• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim birtürlü temiz olmuyor..

Evet hafta sonu yani cumarteside tam gün çalışıyorum.Ama şuna karar verdim benim tek yapabileceğim şey bir kadın tutmak işte çalışmaya devam etmeliyim bütün gün evde oturup ne yapabilirimki...Bir kadın tutup 15 günde bir işlerimi yapmasını isticem yada haftada bir kere gelsin dimi ayy kızlar ya böyle düzen otutmaya çalışmak çok zor

Hah şöylee :) Niye çıkıyorsun ki işinden duyarsız kocanın eline bakmak için mi? Bi kadın tut. 2 haftada bir dip köşe yapsın temizliğini ütünü. Pazar günü de 4-5 çeşit ana yemek yapsan bi şekilde durumu kurtarırsın...

sırf bu yüzden iş tabiki bırakılmamalı,eşin ne kadar bencilmiş,
hem çalışan bayan hem ev işlerini idare eden bayan olmak oldukça güç bilirim ama
belli bir program yapılınca her şey zamanla yoluna girer,tabi eş faktörü de önemli...
evi ikinizinde toplu tutması ,yerinden alınan şeylerin yerli yerine koyulması ve makina sesine bir zahmet katlanıvermesiyle
de olsa yardımcı olabilir ,çamaşırları makineye atabilir veya ufak tefek işlere yardımcı olabilir ,sanırım başta nasıl alışırsa
öyle gidiyor bu erkekler sonradan bir şeyleri yaptırmak güç ,
hafta sonu da gezmek istiyorsa on beşte veya ayda yardımcı birini tutsun en doğrusu bu ,sende çalışmaya devam et.

Ev işi yapamıyorum diye işinizi bırakmayın. Maddem durumunuz iyi haftada bir veya 15 günde bir temizlikte yardımcı bir bayan çağırın. Yemekleri pazar günü yapmaya çalışın. 2-3 çeşit mesela. Her gün de tam tekmil çorba-ana yemek-tatlı şeklinde yemek yerine 2 çeşit yiyebilirsiniz. Çorbayı bir tencere yapın 2-3 gün yiyin.

Ben de yeni ev hanımlığına ve iş hayatına alışmaya çalışan biriyim. Evde oturmak çok sıkıcı emin olun pişman olursunuz.
Eşinize de mutlaka iş verin. Süpürge, vileda ile silme işleri, çamaşır katlama, bulaşıkları makinaya yerleştirme... gibi

Merhaba kızlar.Ben sizlerden fikir almak istiyorum.Bana yol gösterirmisiniz ;
Derdim ne biliyormusunuz?
Ben çoğu bayan gibi çalışan bir bayanım.Akşam 20:00 de işten eve gidiyorum.Eşim alıyor akşamları beni en geç 10 dk da evde oluyorum.Sabahları da saat 8:30 da iş başı yapıyorum.Çocuğum olmamasına rağmen evim bir türlü temiz olmuyor dağınık oluyor yemek her akşam olmuyor mesela bu akşam evde yemek yok çıkışta dolaptan hazır pizza çıkartıp onu pişiricem mecburen.Yapılcak bir sürü malzeme varken.Yani ben böyle bir bayan olmak istemiyorum.Ben evi derli toplu olan her zaman yemeği olan üstü başı bakımı güzel olan bir bayan olmak istiyorum ama hiç bişeye yetişemiyorum kızlar.Eşim akşamları evde süpürge açtırmıyor sesinden rahatsız oluyormuş.Ayrıca yemekten sonra ayrıca çay yada meyve servisi istiyor.Pazar günü izinliyim sadece o günde eşim sürekli yanımda ya bir yere gitmek istiyor benide götürüyor yada evde temizlik yaptırmıyor.Arkadaşlarım bana sakın eşini tek gezdirmeye alıştırma seni evde bırakıp gitmeye alışmasın ne olursa olsun sende onla git diyorlar.Bazen evi olduğu gibi bırakıp kapıyı çekip gidiyorum.Eşimin çok çevresi olduğu için pat diye misafir geliyor mesela yada eşim plan yapmış bu akşam buraya gidiyoruz diyor istiyorumki hem ben bakımlı olayım hem evim olsun.Bazı sabahlar yataktan kalkamıyorum bile yorgunluktan.Kızlar benmi beceriksizim sizce nasıl yapıcam bana yol gösterin.

canım merhaba ben kolay bir çözümü var bunun, öncelikle bir bayan tutuyorsun evinedurumun iyise haftada bir yarım gün gelmesi yeterli inan ama biraz idareli davranmak istiyorsuan 15 günde bir bayan gelsin yarım gün bizim burada yarım günü 30 tl ben 40 veriyorum saat 3-4 e kadar kalıyor ve 5 yıldır geliyor bana her geldiğind eütü wc banyo silip süpürmesi sabit, o hafta ya ebnim isteiğime göre yada ken di progrmaına göre ya cam siler ya koltuk halı ya kapı ya dolap içleri vitrin yada mutfağı elden geçirir. inan çok düzenli oluyor evvv ve yetiyordaaa bütçemide sarmıyor ve sürekli temiz toplu oluyorumm. ev işi ile uğraşmadığım için yemek yapmak zor gelmiyor sadece mutfakla vakit geçriiyorum hafta sonlrarıda makinaya çamaşır atıyorum okadar. haftanın 3-4 günü geziyoruzz tozuyorz. deneyebilirsin bunu

canım merhaba ben kolay bir çözümü var bunun, öncelikle bir bayan tutuyorsun evinedurumun iyise haftada bir yarım gün gelmesi yeterli inan ama biraz idareli davranmak istiyorsuan 15 günde bir bayan gelsin yarım gün bizim burada yarım günü 30 tl ben 40 veriyorum saat 3-4 e kadar kalıyor ve 5 yıldır geliyor bana her geldiğind eütü wc banyo silip süpürmesi sabit, o hafta ya ebnim isteiğime göre yada ken di progrmaına göre ya cam siler ya koltuk halı ya kapı ya dolap içleri vitrin yada mutfağı elden geçirir. inan çok düzenli oluyor evvv ve yetiyordaaa bütçemide sarmıyor ve sürekli temiz toplu oluyorumm. ev işi ile uğraşmadığım için yemek yapmak zor gelmiyor sadece mutfakla vakit geçriiyorum hafta sonlrarıda makinaya çamaşır atıyorum okadar. haftanın 3-4 günü geziyoruzz tozuyorz. deneyebilirsin bunu

Toplamda aylık 160.00 tl ödüyorsunuz dimi.Bende yapıcam bunu bu kadar kendimi zorlamaya değmez ya yoksa psikolojim bozulacak kendimi beceriksiz ve yetersiz görmeye başladım.Ne biçim bayanım ben diye yedim resmen içten içe kendimi.

Toplamda aylık 160.00 tl ödüyorsunuz dimi.Bende yapıcam bunu bu kadar kendimi zorlamaya değmez ya yoksa psikolojim bozulacak kendimi beceriksiz ve yetersiz görmeye başladım.Ne biçim bayanım ben diye yedim resmen içten içe kendimi.

ben 15 günde bir alıyorum canım 80 tl ayda ödğyorum haftasonum bana kalıyor kendimle eşimle ilgilenebiliyorum misafiride kadın geleceği günden 1 -2 gün önce alıyorum evde temizlenmiş oluyor. genel temizlik yapılınca ufak tefek şeylerr yormaz emin ol. burada arkadaşlar var nlar pazalrık yapmışlar kadınla haftada 1 gün yarım gün toplamda ayda 100 e alıyorlarmış sende öyle yapabilirsin pazarlık yapıp düzenli çağıracağım dersin aama ozaman tam saatinde gitmek ister kadın hakkını verirsen tertemiz yapar saat gözetmez inan çok memnun olursun önce 15 gnde bir ile başla sonra duruma göre azaltırsın çoğaltırsın.
ayda birde alabilridim tek seferde ama 15 günde bir daha ii oluyor iki defa ütü iki defa temizlik yapılmış oluyor canım

Son düzenleme:
Arkadaşım binbir zorlukla çalışıp kazandığın paranın ufak bir kısmını yardımcı bayana ayırmak en doğal hakkın...

Buna eşin değil sen karar verebilirsin.Eşinin bu dağınıklıktan,düzensizlikten rahatsız olmayıp normal hayatını sürdürmeside garip.

Senden onu getir bunu getir diye isteklerde bulunacağına kendisi kalkıp alsa,işte buda yapılan bir yardım sana.

Mutlaka eşine sana yardımcı olması konusunda alışkanlık kazandır.

Yarın birgün bebekte olunca,eşin yine keyfine bakar,yıpranan helak olan sen olursun.

benim eşim evde ben temizlik yaparken yardım etmeye çalışır biraz ben zorluyorum belki bilmem ama dün deli oldum. kendisi akşam 5te eve geldi. bense saat 10:30 da. ya insan hiç bir şey yapmaz mı. bir önceki akşam şekerliği krımıştı. yer cam dolu onu bile toplamamış. çamaşırlar askıda. onları al bari. bulaşık makinsei doluydu sadece 2-3 çatal var meydanda. düğmesine basıp çalıştıracaksın. ne bileyim insan hiç olmazsa birinden birini yapmaz mı. eve geldim banyo yaptım yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorum. mutfakta yerdeki camları görünce ağlamaya başladım sinirimden. insan biraz acır ya.. illa dürtmek mi lazım

benim eşim evde ben temizlik yaparken yardım etmeye çalışır biraz ben zorluyorum belki bilmem ama dün deli oldum. kendisi akşam 5te eve geldi. bense saat 10:30 da. ya insan hiç bir şey yapmaz mı. bir önceki akşam şekerliği krımıştı. yer cam dolu onu bile toplamamış. çamaşırlar askıda. onları al bari. bulaşık makinsei doluydu sadece 2-3 çatal var meydanda. düğmesine basıp çalıştıracaksın. ne bileyim insan hiç olmazsa birinden birini yapmaz mı. eve geldim banyo yaptım yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorum. mutfakta yerdeki camları görünce ağlamaya başladım sinirimden. insan biraz acır ya.. illa dürtmek mi lazım

İşte benim kocamda aynen öyle arkadaşım.
Dün gece saat 1:30 da bende aynı şekilde ağlıyordum neden evlendimki ben baba evinde çok rahattım diyordum.
Arkadaş hiç bişey yapmıyorlar işte

Back
X