bu kadar övülecek şekilde gelmiş belli ki teşekkür ederim.
Bu arada siz benim yurtdışı görmediğimi nereden biliyorsunuz peki? Kazandığım paradan yeterince yurtiçi - yurtdışı turlarına katılıyorum, sizin gibi kocam götürse de görsem demiyorum yani :KK66:
Ayrıca en çok gördüğüm ve bildiğim ülke Almanya eğer sizde yurtdışına gitmiş olsaydınız Avrupa ülkelerinde ev hanımlığı diye bir kavram olmadığını, çünkü kadın erkek uzun yıllar herkesin dışarıda da evde de birlikte çalıştığını, aksine çalışmamanın anormal bulunduğunu bilir ve görürdünüz. Sizin kastettiğiniz dış ülkeler, tek bildiğiniz ve dilinizden düşürmediğiniz Ortadoğu ülkeleriyse onu bilemem tabi :KK70:

Son düzenleme:
Güzel bir firmada finans sorumlusuyum ama yönetici asistanı olsa da bir uğraşı, yüklenebildiği sorumluluğu olan herkese aynı şekilde saygı duyarım. Hiç egolu bir insan değilim sadece hizmetçilik yorumuna karşılık hayatımı anlattım ama benim hayatım size bu kadar övülecek şekilde gelmiş belli ki teşekkür ederim.
Bu arada peki siz benim yurtdışı görmediğimi nereden biliyorsunuz peki? Kazandığım paradan yeterince yurtiçi - yurtdışı turlarına katılıyorum, sizin gibi kocam götürse de görsem demiyorum yani :KK66:
Ayrıca en çok gördüğüm ve bildiğim ülke Almanya eğer sizde yurtdışına gitmiş olsaydınız Avrupa ülkelerinde ev hanımlığı diye bir kavram olmadığını, çünkü kadın erkek uzun yıllar herkesin dışarıda da evde de birlikte çalıştığınızı bilir ve görürdünüz. Sizin kastettiğiniz dış ülkeler tek bildiğiniz ve dilinizden düşürmediğiniz Ortadoğu ülkeleriyse onu bilemem tabi :KK70:
Hahahahahaa
Önyargılar önyargılar.
Övülecek bir hayatınız var demedim kendiniz öyle görüyorsunuz dedim.

İthalat ve ihracat işi yapıyorum ve bahsettiğiniz fuarlara bizzat firma sahibi olarak katılıyorum.
Haliyle kocişim de işi müsaitse sayemde yurtdışı görüyor.
Almanya diyorsunuz, müşterilerimin çoğu oradan ve gurbetçi de değil, Alman. Keşke biraz Almanca öğrenip, arkadaşlık kurabilseydiniz, kadın erkek sadece çalışmakla kalmayıp evde de erkeklerin hizmet beklemediklerini, kendi işlerini kendileri görebildiklerini görürdünüz.

Ayrıca özellikle İngiltere’de falan insanların çoğu kendi çocuğunu kendi büyütmek istiyor. Avrupa ülkelerinde aile kurumu yeniden yükselişini yaşıyor. Bahsettiğiniz bir önceki jenerasyon. Ama basma kalıp bilgileri bırakıp, yurtdışına çıktığınızda biraz hayata karışmanızı, kültürün içine girmenizi öneririm.

Bana gelirsek sipariş alma dönemleri dışında, siparişlerimin hazırlık evresinde, arada kontrole gitmek dışında pek işim olmuyor, haliyle deyiminizle ev hanımı oluyorum. Bundan da gurur duyuyorum, çocuğumun iki üniversite bitirmiş,dediğiniz gibi dünya görüşü yüksek olan annesiyle büyümesi benim için çok önemli.

Son düzenleme:
19.875.'i Ev kadını çalışan kadın karşılaşmasına hoşgeldiniz.

Hanımlar hayırdır birbirinizi aşağılamak için demediğinizi bırakmıyor, Ortadoğu vs ağzınıza ne gelirse yazıyorsunuz, biraz kendinize gelirseniz iyi olacak.

Benim kültürüm işim param seni döver kavgası da başlamış, firmalar sizi forumda okusa eyvahlar olsun:))

Son düzenleme:
Hahahahahaa
Önyargılar önyargılar.
Övülecek bir hayatınız var demedim kendiniz öyle görüyorsunuz dedim.

İthalat işi yapıyorum ve bahsettiğiniz fuarlara bizzat firma sahibi olarak katılıyorum.
Haliyle kocişim de işi müsaitse sayemde yurtdışı görüyor.
Almanya diyorsunuz, müşterilerimin çoğu oradan ve gurbetçi de değil, Alman. Keşke biraz Almanca öğrenip, arkadaşlık kurabilseydiniz, kadın erkek sadece çalışmakla kalmayıp evde de erkeklerin hizmet beklemediklerini, kendi işlerini kendileri görebildiklerini görürdünüz.

Ayrıca özellikle İngiltere’de falan insanların çoğu kendi çocuğunu kendi büyütmek istiyor. Avrupa ülkelerinde aile kurumu yeniden yükselişini yaşıyor. Bahsettiğiniz bir önceki jenerasyon. Ama basma kalıp bilgileri bırakıp, yurtdışına çıktığınızda biraz hayata karışmanızı, kültürün içine girmenizi öneririm.

Bana gelirsek sipariş alma dönemleri dışında, siparişlerimin hazırlık evresinde, arada kontrole gitmek dışında pek işim olmuyor, haliyle deyiminizle ev hanımı oluyorum. Bundan da gurur duyuyorum, çocuğumun iki üniversite bitirmiş,dediğiniz gibi dünya görüşü yüksek olan annesiyle büyümesi benim için çok önemli.
Öncelikle size sağlıklı iletişim kurabilmeniz adına, cevap vermeye çalışmak yerine anlamak için dinlemenizi ve okumanızı tavsiye ederim çünkü ben zaten dışarıda da evde de birlikte çalışıyorlar dedim, doğal olarak kadın hem dışarıda çalışsın hem evde her işi kendi görsün gibi bir söylemim olmadı. Bu sözlerinizi öyle söylemlerde bulunanlara aktarın.

Belki siz İngiltere'de evde oturan iki üç kadın görüp kendinize o örneği almak istemişsinizdir ama sevinerek söylüyorum ki dünyada hele hele Avrupa'da hayat böyle değil :) Dünyada kadınlar artık girişimcilik yapıyor, kadınlar asıl eskiye nazaran sayıca çok daha fazla artarak öğretmen, mühendis, yönetici oluyor. Kadınlar tıpta buluş yapıyor, sanatta yer alıyor, atom inceliyor, uzaya çıkıyor. O yüzden bunları değil de gördüğünüz küçük örnekleri vizyonunuza uygun bulmanız beni sizin, çocuklarınızın ve sizin gibi düşünenlerin adına üzer ancak.
Çünkü her kadının olduğu gibi Türk kadını da çok güzel başarılar elde etme potansiyeline sahip, o yüzden siz kadınlarımızı bu kadar hafife alma sığlığından bir çıkın lütfen :KK66: Tabi ben bunu o gücü ortaya çıkarmak için desteklenmeye ihtiyaç duyan kadınlarımız için yazıyorum, yoksa sizinle anlaşabilmek adına değil. Çünkü ben 21. yy'dan yazıyorum malum siz ilerlemeyi değil de eski jenerasyonları örnek almayı tercih ettiğiniz için zaten orta noktada buluşmamız mümkün değil, olmasına da gerek yok.
Sevgiler herkese.

Son düzenleme:
Öncelikle size sağlıklı iletişim kurabilmeniz adına, cevap vermeye çalışmak yerine, anlamak için dinlemenizi ve okumanızı tavsiye ederim çünkü ben zaten dışarıda da evde de birlikte çalışıyorlar dedim, doğal olarak kadın hem dışarıda çalışsın hem evde her işi kendi görsün gibi bir söylemim olmadı. Bu sözlerinizi öyle söylemlerde bulunanlara aktarın.

Belki siz İngiltere'de evde oturan iki üç kadın görüp kendinize o örneği almak istemişsinizdir ama sevinerek söylüyorum ki dünyada hele hele Avrupa'da hayat böyle değil :) Dünyada kadınlar artık girişimcilik yapıyor, kadınlar asıl eskiye nazaran sayıca çok daha fazla artarak öğretmen, mühendis, yönetici oluyor. Kadınlar tıpta buluş yapıyor, sanatta yer alıyor, atom inceliyor, uzaya çıkıyor. O yüzden bunları değil de gördüğünüz küçük örnekleri vizyonunuza uygun bulmanız beni sizin, çocuklarınızın ve sizin gibi düşünenlerin adına üzer ancak.
Çünkü her kadının olduğu gibi Türk kadını da çok güzel başarılar elde etme potansiyeline sahip, o yüzden siz kadınlarımızı bu kadar hafife alma sığlığından bir çıkın lütfen :KK66: Tabi ben bunu o gücü ortaya çıkarmak için desteklenmeye ihtiyaç duyan kadınlarımız için yazıyorum, yoksa sizinle anlaşabilmek adına değil. Çünkü ben 21. yy'dan yazıyorum malum siz ilerlemeyi değil de eski jenerasyonları örnek almayı tercih ettiğiniz için zaten orta noktada buluşmamız mümkün değil, olmasına da gerek yok.
Sevgiler herkese.

Aynı şeyi size de tavsiye ederim, cevap verme çabası yerine siz de anlamayı deneyin.

Ben kadınlar çalışmasın mı demişim? Kaç kadının istihdamına direkt ya da dolaylı katkı sağlayan bir işveren olarak zaten böyle bir şey söylemem abes olur.

Daha basitçe anlatayım derdimi,anlayın diye. Sorun ev hanımlarını aşağılamanız. Tepkim bunaydı. Konu sahibi mesela, çalışmak istese emin olun gül bahçesi beklemiyor onu. O da bu yüzden evinin sorumluluğunu üstlenmiş ama biraz saygı görmeyi, yaptıklarına kusur bulunmamasını ve biraz gönlü hoş olsun diye eşinin en azından kendi işini kendi görmesini istiyor. Hizmetçi muamelesi görmek istemiyor. Hizmetçileri de hor görmüyorum, ama onlar meslek olarak bu işi para ve sosyal güvence karşılığı yapıyor, değer verdiği insanlarca kırıcılığa maruz kalmıyorlar.
Konuyu saptırmadan dönecek olursam, sadece çalışan kadın değil, konu sahibi gibi evinde emeğini veren kadınlarımız da saygıyı ve insanca muameleyi hakediyor. Onların da yaptıkları değerli ve hor görülmeyi haketmiyorlar.

Valla teraziye koydum. En başta 9-5 çalışan az oluyor çünkü iş saatleri özel sektörde daha uzun, bunun bir de en az 1'er saat yol süreleri var, daha sabahın trafiğiyle başlıyor koşturmaca, işteki kafa yorgunluğunu söylemeyeyim bile. Sizin kahvaltı hazırlıyoruz dedğiniz çalışan insanın gözünü korkutmaz, kuş sütü eksik kahvaltılarınızı hazırlayıp tv başında bir saat keyifli kahvaltı yapmak yorucu iş mi :) Her gün yorucu temizlik de olmuyor bu da bir gerçek.
Hee hiç mi birşey yapmıyorsunuz? elbet yapıyorsunuz! ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki çalışan insan zerre yorulmuyor da dünyanın bütün yükünü yüklenmişsiniz gibi. Bir de mantıklı gelip kadınlar bunu yazıp kocalarına versin diye öğütlemişsiniz aman ha kadınlar yapmayın böyle birşey, valla daha çok kendinizden soğutursunuz kocaları :KK70:
Siz diliyle yargilar sekilde konusmaniz cok sacma. Ben istanbul gibi kalabalik ve trafigi bol bir sehirde calisan bir insanim, eve neredeyse 21:00 dan once giremiyoruz. Ev isleri de neredeyse esimin uzerinde.. Ben bu arkadasin durumuna istinaden yazdim cunku kocasi bu tavriyla verdigim bu akli hakediyor.

merhaba hanımlar , ben ev hanımıyım oğlumu büyütüyorum. Eşim tek çalışıyor çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor. Gelırı normal. Sorunum şu ki eşim benim evde yorulabılecegımı hiç kabullenmiyor. Birşey eksik olsun söylenir, onuda sen yap yoruldum dedıgımde faturalarıda sen öde o zaman , marketı de sen gör o zaman diye söylenıyor. Diyorum çalışsam zaten yaparım ama çalışmadıgım ıcın yapamam. Ama her seferınde böyle , evde döküntü olsun söylenir süpürülmedı diye yoruldum sen yap dedıgımde direk faturaları da sen öde diye giriyor lafa , yani çalıştığı bu evı gecındırdıgı ıcın bu evın ıcındekı bütün yükü bana yüklemiş kendı elını bırseye sürmeyecek hersey benım görevim ben yapacagım öyle görüyor, birşeyde söyledıgımde bu sekılde cevap verıyor. Ben senı gecındırıyorum bısey demeye hakkın yok sende yapacaksın der gıbı mesaj alıyorum söyledıgınden buda benım zoruma gıdıyor. Dertlesmek ıcın yazdım uzun zamandır böyle davranıyor herkesmı aynı bılemiyorum ama artık kendımı kötü hissediyorum bu söyledıgınden dolayı.
eminim siz evde ona göre daha çok yoruluyorsunuz. böyle eşleri 1 hafta eve hapsedip hiç bir şeye karışmadan bırakmalı. bakalım nasılmış görsün! ben çalışıyorum eşim izin alıp baktı oğlana 5 gün. ilk gün eve geldim ya ne kolaymış bi de kadınlar söylenir dedi. yptığı da sadece oğlana bakmak. ne yemek ne süpürme falan yok. 2-3 gün oldu onda kayış koptu. eve geliyorum benim görev bitti deyip oğlanı kucağıma veriyordu en son.. tek yaptığı da buydu :KK53: :KK53: sorunuzun cevabına gelince; yardımcı olması lazım eşiniz. olamıyorsa da ses çıkarmaması lazım. o gün yemek yapamadıysan vardır sebebi deyip makarnaya razı gelmesi lazım. ha tabiki hergün olmaz. ama siz de zaten yapıyorsunuz elinizden geleni.

Bir de biz kendimizi ve kadınları hizmetçi olarak görmek istiyormuşuz ya, ortadoğu kafasıymışız. :KK70: Asıl ortadoğudaki kadınlar çalışmayıp, tek yaptığı işleri evde çamaşır bulaşık yıkamak halbuki, tıpkı burada bunu savunanlarınki gibi :) Bu hizmetçiliğe daha yakın değil mi?
Kaldı ki çalışıyorum, üretiyorum, kendi paramı kazanıyorum o parayla sorumluluklarımı da karşılıyorum kendime de bakımlar yapıyorum, güzel işler başarıp daha özgüvenli hissediyorum, işyerimde saygı ve değer görüyorum, iş arkadaşlarımla dışarıda sosyalleşiyorum, evde körelmiyorum, işimle ilgili gündemi takip ettiğim için her yeni bilgiyle daha da öğreniyorum, gelişiyorum, bazen fuarlara katılmam seyahat etmem gerekiyor, kadın programı izledikleri saatlerde ben yeni yerler görüyorum, yeni insanlar tanıyor çevre ediniyorum, farklı dünya görüşleri kazanıyorum. Hayatı her yönüyle deneyimliyorum. Şimdi benim hayatım mı hizmetçilikmiş :) Bunu tek yaptığı iş yemek ve temizlik olan kişilerden duymak da komik oluyor gerçekten :)
tamam bence de sizsiniz :KK51:

Aynı şeyi size de tavsiye ederim, cevap verme çabası yerine siz de anlamayı deneyin.

Ben kadınlar çalışmasın mı demişim? Kaç kadının istihdamına direkt ya da dolaylı katkı sağlayan bir işveren olarak zaten böyle bir şey söylemem abes olur.

Daha basitçe anlatayım derdimi,anlayın diye. Sorun ev hanımlarını aşağılamanız. Tepkim bunaydı. Konu sahibi mesela, çalışmak istese emin olun gül bahçesi beklemiyor onu. O da bu yüzden evinin sorumluluğunu üstlenmiş ama biraz saygı görmeyi, yaptıklarına kusur bulunmamasını ve biraz gönlü hoş olsun diye eşinin en azından kendi işini kendi görmesini istiyor. Hizmetçi muamelesi görmek istemiyor. Hizmetçileri de hor görmüyorum, ama onlar meslek olarak bu işi para ve sosyal güvence karşılığı yapıyor, değer verdiği insanlarca kırıcılığa maruz kalmıyorlar.
Konuyu saptırmadan dönecek olursam, sadece çalışan kadın değil, konu sahibi gibi evinde emeğini veren kadınlarımız da saygıyı ve insanca muameleyi hakediyor. Onların da yaptıkları değerli ve hor görülmeyi haketmiyorlar.
Lütfen kendi mesajlarınızı ve benimkileri tekrar okuyun ve ona göre yorumlayın ihtiyacınız var zira, çünkü epey çarpıtarak yazmaya başladınız. Ortadoğu, cariyelik, hizmetçilik sözleri sizden çıktı ve buna göre cevaplandırdım sizi, şimdi tam tersiymiş gibi yazmışsınız komik olmuş.
Kimse kimseyi ezemez aşağılayamaz, olmadı anlaşamayan çiftler boşanır ama fiziksel şiddet kabul edilemeyeceği gibi psikolojik ve sözlü şiddette kabul edilemez. Ben bunun aksini söylemedim. Sadece burada bayan siz 9-5 çalışıyorsunuz yorulmuyorsunuz biz bu işleri yapıyor kahvaltı hazırlıyoruz dediği için karşılaştırma yaptım.
Neticede biz nasıl erkekten eve katkı bekliyorsak, onlar da haliyle bizden bekliyor. 20li 30lu yaşlarımızda evleniyoruz, çoğalıyoruz ve neden bir ömür bütün bireylerin geçimini erkeklere yıkalım. Neden gittiğimiz kuaförün, canımız çekince alacağımız bir gıdanın parasını erkekten bekleyelim, neden çocuğumuza alacağımız bir oyuncağın parası için kocamızın maaşını bekleyelim, neden her zaman eşten rica minnette bulunalım. Çok daha güçlü , ayakları üzerinde duran, başarı elde eden, üreten, kazanan kadın olmak varken neden tek hayatımız ev olsun. Bunu her zaman savunup aksini de her zaman reddedeceğim kendi hayatımda. Bu benim kadınlarımızı ezmek istememden değil aksine onları çok daha güçlü görmek istememden kaynaklı, çünkü zorlu hayatta güçlü olmak zorundayız.
Bu yüzden benim sözlerimi çarpıtmayın lütfen artık.

merhaba hanımlar , ben ev hanımıyım oğlumu büyütüyorum. Eşim tek çalışıyor çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor. Gelırı normal. Sorunum şu ki eşim benim evde yorulabılecegımı hiç kabullenmiyor. Birşey eksik olsun söylenir, onuda sen yap yoruldum dedıgımde faturalarıda sen öde o zaman , marketı de sen gör o zaman diye söylenıyor. Diyorum çalışsam zaten yaparım ama çalışmadıgım ıcın yapamam. Ama her seferınde böyle , evde döküntü olsun söylenir süpürülmedı diye yoruldum sen yap dedıgımde direk faturaları da sen öde diye giriyor lafa , yani çalıştığı bu evı gecındırdıgı ıcın bu evın ıcındekı bütün yükü bana yüklemiş kendı elını bırseye sürmeyecek hersey benım görevim ben yapacagım öyle görüyor, birşeyde söyledıgımde bu sekılde cevap verıyor. Ben senı gecındırıyorum bısey demeye hakkın yok sende yapacaksın der gıbı mesaj alıyorum söyledıgınden buda benım zoruma gıdıyor. Dertlesmek ıcın yazdım uzun zamandır böyle davranıyor herkesmı aynı bılemiyorum ama artık kendımı kötü hissediyorum bu söyledıgınden dolayı.
Kesinlikle doğru değil hayat müşterek canım. Eğer eşinin çok yorucu bir işi yoksa unutma ki en zor iş ev hanımlığıdır... Bir de anne isen yardıma ihtiyacın olacaktır en azından çocuğunuzla ilgilenip seni rahatlatabilir kendine zaman ayırman adına🌺

Okuyunca adam işten gelip hunharca iş yapiyor gibi gorundu galiba. 😂😂
Haftaiçi bisey yapmaz aslinda sadece ütüsünü ve esyalarini toplamayi fialn yapar.(bu yorucu birsey degil)

Genel temizlik dedigimde hergun olan bisey degil bazi haftasonlarini detayli temizlige ayirip birlikte yapariz, haftasonlari yemek yapar dedigimde basit yemekler ya da kahvalti hazirlamaktir yoksa evdeki haftaiçi rutin gunluk supurme, etrafi toplama bende ama ev kucuk zaten ve 2 kişiyiz, kediyle birlikte 3 😁
Tamam tamam nazarımız değmedi.
Maşallah hahahahha. :-)

ben hem evde hem işte çalışıyorum benim kazmada hiç bir şey yapmaz, yani çalışmak bir artı değil bazen, düşünüyorum da benim kazmayla seninki müthiş bir ikili olurmuş ya:deli::KK53:
Rabbim hikmetinden sual olunmaz:KK14:

Erkek kafası.. Yada hödük kafası.. Bilemiyorum bende calisiyor um ama evde yemek temizlik bana ait...

ben de evliliğimin ilk yıllarında biraz nazlanayım dedim. yoruluyorum şu işi de bu gün sen yapsana filan dedim. tepki vermedi önce. bir kaç tekrardan sonra, pis pis sırıtırak şöyle dedi: en iyisi sana genç bir yardımcı tutayım ne dersin? ben de dedim ki; e ona maaş vereceksin. ona vereceğini bana ver o zaman, bende şikayet etmeyim. ........haklısın dedi. ve o günden beri beni (düzensiz de olsa)maaşa bağladı. sigortamı yapmadı ama neyse... buna da şükür... :)

Siz çalışsanız bile eşinizin ev işlerine yardım edeceğini hiç sanmıyorum çünkü eşinizde ev işlerini kadın yapar mantığı var bence. O yüzden çalışsanızda yine aynısı olur.

Back
X