Yazdıklarını okudum. Cok zor günler geçirmişsin
Kendimi yerine koydum, hic kolay değil
Bilmediğin bi sehirde; bas bas bağırıp, hayal gören, kafası yerinde olmayan , psikolojisi alt üst olmuş bi adamla aynı evdesin (ve silahı var, ayrıca sığınacak kimsende yok aksi durumda:26:)
Sen elinden gelen herseyi yapmışsın, cok yapıcı ve fedakâr davranmışsın
Senin için rahat olsun bu sebepten.ama o her ne yaparsa yapsın, asla düzelmez.
arasa dahi dönme. Bitsin gitsin
Keşke dememek için, öyle olmalı bence
Bin kere ölmektense, bir kere ölürsün
Hayat o kadar uzun değil, böylesine insanlarla ömrünü tüketme.sagligini kaybedersin
Allahim hakkında hayırlısını eylesin
çok zor Allahım vekilin olsun ..sen güçlü ol, aranmadım diye düşünme, henüz onun jeton düşmedi. daha anlamadı gittiğinin nasıl bişey olduğunu.. bekle.inan bana arıcak ,ha geri dön ya da dönme o konuda tek bişey diyemem. ama bilirim beklemenin acısını.onun için yazmak istedim.
ne annemın evınde kalmayı ıstıyorum nede kendı evıme donmeyı basmbaska sehırde kımsenın benı tanımadıgı bı yerde mutlu olurmuyum acaba canıma kıymayı bıle dusunuyorum...oyle zor gelıyokı hersey ne uyuyabılıyorm nede yemek yıyorum aılem arkamda sagolsunlar ama benı mutlu etmeye yetmıyo nankorlukmu bu onuda bılmıyorum es dedıgım koca dedıgım o adamın hıcbısey umrunda degıl belkıde aılesıyle bır olup benı ıstemedıler gtmemı bekledıler herseyı dusunuyorum ama artık dusunmeden sakınce bı gunum gecsın ıstıyorum
ne annemın evınde kalmayı ıstıyorum nede kendı evıme donmeyı basmbaska sehırde kımsenın benı tanımadıgı bı yerde mutlu olurmuyum acaba canıma kıymayı bıle dusunuyorum...oyle zor gelıyokı hersey ne uyuyabılıyorm nede yemek yıyorum aılem arkamda sagolsunlar ama benı mutlu etmeye yetmıyo nankorlukmu bu onuda bılmıyorum es dedıgım koca dedıgım o adamın hıcbısey umrunda degıl belkıde aılesıyle bır olup benı ıstemedıler gtmemı bekledıler herseyı dusunuyorum ama artık dusunmeden sakınce bı gunum gecsın ıstıyorum
Kizlar meraba, gecen haftalarda bosanmalimiyim diye konu acip yardim istemistim sagolsun destekleriniz icin..
Ben 1sene nisanli kalip agustos ayinda evlendim yani 6 aylik evliyim.Esim nisanli iken gayet iyiydi tabi sorunlar olsada geri adim atar hatasini anlar yada ben hatami anlardim barisirdik..Sadece sozde,nisanda yuzyuze gorustuk telefonda hep konustuk,anlastik(anlastigimizi sandik)
Ben istanbulda buyudum o ise bi kasabada yani kucumsemek icin demiyorum ama sonucta aramizda bi fark vardi kultur olarak asilmiycak seyler degildi asilir sandim.Memleketimiz ayni ailesini dayim taniyordu,bizide tanistirmisti.sozlenmeden istanbula geldi 1 hafta vakit gecirdik olumluydu nisan olmadan gene geldi yine olumlu nisana karar verdik sonrada evlendik.
Babasiyla hep aralarinda problem vardi,bi turlu anlasamazdi.Ben hep derdim iyi ol diye sen onlari daha tanimiyosun derdi.Babasi cok paragoz,esimin isinden dolayi maasi iyiydi dugunde borc yapmadigini bildigimiz halde evlendim daha 1 ay olmadi esimi surekli para para diye sıkıstırdı.Annesi arar para babasi arar para e bizde yeni evliyiz tamam esyalarini borcla almadik ama kendimize gore eksiklerimiz vardi.Ayrica bi ev olmusuz olmaya calisiyoruz yeni evliyiz bi rahat birakmadilar.Kaynanam cok sus pustur.Mesela esine bisey diyemez anneme derdi soylesene bizim beye surayada gidelim annemde terslemisti hatta yani sacma seyler iste yani kaynana esinin yaninda sesini cikaramaz.Esiminabisi var oda teyze kiziyla evli oda oyle sus pus.Cekingen bense bunlarin tam tersi,yani korkmadan siygili bicimle buyugumle konusurum.Bunlara gore ese buyuge fikir beyan etmek saygisizlik tabi bunu evlenince anladik annemle...
Can alici olaylardan biride su,esim asker gorev yeri guneydoguda bi yerdi yani biz evlendik oraya gittim.
Esim ekim ayinda uzun goreve gitti.Bende istanbula geldim cunku o kadar uzun sure tek kalamazdim.hemde dislerimden sorunlarim vardi kaldigim yerde yaptiracak yer yoktu gebelik olmadan istanbula gelip yaptirayim dedim yaptirip sonrada esimin ailesine gidecektim.Once oraya gidemedim cunku dislerimden artim bisey yiyemez hale gelmistim.esim ailesine izah etti.Ama benim once oraya gitmemem buyuk sorunlar olusturdu.Hatta kaynana bana mahallede gelin buraya gelmemis derlerse oldugum gundur dedi.Gelecegim anne dedim sakinlikle ama dislerim kotu,vucudumde kurdesen gibi seyler var tedavi olmam gerek dedim.Kayinpederim ayni gun aradi telefonu ilk aradiginda duymadim ben aradim bana bagirdi niye acmiyosun garezinmi var diye hayir olurmu oyle sey duymadim dedim yuzume kapadi esime soyledim esimde onlari arayip sordu biz bagirmadik benim konusma tarzim oyle dedi.beni yalanci cikardilar..
Istanbulda 1 ayi askin sure kaldiktan sonra esim eve don ben geliyorum dedi bende bilet aldim ama esim gelemiycem dedi ben tek gidemiycem icin babam beni eve birakti.Cunku biz ilcede kaliyoruz ucak ise il de indiriyor arac bulmak ilceye cok zor yani tek gidemezdim babamda tek birakmak istemedi benle geldi.esimde memnun oldu tabi..
Ama esimin babasi esime benim evime dondugum hafta ne mesajlar atti...ben sana dugun yaptim bana para gonder nankor evlatsin,para gondermezsen hakkimi helal etmem cennete ana baba rizasiyla giriliyor vs,esim aramadi bekledi sakinlessin babasi diye.sonra bana msj atti isyanbula bana danismadan nasil gidersin burdada doktor var buyuklerinin sozunu dinle diye bende sustum esimin hatrina..sonra esime yine msjlar gamze seni aldatiyor,ben sana borcla dugun yaptim para para para..yani iftira attilar bana esim hala gorevden donmemisti msji bana telden soyledi soylemez olaydi.
Ben yine carlamadim bekledim esimin hatrina..sonra esim aradi msjlari soyledi babasina adam bana para gonder senle dost olalim dedi yoksa dusmanim dedi duymasam belki inanmazdim ama resmen boyle dedi.Esim zaten gondermem demiyor ama ustune bu msjlar iftiralar okunca esimde cok sinirlendi yada benim yanimda sinirlenmis gibi yapti..sonra babasi beni aradi iyi olalaim her insan hata yapar diye bu nasil hata dedim ben buraya tek bile gelmedim babam getirdi dedim ben oglunuzu asla aldatmadim aldatmam dedim adam baban irakti diye havami atiyon dedi esim para gonderir gondermez ben bilemem ama araba aldik biraz borcu var dedim bana arabayla havaatmayin oglan benim gondericek dedi bende hic bulasmadim cunku karsimda anlamayan cahil biri var.kapatiyorum dedim sakince iyi olalaim diyip durdu alttan aldim tamam zamanla hersey olur dedim.bi gun esimle yemege ciktik yolda annesi aradi annesi yinepara diye agladi esimde en son tamam gondericem dedi ama yavas yavas arabaya borcum var dedi yani iftiralarini odullendirdik!!
Ocak ayinda esimin ailesi abisi esi geldiler bize.ben gayet mesafeli davrandim ama saygida hizmette kusur etmedim
Sonra esime dedimki hayatim bizde para yonunden sıkısıgiz keske soz vermeseydin dedim hayir bi kere soz verdim gondericem dedi biraz tartistik onlar bizdeyken oldu bu,annesi babasi ben esim odayz gectik esim iftira olayini acti parayi hemen bekleme dedi adam benle iyi olmaya calisti bende zaten hemen aglarim basladim aglamaya kaynana iyi olalim diyip duruyo basimda bikbik
Bende dedimki enson bakin dedim beni uzuyosun tamam ama oglunuzu uzmeyin surekli para demeyin onun isi zor gorevlerde bezen ac kaliyor sogukta yatiyor onun mutku olmaya ihtiyzci var para olunca gondersin ben bisey demiyorum dedim esime annelik yaptim resmen
Onlar varken esim grip oldu ben tabi ilaclar vitaminler meyveler iyilestirmek icin hersey eltim bana dediki ben bile oglumun pesinde boy,e kosmuyorum ne guzel ilgileniyosun dedi ogluda kucuk 3 yasinda)
Yani ben esime asik sevgi saygi doluydum evliligimizde kavgalar oldu hep ben alttan aldim biz karikocayiz hayatim iyi olalim dedim
Bizim bizden baska kimsemiz yok dedim sen benim basimin ustundesin hatalarimizi affedelim dedim ama esim ben 5 kere alttan aldiysam hata onda olsa bile 1 kere anca gelmistir yanima..
Kurban bayraminda annemler geldi yine mutsuzduk esim hep tavirli tartismaya yerariyodu.
Annemlerin gelecegini bildigi halde gitti arabayi satti.boyle sinsi sinsi isler pesindeydi.Istanbulda olsa heryere otobus var ama biz ilcede kaliyoduk gezme yeri yok en yakin il 60 km. Araclari pek olmuyor
Bana kufurlu konusmalar lanli lunlu laflar beni sadece kadin olarak goruyodu yani cinsel anlamda
Regl oncesi agrimdan iliski olmadi iki gun bana aldatilirsan sasirma dedi ben yine affettim
Benim ailem 15tatilde yine geldi o gorevdeydi ama telefondan yine kavgalar senin ailen yaninda sen mutlusun ben zor sartlardayim ben mutsuzum seni mutlu edemem dedi sacmaladi annemin yeri ayri kocanin yeri ayri bende kiskandi sanki ama neyapayim yani aile bu gelicek onunkide geldi ben yine guleryuzlu oldum
Iste o zaman bosanmayi dusunup yazdim buraya kizlar sagolsun destek oldular
Sonra yine kavgaliyiz sabah kalktim aramamis kahvakti hazirliycakken tup bitti ben marketi aradim eve getiriyolar benimde nakitim yok kartta var param adamda karti kabul etmedi bende babamdan istedim sonrada esime msj atti tup bitti kart gecmiyomus babamdan aldim diye
Oda aradi saydi bi suru ben nasil ararmisim ona soylicekmisim.evde kimse olmadiginda esime derim su bitti arada getirsinler yada ben cikarim ama anne baba yanimda adam evde tek olmadigimi goruyor yani ben arasam neolacak
Neyse bagirdi bi suru.sonra tupcu geldi ben kapidaydim aramis annem acti oglum gamze tupu aliyo babasiyla diye anneme bi suru bagirdi sen kimsin nasil tel acarsin benim sozum dinlenecek vs. Annemin yuzune kapadi.annem sok oldu sorunlarimizi anlatmistim zaten anne dayanamiyorum diye siddet vardi onuda demistim annem biraz daha bekle birak diyodu yani duzelmezse
Annemde cok deger verdi esime oglu yerine koydu namazinda niyazinda diye sevdi bagrina basti resmen
Terbiyeli dedi ama evlenene kadarmis hepimize oynadi nisanliyken bi kufur duymadim ama evlenince agzindan dusmedi
Nasil degisir insan anlamiyorum...
Gorevden geldi gecen cuma oturduk ben dedim bitirmek jstiyorum annemlerle gideyim dedim yok dedi duzelicem dedi konustuk herseyi pazar pzt sali mukemmeldi...ama demistim bi daba olursa giderim..sali aksami yuruyuse ciktik..eskiler acildi tabj ben dedim nasil bi es olayim hatalarim varsa soyle soylesem suc soylemesem suc dedi hayir dedim konusalim bu evlilik isi zor ustesinden gelelim konusa konusa dedim..ben dedim senin icin babani affetmis gibi yaptim ama icimden tabiki hemen affedemem dedim ben senin icin istanbulda herseyi birakip buralara geldim bilmedigim bi hayata senin icin alisiyorum,seni sevdigim icin dedim,cocuk istiyodumben esim duzelxin diye ama annemle konustuk bunu kimse cocuk icin duzelmez dedi..bende dusundum dogruydu erteleyelim dedim esime..niye dedi simdi dedim cocuga verecegimiz huzur yok tama yine olursa olur ama beklesek dedim buda eve girerken hayata karamasar bakiyom konusmandan sonra dedi gercekler dedim yani yasadik bu kadar sorunu dedim..butun gece surat asti eskiye donme dedim ben eskileri acmiycakmisim ya dedim actik kapandi tamam acmayiz dedim yok bagirdi sehpada bisey vardi firlatti yere bende sustum yastigimi battaniyemi alip salonda yaticaktim yatagima gelmiyosun diye bagirdi gelirsem dahada buyuycek boyle olsun bu gecelik dedim..bana uzun uzun kaslar catik bakti kendine dikkat et dedi,
Sinirlendi yatti bende daha sonra odaya girip bi battaniye daha alicaktim bi uyandi gozler fal tasi bagiriyo delirmis gibi bi korktumki... su icirdimhemen damagini cektim falan agladi korkuyorum dedi akli gitti sanki.
Yatayim yaninda dedim git dedi gittim..
Sonra yanima geldi yine korkuyorum odada biri var dedi kimse yok yanindayim dedim Ytagimiza gittim,gozleri acik kirpmadan bakiyo etrafa bana bakiyo isigi actim uyuyalim hadi kimse yok dedim kavgayi unutmustum bile ..uyandirdi sonra 3 kere ayni ruyayi gormus biri onu oldurmeye calisiyomus bu isaret diyo sen bana biseymi yapican diyo sacmalama askim dedim sakinlesmedi yanina silahini aldi salona gitti abisini aradi bana oku diye korkuyom diye(abiside babasida imam )
Sonra abisi su dualari oku dedi biraz sakinlesti geldi yataga sanki butun dertler bitti iliski istedi istemedim zorladi kolumdan tutup zorla olmaz dedim kolumu sıktı acitti ben istiyorum dedi ittim falan olmadi bisey cok sukur..
Sabah bi uyandim ise gec kaliyor kalk dedim kalkti giyinde bende uyumaya devam ettim sonra geldi kahvalti hazirla dedi bende gec kaliyosun ama dedim zorundasin dedi zorunda degikim dedim bagirdi yine aksam kavga sabah kavga hani duzelmistin dedim sen nasilsa gidiceksin dedi iyi olsan niye gideyim dedim git dedi uckere sordum git dedi..ben ailemi aradim bi kac esyami aldim geldim anne evine...sonra havaalanindayken aradi acmadim eve gelmis evde yoksun nerdesin dedi msj atti.annemi aramis gamze evde yok diye annemde ben bikmiyorum demis beni gelip bulmasin diye annemi daha sonra hic aramadi is arkadasi babami aradi babam beni hava alanina almaya geldi istanbuldan babamda bilmiyorum dedi vekhasil biz geldik eve carsamba guhu oldu bunlari..ne ailesi ariyor ne kendi ariyor..ve bugun onun dogum gunu..
Ben snein önceki konunu da biliyorum.O zaman da bırak dedik.Sen hala aynı evdesin hala ezik,kocaya müptela,kişiliğin aykların altına alınmış ve NAMUSUNA DİL UZATILMIŞ,YAAA SENİN NAMUSUNA DİL UZATILMIŞ BAK TEKRAR YAZIYORUM NAMUSUNA DİL UZATILMIŞ.o koca kimseye haddini bildirmemiş,sen bildirmemeişsin bir de kocacığının güzel hatrı için susmuşsun.
Yok bağırmalar,silahlar şu bu...Bir de bunca yaşanılandan sonra bir de kalkmış o kocaya soruyorsun hatalarım ne düzelteyim.
Adama 3 kez sormuşsun seni istemeyince yani adamın isteğiyle evden ayrılmışsın.Şimdi de derdin adam seni aramamışta doğum günüymüş.
Kalk güzelim al valizini git evine,o muhteşem kopamadığın kocanın doğum gününü kutla.Hatta çocuk yap bak nasıl düzelir kapında köle olur.Çocukluların hepsi mükemmel ya.Otur dayağını ye hakaretini dinle,namusuna sürekli laf söylensin.Nasılsa birkaç yıl sonra ruhsal hastalıklarla baba evine dönemk istersin ve bu sefer çocukta var hiç kopamazsın.Biz sana daha ne diyelim.Kendin ne çekiyorsan kendin yapıyorsun.
o kadar acımasız konuşmamak gerek.bilemezsin tatmadan hiç bilemezsin. Allahım yaşatmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?