Evimi çok seviyorum ama

Benim evim kocaman 2 tane de masa sandalye takımım var 6 kişilik ama çok kalabalık misafir geldiğinde mutfakta masaya 3-4 kişi oturtup yer sofrası açıyorum :D siz de öyle yapabilirsiniz

Hayır, sizin bu şekilde yazmanız kibir olarak algılanmaz zaten.. Fakat yadırgıyorum ya da medeni şekilde.. diye yazılınca tuhaf geliyor.

Konu sahibinin şartlarına göre yorumlar gelmiş. Yardımcı olmak babında öneriler yapılmış.

Mesela ben de şimdi yerde oturup yemek yiyemem.
Ama gençken farklı kültürlerde yer sofralarına çok davet edildim hiç de yadırgayıp, medeniyetsiz bulmadım, o şartlara uyum sağlamaya çalıştım.

Mesela bana bu konuda garip gelen 5 çayı gibi herkes tabağını eline alıp koltuklarda yensin önerisiydi.. Konu sahibinin de çorba tabaklarını nasıl sunacağım sorusu işi iyice garipleştirdi.

Artı yer sofrası hiçbir kültürde yoktur diye düşüyorum. Insanlar imkan ve şartlarına göre hareket etmiştir kudralobar
Şimdi şöyle, yaşlı insanların evine ya da bir köy evine misafirliğe gidersek yer sofrası kurulursa yadırganmaz, uyum sağlanır, idare edilir. Ama davet edilen ev şehirde yaşayan yeni evli insanların eviyse ve yer sofrası kurulursa ben yadırgarım açıkçası.

Aileyi geçtim, aile bir şekilde idare edilir, anlatılır falan ama hiç mi arkadaş gelmeyecek ya da yarı resmi bir davet verilmeyecek bu evde? Herkes dışarda ağırlanmaz ki. Ne bileyim bir iş arkadaşı evliliği tebrik etmek için hediyesini alıp gelmek istese dışarda mı ağırlanacak yoksa yer sofrasında mı? Ya da eline bir tabak makarna verip koltukta mı?

Benim eşim pandemi öncesi ekibine motivasyon yemekleri düzenlerdi mesela. Her ay ekipten birinin evine ikimiz giderdik. Hem ailesiyle tanışılır kaynaşılır hem de iş hakkında şikayetleri ya da rahatsızlıkları hakkında konuşulurdu bu yemeklerde. Bekar çalışanın evinde bile masa ve düzenli bir sofra vardı ufak da olsa. Medeniyet demeyelim peki, kültür diyelim. Kültürsüzlük anlamında kültür değil ama, görme geçirme yetişme biçimi anlamında kültür.

Egıtım kultur seviyesi olcumunuz nedir masada oturanlar kulturlu yer sofrasında oturanlar kultursuz mu..Bu cok kırıcı degıl mı?
Hayır değil. Bir önceki mesajda açıkladım. Kültürden kasıt kültürsüz cahil insan değil. Şuraya kelime anlamı bırakayım.

2C2F295E-CD57-4D8A-9F47-88DAA757FF32.webp

Yakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.

Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar

Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.

Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?

İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.

Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
Merhaba; bizim ev de 2+1 ve çok minimal döşendi. Davet ettiğim kişilere parça parça gelin diyorum :))

Bizim de evimiz kucuk kendimizle birlikte ennn fazla 2-3 kişi agirliyoruz genelde fazlasi kalabalik bence. Hiç degiştirmeyi dusunmuyoruz evimizi bize yetiyor ve begeniyorum. Eşimin ailesi de kalabalik, kardeşleri kuzenleri bol var ama kalabaliklar diye hepsini ayni anda eve doldurmadik hiç. Bunun icin ev degistirmem zaten devamli eve insan alan birileri degiliz. 🙄 Ama en azindan 2 kişiyi bari guzelce agirlayabilseniz iyi olur evde.
Yok ben illa kalabalik agirlamak zorundayim diyorsaniz ev degistirmekten baska sansiniz olmaz elbet.

Yerde uyumak gibi bu bir kultur bence..kimi
Insan masasi
Olsada yerde seviyor.. ayrica yerde yemek cok daha saglikli
Diye biliyorum. Isteyen istedigi yerde yer tabii ama bana gorede medeniyet olcusu asla bu olamaz. Avrupa ulkelerinde yemek
Saatinde git seni herif eve bile
Almaz, ama bizler oyle
Miyiz? Her zaman 1 tabak ekstra yemek vardir ve buyur ederiz. Medeniyet budur bence, ama tabii onun yani sira avrupalilardan ogrenecek cok seyimiz var o ayri.

Yemek saatinde habersiz gelmek Turkiyede de olmamasi gereken bir şey degil miydi ya? 😂
Ben yemek saati disinda da habersiz gelinmesini sevmem ama yemek vakti pat diye gelinmesi beni sinir ederdi cunku 1 tabak daha koyayim olayi olmuyor ben yemekleri günlük 2 kişilik yapiyorum genelde artip ertesi güne kalmasi nadirdir. 😬

Yemek saatinde habersiz gelmek Turkiyede de olmamasi gereken bir şey degil miydi ya? 😂
Ben yemek saati disinda da habersiz gelinmesini sevmem ama yemek vakti pat diye gelinmesi beni sinir ederdi cunku 1 tabak daha koyayim olayi olmuyor ben yemekleri günlük 2 kişilik yapiyorum genelde artip ertesi güne kalmasi nadirdir. 😬
Diyelim cocugumun arkadasi geldi kaldi yemege.. ne demek istedigimi anlamissindir. O yemegi biz napar eder yanina biseyler yapar yetistiririz. Yani biz oyle gorduk.. evet yemek saati gelinmez ozellikle ama bizlerde tanri misafiri diye birsey vardir. Bende sevmem habersiz geleni… simdi hersey 4/4 luk olsun isteniyorda, eskiden ne varsa onu koyarlardi, kimsede kulp takmazdi ne cesite ne yemege..

Söylendimi bilmiyorum ama bnm de eski evimde küçüktü mutfağa masa sığmıyordu katlanan masa almıştım balkonda dururdu yemek zamanı açılıp sonra kaldırırdım belki sizde de işe yarar
Oha çok mantıklı 😍 ben de alam 😍 Allah razı olsun, benim hiç aklıma gelmedi kimse de önermedi 😏

Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.

Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.

Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
insanları memnun edemezsin masa olan orta sehpalar var ona bakin

İki kişiye yetiyor.

Benim evimde yemek masası yok (daha doğrusu portatif masa var) Mutfağım amerikan, ada'ya en fazla 5 kişi sığıyor ve biz orada yemek yiyoruz kahvaltı yapıyoruz. Bu evi evlendikten sonra aldık kalabalık misafir olunca da katlanan masa sandalyeleri çıkarıyoruz halloluyor. Evimde yemekli 15-20 kişi ağırlamışlığım var ama tabi bu ne sıklıkta diye sorarsanız yılda 1-2 geçmez. Bir şekilde de herkes yiyor içiyor, hatta daha samimi bir ortam oluyor inanır mısınız, birileri mutfak adasında takılıyor hem yiyor hem muhabbet, birileri koltuklarda yayılıyor, birileri açılan masaya oturuyor. Özellikle arkadaş çevremizin toplanma evi bizim evimizdir, herkes evimizin samimiyetini seviyor ve rahat ediyor. Çünkü biz çift olarak rahat bir çiftiz, gelen de kendi evinde gibi rahat hissediyor ;)

Back
X