Evimi çok seviyorum ama

Düşünceniz fazlaca tek taraflı geldi bana. Müstakbel eşinizin fikri de önemli. Örneğim ailem evime yemeğe dahi gelemeyecekse bu beni üzerdi.Anlatımınızdan yer sofrasına da yer yok gibi anladığım için bu yorumu yapıyorum. Yer sofrasına imkan varsa, evimin imkanı bu kadar diyebilirsiniz.
Müstakbel Eşim “hep evdeyiz herkeste araba var zaten bişi olmaz dışarı çıkarız “ diyor

Çünkü rahatsız bir oturma biçimi, iki büklüm oluyorsun. Miden sırtın sıkışıyor, yemek yerken zor oluyor, yediğin yemeği de zor sindiriyorsun. Ayrıca yer sofraları zaten ufak görünüyor, otururken bacaklarını iyice dertop etmen gerekiyor o şekilde zaten uzun süre oturamazsın bacakların uyuşur. Kısacası dik oturmak varken 2 büklüm oturmak rahatsız.

Neye alındınız anlayamadım, zaten rahatsız bir oturma biçimi, ayrıca sağlıksız. 21.yyda yerde oturmak kalmadı ki biri misafirliğe davet edip yerde otur dese içimden höh derim:KK51:Mobilya almaya durumları olmayan birini yargılamam tabi ki ama parası olup da yerde oturan birini yadırgarım tabi ki. Medeniyet sizce neyde aranmalı?

Bu medeniyetsizlik olarak görmüyorum asla belki alışkanlık olabilir ama ne medeniyetsizlik ne de kültürsüzlük

Son düzenleme:
Izleyenler bilir, camdaki
Kiz da sedati babasi dunku bolumde dag basina bi yere yolladi.. balik temizleyip kulubede uyumasi gerekti ama o nasil mizmizdi😐😂 sofor vardi yaninda ama odun kirdi baligida pisirdi..becerikli ve ortama ayak uyduran insanlara bayiliyorum..

Sevdigini elde edemiyorsan, elde ettigini sev demisler. 1-2 sene zaten olan bir duzende kalsaniz nolcak
Ki🙄 yeni gelinler orta sehpaya bile bir kulp bulabildikleri icin😐😂 benim icin ortama gore ayak uydurmak onemli.. ha ilerde coluk combak zaten ihtiyaclar farklilasiyor. Kendin isteyeceksin baska eve cikmayi, onuda o zaman dusunursun… ama simdi yeni eve vs yapacaginiz masrafl bi guzel balayi yaparsiniz. Cok daha mantikli bana gore

Benim komple aile medeniyetsiz bu dediğinize göre almaya durumları var ama almıyorlar.
Yerde uyumak gibi bu bir kultur bence..kimi
Insan masasi
Olsada yerde seviyor.. ayrica yerde yemek cok daha saglikli
Diye biliyorum. Isteyen istedigi yerde yer tabii ama bana gorede medeniyet olcusu asla bu olamaz. Avrupa ulkelerinde yemek
Saatinde git seni herif eve bile
Almaz, ama bizler oyle
Miyiz? Her zaman 1 tabak ekstra yemek vardir ve buyur ederiz. Medeniyet budur bence, ama tabii onun yani sira avrupalilardan ogrenecek cok seyimiz var o ayri.

Ev insanın mahremidir, özelidir, ben misafir çağırmaya karşıyım. Lokantalar, cafeler bunun için var dışarda ağırlayın milleti. Ben sadece karşı taraf beni ağırladıysa evinde, karşılık olarak ağırlarım ama önce o yapmak zorunda. Başka türlü çağırmam evime. Misafirliğe gittiği evde banyodaki diş fırçasını klozete batırıp yerine geri koyan insanlar var hem bir sürü, nasıl güvenip evinize alıyorsunuz milleti?

Ev insanın mahremidir, özelidir, ben misafir çağırmaya karşıyım. Lokantalar, cafeler bunun için var dışarda ağırlayın milleti. Ben sadece karşı taraf beni ağırladıysa evinde, karşılık olarak ağırlarım ama önce o yapmak zorunda. Başka türlü çağırmam evime. Misafirliğe gittiği evde banyodaki diş fırçasını klozete batırıp yerine geri koyan insanlar var hem bir sürü, nasıl güvenip evinize alıyorsunuz milleti?
Oha diyecektim
Ki😐😂 igrenc

Siz yapar mısınız bunu misafirliğe gitseniz

Konu sahibesi 4-5 yıldır bu evde yaşıyormuş zaten. Eşya vs değiştirmeyecek çünkü ihtiyacı yok. Ülke genelinde fahiş bir kira artışı varken sizin dediğinizi yapmak pek mümkün değil.

Emlak sitelerine bakınca : Türkiye genelinde her ilin bazı semtleri hariç inanilmaz kötü m2 kullanımlı ve küçük evlerin çoğaldığı görülüyor.

Biz de konu sahibesine mevcut durumuna göre yorum yaptık.
iki sene sonra bu fiyatlar inmeyecek. Ben büyük resme baktım. Konu sahibi de kendine uyanı yapacak zaten

Yerde uyumak gibi bu bir kultur bence..kimi
Insan masasi
Olsada yerde seviyor.. ayrica yerde yemek cok daha saglikli
Diye biliyorum. Isteyen istedigi yerde yer tabii ama bana gorede medeniyet olcusu asla bu olamaz. Avrupa ulkelerinde yemek
Saatinde git seni herif eve bile
Almaz, ama bizler oyle
Miyiz? Her zaman 1 tabak ekstra yemek vardir ve buyur ederiz. Medeniyet budur bence, ama tabii onun yani sira avrupalilardan ogrenecek cok seyimiz var o ayri.

Annem masada yediğinde yediğinden bir şey anlamadığını söyler hep :) yıllardır bu şekilde alışmışlar gerçekten bu da bi kültür

Ayrıca sağlık açısından da faydalı gerçekten

Sindirime faydalı

Yerde bağdaş kurarak yemek yemek sindirim sisteminiz için çok faydalı. Yemeğe uzanmak için ileri geri eğilip doğrulmak karın kaslarının mide özsıvısı salgılamasına yardımcı oluyor.

Ömrü uzatır

Düzenli olarak oturduğunuz yerden ellerinizi kullanmadan kalkmak ömrünüzü uzatıyor. 51 ve 80 yaş aralığındaki katılımcılar arasında yapılan bir araştırmaya göre destek almadan yerden kalkmak uzun bir ömürle doğru orantılı.

Çünkü bunun için esnek ve güçlü bir vücuda sahip olmanız gerekiyor. Oturduğunuz yerden destek almadan kalkmakta zorlanıyorsanız gelecek 6 yılda hayatınızı kaybetme ihtimaliniz 6.5 daha fazla.

Kan dolaşımını arttırır

Yerde otururken kalp vücudun diğer bölümlerine daha kolay kan pompalıyor. Ayrıca yemek yerken oluşan fazla baskıyı azaltarak kalp sağlığınızı koruyor.

Kilo vermeye yardımcı olur

Yerde oturarak yemek zihnimizde ve vücudumuzda sakinleştirici bir etkiye sahip. Sakin bir vücut ise yediklerinin farkındadır. Bu da fazla yemeyi önler. Çünkü bu pozisyonda vagus siniri daha iyi çalışır ve mideden beyne daha etkili sinyaller gönderir, beyninize midenizin dolduğunu söyler. Ayrıca bu pozisyonda daha yavaş yersiniz.

Gücünüzü ve esnekliğini arttırır

Yerde otururken kalçanızı, dizlerini ve ayak bileklerinizi esnetiyorsunuz. Bu aynı zamanda omurganızın, omuzlarınızın ve göğsünüzün de esnemesini sağlıyor. Buna karşın saatlerce bir sandalyede oturmak zayıf, gergin ve ağrılı bir bel; zayıf karın kasları; katı, esnek olmayan ve ağrılı kalçaların sebeplerinden bir tanesi.

Fark etmeden meditasyon oturuşu

Yerde bağdaş kurarak oturduğunuzda aslında yogada meditasyon oturuşu (Sukhasana) adı verilen oturuşa benzer bir pozisyon alıyorsunuz. Bu poz çok basit gibi görünse de doğru yapıldığında sağlığa birçok faydası var.

Omurganız dik ve göğsünüz açık bir şekilde oturduğunuz Sukhasana, bütün gövdeyi güçlendiriyor ve şekle sokuyor. Kas gerilimini hafifletiyor ve kök çakranızı açıyor.

Duruşu düzeltir

Yerde bağdaş kurarak oturduğunuzda farkında olmadan duruşunuzu düzeltiyorsunuz. Sukhasana pozunda sırtınızı düz tutup, omurganızı açıp, omuzlarınızı geri çekmeniz gerekiyor. Bu oturuş duruş bozukluğundan kaynaklanan bütün ağrı türlerini önlemeye yardımcı oluyor

Bunların dışında sol ayağının üzerine oturup sağ dizi kendine çekmeninde mideye faydası olduğunu duymuştum peygamber efendimizin sofrayamoturma şeklinin de böyle olduğunu okumuştum

Yakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.

Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar

Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.

Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?

İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.

Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
sihirli sehba diye bişey var ondan al misafir gelince açarsın yemek masası oluyor koltuklara yakın açarsın fazla sandalye derdinden de kurtulursun açık kalan yerlere sandalye koyarsın o kadar al sana yemek odası

Misafir gelir diye yatak yorgan depolamaktan ev taşımaya level atlanmış. belirsizlikzor 'un dediği gibi masaya tezgaha dizin herkes tabağına ne istiyorsa koysun. Yabancılar da böyle yapıyor, bir evi kapatıyor, fazla gelen eşyaları satıyorlar. 3-5 sene böyle yaşayıp para biriktiriyorlar, çocuk da olduktan sonra müstakil ev alıyorlar.

Konu sahibi, nişanlınızla anlaşıyorsanız düzeninizi bozmayın. Ablaları falan da anlayış gösterip cumbur cemaat gelmesin. Yani bir gün bir ablası ailesi gelsin, diğeri başka gün. Çok zor zamanlardan geçiliyor, hazır kurulmuş ev varken bence taşınmayın. Bizdeki bu başkaları için yaşamak kültürü biter acaba mi bir gün.
Ayy hepsi bir arada gelsin buldukları yerde yerler yemek bu kadar önemli mi kim nerde yemiş

Birkaç sayfa yorum okudum. Salondaki boş alanı da gördüm.

Ben orta sehpa kullanmayı sevmiyorum yeriniz de pek uygun gelmedi. Ama sığar derseniz akıllı sehpalar uygun olur.

Ya da en büyük boy katlanır masalardan alacaksınız. İşiniz bitince kaldıracaksınız. Mutfak masası ölçülerinde olanları var.

Yer sofrası herkese hitap etmeyebilir ama küçük çocuklar için iyi oluyor.

Valla babamın evinde de hep masada oturdum ben, yer sofrasında yemek yemeyi beceremiyorum.

Bir de kusura bakmasın kimse ama bu devirde yer sofrasında misafir ağırlamak da ne bileyim... İşi gücü olan, eğitimli, kültürlü falan insanlar bir de. Olmaz yani 80’lerde köy yerinde yaşamıyoruz. Hiç davet etmesin daha iyi.
Egıtım kultur seviyesi olcumunuz nedir masada oturanlar kulturlu yer sofrasında oturanlar kultursuz mu..Bu cok kırıcı degıl mı?

yaşadığı rahatsızlık sebebiyle ya da dizindeki problem sebebiyle veya fıtıgı sebebiyle yerde oturamayan
benim gibi sürekli kalem etek stiletto giyindiği için yerde oturamayanlara karşı düşünceniz nedir

evinize gelen insanın rahat etmesini de istemez misiniz?

evinize gelen insanlar pantolon giymeli dizlerinde sorun olmamalı fıtığı olmamalı falan :D bu epey zorlar sizi
yer sofrası ayrı ,onlara sehpada ayrı hazırlık daha çok yorar sizi aslında

Back
X