Evim yakin diye ! Imdat...

ooohaaaaaa...nasıl üstünüze yürüyorlar ya..1 hafta görüşmediniz diye kıyametmi kopar..onlarda nasıl davranacaklarını bimliyorlarmış..tamam banada bizede laf diyorlar ama üstüne yürüme ,bağırma çağırma falan yok..akşam 9 dan sonra onlarda ne işiniz var ya..hayret bişi..valla ne diyim bilemedim..kişiliklerini bu şekilde ortaya koymamaları lazımdı..siz yinede dediklerini umursamayın..bildiğinizi yapın..bu şiddetin zamanla söneceğini düşünüyorum yoksa yollar geçtikçe işiniz daha zor olur

malesef durum böyle..aşırı ısrarcı bir tutumları var laftan anlamıyolar bende kötü olmayalım yüzyüze bakıyoruz diye idare etmeye çalışıyorum ama bazen sırf bu yüzden fırtınalar kopuyo eşimle aramızda..o da arada kalıyo bana hak veriyo herşeyi görüyo da...
böyle olunca hiç gidesim gelmiyo ki onlara gidincede beş karış surat,bissürü fırça gittiğinede pişman oluyosun zaten bilmiyorum hakkımızda hayırlısı artık...:sinifsinif:

Kayınvaliden kırılacak diye herşeyi içine atarsan, olan sana olur ayrıca hiç istemediğin bir yaşantı içinde bulursun kendini..Mutsuz ve huzursuz bir kadın olur çıkarsın..

Ben hiçbirşeyi içime atmam kimseye karşı ama kırmam da..Uygun bir dille, karşımdakinin nasıl bir yapıda olduğumu neler düşündüğümü mutlaka bilmesini sağlarım..

Anne ne gerek var hergün hergün gelmeye, ben de evime alışayım biraz, evimin tadını çıkarayım, kendi düzenimi oturtayım vs... demek zorundasın..Bunda kırılacak kızacak birşey yok..

Ama eşin istiyorsa hergün uğrasın ona karışma, ama o da seni zorlamasın hergün gideceksin diye..Zorlarsa eşini ikna et birşekilde..

Evlilik, başkalarının kurallarına göre uygulanan bir yaşam biçimi olmamalı ne olursa olsun..Gel gel, git git...:)

Bazı erkek annelerini anlamak mümkün değil, hergün illa görecek tosununu..:)

Hayır yani çevremde olsa böyle bir teyze, ben valla sorarım ''niye zorluyorsun teyzecim hergün sana gelmek zorunda mı? Doymadın mı oğluna 25-30 sene diye:)
Onun artık kendi hayatı var... vs..diye:):)

Çevremde de yok ki?:)))

Kız anneleri hiç demiyor herügn geleceksin kızım diye..bu erkek anneleri bir tuhaf..Benim de oğum var hergün gelse kızarım..:)

kız yoksa benim kayınvalidem senin kayınvaliden mi yoksa biz eltimiyiz:roflol::roflol::roflol:
sana son durumumu söyleyeyim mi
artık ne ben ne eşim onlarla görüşüyoruz bizi tamamen kaybettiler
sani bi güldüreyim bak
bi gün gitmeyince kıyametler kopardı sonra bi hafta 10 gün kadar hergün gittik ama hep onlar çağırdılar sırf laf etmesinler diye
sonra nemi oldu yemek yapmayan gelin oldum
hemde bigün tesadüfen annemlerdeyken annemi aradı ama benim orda olduğumu bilmiyordu kızın oğlumu aç bırakıyor yemek yapmıyo demez mi tabi biliyo annem asla bana bu tlfdan bahsetmeyecek
bi daha sen sağ ben selamet yani o an orda olmasam hiç bişeyden haberim olmayacak salak salak görüşmeye devam edecektik
tabi üstüne daha büyük olaylar yasandı ve eşimde bende 1 senedir onların yüzünü görmüyoruz

Son düzenleme:
canım yaaa cok haklısın. bizim de salak biir akrabamız gelininin ailesiyle bu yüzden tartıştı. sebeb de ailenin '' kızım hergün size gelmek zorunda değil '' demesi. hem de gelinin bebeği var üstelik. kızcağız hergün hergün nasıl tasınsın kaynana evine yaaa.
yaranı deşmek gibi olmasın ama bence erkek tarafı bunu bir prestij meselesi haline getiriyor. sanki damatlar kaynanalarının evne hergün gidiyor yakaydirigubbakcemile4
böyle hergün gidilince birtarafları kalkıyor işte....iiiğğğhhh bitmeyecek bu kaynana dertleri galiba...
ama kendin için yapabileceğin en iyi sey fazla takmayacaksın,canın isteyince gideceksin, ama eşinle aranda sorun haline gelmesine izin vermeyeceksin. o malum sahıs sana laf soktudun da da sakin sakin yapıstırıvereceksin ki esas kendisine laf okulduğunu anlamasın ki seni eşine şikayet edemesin...
kolay gelsin şeker....

bu arada ben benimkini güzel eğitmişim galiba 1 ay oldu evine gitmeyeli,sesini cıkarıp birsey demiyor. zemuszemus
ama oncağızım da başka yerden laf sokup sinir ediyor benikaydirigubbakcemile

ay benim kaynanamda bir ara böyle manyamıştı. hergün gelin hergün gelin diyordu aramız yirmi dakika arabayla.

eşime gitmeyelim desem inatlaşırdı biliyordum..

bende iş çıkışı yorgunluktan ölüyormuş numarası yaptım hergün böylece iki üç hafta geçti ve eşime

dedimki bak kocacım ben yoruluyorum hergün hergün onlara gitmek bana eziyet gibi geliyor

ne olur bana işkence etmeyi kes..

sonunda beni anladı ve şimdi haftada bir gidiyoruz şüküürrr

kendimi okur gibi oldum...ben de buraya bu tip konular açtım bir iki ay önce ama çok şükür yavaş yavaş düzene sokuyoruz.haftada 1 anca uğruyoruz,özel bi durum olduğunda daha sık da gidebiliyoruz tabi.
ben de eşime çok yorulduğumu falan söylüyordum,orda dinlenemediğimi vs. vs...sonra akşamları yaklaşmaya çalışınca pek yüz vermedim,gönülsüz davrandım,yorgunluktan bunu bile yapacak halim kalmıyor hayatım kusura bakma içimden gelmiyor uyuyacağım falan demeya başladım...bilmem valla belki de ondan sonra düzeldikdelikafadulden

allah akıl fikir versin böyle kaynanalara ya....bende allah kısmet ederse kaynana olacağım(kayınvalide değil kaynana) gelinim öyle hergün zırt pırt gelmesini istemezdim şahsen...
sıkılırım ben ya,otursun evinde ....

o senden gelmeni bekliyorsa bugün filancalar bana gelecekmiş hazırlık yapıyorum,fişmancalar bana gelecekmiş yeni evliyim ya evimi görmeye,eşimle konuştuk bugün telefonda benden bikaç çeşit yemek istedi onları hazırlamam lazım,annecim bugün kendimi kötü hissediyorum,yorgunum,komşum geldi,kahve içiyoruz,oturdu bayağı derdini döktü ne de dertliymiş:))markete çıkmam lazım evin eksiği bitmiyor,beni filanca oturmaya çağırdı,haftada bilmemne günü büyük dip köşe temizliğim var,güne girdim,bilmemne kursuna yazıldım oraya gitmem lazım gibi bahaneler uydurabilirsin.eşinde senin yanında olursa işbirliği yaparsanız bir evin ve sorumlulukların olduğunu düşünebilir belki.bunlarıda kırmadan söleyebilirsin.bir de o sana hala neden gelmiyorsun diye sitemde bulunursa sende ona yetişemediğini akşam olucada eşinle ilgilenemediğini ima edersin.eşim çok ilgi bekliyor,ve bu kadar güzel bi evlat yetiştirdiğiniz için onu üzmek istemiyorum diyebilirsin.ara sırada annecim sen neden gelmiyorsun deyipte ona bişiler anlatabilirsin.seni anlıycaktır ama benim görümcemler gibi uyuz değilse;))

ben olsam gitmek istemediğim her defasında bir bahane üretirdim.. kayınvalide ile gitmek istemeğim konusunu konuşmak istemem çünkü..
bir gelmiyor denir..iki denir..üç denir.. artık ne kadarsa..
ileride samimiyetten kırgınlık olacağına varsın mesafeden olsun düşüncesindeyim..
artık bilemem..

allha ne kadar şükretsem azz kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kaynanam eltilerim hepsi bana çokkk uzaklarr

kendi anneme yakınım bi gün gitmesek ertesi gün kesin giderizz
bende eşim le tartışırım bu yüzden
çünkü eşim benim annemden evmize gelemk istemezdelikafaduldendelikafadulden
çoğu zaman tartışırız bu yüzdenn
düşünün ben kendş annemden çıkmyo diye kızıyorum
kaynanamdan çıkmadığını aklıma bile getirmek istemem:jeyyar:
benim canımm bi melek yaaaa sırnaşık şey

bir haftalık evliyken gittik eşimin annesigile.o zaman çalışmıyorum eşim işe başladı.ben evdeyim.zatendüğünden yeni çıktım vücut yorgun birde beni tanıyanlar bilerler.vajinismus problemlerim vardı evlendiğimizde şimdi yendim allaha şükürde bizi baya üzdü problem psikolojimizi alt üst etti.neyse gittik oturduk çay çorba derken kalkıp eve gelicez.kapıdan bizi uğurluyorlar.evimizde 150 metre falan arası.çok yakında değil uzakta.kaynanam bana canın sıkılırsa gel dedi.bende anne sıkılmaz canım evime alışmak istiyorum dedim.bana ne dese begenirsiniz.evine başlıcam şimdi dedi.şok oldum ne dicemi bilemedim.eşimde bana öle demicektin he dicektin dedi.dogruyu söyleyincede suclu oldum.ya yeni evliyim sonucta.

bir haftalık evliyken gittik eşimin annesigile.o zaman çalışmıyorum eşim işe başladı.ben evdeyim.zatendüğünden yeni çıktım vücut yorgun birde beni tanıyanlar bilerler.vajinismus problemlerim vardı evlendiğimizde şimdi yendim allaha şükürde bizi baya üzdü problem psikolojimizi alt üst etti.neyse gittik oturduk çay çorba derken kalkıp eve gelicez.kapıdan bizi uğurluyorlar.evimizde 150 metre falan arası.çok yakında değil uzakta.kaynanam bana canın sıkılırsa gel dedi.bende anne sıkılmaz canım evime alışmak istiyorum dedim.bana ne dese begenirsiniz.evine başlıcam şimdi dedi.şok oldum ne dicemi bilemedim.eşimde bana öle demicektin he dicektin dedi.dogruyu söyleyincede suclu oldum.ya yeni evliyim sonucta.

Canim benim ya yazdiklarini okudum ve sonunda da sok oldum inan senin adina hem cok sasirdim hemde uzuldum kendi adima ise sanirim beterin de beteri var diyecegim en azindan oyle bir soz duymadim ha sahsen duysaydim da tavrim cok farkli olurdu buna eminim ki sen gelin olarak en normalini soylemissin ne var ki bunda bu senin en ama en dogal hakkin bu bir surec ve bunu her evlenen yasiyor bence alisma sureci insanlar musade etseler de yeni gelinler evlerine adapte olabilseler ne guzel olurdu uzuldum inan yazdiklarina ama Allah buyuk sen kotuluk yapmamassin ama karsiliginda uzmusler umarim bir daha bu sekilde kimsenin seni uzmesine izin vermezsin ve umarim kimse seni bu gibi nedenlerden oturu de uzulmemeni dilerim sevgiler arkadasim:teselli:

arkadaşlar aynı dert bende de olacak kadın da az buz bı kadın degıl...sırf onun yuzunden evlenmesem mi dıyoorum...ama nişanlımdan da kopamıyorum..evlenmesem mi yaaa.benımkı de annesıne laf ettırır mı suphelıyım

arkadaşlar aynı dert bende de olacak kadın da az buz bı kadın degıl...sırf onun yuzunden evlenmesem mi dıyoorum...ama nişanlımdan da kopamıyorum..evlenmesem mi yaaa.benımkı de annesıne laf ettırır mı suphelıyım

Laf arasında bi yokla
Aşkım bi arkadaşa moralim çok bozuldu kayınvelidesiyle arası kötüymüş
Eşide hiç sahip çıkmıyormuş gibi bişey uydur
En azından nişanlının tavrını az çok anlarsın
Baktın hiç karışmıyor usulüyle içinden geçenleri söylersin

Kimse kimseye hergün mecbur değilki sonuçta yeni evlisin evine alışma dönemin var birazcık düşünce olsan k.validelerde bunu zorlayarak yapmazlar.

Özel hayat denilen şeyi bilmiyorlar nasılsa ama öğrenecekler zamanla taviz vermeyin hanımlar ..

Back
X