Evililik bu muydu??

kimbilirkim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
88
0
36
Kahramanmaraş
Herkese merhabalar... 4 yıllık evli , 3 yaşında kızı olan bi anneyim. eşimle birbrmzi çoook severek ,sabırla beklyerek , ailevi sorunları aşarak evlendik. eşim evlendikten sonra daha çok fakettğim şekilde tezcanlı , ani öfke nöbetleri geçiren tabiri caizse sıkıya gelemeyen bir adam oldu çıktı. ev içinde sıfır yardımı var , sadece market alşverişinde bulunur. içtiği bardak ortada , çorapları ortada, evde ne nerededir hiç ilgisi yok. bir nevi evi otel gibi kullanıyor. ben de çalışıyorum. ilk senelerde bu raahtszlklarımı sıksık dile getiriyordum. sonuç getirmemekle birlkte dırdırcı konumuna düşüyordm. son zamanlarda artk mücadeleyi bıraktm diyeblrm. sadece bu dyrymdan rahatsz oldğm için suratı asık , mutsuz bi kadın profili çizmeye başladm. gelgelelim babalığı konusunda da sözde çok seven,ilgili,kızının geleceği için çalışan bi baba ama kızımla da ilgilenmiyor pek. 1 saat yalnız kalsalar bakmayı göze almaz. seni istiyor , seni arıyor , durmuyor vs kolaya kaçıyor. kızım da artk tamamen bana odaklı babasndan pek beklentisi yok. evin bütün yükü , kızımın sorumluluğu artk çok yoruldum. eşimle beraber yaptğmz şeylerden de zevk almaz oldm çünkü sonu hep gerilimle tartşmayla bitiyor. biz nasıl bu hale geldik diye düşünüp kahrolmaktan başka bişey gelmiyor elimden... ha beni çok mutlu ettiği sevdiğimi hissettğim zamanlar yok değil. uç noktalardayız. ya çok mutlu ya mutsuz...
boşanmayı aklmdan geçiremiyorum çnkü kızım var. bi şekilde bu evliliği sürdürmeliyim diye çabalaıp duruyorum... değişim olur belki die bir umut direniyorum. bu durumda olan , tavsiyesi olan var mı ?

Değişim siz ya düzgün konuşup ya da bir sinir krizi geçirip ne varsa söylerseniz mümkün,o da sizi çook seviyor ve kaybetmek istemiyorsa.
Yine de çok ümitlenmeyin,iki gün sonra tekrar eskisi gibi olacak.

Değişim siz ya düzgün konuşup ya da bir sinir krizi geçirip ne varsa söylerseniz mümkün,o da sizi çook seviyor ve kaybetmek istemiyorsa.
Yine de çok ümitlenmeyin,iki gün sonra tekrar eskisi gibi olacak.

evet beni de kızını da evliliğimizi de kaybetmekten korkuyor. konuşuyoruz hep karşlklklı suçlamaktan öteye geçemiyoruz maalesef..

İş yükünü ortadan kaldırmanı öneriyorum.
Yardımcı bir abla seni rahatlatır
En azından evin sorumluluğundan kurtulmuş olursun.

Benim esimde hic birdey yapmaz ama fark ben calismiyorum. Cakissamda yapacagini sanmiyorum. Cocuk olsa. Sen halledersin diyor simdiden pek umidim yok.
Ama ne bileyim suan calismadigim icin ve kendisi vardiyali cakistigi icin pek sesim cikmiyor. Dile getiriyorum tabi ama ne fayda.
Sizi isiniz daha zor. Butun sorumluluk sizde kalmis. ALLAH yardimcin olsun.

100 kisiye sorsan 95 aynı seyi söyler kocam çok iyi bir insan ama hiç yardım değil söyle böyle diye

çok irdeleme yaptırabildiğin kadarını yaptıracan geri kalanını sen yapacan öküzden insan olur mu olmaz
hepsi aynı yani anlayacagın

bardağı ortada bırakıyosa kaldırma çorabı ortada bırakıyosa kaldırma. yıkama. sonra arasın dursun. sakin sakin valla canım bu kadarına yetebiliyorum de. o sinirlendikçe sen sakin kal. kızına odaklan. kendini geri çek. onun tabiri ile dırdır etme bi süre. kavga edip etmemeniz umrunda değilmiş gibi davran.

bir tek senin kocan böyle değil ki, genelde evlenen erkek profili bu. kadın ne yapsın, temizliğe mi, yemeğe mi, çocuğa mı, bakıma mı, işe mi yetişsin. maalesef evlendikten sonra bunun farkına varıyoruz. sonrada ayrılamıyorsun işte. çaresi yok bunun. erkekleri değiştiremiyorsun. olan hep kadınlara oluyor. en iyisi evlenmemek ama onuda yapamıyorsun. hayatın boyunca manevi baskı yapıyorlar.

bardağı ortada bırakıyosa kaldırma çorabı ortada bırakıyosa kaldırma. yıkama. sonra arasın dursun. sakin sakin valla canım bu kadarına yetebiliyorum de. o sinirlendikçe sen sakin kal. kızına odaklan. kendini geri çek. onun tabiri ile dırdır etme bi süre. kavga edip etmemeniz umrunda değilmiş gibi davran.

inanır mısın denedim , hiç rahatsz olmadı :) bi gün komşum geldi rezil oldum yalandan yere... pek elinden de gelmiyor ev işleri :(

bir tek senin kocan böyle değil ki, genelde evlenen erkek profili bu. kadın ne yapsın, temizliğe mi, yemeğe mi, çocuğa mı, bakıma mı, işe mi yetişsin. maalesef evlendikten sonra bunun farkına varıyoruz. sonrada ayrılamıyorsun işte. çaresi yok bunun. erkekleri değiştiremiyorsun. olan hep kadınlara oluyor. en iyisi evlenmemek ama onuda yapamıyorsun. hayatın boyunca manevi baskı yapıyorlar.

bazı süreçlerde evet bütün erkekler böyle tKMA kafana diye kendimi avutuyorum. ama etrafıma baktğmda bütün erkekler öle değil maalesef :( çocuuna anne gibi bakan, evin her işine yardmcı olan o kadar çok ki.. onları görünce kendimi iyice enayi gibi hissediyorum

evet beni de kızını da evliliğimizi de kaybetmekten korkuyor. konuşuyoruz hep karşlklklı suçlamaktan öteye geçemiyoruz maalesef..
Ben çorapları çöpe atmıştım birkaç kez.
Kirli sepetine atılmayan gömlekleri yıkamadım.
Ceplerini boşaltmıyorsa sallamadım.
Paralar kimlikler yıkandı gitti.Çok sinirlendi ama daha da yapmadı bunları.
Her koca tabi ki aynı değil,benimki anlayan kocadır,ama yaptıklarım işe yaradı onu bilirim.
Sanırım 34 yıllık kadrolu cadı olmanın verdiği bir güven de mevcut bünyede.
:KK53:

İş yükünü ortadan kaldırmanı öneriyorum.
Yardımcı bir abla seni rahatlatır
En azından evin sorumluluğundan kurtulmuş olursun.

haklısın. kendisi ayda 300-400 sigaraya veriyor. ama ben kıyıp da bi temzlkçi almyrm. o parayla kızıma bişiler yaparm vs die. aslnda evimi zevkle temizliyorum ama neden sadece ben düşüncesi dürtüyor işte. aynı işi yapıyoruz aynu parayı kazanıyoruz ama ben ekstra evde çalşyrm bir de

Ben çorapları çöpe atmıştım birkaç kez.
Kirli sepetine atılmayan gömlekleri yıkamadım.
Ceplerini boşaltmıyorsa sallamadım.
Paralar kimlikler yıkandı gitti.Çok sinirlendi ama daha da yapmadı bunları.
Her koca tabi ki aynı değil,benimki anlayan kocadır,ama yaptıklarım işe yaradı onu bilirim.
Sanırım 34 yıllık kadrolu cadı olmanın verdiği bir güven de mevcut bünyede.
:KK53:

çok iyi yapmşssn bravo valla. o kadar da dağınık ki sürekli bişilerini kaybeder arattırır durur. uyurken gözlüğü koyar bi tarafa gözlüğm nerde krizi tutar. rsmen evde 2 çocuk büyütüyorum

haklısın. kendisi ayda 300-400 sigaraya veriyor. ama ben kıyıp da bi temzlkçi almyrm. o parayla kızıma bişiler yaparm vs die. aslnda evimi zevkle temizliyorum ama neden sadece ben düşüncesi dürtüyor işte. aynı işi yapıyoruz aynu parayı kazanıyoruz ama ben ekstra evde çalşyrm bir de

Çalışan bir kadının paraya kıyamama gibi
bir durumu söz konusu olmamalı.
Bu zorunlu bir gider aslında.
Bugun temizlik için ayırmadıgın 200 lirayı
40 lı yaşlarda hastanelere ödemek zorunda kalırsın.
Çok ciddiyim bu konuda.
Bu kadar sorumluluk, iş yükü insanı hem bedenen
hem ruhen zorlar.
Çocuguna alacağın bir toka, bir çanta bir penyeye
değil
hem bedenen hem ruhen sağlıklı bir anneye daha çok
ihtiyacı var.
Zaten çalışıyorsun.
4 saat temizlik yapacağına alacaksın kızını
dışarı çıkacaksın.
Hava alacaksın. Koşacaksın.
İnan bana yıllar yıllar sonra gerek evladın gerek kocan
ahh anam, ah karıcım ömrünü bize feda ettin
ne iyi kadınsın diye yüceltmeyecek.
Yeri gelecek yapmasaydın olacak
Yeri gelecek biz mi dedik..

Yapmadıklarının gözle görülür elle tutulur cezası olacak, sürekli konuşup, arkasını yine toplarsan adamlar bişey öğrenemiyor.

Çorabı, pantolonu yerde mi, siz de almayın. Günlerce çıkardığı yerde dursun. Çamaşır sepetinin yolunu bulmayan kıyafet, makineye de girmez diyin. Sabah işe giderken aradığı gömleği bulamayınca düşünsün.

Bu arada maalesef Türk erkeğine güvenerek çocuk doğrulmaz. %95 'i çocuğa yeterince vakit ayırmıyor/ ilgi göstermiyor.

Herkese merhabalar... 4 yıllık evli , 3 yaşında kızı olan bi anneyim. eşimle birbrmzi çoook severek ,sabırla beklyerek , ailevi sorunları aşarak evlendik. eşim evlendikten sonra daha çok fakettğim şekilde tezcanlı , ani öfke nöbetleri geçiren tabiri caizse sıkıya gelemeyen bir adam oldu çıktı. ev içinde sıfır yardımı var , sadece market alşverişinde bulunur. içtiği bardak ortada , çorapları ortada, evde ne nerededir hiç ilgisi yok. bir nevi evi otel gibi kullanıyor. ben de çalışıyorum. ilk senelerde bu raahtszlklarımı sıksık dile getiriyordum. sonuç getirmemekle birlkte dırdırcı konumuna düşüyordm. son zamanlarda artk mücadeleyi bıraktm diyeblrm. sadece bu dyrymdan rahatsz oldğm için suratı asık , mutsuz bi kadın profili çizmeye başladm. gelgelelim babalığı konusunda da sözde çok seven,ilgili,kızının geleceği için çalışan bi baba ama kızımla da ilgilenmiyor pek. 1 saat yalnız kalsalar bakmayı göze almaz. seni istiyor , seni arıyor , durmuyor vs kolaya kaçıyor. kızım da artk tamamen bana odaklı babasndan pek beklentisi yok. evin bütün yükü , kızımın sorumluluğu artk çok yoruldum. eşimle beraber yaptğmz şeylerden de zevk almaz oldm çünkü sonu hep gerilimle tartşmayla bitiyor. biz nasıl bu hale geldik diye düşünüp kahrolmaktan başka bişey gelmiyor elimden... ha beni çok mutlu ettiği sevdiğimi hissettğim zamanlar yok değil. uç noktalardayız. ya çok mutlu ya mutsuz...
boşanmayı aklmdan geçiremiyorum çnkü kızım var. bi şekilde bu evliliği sürdürmeliyim diye çabalaıp duruyorum... değişim olur belki die bir umut direniyorum. bu durumda olan , tavsiyesi olan var mı ?

Anlayışsız erkekler...kadın hem çalışsın işe gitsin hem ev işlerini yapsın hem çocuk baksın...ee bu da can. Allah yardımcınız olsun zor ya.

Ben elimi ev işlerine sürmüyorum. Eşim de sürmez çünkü, açık açık söyledi ben su içtiğim bardağı bile kaldırmam dedi. Karşılıklı olarak ben de kaldırmam ya ikimiz de yaparız ya da ikimiz de yapmayız dedim.

İkimiz de yapmıyoruz, yardımcı tuttuk. O kendi işine, ben kendi işime, bebeğimize...

Back
X