Evime gelen misafir.Ayıp mi ettim???

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Misafir geldi bana abim ve eşi.
Abim ile bazı konularda konustuk ve onun soylediği hersey bana çok ters geldi ve hep onu elestirdim.
Aslinda elestirme değil.
Düşuncelerinin bana göre yanlış olduğunu savundum eşinin yaninda hata mi ettim sizce.
Ama gercekten düşunceleri asla bana uymayan şeylerde.
Iyi mi yaptim.
Yoksa abim deyip haklisin haklisin deyipp gecmelimiydim.
Belkide buyutülücek bi konu degil ama icime ooturdu.
Ayrica da saygisizlik yapmadim asla fikrimi sunarken

Fikirlerini savunucak yer degilmis ama artik soylemis bulunmussun

Konuyu anlatsaydınız daha sağlıklı cevaplar alırdınız.
Ama şu da bir gercek; her doğru her yerde soylenmez

Yani hep kendini begenmis konusmalari.
Diger abimi babami kotulemesi sanki o kadar yolu onlarin dedikodusunu yapmaya gelmis.
Bnde laf soyletmedim onlara ki gerckten babamda abimde pirlantadir.
Asil hep proplm cikaran kndisidir aile icinde

Konuyu bilmiyorum ama başbaşa olsanız istediğiniz gibi konusurdunuz. Yanında eşi varmış sonuçta konuyu kısa kesebilirdinjz. Ayıp mı bilemem de gereksiz olmuş. Ben genelde " hmm evet olabilir" der gecerim genelde yanlış anlaşılabilecek bir ortam varsa.

Konu babamin ve diger abimin dedikodusunu yapio olusu ve bencil konusma tarzı.
He ewet hii deyip gecsem durdurabilene ask olsun hayatta susmaz
Babam ve diger abim pirlanta gibidir.
Aile icindeki huzursuzlugu yapan ve esi dir

Bence doğru davranmışsınız.Onun söylediklerini onaylamış olsaydınız,diğer aile bireylerine haksızlık yapmış olacaktınız.
Her zaman net ve doğru olmak en güzeli.Bende sırf geçiştirmek için he he deyip geçemiyorum,sezarın hakkı sezara.

Yani hep kendini begenmis konusmalari.
Diger abimi babami kotulemesi sanki o kadar yolu onlarin dedikodusunu yapmaya gelmis.
Bnde laf soyletmedim onlara ki gerckten babamda abimde pirlantadir.
Asil hep proplm cikaran kndisidir aile icinde
o zaman ağzınıza sağlık. Hem kırmadıktan sonra bence de güzel üslupla konuşulabilir.. yanında karısı veya kocası var diye hakkaniyet gözetmeyen aile bireylerinden hiç hazetmiyorum..

Konu babamin ve diger abimin dedikodusunu yapio olusu ve bencil konusma tarzı.
He ewet hii deyip gecsem durdurabilene ask olsun hayatta susmaz
Babam ve diger abim pirlanta gibidir.
Aile icindeki huzursuzlugu yapan ve esi dir
İşte konuyu bilmedigimden genel bir yorum yaptım. Konudan konuya bu değişiklik arz eder. Bu nispeten hassas bir konuymus. Ailenin bu şekilde dedikodusunu yapıyorsa başbaşa konuşmak daha iyidir. Tabi yengenizle çok samimi olmadığınızı farz ederek böyle yorum yapıyorum. Şimdi biz gorumcemle arkadasiz. Aramızda yenge görümce ilişkisi yok yeri gelir beraber bütün ailenin konularini konuşuruz. Sizde durum bu kadar samimi değilse hassas konuları başbaşa konuşmak iyidir. Ya da konuyu degistirip kestirip atın.

Bence yanlış bisey yok ortada. Ne olursa kim olursa nerde olursa olsun kendi fikrimi söylerim savunurum tartışırım valla. Kimse için emme basma tulumba gibi kafamı sallayamam

O ayıp etmiş eşinin yanında kardeşinin ve babasının dedikodusunu yaparak. Siz buna izin vermemişsiniz sadece. Birşey olmaz rahat olun

Kestirp attkca kndisi acti.

Genel anlamda evimde 3. kişilerin dedikodu yapmasından rahatsız olduğumdan sizinle aynı şeyi yapardım.
Kardeşlerimi zaten misafir olarak görmem.
Doğru bildiğimi söylerim, beğenmeyen kendine dert etmemeyi öğrensin.
Ve bir dedikodu yapılacaksa onu sadece eşimle yaparım.
Bence hatalı değil, adil davranmışsınız.

Neden saygı duymak yerine eleştirdin. Bu dünya da herkes aynı şeyi düşünmek zorunda mı sen ev sahibisin resmen eşinin yanında gömmüşsün abini. Aynı şeyi abin senin eşinin yanında kendi evin de yapsaydı ne derdin.

Abin iyi sabirliymis ben olsam çekip giderdim.

Düşüncelerini fikirlerini söyleyemeyeceksen ne anlami kalir ki insanlarla görüşmenin.Ayıp değil günah değil gayet normal.Demek ki hoşuna gitmeyen muhabbetler olmuş.

Konuyu şimdi tam okudum eksik yazmışsınız abinizin yaptığı hata gerçekten şimdi size hak verdim. Benim eşimin ve gelinimizin yanında abim hem bababamin hem de diğer abimin dedikodusunu yapamaz yaptırmam. İlk msj için kusura bakmayın.

Hakaret boyutunda birsey demediysen takma
Ama madem boyle sonradan uzuluyorsun bir daha ..tamam tamam
De gec

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…