Konut aile şerhi koydurabilirsiniz o zaman annenizden habersiz sarsmaz.Merhaba, babam kendine ev alacak ama kendi üzerine yapmak istiyor. annemsiz birşey yapmaması için devir satma işlemini yapmaması için ne yapabiliriz ?
Merhaba, babam kendine ev alacak ama kendi üzerine yapmak istiyor. annemsiz birşey yapmaması için devir satma işlemini yapmaması için ne yapabiliriz ?
evlilikten sonra edilen mallara eşler ortaktır zaten..
Bu kanun konu sahibinin ailesi için geçerli değil,anladığım kadarı ile konu sahibi küçük değil yeni kanun 2000 yılından sonra evlenenleri kapsıyor,2000 yılından önceki yapılan evliliklerde alınan mallar ortak değildir.
Evet gerçek canım hatta ben 2000 diye biliyordum ama tam tarih 2001 yılı sonrasını kapsıyor daha önceki yıllarda evlenen kişileri kapsamıyor.Aaaa bu gerçek mi. Çakal babam. Annemin üstüne hiçbir şey yapmıyor. Nasılsa ortak diyip hep kendine yapıyor. Annemi kışkırtiyim bari. Zaten bana güvenmiyo musun diye dır dır yapıyodu hep
Benim bildiğim kanun 2000 den sonra yürürlüğe girdiğine göre nikah tarihinin 2000 den sonra olması şartı yok... Herkes için geçerli bir kanundur...
İnternettede yazıyor canım belirli tarihten sonra evlenenleri kapsıyor.Benim bildiğim kanun 2000 den sonra yürürlüğe girdiğine göre nikah tarihinin 2000 den sonra olması şartı yok... Herkes için geçerli bir kanundur...
Merhaba, babam kendine ev alacak ama kendi üzerine yapmak istiyor. annemsiz birşey yapmaması için devir satma işlemini yapmaması için ne yapabiliriz ?
şu anki evi evlenmeden önce mi aldılar evlendikten sonra mı?eğer evlendikten sonra aldılarsa zaten annen olmadan satamaz.çünkü evlenendikten sonra alınan mallar ortaktır.
Konut şerhi yeterli satılmaması için ama ölüm gibi durumlarda diğer kardeşlerinizde ev üzerinde mirasçı olur.Henüz alınmadı alınacak. oturmamız için ev alacak ve kendi üzerine yapacak. Annem babamın ikinci eşi. Önceki evliliğinden çocuklarına devretmemesi için aile konut şerhi yeterli olacak mı ? Çünkü vefat durumunda yada vasiyet edilirse bizi evden çıkarmamaları için ne yapabiliriz?
Henüz alınmadı alınacak. oturmamız için ev alacak ve kendi üzerine yapacak. Annem babamın ikinci eşi. Önceki evliliğinden çocuklarına devretmemesi için aile konut şerhi yeterli olacak mı ? Çünkü vefat durumunda yada vasiyet edilirse bizi evden çıkarmamaları için ne yapabiliriz?
Ilk eşin değil ama ilk eşden olan çocukların hakkı olur mirasçı olarak.Konu sahibi arkadaşım yanlış anlama ama konun ile fazla detay vermemişsin annen 2. Eşi oluyor babanın resmi nikahı var değil mi ona göre yardımcı olmaya çalışıyoruz.yok ben şu anki oturduğunuz evi dedim.şu an ki eviniz kira mı yoksa gene babana mı ait.şu an annenle evli olduğuna göre alınan evi de annenin izni olmadan bi şey yapamaz.ama ikinci eşi olduğu için ilk eşinin hakkı olur mu olmaz mı tam bilmiyorum.
Ilk eşin değil ama ilk eşden olan çocukların hakkı olur mirasçı olarak.
evlilikten sonra edilen mallara eşler ortaktır zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?