Evi kira olup da mama alanlar nasıl geçiniyorsunuz

Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanişma bölümüne gidip bir başvuruda bulunun. Durumu anlatın belki bir yararı olur.

Amma yüklenmişsiniz konu sahibine. Iyi yaa, asgari ücretle ve tek maaşle geçinmek zorunda olanların çocuğu olmasın o zaman? Onlar bu duyguyu tatmasınlar napalim onlar da daha fazla para kazansalarmış dimi?
Bebek istemek için de zengin olmak gerekiyormuş demek. Ayrıca asgari ücret o kadar da kötü değil bu tamamen nerde yaşadığınıza bağlı istanbulda maaş zaten komple kiraya gider ama iç anadoluda ilçelerde kiralar 400 olabiliyor, e suyu gazı da biraz idareli kullanırsan geçinirsin hatta çocuk bile büyütürsün. Son 6 ayda herşeyin fiyatı uçtu koni sahibi korunmayı bırakmaya karar verdiği dönem ile şimdiki ekonomi çok farklı bunu nerden bilebilirdi? O zaman zengin biri de çocuk istemesin malum bunun iflası var birden ekonomi çöker vs. Neyse gelelim konuya, bebek 9 aylık olmuş mamaya ihtiyacı yok güzel beslenip taze süt ve ev yoğurdu alırsa ona yeter. Çok iyi yemek yemiyorsa yine de mama verin derim ilk sene, yani şurda bir 3 ay sıkın dişinizi sonra zaten taze süte geçmekte hiç bir sakınca yok.

Amma yüklenmişsiniz konu sahibine. Iyi yaa, asgari ücretle ve tek maaşle geçinmek zorunda olanların çocuğu olmasın o zaman? Onlar bu duyguyu tatmasınlar napalim onlar da daha fazla para kazansalarmış dimi?
Bebek istemek için de zengin olmak gerekiyormuş demek. Ayrıca asgari ücret o kadar da kötü değil bu tamamen nerde yaşadığınıza bağlı istanbulda maaş zaten komple kiraya gider ama iç anadoluda ilçelerde kiralar 400 olabiliyor, e suyu gazı da biraz idareli kullanırsan geçinirsin hatta çocuk bile büyütürsün. Son 6 ayda herşeyin fiyatı uçtu koni sahibi korunmayı bırakmaya karar verdiği dönem ile şimdiki ekonomi çok farklı bunu nerden bilebilirdi? O zaman zengin biri de çocuk istemesin malum bunun iflası var birden ekonomi çöker vs. Neyse gelelim konuya, bebek 9 aylık olmuş mamaya ihtiyacı yok güzel beslenip taze süt ve ev yoğurdu alırsa ona yeter. Çok iyi yemek yemiyorsa yine de mama verin derim ilk sene, yani şurda bir 3 ay sıkın dişinizi sonra zaten taze süte geçmekte hiç bir sakınca yok.
Sağolun

Cnm benimde oglum 10 aylik. Doktorumuza saglik acisindan Keçi sütü verebilirmiyim diye sordum. Doktorumuzun dedigi kesinlikle inek veya keçi sütünu 2 yaşa kadar önermiyorum. Bebeklere agir geliyor demişti. Artik 10 aylik oldu yavas yavas kendi yemeklerinizden tattırmaya baslayabilirsiniz demişti. Ben gunduzleri ek gida veriyorum sadece gece mama veriyorum.

Aynen ş.... olduklarını belli ettiler tüh yazıklar olsun taşlayanlara kınayanlara
Olan olmus sizin de,bu sekilde konusmaya gerek yok.

Bir de gidasini alamayacaksa,hadi alamamayi gectim bunun dusuncesine girecek kadar zor durumda olan insanlar cocuk yapmamali bence de. Durumunuzu milyonlarca insan yasiyor,milyonlarca insan bu durumda cocuk sahibi oluyor ama o cocuklara da yazik oluyor.

O da sizin tercihiniz. Yetiskinler x marketten yumurta alip yiyebiliyorken bebege verilmemesi gerektigini dusunuyorum ben. Hem gunluk degil hem de zavalli kulucka makinelerine donusmus hayvanlarin kimyasal yiye yiye yaptigi yumurtalar. Bebege cocuga verilmez.

Organik yumurtayi gidip yerinden almalisiniz zaten marketten degil. Organik etiketiyle satilanlarin buyuk cogunlugu yalan

Babam sırf bu yüzden 50 tane tavuk aldı ve bana ve kardeşlerime veriyor yumurtaları .
Organik olarak onları güvenerek yiyoruz ama olmadığı zaman mecbur marketten alıyorum.
Eşim geçenlerde büyük avm den organik diye almış . Market yumurtasıyla arasında Hiç farkı yok, ve çok pahalıydı .

Cnm benimde oglum 10 aylik. Doktorumuza saglik acisindan Keçi sütü verebilirmiyim diye sordum. Doktorumuzun dedigi kesinlikle inek veya keçi sütünu 2 yaşa kadar önermiyorum. Bebeklere agir geliyor demişti. Artik 10 aylik oldu yavas yavas kendi yemeklerinizden tattırmaya baslayabilirsiniz demişti. Ben gunduzleri ek gida veriyorum sadece gece mama veriyorum.

Ne olmuş doktorlara, bana da 1 yaşına kadar verme demişlerdi

Kesinlikle yıkanabilir bez. Bizde aynı durumdayız sadece asgari ücretli değiliz yinede çok zorlanıyoruz. Mamadan asla kesmiyorum. O çocuğun bütün geleceği. Yıkanabilir bez aldım. Dışarıda ve geceleri goon kullanıyorum. Hem daha uygun fiyat olarak hemde primadan bile iyi bence. Yıkanabilir bezde internetten araştır, o kadar zor değil. Bebiş Ek gıda yiyorsa ona ağırlık ver. Pütürlü yiyemiyorsa blw yöntemini araştır ona geç. Ben bir aydır blw deniyorum ilk kez bugün sadece çorba yiyip doydu ve mama istemedi. 2. el bebek eşyaları satan siteler var. Çokta güzel oluyor. Ben birçok şeyi oradan aldım. Kıyafetler de var oradan temin edebilirsin

bez mama vs fiyatları aldı başını gitti maalesef..gelirimiz orta düzeyde biz dahi zorlanır olduk

Aclik siniri 2000, asgari ucret 1600.. bebek icin zengin olmaktan ziyade onun ihtiyaclarini karsilayabilmek gerekiyor.. o da biz ne yersek onu yer denmiyor iste.. gel gelelim bu saatten sonra yapacak bir sey yok, 9 aylik bebegi emzirmeye dondurmek imkansiz zaten.. gerekirse ev sahibiyle konusup bir kac ay kirayi odemeyin, ya da gecici bir sure ailelerin yanina tasinin.. o cocugun karninin doymasi degil beslenmesi gerekiyor yani en azindan 6 ay daha mama almali..

Babam sırf bu yüzden 50 tane tavuk aldı ve bana ve kardeşlerime veriyor yumurtaları .
Organik olarak onları güvenerek yiyoruz ama olmadığı zaman mecbur marketten alıyorum.
Eşim geçenlerde büyük avm den organik diye almış . Market yumurtasıyla arasında Hiç farkı yok, ve çok pahalıydı .
Market yumurtasi iste. Asla organik olmaz. Ben de kmlerce yol gidip yumurta aliyorum. Yeni de degil son 15 yildir o yumurtalardan kullaniyorum. Tadi bile farkli. Ben mecbur kalsam bile yemem ama cocuk mutlaka yumurta yemeli,yetiskinin beslenmesiyle cocugunki bir olmuyor elbette

Valla mama denen şey çok pahalı
Ben evde bi tane olsun diye aldım bi hafta ancak gider kullansam :/
Emzirme kampı yapın belki sütünüz artar mamaya ihtiyaç azalır
Islak mendil yerine suya batırılmış bebek temizleme pamuğu olabilir
Ya da benim gibi tuvalete tutun, daha az bez kullanılıyor

Neyin zamanı gelmişti .?
Çocugun zamanı

Eee sorun ne o zaman?
Demogoji yapmayın Allah aşkına?
Asgari ücretliler elbette çocuk sahibi olabilir
Ama o zaman sonucları bu oluyor işte?
Bunu düşünemiyor musunuz ?
Bu çocuk sadece mama yemicek
Bi sürü masrafı olan bir şey demek çocuk..
Onu karsilayamiyorsaniz ne gerek var günahına girmeye?
Yazık değil mi ?
Çocuğa keçi peyniri teröreyim ne demek ya ?
Keçi peyniri mi kemiricek butun gün?
Nolurdu karı koca çalışsanız
Biraz birikim yapsanız öyle çocuk olsa
Kaçıyor muydu?
Acımıyorum aciyamiyorum size ...
Sadece çocuğa üzülüyorum.
Böyle düşüncesiz annesi babası olduğu için
Allah inşallah onun yüzüne güler
Onun hurmetine yardımcı olur size ...
Başka da diyecek lafım yok .
Biz düşüncesiz değiliz git sayfamdan gittt !!!

Bazı yorumları okudum da içim bi tuhaf oldu.
Ben çocuk çok uğraşlar vermiş ameliyatlar tüp bebekler tedaviler doktorlar vs vs.
Şu an gebeyim, konu sahibi de 4 yıl beklemiş maddiyat ve kendini hazırlamak için.
Bir evlat nasıl isteniyor nasıl Allah'a yalvarıyor insan.
Asgari ücretle geçiniyor diye evlat sahibi olunamaz mı? 4 sene beklemiş. Daha neyine beklicek.
Maddi durumum yerinde iyi diye benim mi hemen yapmaya hakkım var.
Ne kadar yanlış düşünceler.
Ben çocuğu annemin bizi büyüttüğü gibi büyütücem tüm kardeşlerim sağlıklıyız.
S Sevgicicegim99 pirinç ununu evde yap cnm, mamalar yap bı kaç ay sonra.
Aldığın mamalarında hiç birinde yeteri kadar gereken vitamin mineral yok hatta bazılarında olmaması gereken maddeler var.
Yumurta ekmek zeytin peynir bulamaç yapıp yedir 6 aydan sonra cnm.
Bebek bezi için yıkanabilir al istersen.
Birde internette bebek bezleri çok ucuz bulunabiliyor tanesi 50 kuruşa geliyor geçen sleepy vardı ama 180 TL. Bı kaç paket bı arada. Alabilirsen bı araştır.
Allah yardımcın olsun.
Allah bu yolda uğraş veren doğum yapmış evlat büyüten herkesin yardımcısı olsun.
Allah umulmaz kapılar açsın cnm tez vakitte feraga er inşallah.
Allah bahtını şansını güzel eylesin evladının inşallah.

Back
X