Evimi çok seviyorum ama

Böyle kek börek şeyler tabakta yenirse çorba filan onları nasıl yapacağım
Şaka gibisiniz tabi ki daha rahat edebileceğiniz bir eve çıkın. Hadi şimdi misafiri ( Ailelerinizi) idare ettiniz. Hiç mi çoluk çocuk düşünmeyeceksiniz?

Sonradan evin bu küçüklüğü, düzensizliği sizi bunaltacak.

Düşünceniz fazlaca tek taraflı geldi bana. Müstakbel eşinizin fikri de önemli. Örneğim ailem evime yemeğe dahi gelemeyecekse bu beni üzerdi.Anlatımınızdan yer sofrasına da yer yok gibi anladığım için bu yorumu yapıyorum. Yer sofrasına imkan varsa, evimin imkanı bu kadar diyebilirsiniz.

Düşünceniz fazlaca tek taraflı geldi bana. Müstakbel eşinizin fikri de önemli. Örneğim ailem evime yemeğe dahi gelemeyecekse bu beni üzerdi.Anlatımınızdan yer sofrasına da yer yok gibi anladığım için bu yorumu yapıyorum. Yer sofrasına imkan varsa, evimin imkanı bu kadar diyebilirsiniz.
Yer sofrası da bir süre idare edilir. Sürekli de olursa sıkar.

Neden yadırgıyorsunuz? Evet masada daha rahat yemek yeniyor fakat şartlar elvermezse yerde de pekala sofra kurulabilir. Hatta ailece yemek yemek keyifli ve eğlenceli olabiliyor.

Medeniyeti lütfen böyle şeylerde aramayın.
Yetiştiğin kültürle alakalı sanırım biraz. Ben yer sofrasında misafir ağırlamayı düşünemezken bir sürü insandan bu öneri gelmiş. Rahmetli babamı yer sofrasında ağırlasam mangalda kanadı çatal bıçakla yiyen adam üzüntüden kahrolurdu muhtemelen.

Bunu da kibir olarak algılamayın lütfen. 😂

Her şey imkana bakar herkes ister geniş ferah ev masasını da koyacağı bir köşe ama imkanlar el vermiyorsa sırf misafir için aslaaa mevcut evi değiştirmeye değmez önemli olan sizsiniz ki mutfakta günlük yemek için iki kişilik size yetecek varmış bir sofra yeter he 20 kişi aynı anda geliyorsa iki sofra anca yeter.

Yetiştiğin kültürle alakalı sanırım biraz. Ben yer sofrasında misafir ağırlamayı düşünemezken bir sürü insandan bu öneri gelmiş. Rahmetli babamı yer sofrasında ağırlasam mangalda kanadı çatal bıçakla yiyen adam üzüntüden kahrolurdu muhtemelen.

Bunu da kibir olarak algılamayın lütfen. 😂
Hayır, sizin bu şekilde yazmanız kibir olarak algılanmaz zaten.. Fakat yadırgıyorum ya da medeni şekilde.. diye yazılınca tuhaf geliyor.

Konu sahibinin şartlarına göre yorumlar gelmiş. Yardımcı olmak babında öneriler yapılmış.

Mesela ben de şimdi yerde oturup yemek yiyemem.
Ama gençken farklı kültürlerde yer sofralarına çok davet edildim hiç de yadırgayıp, medeniyetsiz bulmadım, o şartlara uyum sağlamaya çalıştım.

Mesela bana bu konuda garip gelen 5 çayı gibi herkes tabağını eline alıp koltuklarda yensin önerisiydi.. Konu sahibinin de çorba tabaklarını nasıl sunacağım sorusu işi iyice garipleştirdi.

Artı yer sofrası hiçbir kültürde yoktur diye düşüyorum. Insanlar imkan ve şartlarına göre hareket etmiştir kudralobar

Neden yadırgıyorsunuz? Evet masada daha rahat yemek yeniyor fakat şartlar elvermezse yerde de pekala sofra kurulabilir. Hatta ailece yemek yemek keyifli ve eğlenceli olabiliyor.

Medeniyeti lütfen böyle şeylerde aramayın.

Çünkü rahatsız bir oturma biçimi, iki büklüm oluyorsun. Miden sırtın sıkışıyor, yemek yerken zor oluyor, yediğin yemeği de zor sindiriyorsun. Ayrıca yer sofraları zaten ufak görünüyor, otururken bacaklarını iyice dertop etmen gerekiyor o şekilde zaten uzun süre oturamazsın bacakların uyuşur. Kısacası dik oturmak varken 2 büklüm oturmak rahatsız.

Neye alındınız anlayamadım, zaten rahatsız bir oturma biçimi, ayrıca sağlıksız. 21.yyda yerde oturmak kalmadı ki biri misafirliğe davet edip yerde otur dese içimden höh derim:KK51:Mobilya almaya durumları olmayan birini yargılamam tabi ki ama parası olup da yerde oturan birini yadırgarım tabi ki. Medeniyet sizce neyde aranmalı?

Benim kardeşimin de evinde yeri yok akıllı sehpa diye bir şey aldı mobilyacidan kapalı hali orta sehpa gibi açılınca yükseliyor ve genişliyor nerdeyse 6 kişilik masa kadar oluyor onu 2 karsilikli kanepenin arasina acıyor misafirler sandalye yerine kanepede oturuyor masaya biraz yaklaştırıyor kanepeleri. 2 başa da tabure koyuyor herkes de sığıyor.
Mutfaktaki masaya da 2 sandalye eklemek yerine 2 tabure alın kullanılmadığı zaman masanın altına itesiniz yer de kaplamaz kimse için eşyaları yada evi değiştirmeye gerek yok

Nasıl anlatayımmm mesele iki kanepe karşı karşıya ortada tam kanepelerin ayaklarının altına gelen halım var yemek masasını bir şekilde sığdırsam köşeye kitaplığı kaldırıp nefes alacak yer kalmaz
Benimde koccaaaman bir masam vardi. O kadar yer kapliyordu ki sandalyelerle birlikte. Cok misafir gelecek diye aldik. Inan 2-3 kere ancak kullandik. En sonunda masa ve sandalyeleri anneme verdim. Gittim utu masasina benzeyen masalardan aldim. Normalde orta sehpa olarak kullaniyoruz gerekli olursa aciyoruz. Sen de oyle bir sey alabilirsin. Resmini koymaya calisacagim. Acilinca 8 sikisarak 10 kisiye kadar yemek yiyoruz. Utu masasi gini de yuksekligi ayarlaniyor. Yer masasi olacak kadar alcaltip sandalye ile etrafinda rahatca oturabilecek kadar da yukseltebiliyorsunuz.

Eklentiler

• Screenshot_20220204-025214_Chrome.webp
    Screenshot_20220204-025214_Chrome.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 43
Çünkü rahatsız bir oturma biçimi, iki büklüm oluyorsun. Miden sırtın sıkışıyor, yemek yerken zor oluyor, yediğin yemeği de zor sindiriyorsun. Ayrıca yer sofraları zaten ufak görünüyor, otururken bacaklarını iyice dertop etmen gerekiyor o şekilde zaten uzun süre oturamazsın bacakların uyuşur. Kısacası dik oturmak varken 2 büklüm oturmak rahatsız.

Neye alındınız anlayamadım, zaten rahatsız bir oturma biçimi, ayrıca sağlıksız. 21.yyda yerde oturmak kalmadı ki biri misafirliğe davet edip yerde otur dese içimden höh derim:KK51:Mobilya almaya durumları olmayan birini yargılamam tabi ki ama parası olup da yerde oturan birini yadırgarım tabi ki. Medeniyet sizce neyde aranmalı?
Neden alınayım tabi ki alınmadım.. Evet iki büklüm oturmak herkesi rahatsız eder.

İlk mesajında böyle yazsaydın dikkatimi çekmezdi. Zaten benim sevdiğim bir üyesin. Tavrın, tarzın kaliteli. Yapay değilsin. Senden öyle tepkili bir mesaj görünce enteresan geldi.

Tekrar konuya bakarsan konu sahibinin şartları uygun değil belli ki..

O yüzden yer sofrası önerileri gelmiş.Açıkcası duruma göre yerde de pekala tavuk kanadı çatal-bıçakla yenir🤣 yeter ki gönüller bir olsun, ağırlayan samimi olsun.

Bu durumu medeniyetsizlikle bağdaştıramadım açıkcası.

Benim kardeşimin de evinde yeri yok akıllı sehpa diye bir şey aldı mobilyacidan kapalı hali orta sehpa gibi açılınca yükseliyor ve genişliyor nerdeyse 6 kişilik masa kadar oluyor onu 2 karsilikli kanepenin arasina acıyor misafirler sandalye yerine kanepede oturuyor masaya biraz yaklaştırıyor kanepeleri. 2 başa da tabure koyuyor herkes de sığıyor.
Mutfaktaki masaya da 2 sandalye eklemek yerine 2 tabure alın kullanılmadığı zaman masanın altına itesiniz yer de kaplamaz kimse için eşyaları yada evi değiştirmeye gerek yok

Bu akıllı sehpayı ilk kez burda gördüm, ihtiyacım yok ama çok pratik ve akıllıca geldi. Yıllardır KKda takılıyorum ilk kez işe yarar bir şey öğrendim😝

Yorumların tamamını okuyamadım ama benim eski salonum da minnacıktı, yemek masası asla sığmıyordu. Ben de koltuk grubuna uygun akıllı sehpa almıştım. Istediğim kadar yükseltip ortadan kanatlarını açabiliyodum, kocaman yemek masası oluyordu. Bir taraftakiler koltukta oturuyordu, diğer taraflara da katlanır sandalye tabure fln diziyordum kalabalık misafir gelince. Masa örtüsüyle, düzeniyle mis gibi sofralar kurdum :)

Ev 2 oda 1 salonmuş. Ki İstanbulda 1+1 de çocuk büyüten insanlar var. O gün gelince, ihtiyaca göre hareket ederler zaten.
Masa sığmayan 1+1’i ne yapayım🙄 evi baştan ona göre tutup eşyasını alıp sonra taşınma masrafı ve zahmeti yaşamamak bana daha uygun bir fikir.

Masa sığmayan 1+1’i ne yapayım🙄 evi baştan ona göre tutup eşyasını alıp sonra taşınma masrafı ve zahmeti yaşamamak bana daha uygun bir fikir.

Konu sahibesi 4-5 yıldır bu evde yaşıyormuş zaten. Eşya vs değiştirmeyecek çünkü ihtiyacı yok. Ülke genelinde fahiş bir kira artışı varken sizin dediğinizi yapmak pek mümkün değil.

Emlak sitelerine bakınca : Türkiye genelinde her ilin bazı semtleri hariç inanilmaz kötü m2 kullanımlı ve küçük evlerin çoğaldığı görülüyor.

Biz de konu sahibesine mevcut durumuna göre yorum yaptık.

Ayy başkaları misafir etmek için ev mi değiştirilir gelecekleri kırk yılda bir zaten bosverin önemli olan sizin mutluluğunuz
Misafir gelir diye yatak yorgan depolamaktan ev taşımaya level atlanmış. belirsizlikzor 'un dediği gibi masaya tezgaha dizin herkes tabağına ne istiyorsa koysun. Yabancılar da böyle yapıyor, bir evi kapatıyor, fazla gelen eşyaları satıyorlar. 3-5 sene böyle yaşayıp para biriktiriyorlar, çocuk da olduktan sonra müstakil ev alıyorlar.

Konu sahibi, nişanlınızla anlaşıyorsanız düzeninizi bozmayın. Ablaları falan da anlayış gösterip cumbur cemaat gelmesin. Yani bir gün bir ablası ailesi gelsin, diğeri başka gün. Çok zor zamanlardan geçiliyor, hazır kurulmuş ev varken bence taşınmayın. Bizdeki bu başkaları için yaşamak kültürü biter acaba mi bir gün.

Back
X