- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
- #121
Bir kez daha aydınlanmış olduk!Yok onlar kultursuz egıtımsız oluyormus oyle dedıler
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir kez daha aydınlanmış olduk!Yok onlar kultursuz egıtımsız oluyormus oyle dedıler
Şaka gibisiniz tabi ki daha rahat edebileceğiniz bir eve çıkın. Hadi şimdi misafiri ( Ailelerinizi) idare ettiniz. Hiç mi çoluk çocuk düşünmeyeceksiniz?Böyle kek börek şeyler tabakta yenirse çorba filan onları nasıl yapacağım
Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız o ev zaten size yetmez
Yer sofrası da bir süre idare edilir. Sürekli de olursa sıkar.Düşünceniz fazlaca tek taraflı geldi bana. Müstakbel eşinizin fikri de önemli. Örneğim ailem evime yemeğe dahi gelemeyecekse bu beni üzerdi.Anlatımınızdan yer sofrasına da yer yok gibi anladığım için bu yorumu yapıyorum. Yer sofrasına imkan varsa, evimin imkanı bu kadar diyebilirsiniz.
Yetiştiğin kültürle alakalı sanırım biraz. Ben yer sofrasında misafir ağırlamayı düşünemezken bir sürü insandan bu öneri gelmiş. Rahmetli babamı yer sofrasında ağırlasam mangalda kanadı çatal bıçakla yiyen adam üzüntüden kahrolurdu muhtemelen.Neden yadırgıyorsunuz? Evet masada daha rahat yemek yeniyor fakat şartlar elvermezse yerde de pekala sofra kurulabilir. Hatta ailece yemek yemek keyifli ve eğlenceli olabiliyor.
Medeniyeti lütfen böyle şeylerde aramayın.
Hayır, sizin bu şekilde yazmanız kibir olarak algılanmaz zaten.. Fakat yadırgıyorum ya da medeni şekilde.. diye yazılınca tuhaf geliyor.Yetiştiğin kültürle alakalı sanırım biraz. Ben yer sofrasında misafir ağırlamayı düşünemezken bir sürü insandan bu öneri gelmiş. Rahmetli babamı yer sofrasında ağırlasam mangalda kanadı çatal bıçakla yiyen adam üzüntüden kahrolurdu muhtemelen.
Bunu da kibir olarak algılamayın lütfen.![]()
Neden yadırgıyorsunuz? Evet masada daha rahat yemek yeniyor fakat şartlar elvermezse yerde de pekala sofra kurulabilir. Hatta ailece yemek yemek keyifli ve eğlenceli olabiliyor.
Medeniyeti lütfen böyle şeylerde aramayın.
Benimde koccaaaman bir masam vardi. O kadar yer kapliyordu ki sandalyelerle birlikte. Cok misafir gelecek diye aldik. Inan 2-3 kere ancak kullandik. En sonunda masa ve sandalyeleri anneme verdim. Gittim utu masasina benzeyen masalardan aldim. Normalde orta sehpa olarak kullaniyoruz gerekli olursa aciyoruz. Sen de oyle bir sey alabilirsin. Resmini koymaya calisacagim. Acilinca 8 sikisarak 10 kisiye kadar yemek yiyoruz. Utu masasi gini de yuksekligi ayarlaniyor. Yer masasi olacak kadar alcaltip sandalye ile etrafinda rahatca oturabilecek kadar da yukseltebiliyorsunuz.Nasıl anlatayımmm mesele iki kanepe karşı karşıya ortada tam kanepelerin ayaklarının altına gelen halım var yemek masasını bir şekilde sığdırsam köşeye kitaplığı kaldırıp nefes alacak yer kalmaz
Neden alınayım tabi ki alınmadım.. Evet iki büklüm oturmak herkesi rahatsız eder.Çünkü rahatsız bir oturma biçimi, iki büklüm oluyorsun. Miden sırtın sıkışıyor, yemek yerken zor oluyor, yediğin yemeği de zor sindiriyorsun. Ayrıca yer sofraları zaten ufak görünüyor, otururken bacaklarını iyice dertop etmen gerekiyor o şekilde zaten uzun süre oturamazsın bacakların uyuşur. Kısacası dik oturmak varken 2 büklüm oturmak rahatsız.
Neye alındınız anlayamadım, zaten rahatsız bir oturma biçimi, ayrıca sağlıksız. 21.yyda yerde oturmak kalmadı ki biri misafirliğe davet edip yerde otur dese içimden höh derimMobilya almaya durumları olmayan birini yargılamam tabi ki ama parası olup da yerde oturan birini yadırgarım tabi ki. Medeniyet sizce neyde aranmalı?
Benim kardeşimin de evinde yeri yok akıllı sehpa diye bir şey aldı mobilyacidan kapalı hali orta sehpa gibi açılınca yükseliyor ve genişliyor nerdeyse 6 kişilik masa kadar oluyor onu 2 karsilikli kanepenin arasina acıyor misafirler sandalye yerine kanepede oturuyor masaya biraz yaklaştırıyor kanepeleri. 2 başa da tabure koyuyor herkes de sığıyor.
Mutfaktaki masaya da 2 sandalye eklemek yerine 2 tabure alın kullanılmadığı zaman masanın altına itesiniz yer de kaplamaz kimse için eşyaları yada evi değiştirmeye gerek yok
Masa sığmayan 1+1’i ne yapayımEv 2 oda 1 salonmuş. Ki İstanbulda 1+1 de çocuk büyüten insanlar var. O gün gelince, ihtiyaca göre hareket ederler zaten.
Masa sığmayan 1+1’i ne yapayımevi baştan ona göre tutup eşyasını alıp sonra taşınma masrafı ve zahmeti yaşamamak bana daha uygun bir fikir.
Misafir gelir diye yatak yorgan depolamaktan ev taşımaya level atlanmış. belirsizlikzor 'un dediği gibi masaya tezgaha dizin herkes tabağına ne istiyorsa koysun. Yabancılar da böyle yapıyor, bir evi kapatıyor, fazla gelen eşyaları satıyorlar. 3-5 sene böyle yaşayıp para biriktiriyorlar, çocuk da olduktan sonra müstakil ev alıyorlar.Ayy başkaları misafir etmek için ev mi değiştirilir gelecekleri kırk yılda bir zaten bosverin önemli olan sizin mutluluğunuz