• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim birtürlü temiz olmuyor..

Durumumuz fena değil çok şükür.Yani herkes gibi borç ödeyenlerdeniz.Açıkçası eşim pek yanaşmıyor onun için ev umrunda değilki bunu sorun yapan benim.Onun için isterse evi çok afedersiniz pislik götürsün umrunda değil.Asla dağınıklığını toparlamaz sanki evde çocuğum varmış gibi uğraşıyorum onunla.Üstünü çıkarır olduğu yere bırakır çoraplarını kenara atar ne olcakki onun için nasılsa arkasında toplayanı var.Ama bir misafir gelipte ona çok becerikli eşiniz var evinizde çok güzel dediğinde benden çok gurur duyuyor nasıl işse :))

Keşke dağınıklığını toplasa en azından size ikinci bir iş çıkmaz bunu konuşun bence öncelikle eşinizle madem temizlik yapacak biri değil bari üstüne dağınık bırakmasın.

Canım çalışan heleki yoğun çalışıp akşam 8 9da evde olan bayanalrın işi gerçekten çok zor bende senle aynı durumdayım başka şehirdeyim bende zorlanmama rahmen işten ayrılamyı kesinlikle düşünmüyorum benmde kimsem yok kafayı yerim o piskolojide olucağıma bırak yorulayım diyorum ama yarın öbürügn çoocuk olunca eşim çalıştırmaz bu şekilde bende 4 aylık evliyim ve yeni düzen oluşturmaya çalıştım çok şükür oluşturdum da hatta geçen günkomşum hem çalışıyorsunnasıl bukadar derli toplu temiz olmayı beceriyorsun diye sordu :)ama eşim benden titiz falla

1- bizim eve gireen çıkan pek yok 2 kişiyiz bir akşamalrı evde oluyoruz bende eşimle eve giriyorum ama benim eşim elektirik seisne bişey demez hafta 1 bende süpürürüm şarjlı elektirik süpürgesi evinde bulundur derim nerde bir krırıntı gördün hemen çektir onla hem onlar öyle çok sesli falan değil ben genelde hafta içi onukullanıyorum banyodaki saç kırıntılarını bile o şarjlı süpürge ile aldırıyorum ayda birde kadın gelir cam kapı duvar halı silme işlerimi yapar.
2-eşime yardımcı olur ama onun hakkını yiyemem oda hemen balkonalrıyıkar yada yemeğe hazırlamama yardımcı olur cmtsi benim toplantım olduğu zamanalrda evi siler süpürür bana tek yemek işini bırakır
3-eşim 2,3ayda bir halılarımı halı yıkama fabrikasını gönedriri 4 aylık evliyim eşyalar yeni 2 kere halı fabrikasına gönderdi
4- bir akşam süpürmüşsem diğer akşamalr ya buzdolabımın içini derler toplar sileirm dolapalrımı kilerimi toplarım yada banyoyu yıkarım
5-çamaşırlarımı haftada 2,3 kere yıakrım biriktirmem ütü zor oluyor diye ve kuruyan çamaşırları hemen ütülerim yarına bırakmam gecenin 12,1de çokk ütü yaptım.

Yemek işine geldimi bende mesala bu akşam hazır pizza yicem:)

genelde pazar günleri 2,3 çeşit fazla yemek yaparım pilavımı bile yaparım çorbamı buzdolabına koyarım hafta için çarşamba perşembeye kadar rahat olur haftanın son günleride hazır aperatif birşeyler yerim
misafirim için buzluğumda muhakak börek kurabiye vb... şeyler vardır
öyle işte canım umarım yardımcı olmuşumdur

Gerçekten bu tüyolar çok işime yarayacak.Çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için.
İşimi bırakmak bana mantıklı gelmiyor bütün gün evde oturmak çok kötü

hem calışmak hem eve yemek temizlik yapmak çok zor bence. bende calısıyorum ve bazen aksam yemek yapmıyorum senın gıbı hazır pizza attıyorum maalesef. en azından benım hesap verecek kimsem yok o yönden şanslıyım şu anda :)) . ama eşinin durumun iyi olduğunu söylemişsin yanlış anlamadıysam. bence o zaman %50 çalış çok rahat edersin. ne işini bırakmış olursun nede evdeki işleri. bence en mantıklısı bu. tabii bu şahsi fikrimdir :emir_bebek:

evliyim ,çalışıyorum ikitane oğlum var,birtaraftanda açık öğretim okuyorum evimde derli toplu herakşamda yemegim olurrr AMAAAAA eşim de yardım ederr çocuklarımda yoksa çok zor çalışan için şimdiden eşini alıştır artıkk yoksa ileride birde çocugun olunca çok yıpranırsın :47:

Çalışan bayanların herşeye yetişmeye çalışma çabası bana anlamsız geliyor.Ne için çalışıyor bayanlar, kendine zulum yapmak için mi ?

Madem çalışıyorsunuz neden bir yardımcı tutmuyorsunuz ki ? Yazık değil mi size ?

Kendinize ayırdığınız bazı zamanlarda buzluğa aparatif yemekler atabilirsiniz.Mantı, börek, köfte, baharatlanmış tavuk v.s

Gece yatmadan tuvaleti ve mutfağı halledersiniz.Bunlar evi toplu gösteriyor. Birde sessiz süpürge alın derim ben.Çok işe yarıyor.

canım bende evliyim iki oğlum var ve çalışıyorum birtaraftanda üniversite okuyorum çok zor hem çalışıp hem evli hemde anne olmak birde düzenli olmak planlı ol dondurucuya köfte . börek baklagillerden haşla at elinin altın da olur hafta sonu yap temizliğini arada bir kadın getirt olmadı baktın olmuyor eşinde yardım edicek muhakkak yoksa olmazz istenildimmi herşeyin üstesinden geliriz biz kadınlarrrrr

canım bende evliyim iki oğlum var ve çalışıyorum birtaraftanda üniversite okuyorum çok zor hem çalışıp hem evli hemde anne olmak birde düzenli olmak planlı ol dondurucuya köfte . börek baklagillerden haşla at elinin altın da olur hafta sonu yap temizliğini arada bir kadın getirt olmadı baktın olmuyor eşinde yardım edicek muhakkak yoksa olmazz istenildimmi herşeyin üstesinden geliriz biz kadınlarrrrr

Çalışan bayanların herşeye yetişmeye çalışma çabası bana anlamsız geliyor.Ne için çalışıyor bayanlar, kendine zulum yapmak için mi ?

Madem çalışıyorsunuz neden bir yardımcı tutmuyorsunuz ki ? Yazık değil mi size ?

Kendinize ayırdığınız bazı zamanlarda buzluğa aparatif yemekler atabilirsiniz.Mantı, börek, köfte, baharatlanmış tavuk v.s

Gece yatmadan tuvaleti ve mutfağı halledersiniz.Bunlar evi toplu gösteriyor. Birde sessiz süpürge alın derim ben.Çok işe yarıyor.

Hımmm sessiz süpürge fikri mantıklı geldi şuan.Neden olmasın !!
Tabiki de kendimi yıpratmak için çalışmıyorum ama amaç bu olmasada ister istemez yıpranıyorum.
Yaşadığım şehirde oturmuyor ailem kimsem yok burada eşimden başka.Anahtarı veripte anne bana bir akşam yemek yap yada şu evi derle topla diyebileceğim kimsem yok.Herşey bana bakıyor ve ben evlenmeden önce baba evinde sadece işte çalışan evde hiç bir iş yapmayan süslenip püslenip arkadaşlarıyla gezen tozan bir tiptim.
Bana çok zor geldi açıkçası bu işler zamanla belki alışıcam.Yemek olayı mesela ben yemek yapmayı hala beceremiyorum arkadaşlar sanki yaptığım hiç bişey güzel olmuyor.

Öfff ya ne karamsarım dimi kadın olmak zor arkadaş zor...

bende seninle aynı durumdayım tek şansım hafta sonu iki gün tatil memur olduğum için ama iş yerim çok uzak ve akşam 7.20 de falan evde oluyorum trafik çok yoğun ve işime uzak oturuyorum.ama eşim bana çok destek basit yemekler hazırlar ben gelmeden.mesela makarna menemen gibi bazı akşamlar hazır gıda yiyoruz mecburen evim her zaman düzenli olur çünkü eşime ve kızıma tembih ederim hep dağınıklıktan ve pislikten nefret ederim....ve herkes kendi dağınıklığını toplar hafta sonu dip köşe temizlik ütü çamaşır hafta içi yemek için buzluğa yemek stoğu yaparım akşamları gezmeye bile gidecek vakit buluyoruz plan çok önemli hayatın akışı ve hızına ayak uydurmak için planlı olmak yetiyor ve benim için hayat su gibi akıyor uzun süredir böyle ve ben memnunum bu tempodan....

eşin mutlaka sana yardımcı olmalı eşini buna alıştır.ayda bir eve yardımcı alabilirsin ağır işlerini genel temizliğini yapar yemek konusunda da yavaş yavaş bir düzen oturtursun canım daha çok yenisin zamanla yeni tarifler öğrendikçe pratik yemekler yaparsın.
burda en önemlisi eşinin sana yardımı desteği yoksa çok yıpranırsın özellikle de çocuğun olduğunda çok zorlanırsın canım:31:

Yahu, ev işi yapmak için iş mi bırakılır. Hele de bu kriz ortamında...

Madem ikinizde çalışan insanlarsınız,eşiniz size yardımcı olacak.

Bir zahmet meyve-içecek servisini kendisi yapsın...

merhaba bayanlar bu topiğe ilk kez yazıyorum..Bende hem eşi hem işi olanlardanım:61:

Benim tek olumlu tarafım ve sadece bu yönden olumlu olan tek şey :3: Eşimin geç gelmesi..
Eşim kuaför sabahları beraber çıkıyoruz evden.Ben en geç 7:00de evde oluyorum hemen ev işleri yemek bulaşık derle topla sil süpür hallediyorum.Tam totomun üstüne oturuyorum kapı çalıyor :2: eşim geliyor..Sofra kur kaldır bebek gibidir eşim her şeyi ile ben ilgilenirim her şeyini bana yaptırır ilgiyi pohpohu seviyor :20: Birde cumartesi öğleden sonra evdeyim derin temizliğimide c.tesi yapıyorum pazarıda eşimle geçiryorum..

Kızlar çok canım sıkkın çok akşam eşimle tartıştım artık dayanamadım.
Az önce annemle konuştum onada kızdım hatta sinirimden telefonda ağladım.Akşam işten eve gittiğimde saat 20:30 du.Hemen apar topar üstümü değiştirdim.Kirli sepetindekileri makinaya attım sonra bu akşam için yemek hazırlamaya başladım.Çorbasıydı ana yemeğiydi falan filan.Eşim geldi saat 22:00 da.Masa hazırla yemek ye,masayı apar topar topla olduğu gibi mutfağa koy,sonra koşturarak çamaşırları makinadan çıkar balkona as,hemen mutfağa koy yemeklere devam et bir yandan bulaşığı toparla saat oldu gece 1:30.Ve kızlar ben o saate kadar oturmadım bile doğru dürüst.Eşimse kanepede uzanmış bana şunu getir bana bunu getir derdinde.En sonunda patladım yeter artık bende insanım hangi birine koşayım dedim.İnanın kendime ayırdığım hiç zaman yok.Eşim bana işi bırak istiyorsan kararını kendin ver diyor annem karar senin diyor ben napcam kızlar ya.İşten ayrılsam paramıda bırakmak istemiyorum,başka iş arasam kendime görüşmeye gitmeye bile imkanım yok burada çalışırken,İşten ayrılmasam bu tempoda evle işi aynı anda götüremiyorum.Bu sefer moralim bozuluyor canım sıkılıyor.Psikolojim allak bullak.

Kusura bakmayın ama ne kadar bencil bir eşiniz var...

Bir zahmet yardım etmiyorsa, haftada 2 gün yardımcı tutsun o zaman...

Keşke en başında bu kadar taviz vermeseydiniz...

İnsan acır yahu, işten anlamasa bile bir işin azıcık ucundan tutar yardım eder.

Sırf eşinize hizmet adına işten ayrılmayı doğru buluyorsanız,buyrun ayrılın tabi...

Konuyu başından sonuna kadar okumadım fakat bir kere şunda hemfikir olalım; ev işi yapmak için mevcut iş bırakılmaz. Gerekiyorsa haftada birkez gelecek bir yardımcı tutulur ama bırakılmaz.

Hem kendinizi neden bu kadar hırpalıyorsunuz ki? Akşamdan makina çalıştırın sabah serin. Yemek de 5 çeşit olmayıversin tost yeyin. Adım hıdır elimden gelen budur diyin eşinize.

Bu arada ne işle uğraşıyorsunuz merak ettim

Konuyu başından sonuna kadar okumadım fakat bir kere şunda hemfikir olalım; ev işi yapmak için mevcut iş bırakılmaz. Gerekiyorsa haftada birkez gelecek bir yardımcı tutulur ama bırakılmaz.

Hem kendinizi neden bu kadar hırpalıyorsunuz ki? Akşamdan makina çalıştırın sabah serin. Yemek de 5 çeşit olmayıversin tost yeyin. Adım hıdır elimden gelen budur diyin eşinize.

Bu arada ne işle uğraşıyorsunuz merak ettim

Ben bir şirkette muhasebeciyim.Sabah 8:30 da mesaiye başlıyorum akşam 20:00 de mesaim bitiyor.

Ben bir şirkette muhasebeciyim.Sabah 8:30 da mesaiye başlıyorum akşam 20:00 de mesaim bitiyor.

Haftasonu da çalışıyor musun peki?

Ben haftasonu çalışmıyorum. Cumartesi temizlik, çamaşır yıkama asma vs ile uğraşıyorum pazar günü de ütü ve 4-5 çeşit ana yemek yapıyorum. Haftaiçi akşam eve gittiğimde çrba pilav makarna gibi şeyler yapıyorum sadece. evet haftaiçinde evim dağılıyor ama yapacak bişey yok. Haftaiçi günlük sadece banyo temizliğine özen gösteriyorum hemen hergün yıkamaya çalışıyorum.

Sen de bu şekilde bir düzen kurmaya çalışsan. Çünkü hafta içi ben de aşağı yukarı 8 de evde oluyorum

Meraba bence isinden as la ayrilma ha bulabiliyosan daha kolay sartlarda bul be de muhasebeciyim zordur bilirim su an bebegim var evdeyim ama artik com bunaldimis ariyorum send anlatinca aklima geldi benim de o gunler ben de 7 bucukta en erken gelirdim o saatten sonra yemek yapardim 9 gibi yerdik napalim ha suan kolaymi hayir ben yine islerimi yetistiremiyorum bebegim var ev daginik gozukuyo gozume ama calisirsam kadin getiririm baska olmaz calismak da bi ihtiyac galiba

Haftasonu da çalışıyor musun peki?

Ben haftasonu çalışmıyorum. Cumartesi temizlik, çamaşır yıkama asma vs ile uğraşıyorum pazar günü de ütü ve 4-5 çeşit ana yemek yapıyorum. Haftaiçi akşam eve gittiğimde çrba pilav makarna gibi şeyler yapıyorum sadece. evet haftaiçinde evim dağılıyor ama yapacak bişey yok. Haftaiçi günlük sadece banyo temizliğine özen gösteriyorum hemen hergün yıkamaya çalışıyorum.

Sen de bu şekilde bir düzen kurmaya çalışsan. Çünkü hafta içi ben de aşağı yukarı 8 de evde oluyorum

Evet hafta sonu yani cumarteside tam gün çalışıyorum.Ama şuna karar verdim benim tek yapabileceğim şey bir kadın tutmak işte çalışmaya devam etmeliyim bütün gün evde oturup ne yapabilirimki...Bir kadın tutup 15 günde bir işlerimi yapmasını isticem yada haftada bir kere gelsin dimi ayy kızlar ya böyle düzen otutmaya çalışmak çok zor

Back
X